Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaa.jakos rozjechane te wyniki na telefonie
Mój mózg też rozjechany.
Chyba jednak tak bedzie:
73,4 - 93,7 - 101,4
Chociaż wartości podane to wszędzie te pierwsze,no ale chyba rozjechane i tyle,bo te pozostałe są na dole i to by miało ręce i nogi wtedy.
-
kate88:) wrote:90-136-189
To ze musze mieć dietę mnie nie przeraża i juz wcielam w życieWg gina może nie obyc się bez insuliny no ale to ustali diabetolog. Bardziej martwię się o małą i różnych powikłań
moja babcia miała cukrzycę, moja mama ma cukrzycę i miała już będąc ze mną w ciąży łącznie ze stanem przedrzucawkowym przez co wywoływali mnie w 37 tygodniu z masą 4550
takze wiem ,, z czym to się je,,..
No ale trzeba myslec pozytywnie i robić wszystko by tak bylojutro pewnie mi przejdzie ale dzisiaj jestem wkur... na maksa..
Będzie dobrze, ja miałam cukrzycę z córką ( było na granicy) i musiałam mieć diete, na szczęście obyło sie bez insuliny, ale widziałam plusy sytuacji- zaczęłam zdrowo jeśći mniej przytyłam
kate88:) lubi tę wiadomość
-
Sylwia mi moja córka też już potrafi tak przykopać że nie jest to przyjemne. A podobno im dalej w las tym gorzej
Dziewczyny a ja mam szybkie pytanie z rana. Wczoraj złapał mnie skurcz (chyba pierwszy w tej ciąży). Przeszedł po ok 2 minutach po zmianie pozycji (złapał mnie jak siedziałam, ustąpił po spacerze). Obstawiam że mógł to być Braxton. Czy te skurcze mogą być bolesne? (mnie dość mocno bolało) I czy po takim skurczu przez kilka minut dziecko może się bardziej ruszać?[/url]
-
Szmaragdowa wrote:Ja zrozumiałam, ze Sylwia dostala kopa ale od synka, który z nią spal, nie od dzieciaczka w brzuchu. Raczej nie powinno nic się dziać, macica jest silna bariera
nie zalapalam
Ale wydaje mi się że też nie ma powodów do obaw,podobno jak nawet upadnie się na brzuch to tez teoretycznie nic się nie dzieje,tym bardziej że nic nie boli ani nr ma innych objawów -
Karmelova wrote:Sylwia mi moja córka też już potrafi tak przykopać że nie jest to przyjemne. A podobno im dalej w las tym gorzej
Dziewczyny a ja mam szybkie pytanie z rana. Wczoraj złapał mnie skurcz (chyba pierwszy w tej ciąży). Przeszedł po ok 2 minutach po zmianie pozycji (złapał mnie jak siedziałam, ustąpił po spacerze). Obstawiam że mógł to być Braxton. Czy te skurcze mogą być bolesne? (mnie dość mocno bolało) I czy po takim skurczu przez kilka minut dziecko może się bardziej ruszać? -
natki89 wrote:Angela u nas ostatnio przeciwciała też nie wyszły, ale różnie może być
mój lekarz powiedział że bardzo rzadko zdarza sie w pierwszej ciąży jakieś powikłanie związane z konfliktem ale jak się pojawi to skutki niestety mogą być fatalne dla maluszka. Wybór należał do nas i my wolimy dmuchać na zimne
tak jak pisałam przeciwciała pojawiają się rzadko ale od tego roku lekarze sugerują taka profilaktykę
Mało osób sie na nią decyduje, ale ja będę przynajmniej spokojna gdyby doszło do jakiegoś przecieku krwi.
Racja - musze pilnje zadzwonic do mojego gina i go o to zapytać mimo tego ze co 2tyg badam przeciwciala ... -
nick nieaktualny
-
Angela* wrote:Racja - musze pilnje zadzwonic do mojego gina i go o to zapytać mimo tego ze co 2tyg badam przeciwciala ...
Angela to też zależy od lekarzamoja koleżanka jest w ciąży o 2 tyg starszej ode mnie i lekarz mówił że jak nie ma przeciwciał (a też mają konflikt) to nie ma potrzeby szczepionki. Tyle że nie ma pewności czy nie będzie ich do końca ciąży. Ona w każdym razie nie robi.
