X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Ja się ratuję termoforem. Tylko wiadomo, woda nie może być zbyt gorąca
    Dziekuje!
    Jak tylko wroce do domu to na pewno tak zrobie, bo zwariuje...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze na chwilę wrócę do tematu badania cukru glukometrem przed testem obciążenia glukozą. Tego badania glukometrem nie robi się po to, aby z jego pomocą zdiagnozować cukrzycę itp. tylko po to, aby np. pacjentowi, który już na wejściu ma glikemię 150mg/dl lub wyższą nie dowalić mu jeszcze 75g glukozy co wyrzuci mu glikemię w kosmos :) Glukometr służy do kontroli a nie do diagnostyki.

Co do kombinezonów to my jesteśmy nastawieni na zakup śpiworka bo podobno w przypadku przewożenia dzieci w fotelikach kombinezon nie jest bezpieczny.

inessa, ktosiowa lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dziewczyny siedzę jak na szpilkach ... Nie wiem jak wytrzymam do 17 ;/ Mam nadzieję, że z dzieckiem wszystko w porządku... Strasznie się boję o to serduszko .... :(
    Będzie dobrze! trzymam kciuki.
    Ja już po swojej.Wwzystko dobrze.Szyjka się nie skraca,tylko mały siedzi na pupie,zamiast się odwrócić.Pytalam o ćwiczenia na odwrocenie,ale lekarz mi odradził w moim przypadku.Pozostaje czekać aż mały raczy fiknac i się odwróci na główkę.Widmo cesarki mnie wręcz przeraża.

Myszk@, inessa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak sie rodzi naturalnie ,moze to glupie ,ale chyba wole cesarke...
    Patrzac na moja siostre po 3ech cesarkach na prawde nie jest zle. Po ok 2 dniach juz chodzila dosc spranie.. I zajmowala sie dzieckiem.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się bardzo angażuje tzn i tak ja ogarniam co jest potrzebne, ale on no wybiera ze mna kolory, czytała testy fotelików itp. No i nie marudzi że ciągle chce coś kupować :)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Mój się bardzo angażuje tzn i tak ja ogarniam co jest potrzebne, ale on no wybiera ze mna kolory, czytała testy fotelików itp. No i nie marudzi że ciągle chce coś kupować :)
    Suuper!
    Moj tez nie marudzi wrecz przeciwnie , pyta sie czy potrzebujemy wiecej kasy na to czy na tamto. Jedno co mi powiedzial to to ,ze koniecznie musimy kupic kosz na pieluchy z zapachowym wkladem :D okeeey...

Nadin lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska jeszcze jest dużo czasu żeby się mały się odwrócił, także luzik.

Muska lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why me czyżby Twój partner na oglądał się filmików na YT
    https://m.youtube.com/watch?v=I1LI7ndOcGU
    :)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na serio to kupy dzieci karmionych piersią są bez nieprzyjemnego zapachu, dopiero jak rozszerzmy dietę to się zaczyna

FreshMm, Gosiak, Polaj, Muska lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin

Hihi, chyba ogladal :D
    Kupka wlasnego dziecka chyba nie powinna tak przerazac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 16:59

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    A tak na serio to kupy dzieci karmionych piersią są bez nieprzyjemnego zapachu, dopiero jak rozszerzmy dietę to się zaczyna

Popieram, bo u nas też tak było.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why Me a po jakim czasie Twoja siostra dostała zielone światło żeby zacząć starać się o kolejnego malucha po cesarce?

bl9czbmh9bslxcao.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Będzie dobrze! trzymam kciuki.
    Ja już po swojej.Wwzystko dobrze.Szyjka się nie skraca,tylko mały siedzi na pupie,zamiast się odwrócić.Pytalam o ćwiczenia na odwrocenie,ale lekarz mi odradził w moim przypadku.Pozostaje czekać aż mały raczy fiknac i się odwróci na główkę.Widmo cesarki mnie wręcz przeraża.
    Mój jest ułożony miednicowo także też jeśli się nie odwróci to też czeka mnie cesarka ale sam lekarz mówił ze na tym etapie się ma się co przejmować, dziecko ma czas do odwrócenia się do 32/34 tc więc jeszcze ma ok. 10 tyg :). mnie za to przeraża naturalny poród .... widomo ze ma cesarke z własnej woli bym się nie zdecydowała bo to wcale nie jest dobre ani dla nas ani dla dziecka ale jak będzie trzeba to trudno jakoś będę musiała przeżyć ból po a może szybko dojde do siebie.

