Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pietruszkanatki wrote:Chciałam podpytać dziewczyn, które mają w ciąży różne infekcje intymne. Jak długo to leczycie? Czy macie jakieś nawroty, albo zanim lekarz znajdzie lek, który zadziała to mija kupa czasu?
Bo mija już trwa miesiąc i zaczynam się martwić czy to już powoli nie jest za długo. Ciągle tylko gynalgin i pimafucin a zielone upławy jak były tak są
Marzycielka moim zdaniem jest ok. Tez sugeruje 62.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 13:32
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualnyja miałam rozne grzybki. W i trym leczyłam nystatyna. Leczenie 2 tygodnie i nawroty. etraz raz przeleczyłam gynofemidazolem (ale to dopiero od 2 trym) i na razie cisza. a minęło już ponad miesiąc. Ale raz w tyg wkładam 1 tabl profilaktycznie. i oprócz tego probiotyki doustne
Co do kombinezonu to w samochodzie bedzie za ciepło -
Polaj wrote:Ja dostalam Nystatyne na 10 dni. Skusi nczylam ja w sobote i narazie odpukac jest ok ale dalej probiotyki aplikuje sobie.
Marzycielka moim zdaniem jest ok. Tez sugeruje 62. -
*Sylwia wrote:ja miałam rozne grzybki. W i trym leczyłam nystatyna. Leczenie 2 tygodnie i nawroty. etraz raz przeleczyłam gynofemidazolem (ale to dopiero od 2 trym) i na razie cisza. a minęło już ponad miesiąc. Ale raz w tyg wkładam 1 tabl profilaktycznie. i oprócz tego probiotyki doustne
Co do kombinezonu to w samochodzie bedzie za ciepłookropne te infekcje. Mi niestety od miesiąca nie znika mimo leków. Tym bardziej się dziwię że lekarz tak zwleka z powiewem.
A kojarzycie, że może być coś takiego jak źle pobrany posiew? Czy pobrany tylko z przedsionka pochwy i bez wziernika może być niemiarodajny? Bo tak miałam pobrany i wyszedł mi wzorowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:12
-
Marzycielka111192 wrote:Aenu i Angela* ja też rocznik 92
Mamusie proszę o poradę. Rozglądam się za kombinezonem i chciałabym taki jeden uniwersalny do gondoli i do fotelika samochodowego. Znalazlam coś takiego w C&A i powiedzcie mi proszę czy maluszkowi będzie w tym ciepło? Chciałam kupić rozmiar 62 bo wydaje mi się że 56 będzie za małe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8eeac17ba30.png
Wiesz co, ja bym postawiła jednak na rozmiar 56, bo zimowy kombinezon musi być dopasowany, ubierasz dziecko normalnie pod spodem i kombinezon, żeby nie przegrzewać. Ja myślę o kombinezonie takim bez nogawek, bo z doświadczenia wiem, ze nawet mały rozmiar 56 może mieć dłuższe nogawki i wtedy dziecku kończą się nóżki przed stopkami. A taki bez nogawek, ale z rozcięciem na pasy w samochodzie wydaje się ok. -
*Sylwia wrote:Kasha - nie mogą nie przyjąć cie na izbe przyjęć. Pielęgniary zawsze zrzędzą - jak będa odmawiać to poproś o zaświadczenie o odmowie przyjęcia......
Ja tak zrobiłam jak zaczęły wymyslać i po tym jakoś bez problemu zosatłam przyjęta. Na ip zawsze gadaja, że to nie przychodnia, że trezba do swojego lekarza itp. Ale co jesli lekarz w danym dniu nie przyjmuje, albo nie może albo coś?
Pamiętaj MUSZĄ cie przyjąć!
Co do drugiej ciąży to zgadzam się z Mamą-Ali. nie ma czasu na myslenie i zastanawianie się
Ja pierwsze rodziłam jak miałam rocznikowo 28 lat. teraz będę miała 31
I chciałabym trójkę albo czwórkęae się okaże czy będzie nas stać czy czy będziemy mięli warunki lokalowe
-
Dzięki dziewczyny
56 boje się że będzie za małe bo synka chyba będziemy mieć dużego, teraz w 24+1 tc miał już prawie 900 gram
Pani mówiła że to jest ok ale napewno do malutkich nie należy. Niestety coś trzeba kupić a przewidzieć tego nie można a nie chce kupować 3 kombinezonow zanim zima się skończy
-
Właśnie, doświadczone mamy, doradzcie coś jaki kombinezon byłby najlepszy. Też mnie czeka zakup i jestem kompletnie zielona... Dziś kupiłam pakę ubranek przez neta,dla dziewczęcia w rozm. Od 56 do 62, ok 60 sztuk wszystkiego. Wieczorem ja odbieram, mam nadzieję że zdjęcia odzwierciedlają ich stan:)
-
Marzycielka111192 wrote:Dzięki dziewczyny
56 boje się że będzie za małe bo synka chyba będziemy mieć dużego, teraz w 24+1 tc miał już prawie 900 gram
Pani mówiła że to jest ok ale napewno do malutkich nie należy. Niestety coś trzeba kupić a przewidzieć tego nie można a nie chce kupować 3 kombinezonow zanim zima się skończy
No własnie, nie przewidzisz, ja miałam mieć drobną córeczkę,ale urodziła się bardzo drobna bo miała tylko 50 cm, a ja najmniejsze ciuszki 56. Przez pierwsze dni używałam i zawijałam a potem dokupiłam rozmiar 50. Na szczęście szybko dobiła do tego większego
Teraz na szczęście bede miała dwa kombinezony od koleżanki, wiec nie muszę się martwić, ale własnie myśle o jednym bez stóp na 56.
