X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na patologii ciąży. Proszę o kciuki...

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie spac na lewym boku ale nieukrywam ze w tej ciazy wygodniej mi na prawym. Bez poduszki ciazowej nie jestem w stanie sie wyspac

• Polaj Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mój maż był tylko na jednej wizycie - badanie połówkowe 5 lat temu. Rozumiem,że to przeżywasz jak zawsze chodziliście razem - może weź synka jako zastępstwo :)

Angela mi też się źle śpi na lewym boku -wygodniej mi na prawym.

Elize trzymam kciuki żeby wszystko było ok. A co jest powodem wylądowania na patologii?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wielowodzie... :(

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywlia , Polaj mi tez na prawym lepiej: ) zawrze usypiam na prawym bo mi wygodnie :)
    A poduszke mam , ale jej nie uzywam :) jakos bez niej mi lepiej :)

Elize mocne kciuki <3

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize, kciuki!

Miłego dnia dziewczyny :)

Dziś miałam pierwszą noc z poduszką ciążową i super mi się spało, ale nie ograniczała mnie :D zasypiałam na lewym boku, przebudziłam się będąc na prawym a potem na plecach spałam. Widzę że mąż mi jej zazdrości, jak przyszła to pierwszy jej używał, położył się z nią na chwilę na kanapie i przysnął, a potem pojechaliśmy na weekend, w sumie chciałam zabrać ale było mi szkoda miejsca w samochodzie więc została w domu a ja się męczyłam cały weekend.

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Kochana trzymam kciuki i dawaj znać co tam u was!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:

Mocno trzymam kciuki !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize, wszystkiego dobrego, trzymamy kciuki!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Przyda się.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Trzymam!tez leze na patologii☹

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize trzymam kciuki!!
    didi_85 - jak tam sytuacja - antybiotyk pomaga?

Mi też najlepiej na prawym boku i tak właśnie śpię najwięcej. Wcześniej na plecach leżałam non stop, ale zaczyna mi się gorzej oddychać. Na szczęście można spać jak się chce - wierze, że organizm sam da znać kiedy nie będzie ok i czas zmienić pozycje. No i poduszkę ciążową używam od połowy lipca - jest wygodniej, ale mój chłopak jej nie lubi, bo mówi, że mnie tak odgradza od niego i że ma nadzieję, że po ciaży już nie bede z nią spała :)

Wg. mam jakieś wielkie parcie na słodkie, ale to aż tak, że normalnie dziennie zjadam prawie tabliczkę czekolady - nie umiem się opanować :) a dziś w nocy śniło mi się, że jem taka gęstą ciepłą jeszcze lejącą się czekoladę łyżka - wow :))
    Zawsze lubiłam słodkie, ale bez przesady, teraz to jakiś hardcore.

Co do łóżeczka - my kupujemy łóżeczko i będzie stało w naszej sypialni - jakiś metr od naszego łóżka. Jak dzidziutek będzie większy to przeniesiemy łóżko do innego pokoju. Chcę używać monitora oddechu, więc pod materacem na łóżku wydaje mi się to najsensowniejsze.

*Sylwia nie stresuj się kontaktem - mi tak średnio raz w tyg. pstryka - mam coś z listwą - przy podłączaniu ladowarki do tel lub kompa - nigdy nie pomyślałam, ze to cos groznego :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize trzymam za was kciuki najmocniej jak się da !!!

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    elize trzymam kciuki!!
    didi_85 - jak tam sytuacja - antybiotyk pomaga?

Mi też najlepiej na prawym boku i tak właśnie śpię najwięcej. Wcześniej na plecach leżałam non stop, ale zaczyna mi się gorzej oddychać. Na szczęście można spać jak się chce - wierze, że organizm sam da znać kiedy nie będzie ok i czas zmienić pozycje. No i poduszkę ciążową używam od połowy lipca - jest wygodniej, ale mój chłopak jej nie lubi, bo mówi, że mnie tak odgradza od niego i że ma nadzieję, że po ciaży już nie bede z nią spała :)

Wg. mam jakieś wielkie parcie na słodkie, ale to aż tak, że normalnie dziennie zjadam prawie tabliczkę czekolady - nie umiem się opanować :) a dziś w nocy śniło mi się, że jem taka gęstą ciepłą jeszcze lejącą się czekoladę łyżka - wow :))
    Zawsze lubiłam słodkie, ale bez przesady, teraz to jakiś hardcore.

