X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    witam,tez dzisiaj miałam test glukozy ale wyniki dopiero w czwartek odbiore przed wizyta u lekarza bo mam ponad 20 km do przychodni.Nadal nie mamy imienia dla córki...pomysły jakie pojawiły sie to Klara badz Aleksandra...ale pewniaka nie mamy
    O moje pierwsze i trzecie imie. Jestem za :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też po wizycie i wszystko ok. A gluzkoza w de wygląda tak że dostałam od swojej lekarki napój o smaku sprite do domu, mam to wypić i przyjechać przed upływem godziny żeby nie siedzieć tam niepotrzebnie, nie muszę być na czczo i będzie jedno pobranie krwi. Pytałam dlaczego nie tak jak w pl że na czczo po godzinie i po dwóch, powiedziała że się u nich tak już nie praktykuje, jeśli wyjdzie źle to wtedy już będą 2 razy pobrania i chyba na czczo. Hmmm no cóż z córką też tak tu miałam więc pozostaje mi zaufać lekarce chociaż no wiadomo jest to też dla mnie dziwne

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    W sumie dopiero po porodzie przeszlo ale musze sie pilnowac a jak mnie cos dopadalo przed druga ciaza to diohespanem sie ratowalam. Teraz niestety nie moge go brac.
    W ciazy mialam takie dwie wystajace "sliwki wegierki" i nawet nie szlo ich wsadzic na miejsce.
    Kurcze to mnie nie pocieszylas. 3 mce to ja tak nie dam rady. No u mnie podobnie też na miejsce nie ma szans. A już porodu z nimi to w ogóle sobie nie wyobrażam:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula musisz z tym isc do lekarza

• Polaj Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze lekarz cos zaradzi. Ja rodzilam 5 lat temu ale mialam CC nie wyobrazam co by sie z nimi stalo podczas porodu naturalnego.
    Niech lekarz zobaczy czy nie masz zylakow na macicy bo ja tak mialam w pierwszej ciazy tylko nikt tego wczesniej nie widzial. Dopiero podczas ciecia wyszlo. Teraz wiem ze tez sa - mam nadzieje za jutro lekarz cos mi o nich powie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja smarowałam właśnie tym posterisanem H i naprawdę odczuwalna ulga była chyba po 2-3 dniach. Bolało mnie chodzenie i wstawanie/siadanie, a hemoroid mi pękł właśnie na leżąco, chyba przy zmianie pozycji. Może naprawdę warto żeby lekarz to zobaczył?

I ja zrobiłam te pierożki :D nawet cukrem pudrem nie sypałam, bo my z małżem nie słodzimy i takie "suche" nam bardzo smakowały, podejrzewam że jakbym je posypała to małż by zjadł mniej, a tak co chwilkę sięgał, przepyszne były :)

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę w środę do ginekologa to zapytam, ale z tego co już zdążyłam wyczytać na wszelakich stronach w necie to poza maściami i czopkami nie leczy się hemoroidów w ciąży. Nie wiem o jakim lekarzu mówicie, czy o ginekologu czy proktologu, ale z tego co się orientuje, to wszystkie zabiegi dopiero po porodzie;(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A ja też po wizycie i wszystko ok. A gluzkoza w de wygląda tak że dostałam od swojej lekarki napój o smaku sprite do domu, mam to wypić i przyjechać przed upływem godziny żeby nie siedzieć tam niepotrzebnie, nie muszę być na czczo i będzie jedno pobranie krwi. Pytałam dlaczego nie tak jak w pl że na czczo po godzinie i po dwóch, powiedziała że się u nich tak już nie praktykuje, jeśli wyjdzie źle to wtedy już będą 2 razy pobrania i chyba na czczo. Hmmm no cóż z córką też tak tu miałam więc pozostaje mi zaufać lekarce chociaż no wiadomo jest to też dla mnie dziwne
    Annaki, ja byłam na glukozie w zeszła środę i pisałam wtedy, ze u mnie identyczne badanie. Widać za granica maja inne metody. Ja mieszkam w Belgii.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja byłam u ginekologa i mi maść przepisał, mówił że jakby nie było poprawy albo problem by nawracał to wskazana jest wizyta u proktologa... też nie miałam zaparć a cierpiałam strasznie przez tego paskuda, mi po maściach przeszło, szczerze życzę żeby Tobie też pomogły :*

Paula_29 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry o poranku :)
    Moja psina godzinę temu zaczęła szczekać nie wiadomo na co i tak próbowałam ponownie zasnąć ale nie ma szans tylko myśle o jedzeniu, więc dzsiajsze śniadanie zacznę wcześnie :D nie wspomnę, ze Luna (pies) śpi teraz jak zabita

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to piękne imię ale nie podoba mi się, ze wołają Ola. Moja siostra to Aleksandra ale zawsze mówiliśmy na nią Sandra bo ojciec powiedział, ze w 'Aleksandrze' nawet "o" nie ma wiec z jakiej paki mamy mówić do niej Ola :D poza tym moja siostra jest strasznie głupia wiec dla mnie to imię jest spalone :D

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drineczku... Faktycznie ulep bleee.
    Z palca 93.
    Slabo mi się zrobiło i duszno po wypiciu duszkiem tego świństwa ale już coraz lepiej.

