Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize, kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki!

Didi, życzę książkowych wyników - spadku crp i rychłego wyjścia do domu!

Odebrałam dzisiaj na wyniki na CMV (nie robiłam wcześniej, więc nie mam punktu odniesienia). Wyszło dodatnie Igg - 154,6 (do 6 wynik ujemny, powyżej dodatni) oraz ujemne Igm - 0,17 (do 0,85 wynik ujemny, między 0,85 a 1 wątpliwy, powyżej 1 dodatni). Teraz pytanie do bardziej wtajemniczonych - czy w tej sytuacji warto zrobić od razu awidność Igg, czy zaczekać do wizyty u gin. 11.10? Poradźcie...

Didi_85 lubi tę wiadomość

XyZ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob awidnosc

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Elize, Didi trzymam za Was kciuki aby wszystko bylo dobrze! Zabrac im piloty :D

Ja dzis kupuje mate oddechowa ANGELCARE 403 (Ma swietne opinie)

Zastanawiam sie nad szumisiem co o tym sadzicie?

Didi_85 lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why me - slyszlam opinie kolezanek i kuzynki , że szumiś to strata pieniędzy...

WhyMe lubi tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Hej!

Elize, Didi trzymam za Was kciuki aby wszystko bylo dobrze! Zabrac im piloty :D

Ja dzis kupuje mate oddechowa ANGELCARE 403 (Ma swietne opinie)

Zastanawiam sie nad szumisiem co o tym sadzicie?

Ja kupiłam misia - był w promocji. Część koleżanek mówiła, że strata pieniędzy, a część zachwycona i używa do dziś - także wszystko zależy od maluszka i nikt Ci chyba w tej kwestii nie doradzi :) Ja kupiłam i zobaczę jak się sprawdzi - może w ogóle to odsprzedam albo będzie zabawką dla córeczki.

WhyMe lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA ja mam dziś STUDNIÓWKĘ <3
    O matko ... do matury mi zleciało w oka mgnieniu :P

2u96bnt.jpg

kate88:), Szmaragdowa, emi2016 lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi trzymam kciuki za dobre wyniki
    Elize za Ciebie również żeby wszystko było dobrze i wróciło do normy.
    A miałaś ogolnoe jakieś objawy czy coś czy tak po prostu na kontroli u lekarza wyszło?
    Ja w tej ciąży w związku z tym że w sumie nic nie muszę kupić oprócz pieluch tetrowych to kupię kilka rzeczy których nie miałam przy córce np właśnie szumisia ale okazało się że kuzynka odda mi swojego więc i to odpadnie. Przy córce nie miałam ale ona jak pisałam była śpiącym egzemnplarzem no i wtedy było tyle wydatków na raz że w sumie były rzeczy ważniejsze i misia odpuściłam a że teraz dostaniemy w spadku to postanowiłam skorzystać jak się przyda to fajnie jak nie to będzie jako maskotka może albo pójdzie dalej w świat.
    A propo ubranek tesciowa dostała 7 worków od znajomej....takich w sumie do 2 lat. Jak dodać do tego co mam po córce to nie wiem chyba pół żłobka bym ubrała. Ciekawe kto to będzie pral i prasował nie mówiąc gdzie to wsadzić o matko!!! Dylematy hahaha

Didi_85, WhyMe lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam objawy, ale myślałam że tak ma być, w końcu jestem w ciąży... wyszło na kontroli.

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za opinie :)
    Jest jeszcze tyyyle rzeczy do kupienia, sporo czasu a jednak czuje jakas presje..
    A powiedzcie mi doswiadczone mamusie czy taki noworodek potrzebuje jakis witamin? mieszkam w UK tu mi pewnie nie powiedza a bede w Polsce i chcialam zakupic juz wszystko

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Miałam objawy, ale myślałam że tak ma być, w końcu jestem w ciąży... wyszło na kontroli.

A jakie były te objawy?
    i na kontroli usg wyszło dopiero ??

To odciąganie wód na pewno pomoże i nie jest powiedziane, że wróci na pewno - trzeba być dobrej myśli. Poza tym już z każdym dniem coraz bliżej do rozwiązania. Wiem, że jak się martwimy to słabe pocieszenie, ale kurde w dzisiejszych czasach medycyna prenatalna jest tak bardzo rozwinięta, że naprawdę trzeba zaufać lekarzom.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize i Didi trzymam kciuki żebyście szybko wróciły do domu :)

Moja dziewczyna w końcu coraz bardziej się wierci :) nawet tatuś po raz pierwszy poczuł kopniaka :D

Tez zaczynam odczuwać presję chociaż parę rzeczy już kupiłam ale jak zrobiłam listę czego jeszcze potrzebuje to jakaś niekończąca się historia :D nie mówiąc o remoncie i wyposażeniu jej pokoju :O

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Elize, kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki!

