X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha - nie mogą nie przyjąć cie na izbe przyjęć. Pielęgniary zawsze zrzędzą - jak będa odmawiać to poproś o zaświadczenie o odmowie przyjęcia......
    Ja tak zrobiłam jak zaczęły wymyslać i po tym jakoś bez problemu zosatłam przyjęta. Na ip zawsze gadaja, że to nie przychodnia, że trezba do swojego lekarza itp. Ale co jesli lekarz w danym dniu nie przyjmuje, albo nie może albo coś?
    Pamiętaj MUSZĄ cie przyjąć! :-)

Co do drugiej ciąży to zgadzam się z Mamą-Ali. nie ma czasu na myslenie i zastanawianie się :-)

Ja pierwsze rodziłam jak miałam rocznikowo 28 lat. teraz będę miała 31 :-)
    I chciałabym trójkę albo czwórkę :-) ae się okaże czy będzie nas stać czy czy będziemy mięli warunki lokalowe :-)

kasha86 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ja pierwszy raz o czyms takim słyszę. I wydaje mi się że jednak trzeba zrobić,bo glukometry zawyzaja czasami a z krwi zylnej w labie wychodzi mniej.
    Tak nawet mi przed chwilą powiedziala pielęgniarka,z glukometru na czczo mialam 81 a z laboratorium 70

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja dostalam od mojej ginki tydzien temu normy dla kobiet w ciazy bo dla nieciezarnych sa inne. I pytalam czy sa aktualne to powiedziala ze tak a i podkreslila ze kilka lat temu zostaly one zmienione oraz to ze robi sie potrojny test a nie podwojny. A normy mam takie: na czczo z krwi zylnej- 92 mg/dl (5,1 mmol/l)
    Po 1 godzinie od wypicia ponizej 180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    Po 2 godz.od wypicia glukozy ponizej 153 mg/dl (8,5 mmol/l)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka no wiem ze roznie z glukometrami jest ale to powinna zrobic pielegniarka w laboratorium. I np.mojej znajomej tez pielegniarka o tym samym mowila i tez jej sprawdzala najpierw z palca a to zupelnie inna miejscowosc. Pytam Was tak z ciekawosci bo jak widac co lekarz to inne zdanie i badz tu madry. A chodzi tez o dziecko bo zbyt duze skoki cukru tez sa niedobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 09:45

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A ja we wtorek;)
    Annaki, Polaj, Helagazela, Mama-Ali moje kochane babciunie! :):):) Ja 37 skończyłam w styczniu ;)
    Rocznik 80 niezmiennie najwspanialszy hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 09:52

annaki, Gosiak, Polaj, helagazela, ktosiowa, Szmaragdowa, kasha86 lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, też pierwsze słyszę o tym glukometrze. U nas pobierają tylko z żyły, jak poziom jest ok to dostajesz glukoze i tyle. Nikt nic więcej nie bada :)

inessa lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

ja też do klubu mogę już dołączyć - w tym roku skończyłam 35 :), pierwsze dziecko rodziłam mając na karku 30 wiosen :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dziś chyba też ostatnie połówkowe w naszym gronie (chyba że ktoś jeszcze nie miał, a ja nie zakodowałam sobie tego), niedługo zaczną się badania III trymestru :), co raz bliżej do stycznia :)

co do przygotowań o których już pisałyście wcześniej to ja jeszcze w lesie - nie mam zupełnie nic przygotowanego :), ubranka po synku wywiezione do rodziców, za jakieś 3-4 tygodnie planuję ich odwiedzić i przejrzeć szafy :) za wózkiem się jedynie zaczęłam rozglądać i chyba wybiorę Caretero compas (ma jedną bardzo ważną zaletę - waga 11 kg - a ja będę musiała wnosić wózek na 4 piętro), sam wygląd wózka i jego funkcjonalność mi się też podoba :) cena też w miarę przystępna jak na nasze małe środki finansowe :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Annaki, Polaj, Helagazela, Mama-Ali moje kochane babciunie! :):):) Ja 37 skończyłam w styczniu ;)
    Rocznik 80 niezmiennie najwspanialszy hehe :D
    No w koncu na przełomie 79/80 była zima stulecia to i w 1980 był wyż demograficzny haha

inessa, Krokodylica, helagazela, Szmaragdowa, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 21 lat;) a teraz mam 25 i czekam na drugie ♡ jestem rocznik 92 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:24

Krokodylica, helagazela, kasha86 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Fajnie, ze nas jest sporo..:-)
    Na lutowkach 2015 byłam najstarsza, była jedna dziewczyna o rok młodsza i długo długo nic ;)
    Ja mam 40-tkę, ale czuję się na 25

