X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Krokodylica może dlatego że była pełnia nie wiem czy wczoraj czy przedwczoraj ale u nas w okolicy pełni też jest gorzej.nawet mój M nie może spać.

Tak była pełnia i niestety w czasie każdej pełni u nas tak jest że córka ma koszmary i nie śpi.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Duze ilso zielonej herbaty..bo gorzej przyswaja sie kwas foliowy.. Czasem pije zielona..
    A ja piję zieloną herbatę bo inne mi teraz nie smakują - bez niej nie piła bym niczego.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki nigdy nie miałam problemu z żelazem, w pierwsze ciąży miałam wzorowy poziom co zadziwiało mojego gina bo w ciąży zwykle poziom jest niski.
    Ze względu na moje wymioty nie biorę żadnych witamin, kompletnie nic.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :)

u mnie też noc nieprzespana :( nie mogę znaleźć pozycji, zasnęłam po 1, a burza mnie zbudziła o 5 i po spaniu

na bóle i spinanie brzucha dostałam dziś duphaston - aż się przeraziłam jak usłyszałam cenę w aptece - ile Wy płacicie za niego, macie jakieś zniżki, ryczałt czy coś??

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z kolei 3 dzień pochmurno, trochę pada i zimno brrrrr 15st, aż z córką chodzimy w skarpetach:D. Ale dobrze wolę to od duchoty

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej.
    U mnie też noc nie przespana bo córka miała jakieś koszmary, budziła się co rusz z płaczem albo krzykiem.
    Pamiętam nocne koszmary synka - niekiedy jeszcze teraz go dopadają.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Podobnie u nas, mały jęczał coś przez sen, a rano obudził się z krzykiem. Nawet dziecko w brzuszku było bardziej ruchliwe. Dziwna noc.
    U mnie dzisiaj tak samo... burza spać nie dała, a mała wybitnie fikała fikołki ;)

Nadin lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzis spać nie mogłam coś mnie plecy bolały brzuch pełny ehhh

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie nerwy dziś miała po wizycie ze mówie wam przyszli na obchód i lekarz sie mnie pyta jak u mnie mowie ze wszystko ok brak plamień to on do mnie czy nie zamierzam wyjść do domu to ja mu na to ze to chyba ode mnie nie zalezy a on z morda na mnie ze to ja powinnam wykazac chęci wyjścia matko jedyna wszyscy patrza sie na mnie mi sie ryczeć zachciało nie mogłam dojść do siebie mówie wam... potem ordynator zawołał mnie na badanie powiedział ze jest ok ze jutro jak wszystkie bedzie dobrze to mnie wypisze ... chciałam mu naskarżyć na tego lekarza ale w sumie to chyba juz mi przeszło ale jak bede wychodziła to mu chyba coś powiem

7b0f9c1e19.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Ja ostatnio spie jak dziecko od 23 do 8.20 :) i nie mam problemu z wstawaniem.
    Mnie wczoraj troche bolalo podbrzusze ,ale to tak przez 5 min, czasem cos zaboli, ukluje ,ale wydaje mi sie ze jest to normalne, o ile trwa to krotko, jednak moze sie powtarzac pamietam jak mi tak lekarz powiedzial.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja niedawno wstałam :P :P i pewnie bym jeszcze spala tylko mąż mnie obudził na śniadanko :D

Ja śpię przeważnie na lewym boku ale tylko dlatego ze tak mi najwygodniej ;)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :*

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka no ja za duphaston około 50zł dawałam, na początku ciąży brałam dwa razy dziennie więc też po kieszeni mnie to rąbało.

Ja zawsze spałam na lewym boku więc u mnie to naturalne, ale czasem z przerażeniem budze sie w nocy na brzuchu, niby nic mnie nie boli ale fazuje, że dziecko przygniotłam :D

Macie racje, przesadzam z tą czarnuszką, matka wiariatka mi się włącza chyba :D

u nas dom przewrócony do góry nogami, chcemy położyć panele w obu pokojach, wczoraj jak je kupowaliśmy byłam pełna entuzjazmu a dziś chce mi się płakać jak myśle o przestawianiu wszystkiego :< w sensie ja nie będę tylko mąż. Mam ostatnio takie jazdy w głowie, że chce mi się płakać jak widze ciuszki dla dzieci w sklepie, albo łapią mnie mega wyrzuty sumienia, że siedze na chacie a mój mąż zapierdziela podwójnie ze wszystkim, że wymyśliłam sobie remont, który w większości musi zrobić on. Nic mi takiego nie mówi, nie sugeruje nawet, do rany przyłóż facet, ale widze że go czasem zarzucam wieloma obowiązkami

Jagna <3 24.01.2018
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    witam się :)

u mnie też noc nieprzespana :( nie mogę znaleźć pozycji, zasnęłam po 1, a burza mnie zbudziła o 5 i po spaniu

na bóle i spinanie brzucha dostałam dziś duphaston - aż się przeraziłam jak usłyszałam cenę w aptece - ile Wy płacicie za niego, macie jakieś zniżki, ryczałt czy coś??

Ja płacę 29zl za opak 100% ;)

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Ja dzisiaj wizytuje i mam mega stresa o ta moja anemie, co powie lekarz... dzidzius chyba czuje bo bardzo sie kreci. Dam znac po, trzymajcie kciuki!!

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Hej wszystkim! Ja dzisiaj wizytuje i mam mega stresa o ta moja anemie, co powie lekarz... dzidzius chyba czuje bo bardzo sie kreci. Dam znac po, trzymajcie kciuki!!
    Trzymamy mocno :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Jakiej firmy są te pieluszki i gdzie można kupić?
    Firm jest kilka, większość wysyłkowo, ale są też jedne w Rossmanie (Naty), u nas sprawdzały się Moltexy (są dość sztywne, ale bardzo chłonne, idealne na noc, u nas cała noc bez przewijania), na dzień najbardziej odpowiadają nam Bambo Nature. Najtaniej chyba na feedo.pl
    https://www.feedo.pl/pieluchy-ekologiczne/#

FreshMm lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, trochę mi ulżyło jak napisałyście że też tak macie. Poobserwuje się jeszcze i zobaczę czy wytrzymam 11 dni do planowanej wizyty i połówkowych, czy pójdę wcześniej.

Świnka, jak za duphaston też miliony monet płaciłam, zwłaszcza jak miałam brać 3xdziennie. odstawiłam stosunkowo niedawno bo 2tyg temu i to spora ulga dla portfela była :)
    Słyszałam, że z tą nospą to różnie lekarze przepisują, mój gin na napiętą macicę i skurcze wolał w I ciąży magnez, bo twierdził że nospa skraca szyjkę. Więc łykam i teraz ten magnez jak wodę, bo 2tabsy bo 3 razy dziennie.

Marzycielka daj znać po wizycie!:)

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

Brałam do 15 tc, płaciłam 37zł za opakowanie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

Może masz jakąś aptekę DOZ w pobliżu?
    https://www.doz.pl/apteka/p6738-Duphaston_tabletki_powlekane_10_mg_20_szt

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ja też zaczynam się stresować :D wizyta o 17:30, ciekawe, czy dziś wejdę o czasie :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