Ja mam 27 lat w styczniu 28. Też chciałam mieć pierwsze dziecko do 25 roku życia ale się nie udawało :(. Długo się staraliśmy

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Hihi To ja mam 23 lata , 24lata koncze w Grudniu.
    Zawsze chcialam, miec dziecko do 25roku zycia :) , absolutnie nie neguje starszych mam! Moj maz ma 34lata wiec mysle ,ze na niego ju czas, choc czasem sam sie zachowuje jak maly chlopiec :)

A czy wy tez tak macie ze Wasi mezowie/partnerzy nie maja pojecia co do wyprawki i innych rzeczy zwiazanych z ciaza? moj to nawet na necie nie przeczyta tylko slyszy jak ja mu powiem.

Jak powiedzialam mojemu, ze trzeba bedzie pajace dokupic przy kompletowaniu ciuszkow, to on na to "takie co sie nad lozeczkiem zawiesza?":D

Polaj, Muska, Krokodylica, ana167 lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Hihi To ja mam 23 lata , 24lata koncze w Grudniu.
    Zawsze chcialam, miec dziecko do 25roku zycia :) , absolutnie nie neguje starszych mam! Moj maz ma 34lata wiec mysle ,ze na niego ju czas, choc czasem sam sie zachowuje jak maly chlopiec :)

A czy wy tez tak macie ze Wasi mezowie/partnerzy nie maja pojecia co do wyprawki i innych rzeczy zwiazanych z ciaza? moj to nawet na necie nie przeczyta tylko slyszy jak ja mu powiem.

Ja mam odwrotny problem- mój wie za dużo!
    Czyta o wszystkim, sprawdza itp, a potem się mądrzy, a że mnie często leń ogarnia i mi się nie chce ogarniać niczego poza ubraniami to on uważa się za alfę i omegę w temacie wyprawek dla noworodków ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych: będziemy mieli zdrową dziewczynkę ! Aenu-jeśli możesz zaktualizuj listę :)

Mama-Ali, Karmelova, kate88:), Szmaragdowa, inessa, Nadin, Polaj, Didi_85, Eklerka13579, Muska, Myszk@, annaki, FreshMm, Maruder, kasha86, Krokodylica, Aenu, helagazela, Paula_29, Morwa, .aś., ktosiowa lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    My już po połówkowych: będziemy mieli zdrową dziewczynkę ! Aenu-jeśli możesz zaktualizuj listę :)

No widzisz!!! wiedziałam że będzie dobrze :)

emi2016 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelowa ja dostalam zielone swiatlo po 2 latach. Tylko przez kolejne 2,5 nic nie wychodzilo az w koncu jestem w 25 tygodniu :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj to super, że się udało.

Ja na razie jestem nastawiona na poród sn chociaż mała w brzuszku usadziła się na pupie. Mam nadzieję, że jej się znudzi takie siedzenie i się obróci ;) Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to co ja chcę a to co się wydarzy to mogą być zupełnie dwie różne rzeczy ale plany można snuć ;) Nie wiem jaka będzie córka, może jak się urodzi to tak nam da popalić, że o następnym dziecku nie będziemy chcieli nawet myśleć ale z racji tego, że mam 33 lata to czekanie dwóch kolejnych lat na zielone światło, dodając do tego czas na starania to może się okazać że poprzestaniemy na jednym dziecku.
    Aczkolwiek najpierw niech mała się urodzi cała i zdrowa a później będę myśleć co dalej :)

bl9czbmh9bslxcao.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Jak powiedzialam mojemu, ze trzeba bedzie pajace dokupic przy kompletowaniu ciuszkow, to on na to "takie co sie nad lozeczkiem zawiesza?":D

Hahaha :):):) A wyślij po pampersy niedoświadczonego tatka, często ponoć rozkminiają jak takie małe dziecko może "do 4kg" kupy nawalić w pieluchę! Hehehe A zapytajcie swoich partnerow co to jest poród pośladkowy ... :D :D

Krokodylica, inessa, ana167 lubią tę wiadomość

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