X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z Wrocławia, jakiego ginekologa polecacie w luxmed?

Jagna <3 24.01.2018
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmian w życiu seksualnym nie ma - częstotliwość podobna jak przed :) do tego w ciąży szybciej osiągam satysfakcję, więc jest git.

Na wadze już 7 kg. To tymczasowe i sporo z tego poszło w biust co każdy mi wypomina aż mi głupio :) O dziwo dobiłam już 80tki i czuję się jeszcze atrakcyjnie (dzieki bogu jestem wysoka ) ;) małż wspomina mi że mam wielki brzuch, ale spływa to po mnie jak po kaczce i nie zaburza samooceny w końcu brzuch w ciąży to normalne, inne części ciała wydają się nie tyć.
    Jedyne co mnie trochę stresuje to rozstępy, bo naoglądałam się na googlu zdjęć i się zastanawiam czy będę je mieć czy nie.

@calza może narzeczony boi się o dziecko i dlatego unika zbliżeń?, 2,5 kg na plusie to w zasadzie nic więc to raczej nie zmiany w wyglądzie. Najlepiej porozmawiać chyba co jest blokerem. Jeśli obawia się o zrobienie dziecku krzywdy najlepiej chyba poszukać jakiejś fachowej lektury, gdzie będzie miał wyłożone kawę na ławę że przy fizjologicznej ciąży seks jest nawet wskazany :)

relgi09kotjuarzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Najbardziej to dr Śliż,ale ma mega terminy i ciężko się dostać.Jak się już jest pacjentka to jest potem łatwiej ,choć i tak ciężko...
    Pracuje tez na klinikach. Prowadzi teraz moja zagrożona ciążę i zawsze dokładnie bada i tłumaczy.Ja jestem bardzo zadowolona.
    Polecali też bardzo dr Rubisza,ale nie wiem czy jeszcze tam przyjmuje.Tez na klinikach jest.Bylam u niego cały 1 raz i sprawił dobre wrażenie.

Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży nie miałam orgazmu... niewiem dlaczego tak jest jest, Mam przyjemność z seksu ale koniec ma tylko mąż ja niestety nie :/ chociaż on "staje na rzęsach" ale ja jakoś się blokuje i nie umiem w 100 % się temu oddać. Mam nadzieję że po porodzie się to zmieni bo nie wyobrażam sobie tak przez całe życie :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy, z palca na czczo 86, z krwi 95, po 1h 105, po 2h 75. Co do seksu, ja mam generalnie b. duże libido, w ciąży dodatkowo razy 100... ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pow wizycie.
    Młody waży 804 g i fiknął koziołka i siedzi dupką do dołu, co mnie trochę niepokoi, ale mam nadzieję ze jeszcze raz sobie fiknie i wróci do poprzedniej pozycji ;)
    Poza tym wszystko ok, a mój nowy termin według usg to 27.12 :D. Niedługo dojdę do połowy grudnia :D

Angela*, Szmaragdowa, Polaj, Myszk@, Didi_85, FreshMm, kate88:), Aenu, Muska lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:

Ja też polecam Śliża albo Grobelaka, ale do obu termin na listopad , ale trzeba odswiezac - czasem cos sie zwolni :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam cycki 70E a teraz jeszcze urosły, w stanikach się nie mieszczą także mąż ciągle się ślini ale co jak nie można.

I mnie dzisiaj poszła krew z nosa przy smarkaniu, yhhh niech ten katar się już skończy.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova raczej ginekolog nie da Ci skierowania na CMV bo to nie jest refundowane(chyba, że ostatnio się coś zmieniło) natomiast tak jak dziewczyny napisały mimo, że się nie leczy to trzeba przy każdym USG genetycznym kontrolować pod tym kątem dziecko czy nie ma zakażenia i najlepiej rodzić w odpowiednim szpitalu, więc to nie jest jakieś widzimisie.
    Niektórzy lekarze nawet na toxo nie chcą dawać mimo, że jest w zaleceniach a tak jak Black napisała toxo się leczy, tylko nie w I trymestrze, w pozostałych owszem

Mnie w pierwszej ciąży ginekolog nawet niechętnie dała skierowanie na HIV bo twierdziła, że się głównie zleca osobom z podejrzanych środowisk. No bez jaj. Możesz się przecież zarazić w szpitalu i u kosmetyczki. Lekarze na NFZ najczęściej przy badaniach opowiadają bajki by nie wyciągać od nich skierowań, bo niestety są z nich rozliczani, nie wszystkie badania mogą wypisać a jakby powiedzieli to wprost to byłby kłopot
    Koleżance, która ma problemy z tarczycą ostatnio lekarz powiedział że skierowanie na tsh co 2 lata:) Także ten......

