Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam drinka dzisiaj ale mogę to wypić po drodze, tzn ja mam.napoj taki jak sprite i tak pięknie pachnie że muszę uważać żeby wcześniej tego nie wypić
. W sumie mam.dzisiaj dodatkowe badanie w klinice i po wyjściu mogę wypić i jechać do mojej lekarki bo to w jednym mieście. Akurat w ciągu godziny się wyrobię z dojazdem więc też fajnie bo nie muszę tam siedzieć i się nudzić.
Angela ja robiłam inhalacje z soli fizjo, pod nos maść majerankowa bo czytałam że w sumie nie można żadnych kropli obkurczajcących sluzuwke nawet tych dla dzieci więc nie ryzykowałam.
Do picia zrobiłam sobie taki syrop cytryna miód czosnek i to piłam kilka razy dziennie no i czosnek na kanapki. A jak mocno zatkany to miałam wymieszaną sól fizjo z wodą utlenioną tak na apmpulkę soli 3-4 krople wody i to do nosa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:01
-
Karmelova wrote:Prenalen to jak dla mnie głównie cukier i jakieś śladowe ilość malin itp. ale z drugiej strony jest dedykowany ciężarnym więc jeśli komuś nie chce się kombinować to może kupić takiego gotowca.
Hehe, mam takie samo zdanieMelevis, Karmelova lubią tę wiadomość
-
Mi prenalen pomagał na ból gardła
to najlepszy w smaku specyfik na gardło jaki używałam. Oprócz miodu, czosnku rosół może wzmocnić plus odpoczynek.
Witam sie tez po nieprzespanej nocy.
Dziś miałam uderzać na glukozę, ale jako ze zjadłam kolacje o 20stej to tak mi było słabo o 2giej ze zjadlam druga kolacje, wiec chyba pójdę jutro a dziś zjem coś większego kolo 22, trudno nie będzie 12 h ale będę się katować... do tego cała noc miałam problem z zaśnięciem, bo potwornie boli mnie cała lewa ręka od barku przez łokieć do nadgarstkaniestety nie przeszło i nadal boli. Nigdy czegoś takiego nie miałam , jedynego podejrzewam to ze może dawny uraz kręgosłupa szyjnego się odezwał po latach
ręka boli jak bolała, czekam aż przejdzie. Nawet nie mam pomysłudo jakiego speca z tym iść.
-
Hej
Kciuki za dzisiejsze glukozy
Ja dzisiaj spałam jak nigdya wczoraj wybraliśmy juz kilka rzeczy do pokoju małej wiec niedługo remont czas zacząć
no i zapisałam nas do szkoły rodzenia
pierwsze zajęcia 9.11
FreshMm, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Ja dzis zaczynam 25 tydzień
i niestety dzień zaczął się od dziwnego bólu w dole brzucha
boję się czy to nie jakies objawy skracającej się szyjki
bylam na wizycie tydzień temu i wszystko było ok, a teraz taki ból i dyskomfort. Nie wiem czy to coś ginekologicznego czy przez zaparcia, które ostatnio miewam
Jagna24.01.2018
-
Ta glukoza to faktycznie jakaś masakra! Po 30 min. zlałam się potem i ledwo dobiegłam do łazienki żeby pawia przy 20 osobach nie puścić! Na szczęście utrzymałam w ryzach drania i skończyło sie na pluciu hektolitrami śliny bleeee
Już nie wspomnę o tym, że paw szukał również "innej" drogi ucieczki
Ledwo dałam radę! Po drugim pobraniu było już lepiej, czułam się prawie normalnie. Oj żeby tylko wyniki były dobre bo drugi raz tego NIE ZNIESE!
Trochę mnie zmartwił wynik z palucha -93, chyba najwyższy jaki miałam w życiuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:38
-
Czesc ja po wizycie mala wazy ok. 1100
Niestety w czwartek czeka mnie konsultacja z diabetologiem tak jak myslalam wynik glukozy na granicy normy. Od piatku dietka .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:53
Angela*, ana167, Szmaragdowa, FreshMm, Maruder, Paula_29, BlackCatNorL, Lagostina, Karmelova, natki89, Muska, kate88:), helagazela lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzięki dziewczyny
napewno skorzytstam z Waszych rad
Black- dla mnie picie glukozy to przekleństwo... Po godzinie juz mdlalam...