Didi, życzę książkowych wyników - spadku crp i rychłego wyjścia do domu!

Odebrałam dzisiaj na wyniki na CMV (nie robiłam wcześniej, więc nie mam punktu odniesienia). Wyszło dodatnie Igg - 154,6 (do 6 wynik ujemny, powyżej dodatni) oraz ujemne Igm - 0,17 (do 0,85 wynik ujemny, między 0,85 a 1 wątpliwy, powyżej 1 dodatni). Teraz pytanie do bardziej wtajemniczonych - czy w tej sytuacji warto zrobić od razu awidność Igg, czy zaczekać do wizyty u gin. 11.10? Poradźcie...

Lagostina najlepiej skonsultuj z lekarzem, ale z tego co kojarzę, to taki wynik świadczy o tym, że zakażenie było dawno, najprawdopodobniej przed ciążą. Bo chyba Igg maleje im dalej od zakażenia. Sprawdzę jeszcze jakie ja mam i Ci napiszę

Lagostina lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szybko urósł mi brzuch. Najpierw wszyscy się pytali gdzie ja noszę dziecko, bo ciąży nie widać, a w krótkim upływie czasu słyszałam "ale jesteś wielka". Uznałam, że kiedyś musi zacząć być widać, więc się nie martwiłam.
    Jak Wy pisałyście, że czujecie dzieci w okolicy pępka, to ja miałam wrażenie że czuję w żebrach. Zaczął mnie boleć brzuch, w sensie takiego naciągnięcia. Nie umiałam sobie znaleźć miejsca, w każdej pozycji niewygodnie. No i z dnia na dzień waga w górę, chyba 2kg. No i żołądek podskoczył mi chyba do przełyku.
    Takie objawy. W sumie ciążowe wszystkie. Chodziłam tak ok 2 tygodnie.
    Na wizycie jak usłyszałam diagnozę to mi się wszystko poskładało.

MagO31 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedzialam ze to moze byc przyczyna wyladowania w szpitalu.
    Mysl pozytywnie :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize, szczescie w nieszczesciu ,ze masz postawiona diagnoze, a lekarze wiedza co robic, ja nie wiem czy mi sprawdzali ilosc wod plodowych, bynajmniej zawsze mowia ze jest ok, a o wody nigdy nawet nie pytalam ;/

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Bardzo szybko urósł mi brzuch. Najpierw wszyscy się pytali gdzie ja noszę dziecko, bo ciąży nie widać, a w krótkim upływie czasu słyszałam "ale jesteś wielka". Uznałam, że kiedyś musi zacząć być widać, więc się nie martwiłam.
    Jak Wy pisałyście, że czujecie dzieci w okolicy pępka, to ja miałam wrażenie że czuję w żebrach. Zaczął mnie boleć brzuch, w sensie takiego naciągnięcia. Nie umiałam sobie znaleźć miejsca, w każdej pozycji niewygodnie. No i z dnia na dzień waga w górę, chyba 2kg. No i żołądek podskoczył mi chyba do przełyku.
    Takie objawy. W sumie ciążowe wszystkie. Chodziłam tak ok 2 tygodnie.
    Na wizycie jak usłyszałam diagnozę to mi się wszystko poskładało.

Elize trochę mnie wystraszyłaś bo ja też czuje ruchy pod żebrami, brzuch mocno wyskoczył i przybrałam sporo ostatnio
    Trzymam kciuki by wszystko było ok

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska a nas problem był w tym, że małej schodziła cała skóra płatami po porodzie, czasem tak jest i położna właśnie oprócz kąpieli w emolientach zaleciła smarowanie, dlatego nie było wyjścia

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe ja córce podawałam wit d. W Niemczech mam ją przepisywaną od pediatry do 2 roku życia więc to możesz kupić sobie w pl. Poproś w aptece o taką dla niemowląt, ja akurat miałam i nadal zresztą kupuje taką w kapsułkach co się je wyciska na łyżeczkę itp ale są ponoć w kroplach lepsze

WhyMe lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize aż mi się słabo zrobiło :/ Ja też szybko na wadze przybrałam i brzuch ostatnio rośnie jak szalony. Do tego mówie na lekkim bezdechu i często nie mogę znaleźć pozycji, bo w każdej coś dolega :/ W środę mam wizytę to podpytam gina o wszystko. Kurcze jeszcze tą glukozę muszę w końcu łyknąć ble
    Trzymaj się tam dzielnie, odbarczanie pomoże, zobaczysz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 18:26

• elize Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co jeszcze nie mam dużych problemów z oddychaniem. Wielowodzie jest bardzo groźne, i dla mnie i dla dziecka. Przede wszystkim pęcherz płodowy może pęknąć, a 26 tc to trochę słabo na poród. Mała jest bardzo aktywna, aż za bardzo.

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