Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszk@ wrote:
Mam nadzieję że ostatecznie upatrzyłam sobie wózek, uznałam że skoro jest ciut droższy niż zakładałam to odpuszczam wypatrzone łóżeczko i biorę tańsze, ale mój mąż jest przeciwny bo jemu się takie łóżeczko bardzo spodobało i on nie chce innegozobaczymy co nam się w końcu wyklaruje.
Mam chęć na porządki w szafach... usiąść i poczekać aż mi przejdzie?
Ja dziś zamówiłam wózek, fotelik, bazę, łóżeczko i komodę z przewijakiempoważne zakupy
ale okazało się np, że do mojego auta spokojnie można podłączyć i bazę i fotelik (auto z 2006 r.), a do auta mojego chłopaka (auto z 2016 r.) już niestety nie bo ma siedzenie za wysoko (zły kąt) i musi spróbować użyć jakiś styropianowych adapterów
bardzo mnie to zmartwiło, bo jednak częściej jeździmy jego autem, ale w marcu mają mu wymienić to auto na inne to wtedy mam nadzieje, że będzie ok.
Myszka ja od dwóch tygodni robię porządki w szafkach, garażu, piwnicy - wyrzuciłam już tonę niepotrzebnych rzeczy !! I od razu mi trochę lepiej, zrobiło się miejsce , zrobiłam porządek w dokumentach, tak przestrzenniej jest , także polecam. Wyrzuciłam tez trochę wielkogabarytowych rzeczy , bo akurat podstawili nam kontener obok domu na takie rzeczy i nas to zmobilizowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 21:15
Krokodylica lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Paula_29 wrote:Kasha nie mam pojęcia bo nie byłam.dopiero jak ustąpia hemoroidy i będę mogła w ogóle usiąść pomyślę o spojeniu. W każdym razie gin mówiła, że daje Ci jakieś ćwiczenia.ten sam problem miałam w drugiej ciążybi wtedy ortopedzi powiedzieli że nic z tym się nie da zrobić, gdyby się bardzo rozeszlo to gips na 6 tygodni po porodzie. Niestety ból trzeba przetrzymać. Masz szczęście że jeszcze się jakoś poruszasz. Ja to praktycznie uziemiona jestem. Co do samego porodu gin i ortopeda mówią że oni nie dadzą gwarancji albo się rozejdzie albo nie więc po 32 tyg trzeba zrobić usg i zobaczyć jak duża jest szczelina. Im większa tym większe prawdopodobieństwo Cc
Wow ..gips ?! Masakra ... czyli po 32 tyg. trzeba iść do ortopedy - ale to do takiego zwykłego, czy do jakiegoś specjalizującego się w ciężarnych ? Poruszam się, ale z trudem .. z każdym dniem gorzej.. Jeszcze lekarz przepisał mi gynalgin i okropnie po nim chyba mnie piecze
New Baby
Julia -
Kasha raczej do zwykłego,nie wiem czy są tacy co się specjalizuja w kobietach w ciąży, ale najlepiej do takiego co od razu robi usg, bo inaczej będziesz musiała wziąć skierowanie i na usg osobno i znowu do niego. Kasha a jesteś pewna że to spojenie. Czujesz ból przy dotyku? Badał Cię tam ginekolog? Masz problemy by stanąć na jednej nodze?
-
Pytam bo ból spojenia u mnie jest raczej ciągły a Ty piszesz o kłujących impulsach a takie są często objawem infekcji, a mówisz jeszcze że ginalgin masz więc tym bardziej by się zgadzało. Może u Ciebie zmniejszy się problem jak doleczysz infekcje?
-
Muska, mówisz że jak ogonek do tej pory się nie ujawnił, to już raczej się nie objawi?
sama jestem ciekawa kto tam u mnie mieszka.
Kasha, u nas jest ten problem że się zgapiliśmy ze śmieciami wielkogabarytowymi i następna wywózka w przyszłym rokuno nic mam trochę miejsca w chacie, mogę jakieś pomieszczenie na graciarnie zostawić, garażu nie tykam bo to małża królestwo i jak mu poprzestawiam to się nie odnajdzie
ale w szafkach mogę uporządkować, pomyć, poukładać... Okna mnie strasznie męczą, bo zakurzone takie, ale na razie nie szaleję
Paula i jak? Czujesz poprawę po maści? mniej boli? U mnie wczoraj było gorzej, dziś jakby lepiej, liczę że znów problem zniknie -
Myszka bardziej chodziło mi i to że niektóre dzieci faktycznie się wręcz odwracają jak się chce płeć podejrzeć
Więc może lekarz mieć rację że nie współpracuje.Znam to z autopsji.
Takie przeczucie co do dziewuszekMój mąż mówi że one chyba wstydliwe i się od razu nie rozkraczaja
Daj znać jak się dowiecie kto w brzuszku mieszka -
Aaa tak myślisz
no zobaczymy, pewnie ze się pochwalę jak już będę wiedzieć
Kroko, mój Dzieć też dzisiaj co chwilę mnie stuka, tyle tylko że ja obrywam w okolicy żeber.
Mój kot leży na kanapie w poprzek, mówię mu "posuń się" i co? Położyła się wzdłuż tak że obie możemy leżeć -
Paula_29 wrote:Kasha raczej do zwykłego,nie wiem czy są tacy co się specjalizuja w kobietach w ciąży, ale najlepiej do takiego co od razu robi usg, bo inaczej będziesz musiała wziąć skierowanie i na usg osobno i znowu do niego. Kasha a jesteś pewna że to spojenie. Czujesz ból przy dotyku? Badał Cię tam ginekolog? Masz problemy by stanąć na jednej nodze?
