Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Krokodylica może dlatego że była pełnia nie wiem czy wczoraj czy przedwczoraj ale u nas w okolicy pełni też jest gorzej.nawet mój M nie może spać.
Tak była pełnia i niestety w czasie każdej pełni u nas tak jest że córka ma koszmary i nie śpi. -
witam się
u mnie też noc nieprzespananie mogę znaleźć pozycji, zasnęłam po 1, a burza mnie zbudziła o 5 i po spaniu
na bóle i spinanie brzucha dostałam dziś duphaston - aż się przeraziłam jak usłyszałam cenę w aptece - ile Wy płacicie za niego, macie jakieś zniżki, ryczałt czy coś?? -
FreshMm wrote:Podobnie u nas, mały jęczał coś przez sen, a rano obudził się z krzykiem. Nawet dziecko w brzuszku było bardziej ruchliwe. Dziwna noc.
Nadin lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
takie nerwy dziś miała po wizycie ze mówie wam przyszli na obchód i lekarz sie mnie pyta jak u mnie mowie ze wszystko ok brak plamień to on do mnie czy nie zamierzam wyjść do domu to ja mu na to ze to chyba ode mnie nie zalezy a on z morda na mnie ze to ja powinnam wykazac chęci wyjścia matko jedyna wszyscy patrza sie na mnie mi sie ryczeć zachciało nie mogłam dojść do siebie mówie wam... potem ordynator zawołał mnie na badanie powiedział ze jest ok ze jutro jak wszystkie bedzie dobrze to mnie wypisze ... chciałam mu naskarżyć na tego lekarza ale w sumie to chyba juz mi przeszło ale jak bede wychodziła to mu chyba coś powiem
-
hej
Ja ostatnio spie jak dziecko od 23 do 8.20i nie mam problemu z wstawaniem.
Mnie wczoraj troche bolalo podbrzusze ,ale to tak przez 5 min, czasem cos zaboli, ukluje ,ale wydaje mi sie ze jest to normalne, o ile trwa to krotko, jednak moze sie powtarzac pamietam jak mi tak lekarz powiedzial. -
Hej
a ja niedawno wstałam
i pewnie bym jeszcze spala tylko mąż mnie obudził na śniadanko
Ja śpię przeważnie na lewym boku ale tylko dlatego ze tak mi najwygodniej
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :* -
ŚwinkaMinka no ja za duphaston około 50zł dawałam, na początku ciąży brałam dwa razy dziennie więc też po kieszeni mnie to rąbało.
Ja zawsze spałam na lewym boku więc u mnie to naturalne, ale czasem z przerażeniem budze sie w nocy na brzuchu, niby nic mnie nie boli ale fazuje, że dziecko przygniotłam
Macie racje, przesadzam z tą czarnuszką, matka wiariatka mi się włącza chyba
u nas dom przewrócony do góry nogami, chcemy położyć panele w obu pokojach, wczoraj jak je kupowaliśmy byłam pełna entuzjazmu a dziś chce mi się płakać jak myśle o przestawianiu wszystkiego :< w sensie ja nie będę tylko mąż. Mam ostatnio takie jazdy w głowie, że chce mi się płakać jak widze ciuszki dla dzieci w sklepie, albo łapią mnie mega wyrzuty sumienia, że siedze na chacie a mój mąż zapierdziela podwójnie ze wszystkim, że wymyśliłam sobie remont, który w większości musi zrobić on. Nic mi takiego nie mówi, nie sugeruje nawet, do rany przyłóż facet, ale widze że go czasem zarzucam wieloma obowiązkamiJagna24.01.2018
-
ŚwinkaMinka wrote:witam się
u mnie też noc nieprzespananie mogę znaleźć pozycji, zasnęłam po 1, a burza mnie zbudziła o 5 i po spaniu
na bóle i spinanie brzucha dostałam dziś duphaston - aż się przeraziłam jak usłyszałam cenę w aptece - ile Wy płacicie za niego, macie jakieś zniżki, ryczałt czy coś??
Ja płacę 29zl za opak 100% -
FreshMm wrote:Jakiej firmy są te pieluszki i gdzie można kupić?
https://www.feedo.pl/pieluchy-ekologiczne/#FreshMm lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, trochę mi ulżyło jak napisałyście że też tak macie. Poobserwuje się jeszcze i zobaczę czy wytrzymam 11 dni do planowanej wizyty i połówkowych, czy pójdę wcześniej.
Świnka, jak za duphaston też miliony monet płaciłam, zwłaszcza jak miałam brać 3xdziennie. odstawiłam stosunkowo niedawno bo 2tyg temu i to spora ulga dla portfela była
Słyszałam, że z tą nospą to różnie lekarze przepisują, mój gin na napiętą macicę i skurcze wolał w I ciąży magnez, bo twierdził że nospa skraca szyjkę. Więc łykam i teraz ten magnez jak wodę, bo 2tabsy bo 3 razy dziennie.
Marzycielka daj znać po wizycie!
-
ŚwinkaMinka wrote:na bóle i spinanie brzucha dostałam dziś duphaston - aż się przeraziłam jak usłyszałam cenę w aptece - ile Wy płacicie za niego, macie jakieś zniżki, ryczałt czy coś??
Może masz jakąś aptekę DOZ w pobliżu?
https://www.doz.pl/apteka/p6738-Duphaston_tabletki_powlekane_10_mg_20_szt