WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj myslelismy własnie o tej dostawce z siedziskiem ale dowiadywałam sie od znajomych i na forach i ta dostawka jest fajna dla starszych dzieci i na krotkie spacery. Moj synek jest jeszcze mały a my lubimy długie spacery nawet zima ( zreszta zimy ostatnio w Polsce to praktycznie nie zimy) i odradzano nam te dostawke.
    Dlatego myslimy o podwojnym wozku i juz szukamy.
    Ale dziekuje za podpowiedz :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba kupimy dostawke boczna Buggypod. Widzialyscie takie rozwiązanie?

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z targów - podpytałam o Katarek (a Pani miała ze sobą odkurzacz) i rzeczywiście nawet jak odkurzacz nie ma regulacji i ciągnie bardzo to jak się pidłączyło katarek to nie ciągnął jakoś bardzo mocno, poza tym na rurze w odkurzaczach jest taki wihajster co można rozsunąć i wtedy siła wdmuchu jest mniejsza :) koniec końców kupiłam ten zestaw (razem ze szczoteczką do czyszczenia i solą fizjologiczną) za 55 pln. Kupiłam jeszcze przenośny przewijak z La Millou - mieli dziś promocyjne ceny, więc na ich stoisku największe kolejki ale czaiłam się na torbę do wózka średniej wielkości i nie było ;( wielka szkoda, bo internetowo nigdy nie ma promocji, a dziś te torby były chyba minus 120 zł :/
    Kupiłam jeszcze bambusowy kocyk z kapturkiem z colorstories i taki grubszy kocyk bawełniany z misiowym wypełnieniem z Sleepee. Aaa i szczotkę do włosów dla niemowlaków z lulalove. No i na koniec kupiłam tą matę z babysens - była minus 15%, a bardzo mi się spodobała (jakby co to do poniedziałku mają rabat -15% na wszystko na ich stronie po wpisaniu kodu targi_babysenses - możecie korzystać - fajne mają kontrastowe zabawki - o wiele bardziej podobają mi się ich niż mr.B z Lulalove).

Krokodylica, Polaj, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 jak możesz to wstaw tą listę. Mi się na pewno przyda :) Aby zostać dodanym do naszej grupy na fb napisz priv do Morwy.

Andzia87, Morwa lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Zastanawiam się nad wozkiem x lander move, moze macie jakąś opinie na jego temat?

Problem z xlanderami z tego co wiem jest taki, że one sa dość wąskie i chyba krótkie. My własnie z tego powodu nie wzięlismy bo wiedzielismy ze młoda bedzie miała pół roku jak bedziemy ja wciskać w kombinezon i wózek i obawialiśmy się że będzie jej niewygodnie.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam co napisały się i przypomniało mi się co mówiła położna i ochraniaczach na łóżeczko.Faktycznie odradzała z każdej strony,głównie dlatego że chcemy mieć dziecko na oku a nie co chwilę podbiegać i zaglądać do środka.Jak już to polecała montować od strony ściany tylko żeby mniej ciągnęło.Ja założył ten ochraniacz na cały rok i wezgłowie łóżeczka.Faktycznie mniej ciągnęło od muru,a poza tym miałam widok na malutka cały czas,a na początku to nie spuszczała wręcz z niej oka.Nawet jak się kładł do lozka to zasypialam patrząc na nią ;)

Katarek też mieliśmy,super sprawa,chociaż odważyłam się go użyć jak córka miała 1rok.Wczesniej taka jakby Frida do ciągnięcia ustami.Poza tym dopóki nie poszła do żłobka to jakisega gili nie bylo.Za to w żłobku...ohoho...wtedy poznałam co to znaczy gile :P

inessa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa twoj synek teraz widze bedzie mial 1,5 roczku. To jeszcze taki slodziak :)

inessa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.Ten telefon z autokorekta mnie wykończy.Zmienia mi co drugi wyraz,albo ucina :/ A jako że piszę na telefonie to widzę dopiero po dodaniu jak to wygląda.No koszmar jakiś.Wybaczcie.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja mam to samo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha86 zazdroszczę tych targów, nie było czasem jakiś kodów promocyjnych na La millou ;)?

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska poszperaj w ustawieniach tam można zmienić, bo mi na początku też tak robiło.

inessa lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Muska poszperaj w ustawieniach tam można zmienić, bo mi na początku też tak robiło.
    Ok.Postaram sie,ale szczerze przyznaje,że ostatnio jakby mi pol mózgu zżarło ;) Czasami łapie mega zwieche i zapomina słów...
    A to wszystko "wina" męża który mi nowy telefon sprawił ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Kasha86 zazdroszczę tych targów, nie było czasem jakiś kodów promocyjnych na La millou ;)?

