X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko trzymam kciuki zeby szybko katar odpuscil.
    Ja codziennie sie budze i tylko sprawdzam czy nie mam goraczki ciagle sie zastanawiam czy bede miec ta bostonke. W sumie mlody juz szaleje i dzis nawet odbylo sie bez przeciwbolowych. Uff juz czekam kiedy wroci do przedszkola. Jutro kontrola i zobaczymy.
    Milego wieczoru :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mole przez weekend mnie nie było i tyle stron do nadrobienia miałam, że szok :D
    Bawiłam się na weselichu, kondycja ciążowa do tańców już nie najwlepsza :D dwie szybsze piosenki i miałam zadyszkę ale wszyscy mnie chwalili, że nieźle śmigam z brzuchem :D
    Mój mąż był świadkiem więc musieliśmy zostać do końca, co dla mnie było isntnym dramatem bo o 1:00 już zasypiałam na stojąco. Wesele nie było w hotelu więc żadnych pokoi tam nie było ale znalazłam zarąbiste fotele na piętrze i się tam przekimałam do rana :D jak je zobaczyłam to prawie płakałam ze szczęścia :D istny raj na ziemi :D

inessa, Karmelova, Krokodylica, emi2016, kate88:), ana167, Muska, helagazela, kasha86 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my juz w domu :) weekend był cudny tylko czemu taki krótki? ;) na szczęście pogoda dopisała :)
    Myszk@ byliśmy w Kroscienku nad Dunajcem wiec przełom Dunajca, wąwóz Homole, wodopad Zaskalnik zaliczone :)

inessa, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja też już o tych niedrapkach dawno słyszałam, położna nam przy Zuzi mówiła, ale tak jak Nadin wspomniała 2 dni w szpitalu jak będzie dziecko miało to nic się nie stanie
    Na katar ostatnio kupiłam spray do nosa Prenalen i chwalę sobie, pomogło. Możecie też stosować Sterimar baby czy jakąkolwiek wodę morską

Co do cytomegalii to rzeczywiście warto robić. Ja robiłam w każdej ciąży mimo, że przechodziłam już kiedyś. Wprawdzie niby infekcja wtórna jest niegroźna, ale w razie czego wolałabym wiedzieć, by się przygotować. Robię zawsze w I a później w III trymestrze, żeby w razie czego wiedzieć kiedy było zakażenie
    Jak byłam w ciąży z Zuzią jedna dziewczyna miała zakażenie pierwotne, zresztą gdzieś na forum w wątku problemy i komplikację był cały wpis co i jak, choć większość lekarzy to bagatelizuje niestety

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin,z tyłu niedrapkami masz rację.W szpitalach jest raczej zakaz obcinania dziecku paznokci,ze względów możliwych uszkodzeń skórek i złapania jakiejś infekcji przez maluszka.Moja córka urodziła się z bardzo długimi paznokciami i założyłam jej niedrapki w szpitalu.Nawet położna mi to doradziła.Te paznokietki są takie tycie i takie ostre,że naprawdę bałam się że sobie twarz podrapie.A były długie chyba na 1,5mm.Warto je mieć,zawsze można nie zakładać ;)

Szmaragdowa,my też idziemy na wesele za tydzien i też się obawiam czy wytrzymam.Wesele w karczmie w Sw.Katarzynie,a tam też zaplecza noclegowego brak.Maz chce być jak najdłużej,a ja już po 22 zaczynam zasypiać ;)
    Najwyżej przytnę komara przy stole lub w aucie :P Albo po angielsku pojadę do domku...

Miłej nocki :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Co do cytomegalii to rzeczywiście warto robić. Ja robiłam w każdej ciąży mimo, że przechodziłam już kiedyś. Wprawdzie niby infekcja wtórna jest niegroźna, ale w razie czego wolałabym wiedzieć, by się przygotować. Robię zawsze w I a później w III trymestrze, żeby w razie czego wiedzieć kiedy było zakażenie
    Jak byłam w ciąży z Zuzią jedna dziewczyna miała zakażenie pierwotne, zresztą gdzieś na forum w wątku problemy i komplikację był cały wpis co i jak, choć większość lekarzy to bagatelizuje niestety

Ja mam zakażenie wtórne właśnie, kontrolujemy to badaniami co miesiąc i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze...
    W rodzinie mojej bratowej jest dziewczynka, która ma uszkodzony słuch, bo jej mama miała pierwotne zakażenie cytomegalią w trakcie ciąży. Na szczęście nosi aparat i dzięki niemu słyszy normalnie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeenyyyy znowu nie mogę spać. :/
    A nos od kataru to już mnie tak boli że wymiekam. :/

