X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    No to się dzisiaj dowiedziałam...

Byłam na zakupach w markecie i stałam w kolejce na stoisku mięsnym. Przede mną były dwie osoby, a bezpośrednio przede mną starszy pan. Kolejka krótka to się nie wciskałam tylko grzecznie stałam. Ale ogólnie jakoś wolno szło i z innego stoiska przyszła pani do obsługiwania (młodziutka dziewczyna) i podeszła bezpośrednio do mnie. Już zaczynałam mówić co chcę, kiedy pan przede mną mnie wyprzedził i mówi co sobie życzy... Pani ekspedientka twardo "przepraszam, ale ta pani ma pierwszeństwo". Dziadek się do mnie odwrócił i mówi "ja do pani nic nie mam, ale już się tego nie stosuje, w autobusach czy sklepach, już tej zasady nie ma"... Oczywiście byłam obsłużona jako pierwsza, ale powiem Wam, że lekko mnie wcięło...

A ja miałam wczoraj taką sytuację. jestem w przychodni po wizycie i stoje w kolejce żeby zapisać sie na kolejną. Za mną staje dziewczyna i pyta, czy ja aby nie powinnam podejść bez kolejki, więc mówię że spokojnie poczekam. A ona podeszła do babki w recepcji, mówi w kolejce jest kobieta w ciąży i nalezy mi się pierwszeństwo :). No i podeszłam i skorzystałam, nikt oczywiście nie skomentował tego :).

W biedrze już kilka razy zdarzyło się, że przy większych kolejkach i otwieraniu kolejnej kasy sprzedawca do nie podszedł i zaprosił do konkretnej kasy.

kasha86 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Szmaragdowa, w lux medzie polecam:

dr Dominikę Klimkiewicz-Blok, dr Grobelaka i dr Śliża. Niestety terminy są kosmiczne. Sama chodzę do dr Śliża i zastanawiam się jak to będzie, kiedy wizyty będą 1 na 2 tyg. Teraz terminy są na sam koniec listopada i grudzień. Jest to nieco stresujące.

A nie będziesz już chodziła do dr Ślusarskiego?
    Też się tego boje.Bo jak mają mnie wcisnąć co tydzień jak ledwo co 3 tyg.daja radę?Ach,pożyjemy,zobaczymy.

moniczko. lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKTUALIZACJA - kate88:), Eklerka13579

❄27.12.2017❄
    Nadin <3 CHŁOPIEC
    Mama-Ali <3 JULIAN

❄28.12.2017❄
    Angela* <3 <3 MICHALINKA & FRANUŚ
    Gosiak <3 STAŚ

❄29.12.2017❄
    zapachmalin <3 CHŁOPIEC

❄30.12.2017❄
    Morwa <3 ANASTAZJA

❄31.12.2017❄

❄01.01.2018❄
    Raven <3 DZIEWCZYNKA
    Marzycielka111192 <3 NIKODEM
    Emotka29 <3
    Lovilovi <3 IGA
    Inez87 <3 ALEXANDER

❄02.01.2018❄
    Mika77 <3 CHŁOPIEC
    helagazela <3 FELIKS

❄03.01.2018❄
    Żabulka30 <3 CHŁOPIEC

❄04.01.2018❄
    pietruszkanatki <3 CHŁOPIEC
    Oktawka
    Karmelova <3 DZIEWCZYNKA
    Jova <3
    moniczko. <3 HANIA

❄05.01.2018❄

❄06.01.2018❄
    FreshMm <3 MALWINA

❄07.01.2018❄
    BlackCatNorL <3 DZIEWCZYNKA
    Ikarzyca <3
    Ruda_ann <3 CHŁOPIEC
    alexast <3
    michalina92 <3 PAWEŁEK
    Polaj <3 DZIEWCZYNKA
    inessa <3 JANKA
    elize <3 DZIEWCZYNKA

❄08.01.2018❄
    madzia8lenka <3
    Tusia_87 <3
    Anna 1985 <3
    ana167 <3 DZIEWCZYNKA
    Dorka87 <3
    Helka891 <3 JULECZKA

❄09.01.2018❄
    emerald_m <3 CHŁOPIEC

❄10.01.2018❄
    Krokodylica <3 ŁUCJA
    wronka <3 CHŁOPIEC
    piri piri <3
    Aenu <3 OLIWCIA
    kasha86 <3 DZIEWCZYNKA

