Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycalza. Zrób liste i daj męzowi niech sie wykaze
Lepiej wydatki rozłożyc na raty tym vbardziej że grudzień faktycznie jest ciężkli pod tym względem.
Ja nastepnym razem jak bede u rodziców to zrobie przegląd ubranek. Tez jestem zdania że za wczesnie to nie ma co. Ale połowa listopada to już odpowiednia pora. -
calza wrote:Kurczę, widzę, że Wy już swoją wyprawkę kompletujecie... Ja bardzo bym chciała, po nocach mi się śni, że nic dla dziecka nie mam! Niestety przyszły Tatuś mówi, że nie ma co przed listopadem/grudniem kupować...
Mówiłam mu, że już teraz gorzej się czuję, nie będę chciała w grudniu latać po sklepachpoza tym kasa - spory wydatek na raz mi się nie uśmiecha, zwłaszcza w grudniu! Ale on swoje... Muszę poszukać jakiś argumentów co by go przekabacić
Na grudzień masz argument - gorączka przedświąteczna. Większość facetów dostaje wysypki na te dwa słowa. Jeszcze go możesz postraszyć, że czasem na końcówce się leży, a w takiej sytuacji by musiał wszystko sam wybieraćFreshMm, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Vilu wrote:Na grudzień masz argument - gorączka przedświąteczna. Większość facetów dostaje wysypki na te dwa słowa. Jeszcze go możesz postraszyć, że czasem na końcówce się leży, a w takiej sytuacji by musiał wszystko sam wybierać
Kochana, ja nienawidzę zakupów w grudniu/drugiej połowie listopada i szczerze? Nie wiem, które z nas dostaje większej wysypki w tych terminach... A z brzuchem to już na pewno mi się to uśmiechać nie będzie kołowanie pomiędzy ludźmi! Oj zdecydowanie muszę poszukać checklisty, jak coś znajdę to i Wam podeślę -
Ana pewnie mąż informatyk?
mój też i też mamy listę w exelu, dodatkowo podzieloną na kilka kart i kalendarz do tego
Ja ostatnio kupiłam kilka rzeczy jak byłam w ikei i w smyku ale to może jakieś 3% wyprawki a reszta nadal przed nami...ana167 lubi tę wiadomość
[/url]
-
ana167 wrote:Czytam internety,dzis nowonarodzone dziecko wyrzucili z parteru na smietnik..brrr.co za ludzie..
-
Szmaragdowa wrote:Ja dzis zaczynam 25 tydzień
i niestety dzień zaczął się od dziwnego bólu w dole brzucha
boję się czy to nie jakies objawy skracającej się szyjki
bylam na wizycie tydzień temu i wszystko było ok, a teraz taki ból i dyskomfort. Nie wiem czy to coś ginekologicznego czy przez zaparcia, które ostatnio miewam
-
Myszk@ wrote:Paula, ja bym poczekała, już jutro masz wizytę, zamierzasz wtedy zapytać lekarza co możesz stosować? jak od razu zaczniesz kurację to w przyszłym tygodniu nie powinnaś mieć problemu z wysiedzeniem
a że masz jeszcze trochę czasu, to zdążysz zrobić badanie.
Ale powiem Wam, że to powiedzenie jak nie urok to sr... to się sprawdza
Już się cieszyłam do mojego męża że ta ciąża jakoś mnie oszczędza bo i mdłości krótko i bóli głowy masakrycznych całodniowych nie mam to się musiało coś innego przypałętać
A to jest zdecydowanie najbardziej uciążliwe bo mnie uwiązało w domu na tyle, że nawet nic zrobić nie mogę
Kroko moja Zuzia do przedszkola nie pojechała, bo nawet się nie ubrała, schowała się pod stołem w kuchni a ja nie mam siły się z nią teraz mocować, więc została w domu -
calza wrote:Kochana, ja nienawidzę zakupów w grudniu/drugiej połowie listopada i szczerze? Nie wiem, które z nas dostaje większej wysypki w tych terminach... A z brzuchem to już na pewno mi się to uśmiechać nie będzie kołowanie pomiędzy ludźmi! Oj zdecydowanie muszę poszukać checklisty, jak coś znajdę to i Wam podeślę
Calza najważniejszy wózek i łóżeczko bo to dobrze zobaczyć na żywo. Całą resztę ja osobiście kupiłam przez internet i to było najlepsze rozwiązanie. Do kosmetyków, termometrów, laktatorów, leków polecam aptekę gemini, jedne z najlepszych cen, dostawa gratis powyżej 300 zł.Większość rzeczy w tej chwili możesz zwrócić do 14, 30 dni więc problemu nie ma a ubranka w C&A, H&M, Smyk są dostarczane szybko, gratis do punktów odbioru i odsyłać też można za darmo. A ceny najczęściej lepsze niż stacjonarnie
Jeszcze w empiku można znaleźć przeróżne rzeczy z wyprawki, więc na prawdę nie ma co chodzić po sklepach -
Ana masakra
co się dzieje z tymi ludźmi...
