WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza. Zrób liste i daj męzowi niech sie wykaze :-)
    Lepiej wydatki rozłożyc na raty tym vbardziej że grudzień faktycznie jest ciężkli pod tym względem.

Ja nastepnym razem jak bede u rodziców to zrobie przegląd ubranek. Tez jestem zdania że za wczesnie to nie ma co. Ale połowa listopada to już odpowiednia pora.

• Vilu Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kurczę, widzę, że Wy już swoją wyprawkę kompletujecie... Ja bardzo bym chciała, po nocach mi się śni, że nic dla dziecka nie mam! Niestety przyszły Tatuś mówi, że nie ma co przed listopadem/grudniem kupować...

Mówiłam mu, że już teraz gorzej się czuję, nie będę chciała w grudniu latać po sklepach :/ poza tym kasa - spory wydatek na raz mi się nie uśmiecha, zwłaszcza w grudniu! Ale on swoje... Muszę poszukać jakiś argumentów co by go przekabacić ;)

Na grudzień masz argument - gorączka przedświąteczna. Większość facetów dostaje wysypki na te dwa słowa. Jeszcze go możesz postraszyć, że czasem na końcówce się leży, a w takiej sytuacji by musiał wszystko sam wybierać ;)

FreshMm, Paula_29 lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie spokojne dać półtłusty, tylko najlepiej to przemielic :)

natki89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Na grudzień masz argument - gorączka przedświąteczna. Większość facetów dostaje wysypki na te dwa słowa. Jeszcze go możesz postraszyć, że czasem na końcówce się leży, a w takiej sytuacji by musiał wszystko sam wybierać ;)

Kochana, ja nienawidzę zakupów w grudniu/drugiej połowie listopada i szczerze? Nie wiem, które z nas dostaje większej wysypki w tych terminach... A z brzuchem to już na pewno mi się to uśmiechać nie będzie kołowanie pomiędzy ludźmi! Oj zdecydowanie muszę poszukać checklisty, jak coś znajdę to i Wam podeślę :)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana pewnie mąż informatyk? ;) mój też i też mamy listę w exelu, dodatkowo podzieloną na kilka kart i kalendarz do tego :)
    Ja ostatnio kupiłam kilka rzeczy jak byłam w ikei i w smyku ale to może jakieś 3% wyprawki a reszta nadal przed nami...

ana167 lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Czytam internety,dzis nowonarodzone dziecko wyrzucili z parteru na smietnik..brrr.co za ludzie..
    Masakra... i sprawa opiekunki, która wyzywała i biła dziecko została umorzona z powodu zbyt małej ilości dowodów, policjantka prowadząca powiedziała ojcu, że powinien zamontować kamerę i dłużej niż jeden dzień zbierać dowody, czyli jednym słowem pozwolić bić swoje dziecko, wrrr, nóż się w kieszeni otwiera, naprawdę

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Ja dzis zaczynam 25 tydzień <3 i niestety dzień zaczął się od dziwnego bólu w dole brzucha :/ boję się czy to nie jakies objawy skracającej się szyjki :/ bylam na wizycie tydzień temu i wszystko było ok, a teraz taki ból i dyskomfort. Nie wiem czy to coś ginekologicznego czy przez zaparcia, które ostatnio miewam :/
    ja miałam wczoraj wieczorem ból w dole brzucha... i nie wiem od czego.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Paula, ja bym poczekała, już jutro masz wizytę, zamierzasz wtedy zapytać lekarza co możesz stosować? jak od razu zaczniesz kurację to w przyszłym tygodniu nie powinnaś mieć problemu z wysiedzeniem :) a że masz jeszcze trochę czasu, to zdążysz zrobić badanie.
    Myszka już mam ten posterisan h więc stosuje, zobaczymy czy gin jeszcze coś nowego wymyśli
    Ale powiem Wam, że to powiedzenie jak nie urok to sr... to się sprawdza
    Już się cieszyłam do mojego męża że ta ciąża jakoś mnie oszczędza bo i mdłości krótko i bóli głowy masakrycznych całodniowych nie mam to się musiało coś innego przypałętać
    A to jest zdecydowanie najbardziej uciążliwe bo mnie uwiązało w domu na tyle, że nawet nic zrobić nie mogę

Kroko moja Zuzia do przedszkola nie pojechała, bo nawet się nie ubrała, schowała się pod stołem w kuchni a ja nie mam siły się z nią teraz mocować, więc została w domu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kochana, ja nienawidzę zakupów w grudniu/drugiej połowie listopada i szczerze? Nie wiem, które z nas dostaje większej wysypki w tych terminach... A z brzuchem to już na pewno mi się to uśmiechać nie będzie kołowanie pomiędzy ludźmi! Oj zdecydowanie muszę poszukać checklisty, jak coś znajdę to i Wam podeślę :)

Calza najważniejszy wózek i łóżeczko bo to dobrze zobaczyć na żywo. Całą resztę ja osobiście kupiłam przez internet i to było najlepsze rozwiązanie. Do kosmetyków, termometrów, laktatorów, leków polecam aptekę gemini, jedne z najlepszych cen, dostawa gratis powyżej 300 zł.Większość rzeczy w tej chwili możesz zwrócić do 14, 30 dni więc problemu nie ma a ubranka w C&A, H&M, Smyk są dostarczane szybko, gratis do punktów odbioru i odsyłać też można za darmo. A ceny najczęściej lepsze niż stacjonarnie
    Jeszcze w empiku można znaleźć przeróżne rzeczy z wyprawki, więc na prawdę nie ma co chodzić po sklepach

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana masakra :( co się dzieje z tymi ludźmi...