❄11.01.2018❄
    Andzia87 <3 LIDIA
    KaroP <3
    Maruder <3 DZIEWCZYNKA
    moniiikaaa <3
    basiek86
    makasa <3 ADAŚ

❄12.01.2018❄
    anula1990 <3 DZIEWCZYNKA
    Vilu <3 DARIA

❄13.01.2018❄
    Ariess
    Kopciuszek <3 DZIEWCZYNKA

❄14.01.2018❄
    be_aduska <3
    MoniaP <3 DZIEWCZYNKA
    Staramsie

❄15.01.2018❄
    natki89 <3 DZIEWCZYNKA
    Girl25 <3 CHŁOPIEC
    Myszka@ <3
    Halinova
    netka90 <3 DZIEWCZYNKA

❄16.01.2018❄
    ☆gwiazdka
    Didi_85 <3 MIKOŁAJ
    ktosiowa <3 CHŁOPIEC
    Żabcia Real one <3 CHŁOPIEC

❄17.01.2018❄
    Melevis90 <3 LENA

❄18.01.2018❄
    Koniczynka <3 CHŁOPIEC
    darin
    Monikamonia

❄19.01.2018❄
    summersun <3
    *Sylwia <3

❄20.01.2018❄
    Pooziomka <3 ZOSIA
    annaki <3 DZIEWCZYNKA

❄21.01.2018❄
    sudari
    .aś. DZIEWCZYNKA

❄22.01.2018❄
    K01 <3
    nandelle <3

❄23.01.2018❄
    aria40
    Szmaragdowa <3 JAGIENKA

❄24.01.2018❄
    _analiza
    kate88:) <3 NATALKA
    (sunshine89 <3 HANIA

❄25.01.2018❄
    Magdalenna <3
    ŚwinkaMinka <3 CHŁOPIEC
    K..a..s..i..a
    KacperekiOliwka <3 VANESSA
    P. <3 CHŁOPIEC

❄26.01.2018❄
    Paula_29 <3 CHŁOPIEC
    Meridess <3
    Katiś <3 HANIA

kasiarzyna <3 CHŁOPIEC

❄27.01.2018❄
    Agness12
    Patrycja27 <3
    zimowa_mama <3
    dada1415 <3

❄28.01.2018❄
    WhyMe <3 NOEMI
    Muska <3 CHŁOPIEC

❄29.01.2018❄
    Ellasi <3 CHŁOPIEC
    justysia 90
    Eklerka13579 <3 GABRIELKA

❄30.01.2018❄
    Rybaaaa <3

❄31.01.2018❄
    Iwona80 <3

❄02.02.2018❄
    emi2016 <3

❄05.02.2018❄
    jomi81 <3 <3 DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC

Termin?
    LASKA
    nieznajoma123 <3
    chabrowa
    Lagostina
    Mona_Lisa
    Marzenka123
    aiwlys
    calza <3
    vongondor
    minimoni
    carroty

Do tej pory ujawniło się:
    dziecko-ruchomy-obrazek-0036.gif36 dziewczynek
    dziecko-ruchomy-obrazek-0037.gif28 chłopców
    dziecko-ruchomy-obrazek-0040.gif

Aniołkowe mamusie
    Ania123488
    Agusia_pia
    Paula95
    jachcedociebie
    vixia
    LidziA89
    Agniechaaaa
    paola87
    jagodowa91
    Sansivieria
    malka
    chanka
    Izalika
    s1985
    Anuśka
    Mikuśka
    Suzana
    [*]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 19:04

kate88:) lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    No to się dzisiaj dowiedziałam...

Byłam na zakupach w markecie i stałam w kolejce na stoisku mięsnym. Przede mną były dwie osoby, a bezpośrednio przede mną starszy pan. Kolejka krótka to się nie wciskałam tylko grzecznie stałam. Ale ogólnie jakoś wolno szło i z innego stoiska przyszła pani do obsługiwania (młodziutka dziewczyna) i podeszła bezpośrednio do mnie. Już zaczynałam mówić co chcę, kiedy pan przede mną mnie wyprzedził i mówi co sobie życzy... Pani ekspedientka twardo "przepraszam, ale ta pani ma pierwszeństwo". Dziadek się do mnie odwrócił i mówi "ja do pani nic nie mam, ale już się tego nie stosuje, w autobusach czy sklepach, już tej zasady nie ma"... Oczywiście byłam obsłużona jako pierwsza, ale powiem Wam, że lekko mnie wcięło...

