WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam ze ta moja podusza ma wypelnuenie z puchu i to nie sa kulki

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    I do czego to służy? :D
    Sorki ale zielona jestem:D
    Dziecko ma jak w brzuszku u mamy. Coś takiego jak kiedyś owijali w bety tak teraz zapinają w takie coś. Dziecko spokojnie śpi, działa na kolki, nie ma efektu moro, nie zadrapie się ani nie nakryje kołderką. Wpisz sobie w google dziecko w tuliku i zobaczysz jak to śmiesznie wygląda :D nie kosztuje strasznie dużo a jak ma pomóc to czemu nie. Ja się strasznie boję kolek. Mojej siostry synek to przechodził i wiem co to znaczy. Mam nadzieję że tulik pomoze, jak narazie czytałam same super opinie

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miałam woombie dla córki, w ogóle nie chciała w tym leżeć a wręcz się strasznie denerwowała i chciała się uwolnić. Za to uspokajają się w chuście i to było nasze remedium na kolki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas miałam woombie dla córki, w ogóle nie chciała w tym leżeć a wręcz się strasznie denerwowała i chciała się uwolnić. Za to uspokajają się w chuście i to było nasze remedium na kolki.
    Też się martwię że może dziecko nie chcieć w tym spać ale nie mam od kogo pożyczyć, sprawdzić i dopiero kupić albo nie. Jak nie kupimy to się nie przekonamy. A najwyżej później sprzedam albo zostanie w rodzinie :)

Gosiak, Paula_29 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika, ale się cieszę! Miło, że się odezwałaś :) Trzymam za Ciebie kciuki.

Marzycielka, ten tulik super gadżet, moja przyjaciółka ma i u nich całkowicie wyeliminował problem kolek... :)

Dziewczyny, a jak kupujecie ubranka to jaki rozmiar??? :)

Marzycielka111192, izalika lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:

Dziewczyny, a jak kupujecie ubranka to jaki rozmiar??? :)

To zależy, jakie wymiary i wagę dziecka poda mi lekarz po 32 tygodniu ciąży. Ostatnio w tym okresie dowiedziałam się, że dziecko jest nisko na siatce centylowej, więc kupiłam rozmiar 52. I dobrze, bo w 56 się topił... ale fakt, że szybko rósł i tylko 2, góra 3 tygodnie pasowały te 52, potem już 56 ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Maruder Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika gratulacje , bardzo się cieszę :)

Ja w przyszłym tyg. mam trochę stresów: połówkowe w medicoverze, wizyta u nowego lekarza w tym samym dniu przed polowkowymi. Kto wie może płeć się objawi :)

Ja jeszcze nie kupuje ubranek, ale jak będę to pewnie w rozmiarze 56 wezmę niewiele.... muszę poszukać jakiegoś miejsca w necie gdzie piszą ile rzeczy dziecku kupić żeby nie przedobrzyć. Mam o tyle fajnie ze mamy suszarkę wiec po wypraniu raz dwa będę mieć suche ciuszki.

Dziś robię remanent w szafie i sprawdzam w co się jeszcze mieszczę :/

izalika lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję od 62.
    Przy córce miałam 56 i urodziła się 57cm i z raz je użyła.

• annaki Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce kilka na 56 i już w tym rozmiarze nie będę kupować tylko jeśli wogole to 62 i więcej bo akuray mam ubranka po córce. A że lekarka mówiła że druga córka też zapowiada się duża to raczej tyle 56 co mam wystarczy a jeszcze dochodzi pampers więc w sumie i tak często zakłada się większe ubranko

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na 62 raczej sie skupiam.
    Ale moja chrzesnica urodzila sie w terminie i byla taka malutka ze 52 bylo za duze :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam kilka ubranek na 52 a sama kupilam 56 chyba 3 kaftaniki i jakies spioszki. Generalnie tez skupilam sie na 62. Te najmniejsze ubranka przydaly sie przez pierwsze 2-3 tyg. Nie ma sensu za duzo kupowac.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    Witajcie dziewczynki, czasem do was wracam i podczytuję - dziś jestem już majówką 2018. Pozdrawiam was wszystkie i całuję już dość spore brzuszki. Była Styczniówka:)

