X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha - nie mogą nie przyjąć cie na izbe przyjęć. Pielęgniary zawsze zrzędzą - jak będa odmawiać to poproś o zaświadczenie o odmowie przyjęcia......
    Ja tak zrobiłam jak zaczęły wymyslać i po tym jakoś bez problemu zosatłam przyjęta. Na ip zawsze gadaja, że to nie przychodnia, że trezba do swojego lekarza itp. Ale co jesli lekarz w danym dniu nie przyjmuje, albo nie może albo coś?
    Pamiętaj MUSZĄ cie przyjąć! :-)

Co do drugiej ciąży to zgadzam się z Mamą-Ali. nie ma czasu na myslenie i zastanawianie się :-)

Ja pierwsze rodziłam jak miałam rocznikowo 28 lat. teraz będę miała 31 :-)
    I chciałabym trójkę albo czwórkę :-) ae się okaże czy będzie nas stać czy czy będziemy mięli warunki lokalowe :-)

kasha86 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ja pierwszy raz o czyms takim słyszę. I wydaje mi się że jednak trzeba zrobić,bo glukometry zawyzaja czasami a z krwi zylnej w labie wychodzi mniej.
    Tak nawet mi przed chwilą powiedziala pielęgniarka,z glukometru na czczo mialam 81 a z laboratorium 70

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja dostalam od mojej ginki tydzien temu normy dla kobiet w ciazy bo dla nieciezarnych sa inne. I pytalam czy sa aktualne to powiedziala ze tak a i podkreslila ze kilka lat temu zostaly one zmienione oraz to ze robi sie potrojny test a nie podwojny. A normy mam takie: na czczo z krwi zylnej- 92 mg/dl (5,1 mmol/l)
    Po 1 godzinie od wypicia ponizej 180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    Po 2 godz.od wypicia glukozy ponizej 153 mg/dl (8,5 mmol/l)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka no wiem ze roznie z glukometrami jest ale to powinna zrobic pielegniarka w laboratorium. I np.mojej znajomej tez pielegniarka o tym samym mowila i tez jej sprawdzala najpierw z palca a to zupelnie inna miejscowosc. Pytam Was tak z ciekawosci bo jak widac co lekarz to inne zdanie i badz tu madry. A chodzi tez o dziecko bo zbyt duze skoki cukru tez sa niedobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 09:45

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A ja we wtorek;)
    Annaki, Polaj, Helagazela, Mama-Ali moje kochane babciunie! :):):) Ja 37 skończyłam w styczniu ;)
    Rocznik 80 niezmiennie najwspanialszy hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 09:52

annaki, Gosiak, Polaj, helagazela, ktosiowa, Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, też pierwsze słyszę o tym glukometrze. U nas pobierają tylko z żyły, jak poziom jest ok to dostajesz glukoze i tyle. Nikt nic więcej nie bada :)

inessa lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

ja też do klubu mogę już dołączyć - w tym roku skończyłam 35 :), pierwsze dziecko rodziłam mając na karku 30 wiosen :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dziś chyba też ostatnie połówkowe w naszym gronie (chyba że ktoś jeszcze nie miał, a ja nie zakodowałam sobie tego), niedługo zaczną się badania III trymestru :), co raz bliżej do stycznia :)

co do przygotowań o których już pisałyście wcześniej to ja jeszcze w lesie - nie mam zupełnie nic przygotowanego :), ubranka po synku wywiezione do rodziców, za jakieś 3-4 tygodnie planuję ich odwiedzić i przejrzeć szafy :) za wózkiem się jedynie zaczęłam rozglądać i chyba wybiorę Caretero compas (ma jedną bardzo ważną zaletę - waga 11 kg - a ja będę musiała wnosić wózek na 4 piętro), sam wygląd wózka i jego funkcjonalność mi się też podoba :) cena też w miarę przystępna jak na nasze małe środki finansowe :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Annaki, Polaj, Helagazela, Mama-Ali moje kochane babciunie! :):):) Ja 37 skończyłam w styczniu ;)
    Rocznik 80 niezmiennie najwspanialszy hehe :D
    No w koncu na przełomie 79/80 była zima stulecia to i w 1980 był wyż demograficzny haha

inessa, Krokodylica, helagazela, Szmaragdowa, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 21 lat;) a teraz mam 25 i czekam na drugie ♡ jestem rocznik 92 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:24

Krokodylica, helagazela, kasha86 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Fajnie, ze nas jest sporo..:-)
    Na lutowkach 2015 byłam najstarsza, była jedna dziewczyna o rok młodsza i długo długo nic ;)
    Ja mam 40-tkę, ale czuję się na 25

