Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wizyty co 4 tygodnie. Poprzednie USG miałam 31 sierpnia (połówkowe) i 1 września u mojego lekarza. Wszystko ok było. A teraz jak lekarz przyłożył głowicę USG to widać dużo czarnego wokół dziecka, czyli płyn.
Mierzył mi AFI. Norma jest 5-20, a mi wyszło 32... to podobno bardzo dużo. W szpitalu mi zmierzyli 35... -
Cześć kobitki.Witam z mega pochmurnego i mokrego Wrocławia.Odwiozlam corke do przedszkola,skończyłam poranną kawę i dalej myślę tylko o spaniu
A teraz narzekanie żeby potem już przestaćTak mnie strasznie plecy od paru dni bolą,że masakra.Raz krzyż i bardziej prawa strona,dzisiaj lewa.Promieniujacy ból od krzyża w dół pośladka.Fatalna noc prZez to miałam.co chwilę się budziłam,kręcił,no i standard- latałam siku.Synek tak nisko siedzi,że non stop kopię i naciska na pęcherz.Szalenstwo jakieś.do tego taki wiercipięta się robi,że nawet jak mąż kładzie rękę to dalej tam tłucze.To są już takie porządne uderzenia,że nawet widać gołym okiem jak brzuch się wygina
Cieszę się wtedy,bo wiem że rośnie i silny jest,ale bolesne też to jest...
Jutro mamy wizytę w poradni genetycznej.Stresuje sie.Moze znaleźli przyczynę poprzednich poronień.Ach,co ma być to będzie.
Miłego dnia -
Hej,ja już po badaniach.Miałam wczoraj napisać ale szybko padłam.Dzidziuś piękny,śliczne widać już buziaczka.Waży 900 gr i mierzy 33 cm.Wszystko w jak najlepszym porządku.Pan Doktor o badaniu cukru powiedział że wyniki są prawdiłowe.Jedynie co to na bakterie tak jak podejrzewałam zalecił monural.
Miłego dnia życzę wszystkim przyszłym mamusiom;)
U nas w Lublinie też dziś pochmurno;/a wczoraj było tak pięknie.
Dziś ja odbieram córeczkę z przedszkola i idziemy na basen.Mąż ma dojechać na zajęcia z instruktorem,Ja ze względu na infekcje niestety nie mogę skorzystać.A któraś z was chodzi na zajęcia basenowe ze starszakami?My chodzimy odkąd Marysia skończyła 4 msc.Także zaraz będzie trzy lata;)emi2016, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kupilam wczoraj w pepco kurtke dla siebie na zimę. Jest troche bombkowata i brzuch sie bez problemu miesci
https://www.google.pl/search?q=pepco+kurtka+damska&client=tablet-android-samsung&prmd=insv&source=lnms&tbm=isch&tbs=qdr:w&sa=X&ved=0ahUKEwjvsoKE9dPWAhXhCMAKHYiQDsYQ_AUIDigB&biw=1280&bih=800#imgrc=U_FrP14RViEx_M: -
nick nieaktualnycześć.
ja mam dzisiaj wizytę - stresuje się trochę. 3majcie kciuki.
Elize - 3mam kciuki. Ja te z musze o te wody dopytac gina bo ostatnio chodze jak balon. Tzn jak na wiecznym wzdęciu. Az cięzko mi sie rusza.... ehhh
Ale sie nie wyspałam... maz tak chrapał że nie mogłam oka zmruzyć. synek sie obudził i gadał.... spałam może dzisiaj 3 h
-
Ja tez mam wizyte dzisiaj
na ostatniej wizycie mialam wody plodowe AFI 10 i mam nadzieje, ze tak zostanie, zapytam o to dzisiaj. Od wczoraj dopiero czuje ruchy w okolicy pępka, tal to zawsze bardzo nizutko córeczka pukala. Ja ze spaniem tez mam problemy, budze sie okolo 1 na siku i od tej pory mam problem z zasnieciem. Do tego moja córka nocny tryb życia prowadzi i jet wtedy bardzo ruchliwa. Trzymam kciuki za dzisiajsze wizyty
-
Hej Dziewczyny!
Ja kolejną nockę też miałam z głowy. Od kiedy biorę ten duphaston to bóle brzucha są rzeczywiście mniejsze, ale za to bardzo często odczuwam ból spojenia łonowego - trwa on jakieś 30 sek. może i puszcza, ale zdarza się kilka razy na godzinę. Ponieważ mam tą miękką szyjkę to bardzo mnie to martwi. I też jak wstaje z łóżka za każdym razem twardnieje mi brzuch, chodzę lekko pochylona do przodu i dopiero jak się kładę jest trochę lepiej. Lekarz dopiero za tydzień w środę, nie wiem czy czekać, czy jechać na izbę przyjęć - tylko tam 6-8 h czekania zamian przyjmąto dla moich pleców katorga.
