WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drinka dzisiaj ale mogę to wypić po drodze, tzn ja mam.napoj taki jak sprite i tak pięknie pachnie że muszę uważać żeby wcześniej tego nie wypić ;). W sumie mam.dzisiaj dodatkowe badanie w klinice i po wyjściu mogę wypić i jechać do mojej lekarki bo to w jednym mieście. Akurat w ciągu godziny się wyrobię z dojazdem więc też fajnie bo nie muszę tam siedzieć i się nudzić.
    Angela ja robiłam inhalacje z soli fizjo, pod nos maść majerankowa bo czytałam że w sumie nie można żadnych kropli obkurczajcących sluzuwke nawet tych dla dzieci więc nie ryzykowałam.
    Do picia zrobiłam sobie taki syrop cytryna miód czosnek i to piłam kilka razy dziennie no i czosnek na kanapki. A jak mocno zatkany to miałam wymieszaną sól fizjo z wodą utlenioną tak na apmpulkę soli 3-4 krople wody i to do nosa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:01

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Prenalen to jak dla mnie głównie cukier i jakieś śladowe ilość malin itp. ale z drugiej strony jest dedykowany ciężarnym więc jeśli komuś nie chce się kombinować to może kupić takiego gotowca.

Hehe, mam takie samo zdanie :)

Melevis, Karmelova lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Maruder Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prenalen pomagał na ból gardła :) to najlepszy w smaku specyfik na gardło jaki używałam. Oprócz miodu, czosnku rosół może wzmocnić plus odpoczynek.

Witam sie tez po nieprzespanej nocy.

Dziś miałam uderzać na glukozę, ale jako ze zjadłam kolacje o 20stej to tak mi było słabo o 2giej ze zjadlam druga kolacje, wiec chyba pójdę jutro a dziś zjem coś większego kolo 22, trudno nie będzie 12 h ale będę się katować... do tego cała noc miałam problem z zaśnięciem, bo potwornie boli mnie cała lewa ręka od barku przez łokieć do nadgarstka :( niestety nie przeszło i nadal boli. Nigdy czegoś takiego nie miałam , jedynego podejrzewam to ze może dawny uraz kręgosłupa szyjnego się odezwał po latach :( ręka boli jak bolała, czekam aż przejdzie. Nawet nie mam pomysłudo jakiego speca z tym iść.

relgi09kotjuarzp.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z rana ;) dzisiaj będę cały dzień leniuchować. Ostatni dzień drugiego trymestru...

FreshMm, kasha86 lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kciuki za dzisiejsze glukozy :)
    Ja dzisiaj spałam jak nigdy :) a wczoraj wybraliśmy juz kilka rzeczy do pokoju małej wiec niedługo remont czas zacząć :) no i zapisałam nas do szkoły rodzenia :D pierwsze zajęcia 9.11 :)

FreshMm, kasha86 lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczynam 25 tydzień <3 i niestety dzień zaczął się od dziwnego bólu w dole brzucha :/ boję się czy to nie jakies objawy skracającej się szyjki :/ bylam na wizycie tydzień temu i wszystko było ok, a teraz taki ból i dyskomfort. Nie wiem czy to coś ginekologicznego czy przez zaparcia, które ostatnio miewam :/

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta glukoza to faktycznie jakaś masakra! Po 30 min. zlałam się potem i ledwo dobiegłam do łazienki żeby pawia przy 20 osobach nie puścić! Na szczęście utrzymałam w ryzach drania i skończyło sie na pluciu hektolitrami śliny bleeee :( Już nie wspomnę o tym, że paw szukał również "innej" drogi ucieczki :):):) Ledwo dałam radę! Po drugim pobraniu było już lepiej, czułam się prawie normalnie. Oj żeby tylko wyniki były dobre bo drugi raz tego NIE ZNIESE! :)
    Trochę mnie zmartwił wynik z palucha -93, chyba najwyższy jaki miałam w życiu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:38

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja po wizycie mala wazy ok. 1100 ;)
    Niestety w czwartek czeka mnie konsultacja z diabetologiem tak jak myslalam wynik glukozy na granicy normy. Od piatku dietka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:53

Angela*, ana167, Szmaragdowa, FreshMm, Maruder, Paula_29, BlackCatNorL, Lagostina, Karmelova, natki89, Muska, kate88:), helagazela lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) napewno skorzytstam z Waszych rad :)

Black- dla mnie picie glukozy to przekleństwo... Po godzinie juz mdlalam...
    Ale najwazniejsze ze wytrzymałas bo jakby poszedl paw to wszystko od nowa ...