Niestety;( Oni w ogóle rzadko robią jakieś promocje, szczególnie internetowo. Czasem w swoim showroomie w Warszawie mają akcję kręcenia kołem i wtedy przy kasie można dostać 10, 20 lub 30% rabatu - było narazie tak dwa razy. Dziewczyny wtedy pytają , czy dla klientów nie z Warszawy też mogą liczyć na rabat internetowy, ale nigdy tego nie komentują:( czasem też w tym showroomie mają taki stojak z przecenami i tam niektóre produkty, które np. są przybrudzonego itp. mają niższe ceny. Generalnie będą za tydzien też targi w Warszawie i potem w Gdańsku i tam można liczyć na rabaty. A poza tym warto śledzić inne sklepy, które sprzedają produkty La Millou, bo oni mają często jakieś promocje i można coś znaleźć 10, 15% taniej.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki... Któraś z Was miała zlecone (albo zrobiła na własną rękę) badania w kierunku LISTERIOZY? Nie zamierzam siać paniki itd. Pytanie z tzw. czystej ciekawości. :p

XyZ
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Dziewczyny, a tak z innej beczki... Któraś z Was miała zlecone (albo zrobiła na własną rękę) badania w kierunku LISTERIOZY? Nie zamierzam siać paniki itd. Pytanie z tzw. czystej ciekawości. :p

Nie, nie miałam. Nawet nie wiedziałam ze mogę to sprawdzić.... raczej sprawdzać nie będę.

W temacie zdrowotnym te badanie sobie chyba daruje. Poważnie myśle jednak o szczepieniu: po pierwsze na grypę i po drugie na krztusiec. Zaszczepie sie w 3 trymestrze jeśli ginekolog pozwoli. Najbardziej boje się krztuśca, bo wiem że wraca dzięki ruchom antyszczepionkowym... Do tego moja mama miała w pracy koleżankę chorująca na to dziadostwo... chodziła z tym kilka tygodni do pracy i zarażała, wiec zagrożenie wydaje mi się realne.

relgi09kotjuarzp.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz od dawna cała noc przespana ♡ to chyba dzięki nowemu łóżku, od razu wygodnie :)

inessa, kate88:), Krokodylica, BlackCatNorL, Muska, Morwa lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mama Ali to jaki polecasz wózek. Bo ja zielona jestem.

Jak dla mnie, tak jak pisałam wcześniej- Hartan. Są różne modele, ale chyba tylko dwa są najlżejsze- vip i jeszcze jeden, ale nie pamiętam teraz który model. W sklepie na pewno doradzą. One są dość drogie, ale warto kupić nawet używany, bo naprawdę wykonanie jest solidne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 07:29

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej życze Wam spokojnej niedzieli :)
    u nas piekna pogoda ale b.zimno brbrbr a w bloku dopiero od jutro beda grzac.

Lagostina Listerioze zwykle bada sie na zlecenie lekarza gdy sa jakies wskazania i objawy no chyba,ze Ty widzisz jakies wskazania to zrob ale nie jest to standartowe badanie.

A co do wozkow to najlepiej isc do sklepu poogladac i dopasowac do siebie a kupic zawsze mozna uzywany pozniej. Niektore wozki sa dostosowane do nizszych osob a niektore do wyzszych itd. itd. a co czytałam i pytałam to kazda osoba ma inne preferencje :)
    no i co wazne to wozek prowodzi najczesciej mama i to ona powinna decydowac :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kadex elipse i jestem bardzo zadowolona ale to stary model, jeszcze po bratanicy. :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U nas pogoda jesienna na maxa- zimno , szaro , buro i ponuro ...
    Wy o wozkach , wiecie , jak mi ciezko wybrać wozek :( chce jeden obok drugiego i zeby mial max 75szer , zebym sie w bramke zmiescila... Mam kilka typow ale najlepiej chciałabym zobaczyc , dotknac , a najblizszy sklep zeby pojechac i wyprobowac , mam 100km od siebie, a ja napewno tak daleko nie dam rady jechac ...
    Zostaje mi zdac sie na opinie innych i albo wyslac siostrę, albo zamowic przez internet ... Ale o wozku mysle na samym koncu :)
    Jeszcze nawet wyprawki nie szykuje , bo jakos nie wiem od czego zaczac :)
    Mam zamiar zaczac pod koniec pazdziernika :)

Milego dnia dziewczyny :)

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