-
Polaj wrote:Tego juz sobie nie wyobrazam.
To co dziewczyny moze jakas wymiane ubrankowa organizujemy he, he... Tez musze sprzedac ubranka po synku ale od 1+
Ja bardzo dużo ubranek kupiłam i sprzedałam wśród dziewczyn z forum.
Marzycielka bardzo fajny kombinezon, dobrze rozpinany i na pewno będzie dziecku ciepło.
Rozmiar 62 jak najbardziej, jak będzie ciut za duży to nic się nie stanie a jak będzie za mały to będzie klops. -
Eklerka13579 wrote:Właśnie, doświadczone mamy, doradzcie coś jaki kombinezon byłby najlepszy. Też mnie czeka zakup i jestem kompletnie zielona... Dziś kupiłam pakę ubranek przez neta,dla dziewczęcia w rozm. Od 56 do 62, ok 60 sztuk wszystkiego. Wieczorem ja odbieram, mam nadzieję że zdjęcia odzwierciedlają ich stan:)
Najlepiej mamy, które miały maluszki zimowe, bo ja rodziłam w sierpniu, wiec pierwszy kombinezon był 4 miesiące później, łatwiej było przewidzieć rozmiar. -
Ja wprawdzie rodziłam koniec marca ale jeszcze i śnieg się zdarzył.
Najważniejsze żeby miał dwa suwaki, bo miałam taki z jednym suwakiem i była masakra.
Dla mnie odczepiane butki się nie sprawdziły, najlepsze te zszyte po całości.
Ten co dałaś link jest bardzo fajny. -
Hej kobity.Siedze w poczekalni bo obsuwa do lekarza jest.
Jeśli chodzi o śpiworek to tak jak krokodylich wyżej piszę - koniecznie z dwoma suwakami albo taki bez nogawek,bo wciśnięcie małej nóżki w nogawkę bez zamka to niezłe wyzwanie dla młodych rodziców
Ale taki z nogawkami puchowy to polecam do wózka,bo do fotelika się nie nadaje.Glownie że względu na to,że nigdy w żadnej kurtce dziecka prawidłowo nie zapięcie.Zawsze zostaje luz i w razie wypadku dziecko wysuwa się z szelek,a jak kurtka/kombinezon śliski to już w ogóle dramat...
Najlepsze takie jak ma maxi Cosi.Ubiera się go na fotelik w szelki,potem kladzie dzidziusia i zapina szelki i śpiworek.Musze takiego poszukać bo nie mam jeszcze. -
Fakt ja podkreślam że piszę z perspektywy osoby duuużoooo spacerującej, córka często nawet spała na zewnątrz w wózku w zimie i na mrozie, więc musiała być dobrze naubierana.
A takie małe dziecko przy ubieraniu zwykle robi karczemną awanturę więc kombinezon na dwa suwaki najlepszy, rach ciach i po krzyku.
W jeździe autem nie mam takiego doświadczenia bo jeździliśmy z małą praktycznie do przychodni i czasem do teściów. Teraz nie jeździmy z nią w ogóle bo rzyga więc unikamy.Eklerka13579 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie nie sprawdziła sie nystatymna dlatego dostalam w koncu gynofemidazol - ma inny srodek przeciwgrzybiczy. U mnie na razie n awrotow nie ma .
Po probiotykach objawow nie mam. A po globulkach/tabl dopochwowych nadmiar wycieka co jest wkurzajace. wkładki uzywa normalnie wiec nie od wkladem mam infekcje.
jak lekarz nie chce zrobic posiewu to zrob sama. Ja mialam posiew z wziernikiem.
co do kombinezonu to najlepiej taki maksymalnie rozpinany, 2 nogawki.
ja kombinezon mialam uzywany po rodzinie i byl za duzy. ale nie przejmowalam sie, pod spod pajac grubu i tyle. W wozku mialam 2 koce.
Spiworem fakny do wózka.