Współczuje, ja mialam w sobote tez nieprzyjemna sytuacje ... Bylam w lab na glukozie , podeszlam zaplacilam za badania i usiadlam sobie na krzeselko , zeby poczekac az wyjdzie osoba z pobrania zebym mogla wejsc ja ... No to wyszla kobieta ja wstaje ide a jakas stara babka przede mna leci do drzwi : a ja do niej , przepraszam , ale teraz moja kolej - wzrok kobiety, bezcenny , ale przeprosila i powiedziala ze mnie nie zauwazyla :D pozniej poszlam do rossmana i byla mega kolejka - 3 kasy jechaly i pelno ludzi - a ekspedientka wstaje i mowi : Panią w czarnej skórze z brzuszkiem zapraszam do kasy , mnie zatkalo , ale ludzie nic nie mowili :)
    Ale i tak najgorsi sa starzy ludzie ...

• Aenu Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze w kolejce nikt nie przepuścił...nie raz stoję w biedronce w długich kolejkach...

A co do porodu to ja miałam wszystkie znieczulenia oprócz gazu rozweselającego. Rodziłam od godziny 7.00 do 15.00...

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    tak, od początku u Ślusarskiego <3 kocham tego człowieka, mega mnie uspokaja, każda wizyta jest mega dokładna, punktualnie, ładne gabinety z super sprzętem. Robiłam też prenatalne w ramach NFZ w Ginemedice ale u dr Curyło, też spoko ale wole Ślusarskiego :D
    Ty też tam chodzisz?

W swoim czasie chodziłam i nawet miałam tam prowadzić ciążę, co więcej u tego lekarza, ale... wyszło nieco inaczej. Ogólnie co do miejsca mam mieszane uczucia, samego dr Slusarskiego nie potrafię jednoznacznie ocenić, ale to wszystko chyba opowieść na inną okazję. Super, że Ty jesteś zadowolona z ich opieki medycznej, to najważniejsze! :)

XyZ
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    ja się na znieczulenie nawet nie nastawiam, szpital w którym chce rodzić nawet go nie oferuje ale nie sugerowałabym się dostępnością zzo przy wyborze szpitala, przynajmniej we Wrocławiu. Przy oprowadzaniu po porodówce ściemniają, że jest zzo, gaz i uje muje dzikie węże a jak przychodzi już do rodzenia to nagle gaz się skończył a anestezjologa nie ma :D to nie moje doświadczenia ale tak piszą laski na grupie fb "hallo gdzie rodzić - wrocław?" - swoją drogą, polecam wrocławskim ciężarówkom tą grupe, laski opisują na bieżąco co się na danej porodówce dzieje

Też podczytuję, ci dziewczyny piszą na tej grupie i patrząc na sytuację, jaka jest aktualnie na wrocławskich porodowkach, zaczynam rozważać np. Oleśnicę.

XyZ
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie.

W srodku czysto :) szyjka i macica ok, ciaza ksiazkowa :)
    Mala nadrobila waga i wazy 370g.

Mam wade wzroku i lekarz poradzil cesarke...
    Musze sie zastanowic.

Krokodylica, Maruder, Myszk@, Mama-Ali, kate88:), kasha86 lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt w żadnej kolejce na razie nie przepuścił, w pierwszej ciąży RAZ!