Paula współczuję, ja liczę że u nas jednak będzie lepiej i Zuzia się zaaklimatyzuje w przedszkolu. Niby jest coraz lepiej ale nadal są płaczki. Poza tym ona taka wycofana, w żadnych zajęciach nie chce brać udziału (tańce, karate, rytmika) tylko stoi pod ścianą. Liczę że się rozkręci.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko tym sie nie przejmuj. W synek mojej kolezanki przez pierwszy rok bawil sie tylko puzlami zero zabaw z grupa. Pamietam moja kolezanke jak to bardzo przezywala. Teraz chlopak chodzi do 4 klasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:01

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie są w koncu te normy glukozy bo za chwile oszaleję! W wynikach online nie podalu norm a wyniki mam takie:
    Na czczo: 88
    Po 1h: 166
    Po 2h: 135

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:00

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jak po godzinie, chyba 180, a po 2 h jest 140

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czutam i czytam nety i chyba w normie ale blisko górnych granic. Chyba czas najwyższy ograniczyć słodkości grrr :/

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Co do wyprawki to... ciuszki na rozmiar 56 i 62 mamy. Wanienke ze stelażem mamy. Laktator mamy. Różne kocyki, pieluszki i duperelki też:) Czekamy na łóżeczko, pościele i inne duperelki, zamówiłam koszule, zrobiłam już też zamówienie w aptece gemini.

Co nam zostalo - wózek i fotelik. Butelki i podgrzewacz :) Z mniej potrzebnych: karuzela do łóżeczka i huśtawka :)

Dobrze, że mój Tz nie wpadł na pomysł żebyśmy zakupy robili w grudniu :D zresztą u nas termin na 01.01 Ale dla mnie grudzień to i tak za późno, zwłaszcza, że na prawdę dużo tego trzeba... my kupowalismy na raty :) coś tam mieliśmy odłożone dla bobasa Ale te pieniądze tak szybko idą... :) Ale powoli zbliżamy się ku końcowi:)

A w listopadzie mam zamiar prać ciuszki :D więc następny argument jak dla mnie... nie miałabym co włożyć do pralki w listopadzie jeżeli planowalabym zacząć wyprawke robić w grudniu :D A tak serio - byłabym się, że nie zdążymy... :)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też ostatnio byłam na glukozie i normy dla ciężarnych miała Po godzinie do 140. Moje wyniki: na czczo 65, Po godzinie 120, Po dwóch 100

Jest mnie mało tutaj, Ale u mnie wszystko ok. Właśnie skończyłam 25 tydzień więc się cieszę. Oby do stycznia hihi

Krokodylica, Karmelova lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej. Ja też ostatnio byłam na glukozie i normy dla ciężarnych miała Po godzinie do 140. Moje wyniki: na czczo 65, Po godzinie 120, Po dwóch 100
    O kurcze to takich norm nie znalazłam :/ Nie wiem czemu ta głupia Diagnostyka podała normy t6lko dla badania na czczo! Czekam na dok. PDF, może tam będą normy podane. Robiła któraś krzywą w Diagnostyce?

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    O kurcze to takich norm nie znalazłam :/ Nie wiem czemu ta głupia Diagnostyka podała normy t6lko dla badania na czczo! Czekam na dok. PDF, może tam będą normy podane. Robiła któraś krzywą w Diagnostyce?

Ja robiłam w Lux Medzie-a oni robią badania przez diagnostykę-rzeczywiście nie podają norm.
    Ja miałam na czczo 84,6, po godzinie miałam 167,2, a po dwóch godzinach 133,4. Byłam przekonana, że wynik jest super, bo wg. norm, które podała w swoim segregatorze mamaginekolog - po 1h - norma to do 180, a po 2 h - chyba norma to do 150? Jakoś tak. A jak poszłam z wynikami do ginekologa to powiedział, że po 1h mogło być lepiej i norma jest do 150 ale najważniejsze, że po dwóch godzinach spadło i jest w normie, bo to oznacza, że organizm sobie radzi z tą glukozą. No i tyle bylo interpretacji. Ja przez ostatnie dwa tyg. zjadam chyba z tabliczkę czekolady dziennie naraz (nie umiem się powstrzymać) i nie czuję się po tym źle (chyba, że psychicznie ;p), nie stosuję też żadnej diety z produktami o niskim indeksie glikemicznym i jest ok. Chyba można powiedzieć, że cukrzycy ciążowej nie mam.
    Poczekaj na interpretacje wyników przez lekarza :)

BlackCatNorL, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewczyny jakie są w koncu te normy glukozy bo za chwile oszaleję! W wynikach online nie podalu norm a wyniki mam takie:
    Mi lekarz wczoraj mowil ze po godzinie jest 180 a po dwoch 140.
    Ja mialam po godzinie 188 a po dwoch 139 i jutro mam spotkanie odnosnie diety i mierzenia cukru w organizmie.
    Najlepiej zaczekaj na opinie lekarza nie ma sensu sie nakrecac.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Black, napiszę Ci normy, jakie podał mi lekarz przed badaniem. On jest bardzo akuratny i zapobiegawczy, wiec na pewno normy sa ok :)

0- do 92
    po 1h- do 180
    po 2h- do 152

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