X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ja urodzilam syna dzien przed momi 32 urodzimami. Ps u mnie jest 10 stopni i leje.

Dziewczyny to nas sie uzbieralo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 08:18

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U nas slonce ale tylko 5 stopni brbr no i Wy tak o tym wieku to ja w takim razie prababcia hihihi bo za 3 tyg.42 lata koncze ☺ co do porodu to nie wypowiem sie bo mialam CC i teraz tez bede miec. Mam wade wzroku ale ona mimo ze mam astygmatyzm nie byla wskazaniem do CC. No i pochwale sie bo udalo nam sie kupic wozek dla dwojki dzieci i jest super juz wyprobowany no i na ten czas schowany ☺ firma Safety 1st Duodeal a to firma ktorej producentem jest Maxi Cosi ☺ uzywany jest ale praktycznie nie widac sladow uzywania ☺
    Zycze Wam zdrowka i udanych wizyt ☺❤

Polaj, Krokodylica, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe ile lat ma najmłodsza mamusia :)

Na sierpniówkach mieliśmy niezły rozstrzał- od 20 chyba do 40 paru :)
    Ja sama byłam przy dolnej granicy bo miałam 34 jak rodziłam córę :)

inessa lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jestem właśnie po drineczku. Czekam na drugie pobranie - ciekawa jestem, bo minęło 20 minut a mi zaczyna być niedobrze - bardzo chciałabym wytrzymać! A w smaku nie jest to takie zle - taka słodka woda po prostu. Myślałam, że to będzie taka gęsta zawiesina, że ciężko przez gardlo przejdzie, a to zwykła woda - luzik :)

inessa, Krokodylica, emi2016 lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie drugi raz podejście do glukozy,dzis dodalam sporo cytryny i chyba jest lepiej ale nie chce zapeszac...
    Jak dla mnie to jest przeobrzydliwe! Mam nadzieję że robię to poraz ostatni...
    Ja pewnie plasuje się w środku bo na pocztaku września skonczylam 30 lat,pierwsze jak rodzilam to mialam 28 a rocznikowo 29.
    Zawsze chciałam mieć dziecko do trzydziestki najpóźniej i sie udalo :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę 31 w grudniu. Kiedyś chciałam urodzić pierwsze dziecko do 30stki, ale mój partner nie chciał - a przecież go nie zmuszę, wiec na moje 30 urodziny powiedział , że w sumie to możemy się zacząć starać .. strasznie się cieszyłam , bo chciałam mieć w sumie dwójkę dzieci, ale ta ciąża jest dla mnie tak dużym obciążeniem psychicznym, że nie wiem czy się zdecyduje na drugie :( dzis w nocy caly czas bolał mnie brzuch, o 2 w nocy brałam kąpiel, żeby złagodzić ból krzyża .. biłam się z myślami, czy jechać na izbę przyjęć.. w koncu nie pojechałam, bo jak pomyslałam, że mogą mnie w ogóle nie przyjąć ... dzis postaram się umówić do mojego ginekologa. Co jakiś czas towarzyszy mi ból spojenia łonowego. A mala od wczoraj rusza się bardzo przez cały dZień i całą noc i dzisiejszy poranek i po tej glukozie teraz też - jakby w ogole nie spała - to też takie dziwne, że normalnie się nie rusza w ogóle a tu nagle taki przeskok ..

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanko dotyczace pobrania glukozy w ciazy. Czy Wam pielegniarka czy wczesniej ginekolog mowili zeby przed wypiciem glukozy najpierw sprawdzic poziom cukru glukometrem i jak przekracza granice na czczo to nie robic dalej badania bo to juz widac ze jest problem z cukrem ? Mnie na to uczulala i ginekolog i pielegniarka i diabetolog ale to w tej ciazy a w ciazy z synkiem nikt mi tego nie powiedzial a szkoda bo z palca juz mialam wysoki jak na czczo i na ciaze cukier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka zycze aby udalo Ci sie wytrwac choc rozumiem Cie bo dla mnie to tez ta glukoza obrzydliwa jest.