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu co masz na mysli mowiac ze mialas wszystkie mozliwe znieczulenia? Jestem pielegniarka anestezjologiczna, pracuje przy znieczuleniach i bardzo mnie zastanawia jakiez to znieczulenia mialas:) Poprosze Cie o aktualizacje, bo wczoraj bylam na polowkowym i potwierdzila sie dziewczynka. Mala Gabrielka bedzie:) Wazy 387 gram i wczoraj w poradni spedzilismy 2 godziny, z czego w sumie to ponad godzina spacerow z przerwami byla, by dziecko sie laskawie nam obrocilo:) Badanie nie pokazalo zadnych odchylen,poki co, jestem spokojna i szczesliwa:)
    Odnosnie znieczulenia zzo, osobiscie jezeli bol dla mnie nie bedzie traumatyczny i bede go jakos znosic, to wolalabym go uniknac. Bede rodzic w szpitalu w ktorym nie znam anestezjologow. A wiem jak wazna jest wprawna reka lekarza przy znieczuleniach przewodowych (czyli miedzy innymi zzo), jak wazna jest delikatnosc, precyzja,stosowanie zasad aseptyki (co w praktyki wiem, to z polowa lekarzy po macoszemu traktuje jalowosc i odkazanie) i opanowanie lekarza. Na pewno z urzedu nie wezme znieczulenia, choc moj szpital je oferuje i stosuje. Sa rowniez powiklania ktore moga wystapic niezaleznie od kompetencji personelu medycznego.
    Swiadomosc tego, ze nie wiem jaki anestezjolog bedzie mnie znieczulal, tego ze po zzo moze dotknac mnie powiklanie niezaleznie od poprawnie przeprowadzonego znieczulenia, zniecheca mnie do rychlej decyzji znieczulenia zzo.
    Ale kto wie, jak bede umierac z bolu...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki o znieczuleniu to niektóre położne i lekarze opowiadają takie bzdury, że głowa mała. Na zachodzie daje się wszystkim którzy tylko chcą i nie ma żadnego kłopotu a u nas cuda niewidy
    Oczywiście mówię o sytuacji gdzie można je podać bo różnie bywa
    Więc tak. Nieprawdą jest, że trzeba czekać do 7 cm jak niektórzy mówią by je podać. Można od 4 cm podać i wtedy najczęściej potrzebna jest druga dawka ale niestety chcąc oszczędzić czasem czekają by podać później a najlepiej jak już potem jest za późno
    Prawdą jest to jak lekarz powiedział, że znieczulenie działa tylko w pierwszej fazie porodu i tak ma właśnie działać, natomiast jakaś bzdura,że później bardziej boli. I faza porodu jest najdłuższa i może trwać kilkanaście godzin lub więcej a druga faza to parcie. To już jest taki inny ból, tego się jakby nie czuje tu bardziej odczuwasz zmęczenie,wysiłek a poza tym jesteś za bardzo zaaferowana by skupiać się na bólu.Musisz czuć II fazę by wiedzieć kiedy przeć.
    Ja miałam znieczulenie (miałam bóle krzyżowe) bo niestety żadna wanna, prysznic ani gaz nie pomagały. Niestety lekarka źle się wkłuła i znieczuliło mi tylko jedną stronę(podobno rzadko się to zdarza) Przez to wiem dokładnie jaka jest różnica. Tam gdzie zadziałało to ulga, niebo i ziemia, tak to można rodzić, więc ja bym się nie wahała. Dobrze podane znieczulenie przyspiesza też poród, od podania znieczulenia do partych minęła chwila, gdy do tych 6 cm czekałam godzinami i musieli podać oxy. Bóle po oxy tak jak któraś z dziewczyn już pisała są jeszcze gorsze
    Znieczulenie to jest nasze prawo. Nie dajcie sobie wmówić, że się jest gorszą matką, albo, że trzeba odczuć ból by była większa więź z dzieckiem, no bez jaj. Ja mam świetną więź z dzieckiem i jakby mi znieczuliło obie strony to bym wcale nie miała większej, tym bardziej, że ból porodowy szybko się zapomina i co wtedy? więź zanika?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 18:58