Muska - A co do boli pleców tez je tak odczuwam - dostałam w szkole rodzenia namiar na fizjoterapeutkę i na jakiegoś osteopatę - podobno masaże bardzo pomagają - ja się chyba skuszę - tylko chciałabym, żeby mi te permanentne twardnienia brzucha przeszły. Dziś np. nie wstaje z łóżka - może bedzie trochę lepiej.
New Baby
Julia -
W Gdańsku też dziś pochmurnie, w nocy lało.
Elize- trzymam w takim razie kciuki, rozumiem że będziesz pod częstsza obserwacją i jakby sie powtórzyło to znów będą odciagać? Jest jakiś limit takiego odciągania? Czy to jest w jakiś sposób niebezpieczne dla dziecka?
U mnie noc oczywiście nieprzespana, ale to już norma...nie wiem kiedy ja się wyśpię. W dzień za to nie chce mi się i szkoda czasu. Córa znów się budziła, spała z nami i zasikała nam łóżko. Rano zdarzyła mnie wkurzyć znowu marudzeniem przy ubieraniu, był płacz, a za 2 minuty radocha i bieganie po mieszkaniu...serio, ona jest bardziej chwiejna emocjonalnie niż ja
Ale dziś mam labę do 16, bo wczoraj jak ja odbierałam usłyszałam ze chce, żeby dziś ją tata odebrał, mama w czwartek a tata potem w piatek. Ciekawe gdzie sie środa podziała
, chyba sama wtedy przydrepta
. Dziś jeszcze zapytałam kto ma po nią przyjechać i zaczęła skakać i krzyczeć: tatuś, tatuś. Hmm. Wczoraj też zaczęła opowiadać że ma koleżankę Biankę, wieczorem marudziła że chce do Bianki, wiec jako prawdopodobny scenariusz przyjmuję że po Biankę przyjeżdza tata i stąd takie życzenie dziś. Nie to, żebym miała coś przeciwko
, niech się przyzwyczaja, bo pewnie za jakiś miesiąc, dwa już i tak nie bede po nią jeździć.
Co do kurtke, ja kupiłam ostatnio piękny popielaty płaszcz z futerkiem. Nie wiem na ile mi wystarczy, póki co sie mieszczę. Mam taki plan, że w grudniu będe chodzić w mojej zeszłorocznej kurtce, a w styczniu kupię sobie coś dopasowanego bo wtedy będą już wyprzedaze
Mnie plecy na szczęście w tej ciąży nie bolą, ale z córą się nacierpiałam...
Sylwia, Sunshine powodzenia na wizytach, na pewno wszystko będzie dobrze!
Makasa, gratulacje! Duże już te nasze bobasy. My z córą chodziliśmy jak skonczyła 4 miesiące przez kolejna 2-3, a potem była przerwa. Teraz znów chcę ją zapisać, ale pewnie mąż będzie ganiał
Muska, powodzenia jutro, lepiej być świadomym problemu.
Ksha, zadzwoń może do swojego lekarza. Nie wiem, czy nie lepiej jakbyś się położyła w szpitalu na jakiś czas, póki sytuacja się nie uspokoi.
Dobrego dnia dziewczyny!
-
Hej dziewczyny
U nas tez pochmurnie, deszczowo , nocka jak zwykle z wstawaniem na siku - ale juz czlowiek przyzwyczajony
Elize - brzmi to strasznie , ale napewno jestes w dobrych rekach - trzymam kciuki !
Kciuki za wszystkie wizyty
Kasha na Twoim miejscu poradzilabym sie swojego gina i pojechala do szpitala ...
Milego dnia dziewczyny :-* -
Hej
dziewczyny trzymajcie się dzielnie, powodzenia na wizytach.
Czytałyście dzisiejszą poradę belly? Faktycznie już 2 razy się potknęłam na niemal prostej drodze
Wczoraj było tak pięknie a dziś paskudna pogoda i chyba znów mnie coś bierze, zapodałam już sobie maliny i imbir i zobaczymy co z tego wyniknie, może się rozejdzie tak jak ostatnio. Wczoraj byłam w szkole rodzenia i nawet sympatycznie było
Kroko a jak Zuzia po chorobie? daje radę w przedszkolu?