X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj myslelismy własnie o tej dostawce z siedziskiem ale dowiadywałam sie od znajomych i na forach i ta dostawka jest fajna dla starszych dzieci i na krotkie spacery. Moj synek jest jeszcze mały a my lubimy długie spacery nawet zima ( zreszta zimy ostatnio w Polsce to praktycznie nie zimy) i odradzano nam te dostawke.
    Dlatego myslimy o podwojnym wozku i juz szukamy.
    Ale dziekuje za podpowiedz :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba kupimy dostawke boczna Buggypod. Widzialyscie takie rozwiązanie?

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z targów - podpytałam o Katarek (a Pani miała ze sobą odkurzacz) i rzeczywiście nawet jak odkurzacz nie ma regulacji i ciągnie bardzo to jak się pidłączyło katarek to nie ciągnął jakoś bardzo mocno, poza tym na rurze w odkurzaczach jest taki wihajster co można rozsunąć i wtedy siła wdmuchu jest mniejsza :) koniec końców kupiłam ten zestaw (razem ze szczoteczką do czyszczenia i solą fizjologiczną) za 55 pln. Kupiłam jeszcze przenośny przewijak z La Millou - mieli dziś promocyjne ceny, więc na ich stoisku największe kolejki ale czaiłam się na torbę do wózka średniej wielkości i nie było ;( wielka szkoda, bo internetowo nigdy nie ma promocji, a dziś te torby były chyba minus 120 zł :/
    Kupiłam jeszcze bambusowy kocyk z kapturkiem z colorstories i taki grubszy kocyk bawełniany z misiowym wypełnieniem z Sleepee. Aaa i szczotkę do włosów dla niemowlaków z lulalove. No i na koniec kupiłam tą matę z babysens - była minus 15%, a bardzo mi się spodobała (jakby co to do poniedziałku mają rabat -15% na wszystko na ich stronie po wpisaniu kodu targi_babysenses - możecie korzystać - fajne mają kontrastowe zabawki - o wiele bardziej podobają mi się ich niż mr.B z Lulalove).

Krokodylica, Polaj, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 jak możesz to wstaw tą listę. Mi się na pewno przyda :) Aby zostać dodanym do naszej grupy na fb napisz priv do Morwy.

Andzia87, Morwa lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Zastanawiam się nad wozkiem x lander move, moze macie jakąś opinie na jego temat?

Problem z xlanderami z tego co wiem jest taki, że one sa dość wąskie i chyba krótkie. My własnie z tego powodu nie wzięlismy bo wiedzielismy ze młoda bedzie miała pół roku jak bedziemy ja wciskać w kombinezon i wózek i obawialiśmy się że będzie jej niewygodnie.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam co napisały się i przypomniało mi się co mówiła położna i ochraniaczach na łóżeczko.Faktycznie odradzała z każdej strony,głównie dlatego że chcemy mieć dziecko na oku a nie co chwilę podbiegać i zaglądać do środka.Jak już to polecała montować od strony ściany tylko żeby mniej ciągnęło.Ja założył ten ochraniacz na cały rok i wezgłowie łóżeczka.Faktycznie mniej ciągnęło od muru,a poza tym miałam widok na malutka cały czas,a na początku to nie spuszczała wręcz z niej oka.Nawet jak się kładł do lozka to zasypialam patrząc na nią ;)

Katarek też mieliśmy,super sprawa,chociaż odważyłam się go użyć jak córka miała 1rok.Wczesniej taka jakby Frida do ciągnięcia ustami.Poza tym dopóki nie poszła do żłobka to jakisega gili nie bylo.Za to w żłobku...ohoho...wtedy poznałam co to znaczy gile :P

inessa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa twoj synek teraz widze bedzie mial 1,5 roczku. To jeszcze taki slodziak :)

inessa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.Ten telefon z autokorekta mnie wykończy.Zmienia mi co drugi wyraz,albo ucina :/ A jako że piszę na telefonie to widzę dopiero po dodaniu jak to wygląda.No koszmar jakiś.Wybaczcie.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja mam to samo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha86 zazdroszczę tych targów, nie było czasem jakiś kodów promocyjnych na La millou ;)?

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska poszperaj w ustawieniach tam można zmienić, bo mi na początku też tak robiło.

inessa lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Muska poszperaj w ustawieniach tam można zmienić, bo mi na początku też tak robiło.
    Ok.Postaram sie,ale szczerze przyznaje,że ostatnio jakby mi pol mózgu zżarło ;) Czasami łapie mega zwieche i zapomina słów...
    A to wszystko "wina" męża który mi nowy telefon sprawił ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Kasha86 zazdroszczę tych targów, nie było czasem jakiś kodów promocyjnych na La millou ;)?