Ja wczoraj mialam usg 3trymestru, dzieci oki ważą juz 1185g i 1315g :)

Milego dnia wszystkim ;)

Myszk@, BlackCatNorL, Szmaragdowa, FreshMm, ana167, Paula_29, Krokodylica, Polaj, Karmelova, natki89, Muska, kate88:), Aenu, helagazela lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, ja też myślałam że jest nieciekawie u mnie bo z palca miałam 90, ale mi powiedziały że to bardzo dobry wynik bo z palca zawsze jest wyższy, a z krwi mi wyszło 73,32. Więc spokojnie :)

Ach te dzidziolki tak szybko rosną :D ciekawa jestem ile ma mój brzdąc, umawiam się na wizytę w przyszłym tygodniu, ciekawe czy coś złapię ;) dziewczyny chodzące do dr Śliża, jak się zapisujecie? po wyjściu z gabinetu Was zapisują na kolejną wizytę, czy "polujecie" aż się coś zwolni?

Prenalen nawet cukru w sobie nie ma tylko syrop glukozowo-fruktozowy, dla mnie to świństwo które teraz wszędzie pchają, ale o dziwo skuteczny :P najpierw kupiłam a potem skład przeczytałam no i skoro już był to wypiłam i pomogło

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez zaczęło podbrzusze boleć...... tak okresowo troche. Juz dawno tak nie miałam i nie wiem czy to źle czy co....

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis ja na katar mocny i zatkany nos używałam prenalen i rhino argent. To są wody morskie ale z dodatkami więc jak często psikasz to przynoszą ulgę. Takich kropli typu xylorin nie można w ciąży więc ja bym nie ryzykowała. Na gardło polecam uniben.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też podbrzusze dziś boli, właśnie wzięłam nospę.
    Córka w przedszkolu nie chciała mojej ręki puścić ale poszła bez płaczu. Tyle że od tygodnia (od zeszłego wtorku) nie ma tej dziewczynki która wszystkich bije i jest dużo lepiej. Nie wiem co będzie jak ona wróci po chorobie. :/
    No i jeszcze akcja z rana, przygotowałam jej spódniczkę, bo chciała. Do tego rajtuzki i bluzeczkę. A ona wyjęła z szuflady pomarańczowe skarpetki, że chce je ubrać do tego stroju. Mówię że nie będą pasować. "Będą pasować mamo". No i nie dała się przekonać, poszła w tych skarpetkach. Haha moda by Zuzia.

ana167, Polaj lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia podobno jak boli okresowo to normalne ale warto spytać lekarza.
    Ja też miałam iść na glukoze ale nie wiem czy wysiedzę fizycznie 2 h

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży mozna nasivin soft

• Melevis Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Melevis ja na katar mocny i zatkany nos używałam prenalen i rhino argent. To są wody morskie ale z dodatkami więc jak często psikasz to przynoszą ulgę. Takich kropli typu xylorin nie można w ciąży więc ja bym nie ryzykowała. Na gardło polecam uniben.
    Wiem, że nie powinno się używać bo obkurczają śluzówkę ale uwierz, skorzystałam ze wszystkiego, nawet z tego o czym piszesz. Po prostu zaczynałam sie dusić wiec uznałam, ze wole jednorazowo psiknac tymi kroplami niż mieć jakieś niedotlenienie czy coś. Nie potrafię oddychać ustami.. a użyłam tego dosłownie 4 psiknięcia łącznie od wczoraj, wiec nie popadajmy w paranoje. Wiadomo, cały czas nie mam zamiaru tego uzywac :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - możesz uzywac nasivin. Oczywiście obkurczaja naczynia krwionośnie ale bez przesady. Kup ten najdelikatniejszy 0,05%. Nie działą spektakularnie ale działą. W poprzedniej ciązy uzywałam bo juz też nie mogłam oddychac i nie mogłam spać w nocy. Przez brak środków katar rozwinął mi się do takiego stiopia że był tak gesty ze nie byłam w stanie go wydmuchać. Musiałam uzywac mucifluid do rozrzedzania. Lekarka mówiła że działa w obrębie nosa i zatok.
    Nasivin spokojnie możesz

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Black, ja też myślałam że jest nieciekawie u mnie bo z palca miałam 90, ale mi powiedziały że to bardzo dobry wynik bo z palca zawsze jest wyższy, a z krwi mi wyszło 73,32. Więc spokojnie :)
    Serio? Cudowna wiadomość!:) Dziękuję!
    Paula_29
    No trudno wysiedzieć :( Tobie będzie bardzo ciężko przez te hemoroidy, lepiej poczekaj aż się trochę poprawi.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja bym poczekała, już jutro masz wizytę, zamierzasz wtedy zapytać lekarza co możesz stosować? jak od razu zaczniesz kurację to w przyszłym tygodniu nie powinnaś mieć problemu z wysiedzeniem :) a że masz jeszcze trochę czasu, to zdążysz zrobić badanie.

Nic mi się nie chce :( chciałam pierogi zrobić albo coś innego na obiad ale nie mam weny twórczej ani pomysłu co dziś zrobić na obiad

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam do gina kazał wziąć nospe jak bedzie mocno bolało.
    jak to w koncu jest z ta nospą w tym tyg ciązy? MOzna brac czy nie? czy lepiej duphaston?
    na ostatniej wizycie nie zapytałam gina bo zapomniałam

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