CO do fotelika to ja bardzo duzo jezdzilam i zawsze zdejmowalam kombinezon. Synka ubieralam w grybsze pajace i koc i dało radepietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Eklerka13579 wrote:Ja 32 skończone, moja pierwsza ciąża:) i jak moja latorośl nie okaże się małym terrorysta, skończy roczek to będziemy produkować następne:) Jak się nie zajadę, to docelowo chcielibysmy z mężem trójkę
Ciekawe z którą z Was ponownie się tu spotkam w przyszłości:)
U mnie podobnieja za chwilkę skończę 33 lata. Pod koniec rocznego macierzyńskiego chcemy się strać o drugie, ale na tym będzie koniec fabryki
-
Witajcie dziewczyny
Po 6 latach starań w końcu doczekałam się mojego malutkiego szczęścia
termin porodu mam na 12 stycznia, córeczka na 100 %. Pozdrawiam Was ciepło :*
emi2016, elize, Eklerka13579, Aenu, inessa, helagazela, pietruszkanatki, ktosiowa, Polaj, Mama-Ali, Muska, Szmaragdowa, Inez87, Morwa, ŚwinkaMinka, Marzycielka111192, Krokodylica, BlackCatNorL, kasha86, Paula_29, .aś. lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Dziewczyny a mam pytanko dotyczace pobrania glukozy w ciazy. Czy Wam pielegniarka czy wczesniej ginekolog mowili zeby przed wypiciem glukozy najpierw sprawdzic poziom cukru glukometrem i jak przekracza granice na czczo to nie robic dalej badania bo to juz widac ze jest problem z cukrem ? Mnie na to uczulala i ginekolog i pielegniarka i diabetolog ale to w tej ciazy a w ciazy z synkiem nikt mi tego nie powiedzial a szkoda bo z palca juz mialam wysoki jak na czczo i na ciaze cukier.
Ja wczoraj robiłam test obciążenia glukozą. Pielęgniarka najpierw zrobiła mi test z palca. Miałam 99, to graniczna wartość, ale ona tego w żaden sposób nie skomentowała, zapisała tylko na moim skierowaniu. Wynik na czczo z krwi 82,3. Więc jest duża różnica.inessa lubi tę wiadomość
-
AKTUALIZACJA - olaola_back
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
Mama-AliJULIAN
❄28.12.2017❄
Angela*MICHALINKA & FRANUŚ
GosiakSTAŚ
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
❄31.12.2017❄
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192NIKODEM
Emotka29
LoviloviIGA
Inez87ALEXANDER
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaFELIKS
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMmMALWINA
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLDZIEWCZYNKA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeDZIEWCZYNKA
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167DZIEWCZYNKA
Dorka87
Helka891JULECZKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaCHŁOPIEC
piri piri
AenuOLIWCIA
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
MaruderDZIEWCZYNKA
moniiikaaa
basiek86
makasaADAŚ
❄12.01.2018❄
anula1990DZIEWCZYNKA
ViluDARIA
olaola_backDZIEWCZYNKA
❄13.01.2018❄
Ariess
KopciuszekDZIEWCZYNKA
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89DZIEWCZYNKA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85MIKOŁAJ
ktosiowaCHŁOPIEC
Żabcia Real oneCHŁOPIEC
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
PooziomkaZOSIA
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
SzmaragdowaJAGIENKA
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)NATALKA
(sunshine89HANIA
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaCHŁOPIEC
K..a..s..i..a
KacperekiOliwkaVANESSA
P.CHŁOPIEC
❄26.01.2018❄
Paula_29CHŁOPIEC
Meridess
KatiśHANIA
kasiarzynaCHŁOPIEC
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeNOEMI
MuskaCHŁOPIEC
❄29.01.2018❄
EllasiCHŁOPIEC
justysia 90
Eklerka13579GABRIELKA
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016
❄05.02.2018❄
jomi81DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
calza
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniło się:
37 dziewczynek
28 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*] -
*Sylwia wrote:u mnie nie sprawdziła sie nystatymna dlatego dostalam w koncu gynofemidazol - ma inny srodek przeciwgrzybiczy. U mnie na razie n awrotow nie ma .
Po probiotykach objawow nie mam. A po globulkach/tabl dopochwowych nadmiar wycieka co jest wkurzajace. wkładki uzywa normalnie wiec nie od wkladem mam infekcje.
jak lekarz nie chce zrobic posiewu to zrob sama. Ja mialam posiew z wziernikiem.
co do kombinezonu to najlepiej taki maksymalnie rozpinany, 2 nogawki.
ja kombinezon mialam uzywany po rodzinie i byl za duzy. ale nie przejmowalam sie, pod spod pajac grubu i tyle. W wozku mialam 2 koce.
Spiworem fakny do wózka.
CO do fotelika to ja bardzo duzo jezdzilam i zawsze zdejmowalam kombinezon. Synka ubieralam w grybsze pajace i koc i dało rade
Najbardziej mnie zastanawia, czy tak długo utrzymujaca się infekcja nie zacznie w końcu małemu szkodzić, bo to już prawie miesiąc.