Angela* lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleccie coś na zaczynający się katar ... :( najlepiej cos sprawdzone i zeby szybko zadzialalo :(
    Bo chyba cos mnie bierze :(
    Z gory dzieki !

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ze środków naturalnych z tego co na szybko jestem sobie w stanie przypomnieć to: seria prenalen, czosnek, miód, inhalacje, woda morska do nosa. Ja w przeziębieniu stosowałam: na katar spray Fitonasal (ma w składzie olejki eteryczne, tylko naturalne składniki, można go często stosować i fajnie odtyka nos) oraz inhalacje z oilbas oil. Na ból gardła Islę i płukanie mieszanką wody z wodą utlenioną a na kaszel syrop z cebuli i dodatkowo na wzmocnienie syrop z kwiatu czarnego bzu domowej roboty. Na tych specyfikach przeziębienia pozbyłam się w 4-5 dni więc szybciej niż na "zwykłych" lekach.

Jestem po nieprzespanej nocy. Najpierw do drugiej nie mogłam zasnąć a później śniły mi się takie głupoty że obudziłam się po piątej. No masakra jakaś.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was gdzieś zapisała ten przepis na pierożki i mozE jeszcze raz wrzucic? Chyba się skusze na nie, bo tak apetycznie zachęcacie :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nie wiem czy lubisz czosnek ale jak byłam ostatnio przeziębiona to na śniadanie i kolacje robiłam sobie kanapki z pokrojonym czosnkiem. Jedna kanapka - jeden ząbek. Mi pomogło :) do tego woda z dużą ilością cytryny, imbiru i miodu spadziowego, który jest najlepszy na prEIebiebie :)

Prenalen ma w składzie podobno sporo niepotrzebnych dodatków i lepiej kupić ekologiczny sok malinowy i dodać do tej miksturki która opisałam :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen to jak dla mnie głównie cukier i jakieś śladowe ilość malin itp. ale z drugiej strony jest dedykowany ciężarnym więc jeśli komuś nie chce się kombinować to może kupić takiego gotowca.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie prenalen to tez pic na wode. Lepiej faktycznie naturalne skłaniki.
    Na katar inhalacje z soli fizjologicznej, woda morska, ftonasal faktycznie fajny,
    na gardło można neoangin w sprayu albo tantum verde w sprayu - działaja miejscowo tylko.
    Czosnek faktycznie pomaga.
    Dla mnie sok z cebuli tez słaby. Może przy lekkim kaszlu ale tylko mokrym bo on dziąła wykrztusnie. Na suchy nie pomoże.

Wrzućcie jeszcze raz przepis na pierożki. Zapomniałam zapisac przez całe moje zamieszanie a chętnie zrobię.

Postanowilismy z mężem że jedziemy razem na pogrzeb - oby tylko maz mógł wziąć wolne. Jakoś dam rade. Faktycznie nie darowałabym sobie gdybym nie pojechała.
    Wczoraj , chyba ze stresu, brzuch mnie mocno rozbolał. Wziełam dodatkową dawke magnezu i zobaczymy. Pije melise cały czas. Ale wczoraj w końcu od kilkui dni w miare spokojnie przespałam noc 6h - szaleństwo.

natki89 lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mnie rozłożyło paskudne choróbsko, a nos mam tak zatkany, że serio oddychać mogę tylko buzią, tragedia. Wczoraj wieczorem zrobiłam inhalacje z soli fizjologicznej, pozniej co chwile psikalam kroplami dla syna, jakieś z woda morska, wszystko o kant dupy. W akcie desperacji, bo juz serio ryczałam co oczywiście nie pomagało w mojej sytuacji, o północy pojechałam po normalne krople, Xylogel i w końcu zasnęłam, juz dawno takiej ulgi nie odczułam. Na mnie te wszystkie domowe sposoby nie działają, taka herbatkę to moge sobie do obiadu wypić :D ale zazdroszczę dziewczynom, które zjedzą troche czosnku, imbiru i malin i przechodzi ...

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym drinku trzeci wynik taki sobie:
    na czczo 77
    po godzinie 140
    po dwóch godzinach 149 (czyli wg nowych norm w górnej granicy, ale wg starych norm stan przedcukrzycowy).

Z drugiej strony, już po badaniu doczytałam, że przy mojej diecie przeciwzapalnej pójście z marszu na to badanie nie ma sensu, bo powinnam najpierw przez trzy dni przyzwyczaić trzustkę do węglowodanów. Szkoda, że żaden lekarz mi tego nie powiedział). Jutro idę do diabetologa, a potem prawdopodobnie czeka mnie powtórka drinka. Ble.

A przepis na pierożki był gdzieś na 742 albo 743 stronie ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:46

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