Polaj, emi2016, kasha86, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    powodzenia na wizytach, pięknych widoków, ja mam zwykłą wizytę we wtorek, u innego lekarza bo mój ponoć na urlopie, zobaczymy czy mnie normalnie przyjmie czy będzie kręcić nosem żeby do lekarza prowadzącego się udać

Kroko super :) oby tak dalej szło

Muska o tej zimie stulecia to ja już 3 lata od sąsiadki słyszę, że zima stulecia w tym roku będzie :D a jakoś na wiosnę nigdy nie pamiętam żeby się zapytać gdzie ta zima była.

A ja chciałam pierwsze dziecko urodzić przed 30, potem się modliłam żeby mi się chociaż udało zajść w ciążę przed 30, no nie udało się, zaszłam 2 miesiące po urodzinach i straciłam, a teraz oby było zdrowe a resztę przyjmę na klatę :) od początku chcieliśmy z małżem 3 dzieci, zobaczymy jak to będzie z naszymi planami ;)

Moje dziecię już któryś raz urządza sobie dzikie harce w moim brzuchu przed 4 rano... myślicie że po porodzie to będzie godzina pobudki? Zauważyłam też wzmożoną aktywność około 22. W ciągu dnia nie umiem zauważyć wzmożonej aktywności, może jak się z ruchami rozkręci to będzie mi łatwiej, ale te dwie pory już któryś raz przykuły moją uwagę

emi2016 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kciuki za wizyte i za dotrzymanie badan glukozy do konca :)

Ja mam 25 lat , rocznik 92 , a moją pierwszą core urodzilam w wieku 17 lat :)

Polaj lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to w moim wieku masz szanse zostac babcia ;) w sumie to znam takie osoby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:41

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówiła raz, że odbierała poród, gdzie mama miała 14 lat, a babcia 28 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:46

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Moja gin mówiła raz, że odbierała poród, gdzie mama miała 14 lat, a babcia 28 lat ;)
    Tego juz sobie nie wyobrazam.

To co dziewczyny moze jakas wymiane ubrankowa organizujemy he, he... Tez musze sprzedac ubranka po synku ale od 1+

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm to już jest straszne, jakby to tak dalej szło to mogłaby być prababcią w wieku 32 lat...

Polaj jakbym wiedziała jakiej płci jest moje dziecię to możliwe że coś bym odkupiła, a tak obejdę się smakiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:55

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu i Angela* ja też rocznik 92 :D

Mamusie proszę o poradę. Rozglądam się za kombinezonem i chciałabym taki jeden uniwersalny do gondoli i do fotelika samochodowego. Znalazlam coś takiego w C&A i powiedzcie mi proszę czy maluszkowi będzie w tym ciepło? Chciałam kupić rozmiar 62 bo wydaje mi się że 56 będzie za małe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8eeac17ba30.png

Aenu lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Angela to w moim wieku masz szanse zostac babcia ;) w sumie to znam takie osoby.

Hehe kochana , do babci mi jeszcze daleko , choc wiem ze zdarzaja sie przypadki ze nastolatki zachodza w ciaze , ale ja sie tym nie stresuje - naweet o tym nie mysle :) :)
    Narazie jest oki , moja coreczka ma dopiero 8 lat , wiwc jeszcze ma duzo czasu żeby ogladac sie za chlopakami :D;D
    Najpierw czeka nas w maju komunia :) a do doroslosci jeszcze troche ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:01

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam podpytać dziewczyn, które mają w ciąży różne infekcje intymne. Jak długo to leczycie? Czy macie jakieś nawroty, albo zanim lekarz znajdzie lek, który zadziała to mija kupa czasu?
    Bo mija już trwa miesiąc i zaczynam się martwić czy to już powoli nie jest za długo. Ciągle tylko gynalgin i pimafucin a zielone upławy jak były tak są

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Aenu i Angela* ja też rocznik 92 :D

Mamusie proszę o poradę. Rozglądam się za kombinezonem i chciałabym taki jeden uniwersalny do gondoli i do fotelika samochodowego. Znalazlam coś takiego w C&A i powiedzcie mi proszę czy maluszkowi będzie w tym ciepło? Chciałam kupić rozmiar 62 bo wydaje mi się że 56 będzie za małe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8eeac17ba30.png

Pewnie , że bedzie cieplo :) ja moim mysle tez o rozmiarze 62 :) bo 56 wydaje sie za male ...

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