Polaj, emi2016, kasha86, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    powodzenia na wizytach, pięknych widoków, ja mam zwykłą wizytę we wtorek, u innego lekarza bo mój ponoć na urlopie, zobaczymy czy mnie normalnie przyjmie czy będzie kręcić nosem żeby do lekarza prowadzącego się udać

Kroko super :) oby tak dalej szło

Muska o tej zimie stulecia to ja już 3 lata od sąsiadki słyszę, że zima stulecia w tym roku będzie :D a jakoś na wiosnę nigdy nie pamiętam żeby się zapytać gdzie ta zima była.

A ja chciałam pierwsze dziecko urodzić przed 30, potem się modliłam żeby mi się chociaż udało zajść w ciążę przed 30, no nie udało się, zaszłam 2 miesiące po urodzinach i straciłam, a teraz oby było zdrowe a resztę przyjmę na klatę :) od początku chcieliśmy z małżem 3 dzieci, zobaczymy jak to będzie z naszymi planami ;)

Moje dziecię już któryś raz urządza sobie dzikie harce w moim brzuchu przed 4 rano... myślicie że po porodzie to będzie godzina pobudki? Zauważyłam też wzmożoną aktywność około 22. W ciągu dnia nie umiem zauważyć wzmożonej aktywności, może jak się z ruchami rozkręci to będzie mi łatwiej, ale te dwie pory już któryś raz przykuły moją uwagę

emi2016 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kciuki za wizyte i za dotrzymanie badan glukozy do konca :)

Ja mam 25 lat , rocznik 92 , a moją pierwszą core urodzilam w wieku 17 lat :)

Polaj lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to w moim wieku masz szanse zostac babcia ;) w sumie to znam takie osoby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:41

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówiła raz, że odbierała poród, gdzie mama miała 14 lat, a babcia 28 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:46

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Moja gin mówiła raz, że odbierała poród, gdzie mama miała 14 lat, a babcia 28 lat ;)
    Tego juz sobie nie wyobrazam.

To co dziewczyny moze jakas wymiane ubrankowa organizujemy he, he... Tez musze sprzedac ubranka po synku ale od 1+

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm to już jest straszne, jakby to tak dalej szło to mogłaby być prababcią w wieku 32 lat...

Polaj jakbym wiedziała jakiej płci jest moje dziecię to możliwe że coś bym odkupiła, a tak obejdę się smakiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:55

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu i Angela* ja też rocznik 92 :D

Mamusie proszę o poradę. Rozglądam się za kombinezonem i chciałabym taki jeden uniwersalny do gondoli i do fotelika samochodowego. Znalazlam coś takiego w C&A i powiedzcie mi proszę czy maluszkowi będzie w tym ciepło? Chciałam kupić rozmiar 62 bo wydaje mi się że 56 będzie za małe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8eeac17ba30.png

Aenu lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Angela to w moim wieku masz szanse zostac babcia ;) w sumie to znam takie osoby.

Hehe kochana , do babci mi jeszcze daleko , choc wiem ze zdarzaja sie przypadki ze nastolatki zachodza w ciaze , ale ja sie tym nie stresuje - naweet o tym nie mysle :) :)
    Narazie jest oki , moja coreczka ma dopiero 8 lat , wiwc jeszcze ma duzo czasu żeby ogladac sie za chlopakami :D;D
    Najpierw czeka nas w maju komunia :) a do doroslosci jeszcze troche ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:01

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam podpytać dziewczyn, które mają w ciąży różne infekcje intymne. Jak długo to leczycie? Czy macie jakieś nawroty, albo zanim lekarz znajdzie lek, który zadziała to mija kupa czasu?
    Bo mija już trwa miesiąc i zaczynam się martwić czy to już powoli nie jest za długo. Ciągle tylko gynalgin i pimafucin a zielone upławy jak były tak są

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Aenu i Angela* ja też rocznik 92 :D

Mamusie proszę o poradę. Rozglądam się za kombinezonem i chciałabym taki jeden uniwersalny do gondoli i do fotelika samochodowego. Znalazlam coś takiego w C&A i powiedzcie mi proszę czy maluszkowi będzie w tym ciepło? Chciałam kupić rozmiar 62 bo wydaje mi się że 56 będzie za małe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8eeac17ba30.png

Pewnie , że bedzie cieplo :) ja moim mysle tez o rozmiarze 62 :) bo 56 wydaje sie za male ...

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