Dorka87 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Ile tam u Was stopni jest? Ja jak rano wstałam przed 6ta, spragniona zdegustować urodzinowego ciasta, ktore mężowi upiekłam do pracy:> to mnie było +8 na zewnątrz. Ale w mieszkaniu jeszcze da się żyć bez ogrzewania:)

A to u nas o 7 godzinie 13 stopni tylko że deszcz leje i przez to tak nieprzyjemnie.
    Dom mamy niestety stary i jeszcze nie ocieplony więc szybko się ochładza. Od dwóch wieczorów dogrzewamy już trochę.

• Muska Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć babcie ;)
    To ja moimi 35 latami też się mogę do klubu wpisać?
    U nas rano było 8 więc nie tak źle.Przedwczoraj było że 2 i szron na trawie.Brrrrr... A dzisiaj lato się kończy,więc będzie tylko zimniej.Do tego doszły mnie słuchy że będzie zima stulecia :P bosko.
    Póki co nie pada więc jest dobrze.Ten deszcz powoduje totalna niemoc.
    Ja idę dzisiaj na wizytę do gina i bardzo się stresuje,zresztą jak przed każda wizyta.Moja największą trauma to taka,że w trakcie USG słyszę że serduszko nie bije.Boje się za każdym razem przeogromnie.Mam nadzieję że wyjdę stamtąd pozytywnie nastawiona.
    Ach.pozalilam się.
    Miłego dnia.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja kończę 31 w grudniu. Kiedyś chciałam urodzić pierwsze dziecko do 30stki, ale mój partner nie chciał - a przecież go nie zmuszę, wiec na moje 30 urodziny powiedział , że w sumie to możemy się zacząć starać .. strasznie się cieszyłam , bo chciałam mieć w sumie dwójkę dzieci, ale ta ciąża jest dla mnie tak dużym obciążeniem psychicznym, że nie wiem czy się zdecyduje na drugie :( dzis w nocy caly czas bolał mnie brzuch, o 2 w nocy brałam kąpiel, żeby złagodzić ból krzyża .. biłam się z myślami, czy jechać na izbę przyjęć.. w koncu nie pojechałam, bo jak pomyslałam, że mogą mnie w ogóle nie przyjąć ... dzis postaram się umówić do mojego ginekologa. Co jakiś czas towarzyszy mi ból spojenia łonowego. A mala od wczoraj rusza się bardzo przez cały dZień i całą noc i dzisiejszy poranek i po tej glukozie teraz też - jakby w ogole nie spała - to też takie dziwne, że normalnie się nie rusza w ogóle a tu nagle taki przeskok ..

Kasha, pocieszę Cię, że przy drugiej ciąży jest już inaczej. Oczywiście stresy są, ale, jakby to powiedziec, może nie bagatelizuje, ale zwyczajnie nie zwracam uwagi na pewne rzeczy. Raz- po prostu juz wiem, ze wiele z nich może się dziać, po 2, nie mam na to czasu przu rozbrykanej 3 latce, przy której nie ma chwili wytchnienia jeśli jest w domu.
    Także po urodzeniu, ochłonięciu, być może nabierzesz chęci na drugie ;)

Ja się tylko obawiam ze po 2 dziecku znów mi się właczy instynkt i do menopauzy bede z brzuchem chodzić :p

Krokodylica, inessa, emi2016, Eklerka13579, Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No cześć babcie ;)
    To ja moimi 35 latami też się mogę do klubu wpisać?
    U nas rano było 8 więc nie tak źle.Przedwczoraj było że 2 i szron na trawie.Brrrrr... A dzisiaj lato się kończy,więc będzie tylko zimniej.Do tego doszły mnie słuchy że będzie zima stulecia :P bosko.
    Póki co nie pada więc jest dobrze.Ten deszcz powoduje totalna niemoc.
    Ja idę dzisiaj na wizytę do gina i bardzo się stresuje,zresztą jak przed każda wizyta.Moja największą trauma to taka,że w trakcie USG słyszę że serduszko nie bije.Boje się za każdym razem przeogromnie.Mam nadzieję że wyjdę stamtąd pozytywnie nastawiona.
    Ach.pozalilam się.
    Miłego dnia.