Badał mnie właśnie dwa dni temu.
Infekcje złapałam na bank. Czyli to od tego?
Ból czuje po prostu co jakiś czas, podczas bólu jak przykładam rękę to nie przechodzi.
Na jednej nodze nie próbowałam stawać, ale mam ogólny problem z pionem przez brzuch i ciągniecie, wiec to ćwiczenie może nie być wiarygodne ;p
A czy któraś z Was brala ten gynalgin? Tak bardzo źle się go aplikuje - czuje ból, tabletka jest sucha i ma niewygodny kształtboje się, że jak ją zwilżę pod wodą to będzie jeszcze trudniej z aplikacją. Jestem tą czynnością cała zestresowana i odkładam to do ostatniej minuty - zamiast już dawno się wykapać i pójść spać.
New Baby
Julia -
Myszk@ wrote:
Kasha, u nas jest ten problem że się zgapiliśmy ze śmieciami wielkogabarytowymi i następna wywózka w przyszłym rokuno nic mam trochę miejsca w chacie, mogę jakieś pomieszczenie na graciarnie zostawić, garażu nie tykam bo to małża królestwo i jak mu poprzestawiam to się nie odnajdzie
ale w szafkach mogę uporządkować, pomyć, poukładać... Okna mnie strasznie męczą, bo zakurzone takie, ale na razie nie szaleję
Ale sprawdźcie sobie tą mapkę, bo np. na mojej ulicy kontener podstawiają dopiero 7.11 a dosłownie na drugim rogu ulicy - kawałek dalej podstawili 8.10, więc zapakowałyśmy do auta i podjechaliśmy do kontenerka. Może gdzieś w okolicy macie inny termin „podstawienia”. No ja nie miałam już właśnie miejsca, wiec w końcu się zebrałam za coś co chyba już dwa lata odkładałam:) stwierdziłam, że to ostatni dzwonek bo bardzo szybko się męczę już i z każdym dniem coraz gorzej.
Okna to też moja trauma .. ale już nie dam rady ich tknąć, tym bardziej, że lekarz zabronił mi aktywności i zalecił dużo odpoczynku, a ja mam dwa balkony i 8 okien do mycia - nie ma mowy ! Choć moja mama chciała przyjechać i mi wymyć te okna ale nie chcę jej zlecać prac domowych, bo tez się namęczy przy tym.
New Baby
Julia -
Niestety mieszkam pod Wroclawiem i jakiś miesiąc temu wywozili wielokogabaryty, zgapiliśmy się, myśleliśmy że może po pracy się uda, bo zwykle późno zabierali ale akurat małż później wrócił i zdążyli przyjechać, no nic trzeba czekać na przyszły rok
-
kasha86 wrote:Badał mnie właśnie dwa dni temu.
Infekcje złapałam na bank. Czyli to od tego?
Ból czuje po prostu co jakiś czas, podczas bólu jak przykładam rękę to nie przechodzi.
Na jednej nodze nie próbowałam stawać, ale mam ogólny problem z pionem przez brzuch i ciągniecie, wiec to ćwiczenie może nie być wiarygodne ;p
-
Myszka jest troszkę lepiej, tzn nie boli przy leżeniu ale z siedzeniem i chodzeniem dalej mam problem. Choć chyba trochę się poprawia. Ja stosuje zmasowany atak. Neofitoroid, criorectum, posterisan h maść i posterisan czopki, więc jak to nie pomoże to kiepsko. Choć gin mi powiedziała że mnie nie pocieszy i dużo lepiej to nie będzie, na pewno nie znikną a się jeszcze powiększa:( mam tylko nadzieję że nie będą tak boleć
-
Krokodylica wrote:Kurcze Łucja mi od kilku godzin wali znowu u dołu po szyjce. Pewmie znowu się odwróciła.
Buuu stresuje mnie to.
Oby wszystko było dobrze bo to za wcześnie na pchanie się do wyjścia.
Kroko mój walił cała wczorajszą noc i całe dzis do poludnia, jakby na biezni biegał, teraz juz spokoj. U mnie to sie czesto zdarza i nic sie nie dzieje!nie martw sie!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kasha ja kiedys mialam ten lek aplikacja faktycznie do niczego. Ja smarowalam sobie wejscie mascia. Te globulki w wiekszosci sa plaskie. Teraz mam tez z takim ksztaltem ale dolaczyli aplikator i trzeba ba je zwilzyc przed wlozeniem.
kasha86 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Cześć dziewczyny. My już w czerwcu wymieniliśmy auto na większe, bo co dwa tygodnie będziemy mieć 4 dzieci. Mamy c4 grand picasso i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ma trzy pełnowymiarowe siedzenia w drugim rzędzie, wszystkie z isofixem. Dodatkowo dwa składane w bagażniku. Oglądaliśmy jeszcze renault Scenic bo miał podobne rozwiązania.
Jeśli chodzi o laktacje to coś już się dzieje tzn jak ucisnę sutek to kropelki się pojawiają czasem, ale na razie spontanicznych wypływów nie ma. Poprzednio pod koniec nocami mnie zalewalo, ale nie pamiętam od którego tygodnia.
A i za dwa miesiące będę już tulic Synka, bo cc mam mieć o 14.12 o 7:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 09:25
FreshMm, Paula_29, Mama-Ali, kasha86, Krokodylica, Żabulka30, Polaj, BlackCatNorL, kate88:), Didi_85, Szmaragdowa lubią tę wiadomość