Paula współczuję, ja liczę że u nas jednak będzie lepiej i Zuzia się zaaklimatyzuje w przedszkolu. Niby jest coraz lepiej ale nadal są płaczki. Poza tym ona taka wycofana, w żadnych zajęciach nie chce brać udziału (tańce, karate, rytmika) tylko stoi pod ścianą. Liczę że się rozkręci. -
Kroko tym sie nie przejmuj. W synek mojej kolezanki przez pierwszy rok bawil sie tylko puzlami zero zabaw z grupa. Pamietam moja kolezanke jak to bardzo przezywala. Teraz chlopak chodzi do 4 klasy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:01
Krokodylica lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Cześć dziewczyny
Co do wyprawki to... ciuszki na rozmiar 56 i 62 mamy. Wanienke ze stelażem mamy. Laktator mamy. Różne kocyki, pieluszki i duperelki teżCzekamy na łóżeczko, pościele i inne duperelki, zamówiłam koszule, zrobiłam już też zamówienie w aptece gemini.
Co nam zostalo - wózek i fotelik. Butelki i podgrzewaczZ mniej potrzebnych: karuzela do łóżeczka i huśtawka
Dobrze, że mój Tz nie wpadł na pomysł żebyśmy zakupy robili w grudniuzresztą u nas termin na 01.01 Ale dla mnie grudzień to i tak za późno, zwłaszcza, że na prawdę dużo tego trzeba... my kupowalismy na raty
coś tam mieliśmy odłożone dla bobasa Ale te pieniądze tak szybko idą...
Ale powoli zbliżamy się ku końcowi:)
A w listopadzie mam zamiar prać ciuszkiwięc następny argument jak dla mnie... nie miałabym co włożyć do pralki w listopadzie jeżeli planowalabym zacząć wyprawke robić w grudniu
A tak serio - byłabym się, że nie zdążymy...
-
Hej. Ja też ostatnio byłam na glukozie i normy dla ciężarnych miała Po godzinie do 140. Moje wyniki: na czczo 65, Po godzinie 120, Po dwóch 100
Jest mnie mało tutaj, Ale u mnie wszystko ok. Właśnie skończyłam 25 tydzień więc się cieszę. Oby do stycznia hihiKrokodylica, Karmelova lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Katiś wrote:Hej. Ja też ostatnio byłam na glukozie i normy dla ciężarnych miała Po godzinie do 140. Moje wyniki: na czczo 65, Po godzinie 120, Po dwóch 100
Nie wiem czemu ta głupia Diagnostyka podała normy t6lko dla badania na czczo! Czekam na dok. PDF, może tam będą normy podane. Robiła któraś krzywą w Diagnostyce?
-
BlackCatNorL wrote:O kurcze to takich norm nie znalazłam
Nie wiem czemu ta głupia Diagnostyka podała normy t6lko dla badania na czczo! Czekam na dok. PDF, może tam będą normy podane. Robiła któraś krzywą w Diagnostyce?
Ja robiłam w Lux Medzie-a oni robią badania przez diagnostykę-rzeczywiście nie podają norm.
Ja miałam na czczo 84,6, po godzinie miałam 167,2, a po dwóch godzinach 133,4. Byłam przekonana, że wynik jest super, bo wg. norm, które podała w swoim segregatorze mamaginekolog - po 1h - norma to do 180, a po 2 h - chyba norma to do 150? Jakoś tak. A jak poszłam z wynikami do ginekologa to powiedział, że po 1h mogło być lepiej i norma jest do 150 ale najważniejsze, że po dwóch godzinach spadło i jest w normie, bo to oznacza, że organizm sobie radzi z tą glukozą. No i tyle bylo interpretacji. Ja przez ostatnie dwa tyg. zjadam chyba z tabliczkę czekolady dziennie naraz (nie umiem się powstrzymać) i nie czuję się po tym źle (chyba, że psychicznie ;p), nie stosuję też żadnej diety z produktami o niskim indeksie glikemicznym i jest ok. Chyba można powiedzieć, że cukrzycy ciążowej nie mam.
Poczekaj na interpretacje wyników przez lekarza
BlackCatNorL, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
BlackCatNorL wrote:Dziewczyny jakie są w koncu te normy glukozy bo za chwile oszaleję! W wynikach online nie podalu norm a wyniki mam takie:
Na czczo: 88
Po 1h: 166
Po 2h: 135
Ja mialam po godzinie 188 a po dwoch 139 i jutro mam spotkanie odnosnie diety i mierzenia cukru w organizmie.
Najlepiej zaczekaj na opinie lekarza nie ma sensu sie nakrecac.BlackCatNorL lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
BlackCatNorL wrote:Dziewczyny jakie są w koncu te normy glukozy bo za chwile oszaleję! W wynikach online nie podalu norm a wyniki mam takie:
Na czczo: 88
Po 1h: 166
Po 2h: 135
Black, napiszę Ci normy, jakie podał mi lekarz przed badaniem. On jest bardzo akuratny i zapobiegawczy, wiec na pewno normy sa ok
0- do 92
po 1h- do 180
po 2h- do 152BlackCatNorL lubi tę wiadomość