Ale najwazniejsze ze wytrzymałas bo jakby poszedl paw to wszystko od nowa ...
Ja wczoraj mialam usg 3trymestru, dzieci oki ważą juz 1185g i 1315g
Milego dnia wszystkimMyszk@, BlackCatNorL, Szmaragdowa, FreshMm, ana167, Paula_29, Krokodylica, Polaj, Karmelova, natki89, Muska, kate88:), Aenu, helagazela lubią tę wiadomość
-
Black, ja też myślałam że jest nieciekawie u mnie bo z palca miałam 90, ale mi powiedziały że to bardzo dobry wynik bo z palca zawsze jest wyższy, a z krwi mi wyszło 73,32. Więc spokojnie
Ach te dzidziolki tak szybko rosnąciekawa jestem ile ma mój brzdąc, umawiam się na wizytę w przyszłym tygodniu, ciekawe czy coś złapię
dziewczyny chodzące do dr Śliża, jak się zapisujecie? po wyjściu z gabinetu Was zapisują na kolejną wizytę, czy "polujecie" aż się coś zwolni?
Prenalen nawet cukru w sobie nie ma tylko syrop glukozowo-fruktozowy, dla mnie to świństwo które teraz wszędzie pchają, ale o dziwo skutecznynajpierw kupiłam a potem skład przeczytałam no i skoro już był to wypiłam i pomogło
BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melevis ja na katar mocny i zatkany nos używałam prenalen i rhino argent. To są wody morskie ale z dodatkami więc jak często psikasz to przynoszą ulgę. Takich kropli typu xylorin nie można w ciąży więc ja bym nie ryzykowała. Na gardło polecam uniben.
-
Mnie też podbrzusze dziś boli, właśnie wzięłam nospę.
Córka w przedszkolu nie chciała mojej ręki puścić ale poszła bez płaczu. Tyle że od tygodnia (od zeszłego wtorku) nie ma tej dziewczynki która wszystkich bije i jest dużo lepiej. Nie wiem co będzie jak ona wróci po chorobie.
No i jeszcze akcja z rana, przygotowałam jej spódniczkę, bo chciała. Do tego rajtuzki i bluzeczkę. A ona wyjęła z szuflady pomarańczowe skarpetki, że chce je ubrać do tego stroju. Mówię że nie będą pasować. "Będą pasować mamo". No i nie dała się przekonać, poszła w tych skarpetkach. Haha moda by Zuzia.ana167, Polaj lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:Melevis ja na katar mocny i zatkany nos używałam prenalen i rhino argent. To są wody morskie ale z dodatkami więc jak często psikasz to przynoszą ulgę. Takich kropli typu xylorin nie można w ciąży więc ja bym nie ryzykowała. Na gardło polecam uniben.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis - możesz uzywac nasivin. Oczywiście obkurczaja naczynia krwionośnie ale bez przesady. Kup ten najdelikatniejszy 0,05%. Nie działą spektakularnie ale działą. W poprzedniej ciązy uzywałam bo juz też nie mogłam oddychac i nie mogłam spać w nocy. Przez brak środków katar rozwinął mi się do takiego stiopia że był tak gesty ze nie byłam w stanie go wydmuchać. Musiałam uzywac mucifluid do rozrzedzania. Lekarka mówiła że działa w obrębie nosa i zatok.
Nasivin spokojnie możesz
-
Myszk@ wrote:Black, ja też myślałam że jest nieciekawie u mnie bo z palca miałam 90, ale mi powiedziały że to bardzo dobry wynik bo z palca zawsze jest wyższy, a z krwi mi wyszło 73,32. Więc spokojnie
Dziękuję!
Paula_29
No trudno wysiedziećTobie będzie bardzo ciężko przez te hemoroidy, lepiej poczekaj aż się trochę poprawi.
-
Paula, ja bym poczekała, już jutro masz wizytę, zamierzasz wtedy zapytać lekarza co możesz stosować? jak od razu zaczniesz kurację to w przyszłym tygodniu nie powinnaś mieć problemu z wysiedzeniem
a że masz jeszcze trochę czasu, to zdążysz zrobić badanie.
Nic mi się nie chcechciałam pierogi zrobić albo coś innego na obiad ale nie mam weny twórczej ani pomysłu co dziś zrobić na obiad
-
nick nieaktualny