Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPolaj myslelismy własnie o tej dostawce z siedziskiem ale dowiadywałam sie od znajomych i na forach i ta dostawka jest fajna dla starszych dzieci i na krotkie spacery. Moj synek jest jeszcze mały a my lubimy długie spacery nawet zima ( zreszta zimy ostatnio w Polsce to praktycznie nie zimy) i odradzano nam te dostawke.
Dlatego myslimy o podwojnym wozku i juz szukamy.
Ale dziekuje za podpowiedzKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z targów - podpytałam o Katarek (a Pani miała ze sobą odkurzacz) i rzeczywiście nawet jak odkurzacz nie ma regulacji i ciągnie bardzo to jak się pidłączyło katarek to nie ciągnął jakoś bardzo mocno, poza tym na rurze w odkurzaczach jest taki wihajster co można rozsunąć i wtedy siła wdmuchu jest mniejsza
koniec końców kupiłam ten zestaw (razem ze szczoteczką do czyszczenia i solą fizjologiczną) za 55 pln. Kupiłam jeszcze przenośny przewijak z La Millou - mieli dziś promocyjne ceny, więc na ich stoisku największe kolejki ale czaiłam się na torbę do wózka średniej wielkości i nie było ;( wielka szkoda, bo internetowo nigdy nie ma promocji, a dziś te torby były chyba minus 120 zł
Kupiłam jeszcze bambusowy kocyk z kapturkiem z colorstories i taki grubszy kocyk bawełniany z misiowym wypełnieniem z Sleepee. Aaa i szczotkę do włosów dla niemowlaków z lulalove. No i na koniec kupiłam tą matę z babysens - była minus 15%, a bardzo mi się spodobała (jakby co to do poniedziałku mają rabat -15% na wszystko na ich stronie po wpisaniu kodu targi_babysenses - możecie korzystać - fajne mają kontrastowe zabawki - o wiele bardziej podobają mi się ich niż mr.B z Lulalove).
Krokodylica, Polaj, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
ana167 wrote:Zastanawiam się nad wozkiem x lander move, moze macie jakąś opinie na jego temat?
Problem z xlanderami z tego co wiem jest taki, że one sa dość wąskie i chyba krótkie. My własnie z tego powodu nie wzięlismy bo wiedzielismy ze młoda bedzie miała pół roku jak bedziemy ja wciskać w kombinezon i wózek i obawialiśmy się że będzie jej niewygodnie. -
Przeczytalam co napisały się i przypomniało mi się co mówiła położna i ochraniaczach na łóżeczko.Faktycznie odradzała z każdej strony,głównie dlatego że chcemy mieć dziecko na oku a nie co chwilę podbiegać i zaglądać do środka.Jak już to polecała montować od strony ściany tylko żeby mniej ciągnęło.Ja założył ten ochraniacz na cały rok i wezgłowie łóżeczka.Faktycznie mniej ciągnęło od muru,a poza tym miałam widok na malutka cały czas,a na początku to nie spuszczała wręcz z niej oka.Nawet jak się kładł do lozka to zasypialam patrząc na nią
Katarek też mieliśmy,super sprawa,chociaż odważyłam się go użyć jak córka miała 1rok.Wczesniej taka jakby Frida do ciągnięcia ustami.Poza tym dopóki nie poszła do żłobka to jakisega gili nie bylo.Za to w żłobku...ohoho...wtedy poznałam co to znaczy gileinessa lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Muska poszperaj w ustawieniach tam można zmienić, bo mi na początku też tak robiło.
Czasami łapie mega zwieche i zapomina słów...
A to wszystko "wina" męża który mi nowy telefon sprawił -
Nadin wrote:Kasha86 zazdroszczę tych targów, nie było czasem jakiś kodów promocyjnych na La millou
?
Niestety;( Oni w ogóle rzadko robią jakieś promocje, szczególnie internetowo. Czasem w swoim showroomie w Warszawie mają akcję kręcenia kołem i wtedy przy kasie można dostać 10, 20 lub 30% rabatu - było narazie tak dwa razy. Dziewczyny wtedy pytają , czy dla klientów nie z Warszawy też mogą liczyć na rabat internetowy, ale nigdy tego nie komentujączasem też w tym showroomie mają taki stojak z przecenami i tam niektóre produkty, które np. są przybrudzonego itp. mają niższe ceny. Generalnie będą za tydzien też targi w Warszawie i potem w Gdańsku i tam można liczyć na rabaty. A poza tym warto śledzić inne sklepy, które sprzedają produkty La Millou, bo oni mają często jakieś promocje i można coś znaleźć 10, 15% taniej.
New Baby
Julia -
Lagostina wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki... Któraś z Was miała zlecone (albo zrobiła na własną rękę) badania w kierunku LISTERIOZY? Nie zamierzam siać paniki itd. Pytanie z tzw. czystej ciekawości. :p
Nie, nie miałam. Nawet nie wiedziałam ze mogę to sprawdzić.... raczej sprawdzać nie będę.
W temacie zdrowotnym te badanie sobie chyba daruje. Poważnie myśle jednak o szczepieniu: po pierwsze na grypę i po drugie na krztusiec. Zaszczepie sie w 3 trymestrze jeśli ginekolog pozwoli. Najbardziej boje się krztuśca, bo wiem że wraca dzięki ruchom antyszczepionkowym... Do tego moja mama miała w pracy koleżankę chorująca na to dziadostwo... chodziła z tym kilka tygodni do pracy i zarażała, wiec zagrożenie wydaje mi się realne.
-
ana167 wrote:Mama Ali to jaki polecasz wózek. Bo ja zielona jestem.
Jak dla mnie, tak jak pisałam wcześniej- Hartan. Są różne modele, ale chyba tylko dwa są najlżejsze- vip i jeszcze jeden, ale nie pamiętam teraz który model. W sklepie na pewno doradzą. One są dość drogie, ale warto kupić nawet używany, bo naprawdę wykonanie jest solidne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 07:29
-
nick nieaktualnyHej życze Wam spokojnej niedzieli
u nas piekna pogoda ale b.zimno brbrbr a w bloku dopiero od jutro beda grzac.
Lagostina Listerioze zwykle bada sie na zlecenie lekarza gdy sa jakies wskazania i objawy no chyba,ze Ty widzisz jakies wskazania to zrob ale nie jest to standartowe badanie.
A co do wozkow to najlepiej isc do sklepu poogladac i dopasowac do siebie a kupic zawsze mozna uzywany pozniej. Niektore wozki sa dostosowane do nizszych osob a niektore do wyzszych itd. itd. a co czytałam i pytałam to kazda osoba ma inne preferencje
no i co wazne to wozek prowodzi najczesciej mama i to ona powinna decydowac
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U nas pogoda jesienna na maxa- zimno , szaro , buro i ponuro ...
Wy o wozkach , wiecie , jak mi ciezko wybrać wozekchce jeden obok drugiego i zeby mial max 75szer , zebym sie w bramke zmiescila... Mam kilka typow ale najlepiej chciałabym zobaczyc , dotknac , a najblizszy sklep zeby pojechac i wyprobowac , mam 100km od siebie, a ja napewno tak daleko nie dam rady jechac ...
Zostaje mi zdac sie na opinie innych i albo wyslac siostrę, albo zamowic przez internet ... Ale o wozku mysle na samym koncu
Jeszcze nawet wyprawki nie szykuje , bo jakos nie wiem od czego zaczac
Mam zamiar zaczac pod koniec pazdziernika
Milego dnia dziewczyny