Co do łóżeczka - my kupujemy łóżeczko i będzie stało w naszej sypialni - jakiś metr od naszego łóżka. Jak dzidziutek będzie większy to przeniesiemy łóżko do innego pokoju. Chcę używać monitora oddechu, więc pod materacem na łóżku wydaje mi się to najsensowniejsze.

*Sylwia nie stresuj się kontaktem - mi tak średnio raz w tyg. pstryka - mam coś z listwą - przy podłączaniu ladowarki do tel lub kompa - nigdy nie pomyślałam, ze to cos groznego :)
    Nie mam jeszcze wynikow posiewow,a krew pobieraja jutro by sprawdzic jak crp po antybiotyku Jesli spadlo to mnie jutro wypuszcza,a jak nie to dupa

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize kochana, chyba wszystkie trzymamy tu za Ciebie kciuki! Dawaj znać jak sytuacja, ja nawet nie wiem jak się postępuje w takim przypadku...

Makasa, kciuki za wizytę i maleństwo, na pewno wszystko jest dobrze :*. Ja szczerze mówiąc też trochę obawiam się reakcji Ali- ona jest niby bardzo opiekuńcza itd, ale tez zaborcza jeśli chodzi o mnie czy męża...no nic, pożyjemy, zobaczymy ;)

Muska, ja czasem się czuję jak w wariatkowie, jak muszę wymyślać kolejny sposoby na mało stresujące przygotowanie do przedszkola, czy np sprawne podanie leków ;). No ale po jakims czasie człowiek się przyzwyczaja :D

Didi, za Ciebie moja droga oczywiście też kciuki trzymam bardzo mocno! Niech w końcu się wyjaśni to cholerne podzwyższone crp.

Kasha- dla mnie słodkie mogło nie istnieć a ostatnio pożeram duże ilości. Sama sobie wprowadzam ograniczenia i zastepuje owocami, ale jak się dosiądę do ciastek to koniec...

A ja dziś pierwszy raz od dłuższego czasu miałam typowo ciążową zachciankę- pojechałam do delikatesów rybnych bo mam mega ochote na kotlety rybne. Stanełam przed lodówą i dostałam ślinotoku...chyba z 10 różnych kombinacji śledzi i innych...od razu wzięłam jedno opakowanie i zanim rozpakowałam zakupy to już sałatki nie było :D, a żeby było fajniej, to przegryzałam to winogronem, bo miałam ochote na jedno i drugie i nie mogłam się zdecydować :D

No i znów w mojej Biedronce miła obsługa, po raz kolejny ekspedientka otworzyła dla mnie kasę :), obsłużyla tylko mnie i faceta który sie wepchał za mnie i zamkneła- mina wszystkich babek stojących w kolejce- bezcenna. Ale przecież nie pchałam się, stanęłam grzecznie w kolejce :D.

A poza tym dzień mi dziś tak śmiga że szok...poznosiłam wory z ciuszkami do sypialni i chciałam jeszcze teraz posegregować, ale za 1,5 h muszę po córe jechać, a potem robie pierogi ruskie i z truskawkami, więc pewnie trochę postoję w kuchni. Farsze mam gotowe, wiec pozostaje tylko ciasto, na szczęście ;)

Także znikam w czeluściach mojego mieszkania, sprzatanie i przygotowanie do obiadu, chyba zaczęłam być typową kurą domową ;), kto by pomyślał...

Didi_85 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo źle czuję, więc chcą mi zrobić odbarczenie (inwazyjny zabieg odciągania nadmiaru wód)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:

Kciuki zaciśnięte! Co się dzieje?

• elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taką nadzieję. Boję się. A najgorsze, że to może wracać. Może się okazać, że za tydzień czy dwa sytuacja się powtórzy.

• elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na sali 3 osobowej. Jedna dziewczyna ma we władaniu pilot do TV. Lecą wszystkie seriale po kolei. Obecnie zapodała Zbuntowanego Anioła...

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Jestem na sali 3 osobowej. Jedna dziewczyna ma we władaniu pilot do TV. Lecą wszystkie seriale po kolei. Obecnie zapodała Zbuntowanego Anioła...
    U mnie ogladaly najpierw trudne sprawy,a potem Szkołe Moj mozg ledwo to zniosł

bl9cj44ju5b5nnuu.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