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, też polecam Śliża, ale ciężko się do niego dostać, prowadzi dużo ciąż i rzadko się zwalnia termin do niego

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, w lux medzie polecam:

dr Dominikę Klimkiewicz-Blok, dr Grobelaka i dr Śliża. Niestety terminy są kosmiczne. Sama chodzę do dr Śliża i zastanawiam się jak to będzie, kiedy wizyty będą 1 na 2 tyg. Teraz terminy są na sam koniec listopada i grudzień. Jest to nieco stresujące.

A nie będziesz już chodziła do dr Ślusarskiego?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 ja na CMV normalnie dostałam skierowanie w I trymestrze. Nie wiem czy to jest refundowane czy nie ale szczerze mówiąc to nie za bardzo mi się chce wgryzać w koszyk świadczeń gwarantowanych :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Toxo mialam dodatnie w pierwszej ciazy ale awidnosc wyszla wysoka czyli stare zakazenie. W tej ciazy lekarz jak zobaczyl wyniki swieze i potem awidnosc z 2012 to powiedzial mi ze nie ma sensu robic nowych badan bo przeciwciala na wysokim poziomie.
    Ja w 2015 roku też miałam wysokie przeciwciała, a teraz nie mam ich wcale. Wyniki wskazują na to ,że nigdy nie miałam kontaktu z wirusem toksoplazmozy. Myślałam ,że to błąd laboratorium ,ale jednak nie. Całe życie mieszkam z kotami. w ciąży w 2015 r miałam wykonywane dwa razy to badanie i oba wyniki wyszły tak samo, a teraz oba ,że nie miałam kontaktu z wirusem. Także niczego w życiu nie można być pewnym.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam, czy miałam w 2015 w ciąży z Arczim przeciwciała na toxo, ale teraz nie mam :o a od maleńkości z kotami się wychowywałam... potem w dorosłości już mniej tych kotów było

ps. pisałam już, że moaj szyjka macicy ma ponoć aż 5 cm? :O

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja nadal zasmarkana i do tego kaszląca. :/

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona chorujących :/
    Dziś w nocy każde przełknięcie śliny kończyło się koszmarnym bólem gardła...
    Nie śpię od 4.30. Wypiłam już chyba ze 3 herbaty + ciepłą wodę z cytryną, ale jakoś nie sądzę zeby na tym etapie to mi pomogło...Sprawdzam temperaturę bo strasznie mi gorąco, ale póki co, jest poniżej normy. Ech, zawsze coś, mężu tez pokasłuje, córka ma lekki katar- mam nadzieję ze chociaż z nią uda mi się zdążyć przed chorobą...

A wszystkim wizytujacym życzę spokojnych widoków ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mąż ma tak zajęte gardło, ze ledwo mówi i sline przełyka. Czekam tylko jak pozaraża dzieci i mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 08:06

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadę na wizytę, mam dziś na 9:20, poproszę o kciuki.
    Córka dziś się obudziła ze szczekającym kaszlem - zostaje w domu do końca tygodnia. Zawsze coś.... :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko wszędzie choróbska.

Gosiak powodzenia na wizycie.

Powiem Wam że już mi się nie chce nawet córki prowadzić do tego przedszkola i oglądać tych scen... dzisiaj już po drodze płakała że nie chce do przedszkola tylko do domu, na sali odwaliła taki ryk i tak się do mnie przykleiła że siłą musiałam ją oddać.
    Mówiłam do męża że daję jej czas do końca września, jak nic się nie zmieni to trzeba ją wypisać i tyle...

• Nadin Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, z p/ ciałami to jest tak, że zaraz po szczepieniu czy zakażeniu poziom jest wysoki a z biegiem czasu maleje. Jednak są komórki pamięci immunologicznej i w razie kontaktu z wirusem/bakterią znowu się namnażają chroniąc przed infekcja, lub powodując łagodniejsze jej przejście.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