annaki, pietruszkanatki, Gosiak lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Aenu co masz na mysli mowiac ze mialas wszystkie mozliwe znieczulenia? Jestem pielegniarka anestezjologiczna, pracuje przy znieczuleniach i bardzo mnie zastanawia jakiez to znieczulenia mialas:) Poprosze Cie o aktualizacje, bo wczoraj bylam na polowkowym i potwierdzila sie dziewczynka. Mala Gabrielka bedzie:) Wazy 387 gram i wczoraj w poradni spedzilismy 2 godziny, z czego w sumie to ponad godzina spacerow z przerwami byla, by dziecko sie laskawie nam obrocilo:) Badanie nie pokazalo zadnych odchylen,poki co, jestem spokojna i szczesliwa:)
    Odnosnie znieczulenia zzo, osobiscie jezeli bol dla mnie nie bedzie traumatyczny i bede go jakos znosic, to wolalabym go uniknac. Bede rodzic w szpitalu w ktorym nie znam anestezjologow. A wiem jak wazna jest wprawna reka lekarza przy znieczuleniach przewodowych (czyli miedzy innymi zzo), jak wazna jest delikatnosc, precyzja,stosowanie zasad aseptyki (co w praktyki wiem, to z polowa lekarzy po macoszemu traktuje jalowosc i odkazanie) i opanowanie lekarza. Na pewno z urzedu nie wezme znieczulenia, choc moj szpital je oferuje i stosuje. Sa rowniez powiklania ktore moga wystapic niezaleznie od kompetencji personelu medycznego.
    Swiadomosc tego, ze nie wiem jaki anestezjolog bedzie mnie znieczulal, tego ze po zzo moze dotknac mnie powiklanie niezaleznie od poprawnie przeprowadzonego znieczulenia, zniecheca mnie do rychlej decyzji znieczulenia zzo.
    Ale kto wie, jak bede umierac z bolu...

Po 4 latach od porodu nie pamiętam nazw...
    Ale w książeczce zdrowia u córki są wypisane (nie umiem się doczytać)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c39bc5ce4dc6.jpg

Na pewno miałam znieczulenie w kręgosłup, okropny ból, ... kąpiel pod prysznicem...

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze jako ciekawostka słyszałam kiedyś opowieści jednej Pani anestezjolog (jaka sama się zastanawiałam nad znieczuleniem) jak to niektóre położne nieraz opowiadają jakie to znieczulenie jest złe, jaką to się jest złą matką itd bo najczęściej dobrze podane znieczulenie przyspiesza końcówkę porodu i nie można dopić kawki w spokoju a jak już rodzą córki tych położnych to pierwsze co robią to lecą do anestezjologa i proszę o znieczulenie także tak...
    Ale wiadomo, to wybór każdego a chyba najbardziej przykre to jak niektóre z Was piszą, że w niektórych szpitalach nawet nie ma takiej opcji:(

Gosiak lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 jakbym miala mozliwosc wyboru anestezjologa, to pewnie bym sie zdecydowala:) bo od Niego najwiecej zalezy:) a jezeli to kwestia losowa, a z losem bywa roznie, to majac swiadomosc tego co mi grozi, nie chce sie tego podejmowac dla komfortu.

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu ale nabazgrolone, nie moge wiekszosci rozczytac. Norma. Dzialalo to zewnatrzoponowe? Bolalo przy podawaniu znieczulenia w kregoslup? Czy tylko uklucia bolaly?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie polowiczne, czyli ze znieczulenie chwyta tylko jedna strone ciala, albo tzw w "laty" gdzie ma sie czucie w paru miejscach a w paru nie, jest moim zdaniem dosc czeste, nie rzadkie. Srednio kilku pacjentow w miesiacu pada "ofiarami" niepelnego znieczulenia. Jeden lekarz powie ze rzadko, bo u Niego zdarza sie to rzadko, ale u innego zdarza sie czesciej. A czasem tak mowia, by uspokoic. W ciagu paru lat pracy na bloku mnie zdarzyla sie raz smierc i moge powiedziec, ze To zdarza sie rzadko:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Aenu ale nabazgrolone, nie moge wiekszosci rozczytac. Norma. Dzialalo to zewnatrzoponowe? Bolalo przy podawaniu znieczulenia w kregoslup? Czy tylko uklucia bolaly?
    Przy podawaniu bardzo bolało, a czy działało to nie mam pojęcia ;) mnie tam cały czas bolało...

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam bez zzo i nie żałuję, bo poród był lekki i ból nie taki zły, jak go w internecie malowali. To musi być kwestia indywidualna, każdy poród jest inny.

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu Oj to mysle, ze jestes przypadkiem nieprawidlowo podanego znieczulenia;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 19:47

l22nkrhm0evewuhw.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ja miałam cc więc wogole nie powinnam mieć więzi z dzieckiem bo nic nie czułam ;)

Krokodylica, Paula_29, Gosiak, Mama-Ali, WhyMe, kasha86 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