Cudownie ! Gratuluję :) Dużo zdrowia dla Ciebie i dzieciaczka :)

izalika lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    Witajcie dziewczynki, czasem do was wracam i podczytuję - dziś jestem już majówką 2018. Pozdrawiam was wszystkie i całuję już dość spore brzuszki. Była Styczniówka:)
    Ale się cieszę :)
    Agusia_pią też wróciła na fioletową stronę mocy, mam nadzieję ze wkrótce wszystkie dziewczyny z pierwszej strony znów tu będą.

Izalika, wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki i wierzymy że teraz będzie już super <3

Krokodylica, FreshMm, izalika lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę :-)

U nas zerwał się bardzo silny wiatr a zapowiadali burze. Jak ja się boję burzy brr

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie. Miałam urwanie głowy i jakoś tak wyszło, że przestałam tu zaglądać. Niestety nie dam rady nadrobić tych wszystkich wpisów, ale postaram się zaglądać częściej :)

FreshMm lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dlatego właśnie ja na razie nie kupuję, bo słyszałam, że wiele dzieci nie chce w tym leżeć, a taki woombie to tani nie jest:) A też miałam ochotę, ale jak popytałam koleżanek żadnej się nie przydał

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po Zuzi parę ubranek na 56, i choć urodziła się 50 cm to te na 56 nosiła 3,4 tygodnie( jakbym kupiła 50 to może z tydzień by pochodziła) Najlepiej kupić 62 i kilka sztuk 56 bo w razie czego zawsze można podwinąć, a 50 to w ogóle bym nie kupowała. Poza tym to też zależy od firmy bo niektóre 56 są takie jak inne firmy 62.
    Najmniejsze mają pepco, F&F i smyk i C&A
    H&M, Reserved, Lidl już mają trochę większe

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane A czy któraś z Was kiedyś miała lub planuje mieć swoją własną położną do porodu? :) ja się mocno zastanawiam nad tym, bo położne w szpitalu to chodzą jak chcą. Moja siostra mówi ze warto mieć taką osobę przy sobie i dla bezpieczeństwa DzidIusia :) pracuje w przedszkolu integracyjnym gdzie miałyśmy sporo dzieci z niedotlenieniem właśnie dlatego ze zabrakło kogoś kto stwierdzi w odpowiednim momencie, że ma poród sn jest już za mało czasu i szybko na cc.

Koszt około 1500 zl Ale chyba akurat te pieniądZe są warte spokoju i zdrowia mojego i DzidIusia :) jestem ciekawa Waszych ewentualnych doświadczeń lub planów porodowych :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam mieć położną już poprzednio, teraz też bym chętnie zapłaciła. Problem w tym, że szukałam i nikogo nie znalazłam.

Co do ubranek to 56 warto kupić tylko kilka par, np. na wypis ze szpitala, coby sobie dzidzaka ładnego przynieść do domu. Ja miałam wcześniaka (co prawda duża była) ale i tak szybko zmienialiśmy na 62cm. Teraz mam większość wyprawki po Zośce, ale dokupię trochę. Szczególnie, że prawdopodobnie będzie synuś, więc nie wszystko się nada :)

A na kolki nic nie pomogało :(

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję położnej, bo pojadę rodzić 2 raz do sprawdzonego szpitala i poza tym pomoc i obecność narzeczonego mi wystarczy. Warto odwiedzić i obejrzeć upatrzone szpitale, porodówki i położnicze oddziały jakiś czas przed porodem. Wystarczy przyjechać, nie powinni robić problemu i odpowiadają na wszystkie pytania chętnie. Poza tym jeśli zachowanie położnej podczas porodu nam się nie podoba, to ojciec dziecka jest też po to, by walczyć o nasze prawa :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