Muska, witaj w gronie babć :p

Będzie dobrze, nie stresuj się. Nic złego nie moze się dziać :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 lat i to nasze pierwsze dziecko :)

Krokodylica, emi2016, Polaj, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa nikt nic takiego mi nigdy nie mówił, ale ja problemu z cukrzycą nigdy nie miałam. Także nawet nie miała bym czym zmierzyć tego cukru. :)

Ja mam 32 lata (jeszcze 31 przez chwilę hehe).

inessa, Polaj lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na glukozach i wizytach.

Ja się właśnie inhaluję.
    Córka płakała przy oddawaniu do przedszkola ale dosłownie z dwie minuty. Widzę światełko w tunelu. :)

Mama-Ali, inessa, emi2016, Muska, Myszk@, Gosiak, Polaj, Karmelova, Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No to mamy swój styczniowy klub babć :D

U nas jest zimno, ciemno i mokro, pogoda paskudna. Chyba córki nie dobudzę, najwyżej później pójdzie do przedszkola.
    A ja w łazience farelką dogrzewam żeby móc się przebrać. Brrr

U nas w Gdańsku pięknie, słonecznie i bardzo pozytywnie. Córa juz drugi dzień nie popłakuje przy rozstaniu tylko biegnie do dzieci w przedszkolu, więc jestem happy! Szczerze, tak czułam że zajmie jej to około dwóch tygodni i będzie dobrze. W końcu spędziła już dwa lata w żłobku, poza tym od poczatku była cygańskim dzieckiem- podrzucalismy do dziadków, kilka razy była z opiekunkami.
    Ja dziś czuje większą moc, mimo że gardło nawala. Zaraz wskakuje w samochód i jade na zakupy a potem pierwsze wory w ciuszkami idą w ruch :D. Mam nadzieję że uda mi się sprzedać przynajmniej część. A jutro fachowcy od remontu przychodzą- hurrra! Robimy piekną łazienkę :D, choć oczywiście mój mąż twierdzi że wymyślam i wystarczyłoby wymienić prysznic ;). On już taki szczęśliwy nie jest :), ale ja uwielbiam wszelkie zmiany w mieszaniu, więc na jego nieszczęście często coś wymyślam :D

Powodzenia na wszystkich wizytach i dobrego dnia wszystkim!

Krokodylica, inessa lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Powodzenia na glukozach i wizytach.

Ja się właśnie inhaluję.
    Córka płakała przy oddawaniu do przedszkola ale dosłownie z dwie minuty. Widzę światełko w tunelu. :)

Zobaczysz że będzie coraz lepiej! W kolejnym miesiącu juz będzie pewnie luzik ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !

Skoro o wieku mowa - ja mam 26 lat i to nasze pierwsze dziecko - staraliśmy się o nie prawie 2 lata i tak w moim przypadku to prawie cud ;)

Po za tym: mam dziś badania połówkowe - proszę o kciuki ! Martwię się o serduszko, przez moją nieszczęsną cukrzycę ;/ No i mam nadzieję, że Dzieć wreszcie nam pokaże czy jest chłopcem, czy dziewczynką ;)

Krokodylica, Muska, Didi_85, Polaj, Eklerka13579, Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Zobaczysz że będzie coraz lepiej! W kolejnym miesiącu juz będzie pewnie luzik ;)

Ooobyyy
    Czekam na to.

Emi powodzenia.

emi2016 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie teraz normy cukrów które obowiązują?

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