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też. Właśnie zrobiłam sobie kisiel cytrynowy z jabłkiem i zabieram się do czytania "Syrenki" Camili Lackberg ;)

inessa, ana167 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black to Ty jesteś na poziomie hard ;) bo mi by się nie chciało wstawać a co dopiero robić kisiel.
    Swoją drogą dawno jadłam. :)

Córka jeszcze śpi, nie budzę jej.
    Najwyżej zje śniadanie w domu i pójdzie do przedszkola później. Już się boję tego płaczu.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Black to Ty jesteś na poziomie hard ;) bo mi by się nie chciało wstawać a co dopiero robić kisiel.
    Swoją drogą dawno jadłam. :)
    Hehehe ale czy ja napisałam, że mi się chciało robić kisiel o 4 nad ranem? :D :D ;) Po prostu głód był silniejszy od lenistwa hihihi

Mama-Ali, inessa, ana167, Krokodylica, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda pod psem, mam auto w warsztacie i jadę taksówką w deszczu i ogromnym korku na morfologię i glukozę. Nie wiem jak to przeżyję, tym bardziej, że zapomniałam kindla. Jutro mam wizytę, więc już muszę to zrobić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wyszło słońce.
    Z zakażeniem wtornym jest o tyle lepsza sprawa że dziecko oprócz wirusa otrzymuje p/ ciała przez łożysko.
    Ja ostatnio w nocy miałam fazę na sok pomarańczowy świeżo wyciskany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 08:27

inessa, FreshMm, Paula_29 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Hehehe ale czy ja napisałam, że mi się chciało robić kisiel o 4 nad ranem? :D :D ;) Po prostu głód był silniejszy od lenistwa hihihi

Skąd ja to znam :D

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas pogoda pod psem, mam auto w warsztacie i jadę taksówką w deszczu i ogromnym korku na morfologię i glukozę. Nie wiem jak to przeżyję, tym bardziej, że zapomniałam kindla. Jutro mam wizytę, więc już muszę to zrobić.

Bleee, glukoza...dziś mam wizytę i dostanę na nią skierowanie. Byłam też upuścić krew i pogadałam z pielegniarką. Zapytałam czy jak sobie postawię auto pod samiuśkim labo to będę mogła sobie w nim posiedzieć :D. Ale niestety, mówi ze nie wypuszczają bo często dziewczyny mdleją, słabną itd. NO nic, zrobiłam szybki rekonesans- jest wygodna sofa :D, wezmę książkę która mi zalega od dłuższego czasu i nadrobię zaległości. Plus jest taki że będę mogła wycisnąć sobie cytrynę do tego gów$%^.

Powodzenia Gosiak!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie było aż tak źle, gorzej to zapamiętała z poprzedniej ciàży ;) No nie można wychodzić. Ja tym razem w Medicover, 3 lata temu robiłam w luxmedzie i babki mi powiedziały, że cytryna zaburza wynik i nie można. Startowy cukier wyszedł 86, za pół godziny pierwsze pobranie, za 1,5h drugie. Dobrze, że jadłam po 21 obfitą kolację.

inessa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dobrego dnia zycze i spokojnych wizyt :D <3
    u nas cudna pogoda kolejny dzien ale chłodno a nawet zimno.
    a co do glukozy mozna juz kupic smakowa, chyba jest tylko o smaku cytryny nawet ostatnio jak mi skierowanie ginka dawała to mowiła abym taka sobie kupiła :)
    ja nie znosze glukozy bo mdleje :( i ogolnie zle sie po niej czuje bleee
    a co do spania w nocy to tez u mnie masakra a co zasne to synek sie wybudza a i jeszcze taki jeden głód :P mnie budzi :P

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jeeeenyyyy znowu nie mogę spać. :/
    A nos od kataru to już mnie tak boli że wymiekam. :/
    Mam to samo :( nie mogę oddychać. Rano nawet śliny nie mogę przełknąć bo w buzi susza przez to że nie oddycham nosem. Mam już dość tego kataru :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 25tc

Dziewczyny w aptece można kupić glukozę o smaku cytrynowym, nic nie trzeba wtedy do niej wciskać, w smaku w miarę ok.
    Ja pod koniec tego tygodnia też powinnam zrobić glukozę ale najpierw muszę się wykurować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, teraz spokojnie mozecie uzywac nasivin soft. Nie jest spektakularny ale zadziała. Po co sie tak meczyć.
    Ja glukoze dopiero za 3 tyg bede robic :-)
    w gdyni dramat - leje jak nigdy. Aczkolwiek ja lubie taka pogodę :-).

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Mam to samo :( nie mogę oddychać. Rano nawet śliny nie mogę przełknąć bo w buzi susza przez to że nie oddycham nosem. Mam już dość tego kataru :(

Współczuję.
    U mnie jeszcze ten problem że córka ryczy w przedszkolu więc póki się nie zaadaptuje odbieram ją po 12 a średnio mam siły z nią potem do wieczora siedzieć.

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