Niestety;( Oni w ogóle rzadko robią jakieś promocje, szczególnie internetowo. Czasem w swoim showroomie w Warszawie mają akcję kręcenia kołem i wtedy przy kasie można dostać 10, 20 lub 30% rabatu - było narazie tak dwa razy. Dziewczyny wtedy pytają , czy dla klientów nie z Warszawy też mogą liczyć na rabat internetowy, ale nigdy tego nie komentują:( czasem też w tym showroomie mają taki stojak z przecenami i tam niektóre produkty, które np. są przybrudzonego itp. mają niższe ceny. Generalnie będą za tydzien też targi w Warszawie i potem w Gdańsku i tam można liczyć na rabaty. A poza tym warto śledzić inne sklepy, które sprzedają produkty La Millou, bo oni mają często jakieś promocje i można coś znaleźć 10, 15% taniej.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki... Któraś z Was miała zlecone (albo zrobiła na własną rękę) badania w kierunku LISTERIOZY? Nie zamierzam siać paniki itd. Pytanie z tzw. czystej ciekawości. :p

XyZ
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Dziewczyny, a tak z innej beczki... Któraś z Was miała zlecone (albo zrobiła na własną rękę) badania w kierunku LISTERIOZY? Nie zamierzam siać paniki itd. Pytanie z tzw. czystej ciekawości. :p

Nie, nie miałam. Nawet nie wiedziałam ze mogę to sprawdzić.... raczej sprawdzać nie będę.

W temacie zdrowotnym te badanie sobie chyba daruje. Poważnie myśle jednak o szczepieniu: po pierwsze na grypę i po drugie na krztusiec. Zaszczepie sie w 3 trymestrze jeśli ginekolog pozwoli. Najbardziej boje się krztuśca, bo wiem że wraca dzięki ruchom antyszczepionkowym... Do tego moja mama miała w pracy koleżankę chorująca na to dziadostwo... chodziła z tym kilka tygodni do pracy i zarażała, wiec zagrożenie wydaje mi się realne.

relgi09kotjuarzp.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz od dawna cała noc przespana ♡ to chyba dzięki nowemu łóżku, od razu wygodnie :)

inessa, kate88:), Krokodylica, BlackCatNorL, Muska, Morwa lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mama Ali to jaki polecasz wózek. Bo ja zielona jestem.

Jak dla mnie, tak jak pisałam wcześniej- Hartan. Są różne modele, ale chyba tylko dwa są najlżejsze- vip i jeszcze jeden, ale nie pamiętam teraz który model. W sklepie na pewno doradzą. One są dość drogie, ale warto kupić nawet używany, bo naprawdę wykonanie jest solidne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 07:29

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej życze Wam spokojnej niedzieli :)
    u nas piekna pogoda ale b.zimno brbrbr a w bloku dopiero od jutro beda grzac.

Lagostina Listerioze zwykle bada sie na zlecenie lekarza gdy sa jakies wskazania i objawy no chyba,ze Ty widzisz jakies wskazania to zrob ale nie jest to standartowe badanie.

A co do wozkow to najlepiej isc do sklepu poogladac i dopasowac do siebie a kupic zawsze mozna uzywany pozniej. Niektore wozki sa dostosowane do nizszych osob a niektore do wyzszych itd. itd. a co czytałam i pytałam to kazda osoba ma inne preferencje :)
    no i co wazne to wozek prowodzi najczesciej mama i to ona powinna decydowac :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kadex elipse i jestem bardzo zadowolona ale to stary model, jeszcze po bratanicy. :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U nas pogoda jesienna na maxa- zimno , szaro , buro i ponuro ...
    Wy o wozkach , wiecie , jak mi ciezko wybrać wozek :( chce jeden obok drugiego i zeby mial max 75szer , zebym sie w bramke zmiescila... Mam kilka typow ale najlepiej chciałabym zobaczyc , dotknac , a najblizszy sklep zeby pojechac i wyprobowac , mam 100km od siebie, a ja napewno tak daleko nie dam rady jechac ...
    Zostaje mi zdac sie na opinie innych i albo wyslac siostrę, albo zamowic przez internet ... Ale o wozku mysle na samym koncu :)
    Jeszcze nawet wyprawki nie szykuje , bo jakos nie wiem od czego zaczac :)
    Mam zamiar zaczac pod koniec pazdziernika :)

Milego dnia dziewczyny :)

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