Kiedyś lekarze w ogóle o tym nie informiwali. Myślę jednak że skoro nauka idzie do przodu to warto czasem zapobiegać
-
natki89 wrote:Angela to też zależy od lekarza
moja koleżanka jest w ciąży o 2 tyg starszej ode mnie i lekarz mówił że jak nie ma przeciwciał (a też mają konflikt) to nie ma potrzeby szczepionki. Tyle że nie ma pewności czy nie będzie ich do końca ciąży. Ona w każdym razie nie robi.
Kiedyś lekarze w ogóle o tym nie informiwali. Myślę jednak że skoro nauka idzie do przodu to warto czasem zapobiegać
Pewnie , jestem jak najbardziej zaa , tym bardziej ze w 1 ciazy nie mialam podawanej nawet po porodzie bo moja cora miala moja grupe krwii , a teraz mam bliziaki w brzuszku wiec roznie to później może byc ... -
Ps Angela ale to chyba nie jest Twoja pierwsza ciąża z tego co kojarzę? Bo ta szczepionka dotyczy tylko pierwszej ciąży
jeżeli macie konflikt a już rodzilas to po porodzie musiałaś dostać w szpitalu immunoglobulinę i teraz jesteście bezpieczni
-
natki89 wrote:Ps Angela ale to chyba nie jest Twoja pierwsza ciąża z tego co kojarzę? Bo ta szczepionka dotyczy tylko pierwszej ciąży
jeżeli macie konflikt a już rodzilas to po porodzie musiałaś dostać w szpitalu immunoglobulinę i teraz jesteście bezpieczni
Wlasnie nie dostałam, bo cora ma moja grupr krwi ujemnalekarz o tym wie od początku
Zadzwonię później i dopytam co i jak -
Hej, dzięki kochane za wsparcie :* wczoraj był kryzys ale dzisiaj już mi lepiej
dzwoniłam do przychodni i we wtorek wizyta u diabetologa
będzie dobrze oby dieta wystarczyła
Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
Witam się w ten pochmurny, brzydki gdański poranek
Dziś córa była łaskawa- cała noc u siebie, dopiero o 5 rano było zawodzenie że ona chce do mamusi, wiec ją zawołaliśmy i przydreptała.
Pęcherz też był łaskawy! Tylko jedna wizyta w wc!
Ale oczywiście, jak to bywa, gdy wszystko inne gra, coś innego przeszkadza. Obudziłam się o 3 i ni hu hu usnąć nie mogłam do 5...Byłam głodna, myślałam o jedzeniu te dwie godziny, ale i tak nie miałabym co zjeść bo w głowie mojej były tylko ŚLEDZIE! ( oczywiście juz sa w lodówce...)
Młody chyba wyczuł że matka nie śpi bo dawał czadu, a ja nie mogłam sie skupić żeby zasnąć. Dopiero córka mnie uspała jak przyszła, ale za to rano byłam nieprzytomna a musiałam się podnieść bo miałam badania. Wiec lecę na herbacie i kawie od świtu, przy okazji ogarniam się kulinarnie, bo dziś przyjeżdzają moi rodzice i musze porobić coś do jedzenia.
I jeszcze fajna sytuacja z wczoraj- oglądamy z mężem horror, leże sobie spokojnie na plecach, czuję, że dziecię nie śpi bo mi wypina się raz z jednej raz z drugiej strony i nagle w kluczowym momencie filmu jak nie rąbnie! Chyba najmocniej do tej pory, ja podskoczyłam, mężu podskoczył i powiedział że bardziej go to przeraziło niż cały film
Dobrego dnia dziewczyny, udanych wizyt dla tych, które dziś mają.Szmaragdowa, emi2016, Muska, helagazela, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
Karmelova wrote:Wczoraj złapał mnie skurcz (chyba pierwszy w tej ciąży). Przeszedł po ok 2 minutach po zmianie pozycji (złapał mnie jak siedziałam, ustąpił po spacerze). Obstawiam że mógł to być Braxton. Czy te skurcze mogą być bolesne? (mnie dość mocno bolało) I czy po takim skurczu przez kilka minut dziecko może się bardziej ruszać?
Dziś ide na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia to zapytam położnej czy to normalne czy do lekarza.Jagna24.01.2018
-
natki89 wrote:Ps Angela ale to chyba nie jest Twoja pierwsza ciąża z tego co kojarzę? Bo ta szczepionka dotyczy tylko pierwszej ciąży
natki89 lubi tę wiadomość