WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    witam,tez dzisiaj miałam test glukozy ale wyniki dopiero w czwartek odbiore przed wizyta u lekarza bo mam ponad 20 km do przychodni.Nadal nie mamy imienia dla córki...pomysły jakie pojawiły sie to Klara badz Aleksandra...ale pewniaka nie mamy
    O moje pierwsze i trzecie imie. Jestem za :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też po wizycie i wszystko ok. A gluzkoza w de wygląda tak że dostałam od swojej lekarki napój o smaku sprite do domu, mam to wypić i przyjechać przed upływem godziny żeby nie siedzieć tam niepotrzebnie, nie muszę być na czczo i będzie jedno pobranie krwi. Pytałam dlaczego nie tak jak w pl że na czczo po godzinie i po dwóch, powiedziała że się u nich tak już nie praktykuje, jeśli wyjdzie źle to wtedy już będą 2 razy pobrania i chyba na czczo. Hmmm no cóż z córką też tak tu miałam więc pozostaje mi zaufać lekarce chociaż no wiadomo jest to też dla mnie dziwne

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    W sumie dopiero po porodzie przeszlo ale musze sie pilnowac a jak mnie cos dopadalo przed druga ciaza to diohespanem sie ratowalam. Teraz niestety nie moge go brac.
    W ciazy mialam takie dwie wystajace "sliwki wegierki" i nawet nie szlo ich wsadzic na miejsce.
    Kurcze to mnie nie pocieszylas. 3 mce to ja tak nie dam rady. No u mnie podobnie też na miejsce nie ma szans. A już porodu z nimi to w ogóle sobie nie wyobrażam:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula musisz z tym isc do lekarza

• Polaj Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze lekarz cos zaradzi. Ja rodzilam 5 lat temu ale mialam CC nie wyobrazam co by sie z nimi stalo podczas porodu naturalnego.
    Niech lekarz zobaczy czy nie masz zylakow na macicy bo ja tak mialam w pierwszej ciazy tylko nikt tego wczesniej nie widzial. Dopiero podczas ciecia wyszlo. Teraz wiem ze tez sa - mam nadzieje za jutro lekarz cos mi o nich powie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja smarowałam właśnie tym posterisanem H i naprawdę odczuwalna ulga była chyba po 2-3 dniach. Bolało mnie chodzenie i wstawanie/siadanie, a hemoroid mi pękł właśnie na leżąco, chyba przy zmianie pozycji. Może naprawdę warto żeby lekarz to zobaczył?

I ja zrobiłam te pierożki :D nawet cukrem pudrem nie sypałam, bo my z małżem nie słodzimy i takie "suche" nam bardzo smakowały, podejrzewam że jakbym je posypała to małż by zjadł mniej, a tak co chwilkę sięgał, przepyszne były :)

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę w środę do ginekologa to zapytam, ale z tego co już zdążyłam wyczytać na wszelakich stronach w necie to poza maściami i czopkami nie leczy się hemoroidów w ciąży. Nie wiem o jakim lekarzu mówicie, czy o ginekologu czy proktologu, ale z tego co się orientuje, to wszystkie zabiegi dopiero po porodzie;(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A ja też po wizycie i wszystko ok. A gluzkoza w de wygląda tak że dostałam od swojej lekarki napój o smaku sprite do domu, mam to wypić i przyjechać przed upływem godziny żeby nie siedzieć tam niepotrzebnie, nie muszę być na czczo i będzie jedno pobranie krwi. Pytałam dlaczego nie tak jak w pl że na czczo po godzinie i po dwóch, powiedziała że się u nich tak już nie praktykuje, jeśli wyjdzie źle to wtedy już będą 2 razy pobrania i chyba na czczo. Hmmm no cóż z córką też tak tu miałam więc pozostaje mi zaufać lekarce chociaż no wiadomo jest to też dla mnie dziwne
    Annaki, ja byłam na glukozie w zeszła środę i pisałam wtedy, ze u mnie identyczne badanie. Widać za granica maja inne metody. Ja mieszkam w Belgii.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja byłam u ginekologa i mi maść przepisał, mówił że jakby nie było poprawy albo problem by nawracał to wskazana jest wizyta u proktologa... też nie miałam zaparć a cierpiałam strasznie przez tego paskuda, mi po maściach przeszło, szczerze życzę żeby Tobie też pomogły :*

Paula_29 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry o poranku :)
    Moja psina godzinę temu zaczęła szczekać nie wiadomo na co i tak próbowałam ponownie zasnąć ale nie ma szans tylko myśle o jedzeniu, więc dzsiajsze śniadanie zacznę wcześnie :D nie wspomnę, ze Luna (pies) śpi teraz jak zabita

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to piękne imię ale nie podoba mi się, ze wołają Ola. Moja siostra to Aleksandra ale zawsze mówiliśmy na nią Sandra bo ojciec powiedział, ze w 'Aleksandrze' nawet "o" nie ma wiec z jakiej paki mamy mówić do niej Ola :D poza tym moja siostra jest strasznie głupia wiec dla mnie to imię jest spalone :D

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drineczku... Faktycznie ulep bleee.
    Z palca 93.
    Slabo mi się zrobiło i duszno po wypiciu duszkiem tego świństwa ale już coraz lepiej.

Angela* lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleccie coś na zaczynający się katar ... :( najlepiej cos sprawdzone i zeby szybko zadzialalo :(
    Bo chyba cos mnie bierze :(
    Z gory dzieki !

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ze środków naturalnych z tego co na szybko jestem sobie w stanie przypomnieć to: seria prenalen, czosnek, miód, inhalacje, woda morska do nosa. Ja w przeziębieniu stosowałam: na katar spray Fitonasal (ma w składzie olejki eteryczne, tylko naturalne składniki, można go często stosować i fajnie odtyka nos) oraz inhalacje z oilbas oil. Na ból gardła Islę i płukanie mieszanką wody z wodą utlenioną a na kaszel syrop z cebuli i dodatkowo na wzmocnienie syrop z kwiatu czarnego bzu domowej roboty. Na tych specyfikach przeziębienia pozbyłam się w 4-5 dni więc szybciej niż na "zwykłych" lekach.

Jestem po nieprzespanej nocy. Najpierw do drugiej nie mogłam zasnąć a później śniły mi się takie głupoty że obudziłam się po piątej. No masakra jakaś.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was gdzieś zapisała ten przepis na pierożki i mozE jeszcze raz wrzucic? Chyba się skusze na nie, bo tak apetycznie zachęcacie :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nie wiem czy lubisz czosnek ale jak byłam ostatnio przeziębiona to na śniadanie i kolacje robiłam sobie kanapki z pokrojonym czosnkiem. Jedna kanapka - jeden ząbek. Mi pomogło :) do tego woda z dużą ilością cytryny, imbiru i miodu spadziowego, który jest najlepszy na prEIebiebie :)

Prenalen ma w składzie podobno sporo niepotrzebnych dodatków i lepiej kupić ekologiczny sok malinowy i dodać do tej miksturki która opisałam :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen to jak dla mnie głównie cukier i jakieś śladowe ilość malin itp. ale z drugiej strony jest dedykowany ciężarnym więc jeśli komuś nie chce się kombinować to może kupić takiego gotowca.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie prenalen to tez pic na wode. Lepiej faktycznie naturalne skłaniki.
    Na katar inhalacje z soli fizjologicznej, woda morska, ftonasal faktycznie fajny,
    na gardło można neoangin w sprayu albo tantum verde w sprayu - działaja miejscowo tylko.
    Czosnek faktycznie pomaga.
    Dla mnie sok z cebuli tez słaby. Może przy lekkim kaszlu ale tylko mokrym bo on dziąła wykrztusnie. Na suchy nie pomoże.

Wrzućcie jeszcze raz przepis na pierożki. Zapomniałam zapisac przez całe moje zamieszanie a chętnie zrobię.

Postanowilismy z mężem że jedziemy razem na pogrzeb - oby tylko maz mógł wziąć wolne. Jakoś dam rade. Faktycznie nie darowałabym sobie gdybym nie pojechała.
    Wczoraj , chyba ze stresu, brzuch mnie mocno rozbolał. Wziełam dodatkową dawke magnezu i zobaczymy. Pije melise cały czas. Ale wczoraj w końcu od kilkui dni w miare spokojnie przespałam noc 6h - szaleństwo.

natki89 lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mnie rozłożyło paskudne choróbsko, a nos mam tak zatkany, że serio oddychać mogę tylko buzią, tragedia. Wczoraj wieczorem zrobiłam inhalacje z soli fizjologicznej, pozniej co chwile psikalam kroplami dla syna, jakieś z woda morska, wszystko o kant dupy. W akcie desperacji, bo juz serio ryczałam co oczywiście nie pomagało w mojej sytuacji, o północy pojechałam po normalne krople, Xylogel i w końcu zasnęłam, juz dawno takiej ulgi nie odczułam. Na mnie te wszystkie domowe sposoby nie działają, taka herbatkę to moge sobie do obiadu wypić :D ale zazdroszczę dziewczynom, które zjedzą troche czosnku, imbiru i malin i przechodzi ...

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym drinku trzeci wynik taki sobie:
    na czczo 77
    po godzinie 140
    po dwóch godzinach 149 (czyli wg nowych norm w górnej granicy, ale wg starych norm stan przedcukrzycowy).

Z drugiej strony, już po badaniu doczytałam, że przy mojej diecie przeciwzapalnej pójście z marszu na to badanie nie ma sensu, bo powinnam najpierw przez trzy dni przyzwyczaić trzustkę do węglowodanów. Szkoda, że żaden lekarz mi tego nie powiedział). Jutro idę do diabetologa, a potem prawdopodobnie czeka mnie powtórka drinka. Ble.

A przepis na pierożki był gdzieś na 742 albo 743 stronie ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:46

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