X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam wegiel i smecte. Mi pomoglo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak smecte i enterol.

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak probiotyk bardzo wskazamy :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tak smecte i enterol.
    Bardzo dobre polaczenie:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie 2 wielkie paczki od mamy. Zawsze czekam na męża żeby wrócił z pracy i odpakowujemy razem. Za studenckich czasów paczki były pełne słodyczy z zagranicy, ciuchów dla nas i fajnych gadżetów. Teraz mąż dostał 1 bluzę a ja koszulkę ciążowa a reszta to pieluchy tetrowe, ręczniczki, kocyki w jednorożce, smoczki, butelki, śpioszki... Kurde my się już nie liczymy :D teraz paczki będą tylko dla wnusi? Co za los :D

Nadin, moniczko., Eklerka13579, Lovilovi, FreshMm, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa pamiętam pierwszą gwiazdkę jak się urodziła córka. Pod choinka było mnóstwo prezentów dla niej a dla nas jakiś symboliczny drobiazg ;)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Dostałam właśnie 2 wielkie paczki od mamy. Zawsze czekam na męża żeby wrócił z pracy i odpakowujemy razem. Za studenckich czasów paczki były pełne słodyczy z zagranicy, ciuchów dla nas i fajnych gadżetów. Teraz mąż dostał 1 bluzę a ja koszulkę ciążowa a reszta to pieluchy tetrowe, ręczniczki, kocyki w jednorożce, smoczki, butelki, śpioszki... Kurde my się już nie liczymy :D teraz paczki będą tylko dla wnusi? Co za los :D

Aleeee bym chciała dostać taką paczkę :D uwielbiam rozpakowywanie. A gdzie Twoja mama mieszka?

Do nas dziś przyszedł fotelik dla niuni, zamówiliśmy maxi cosi citi, z polecenia przyjaciółki i jest bardzo ok :) i cena też nie jest z kosmosu.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Gdyby ktoras z Was chciala kupic poduszke do spania w ciazy Supermami w ksztalcie litery C, to ja chetnie swoja sprzedam.Nie umiem na niej spac. Uzyta zaledwie dwa razy. Zainteresowanym podesle zdjecia.Cena 55 zl+kw.

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, cóż taki nasz los :D spadniemy na dalszy plan.

Dziś oddałam pół obiadu mężowi... byłam bardzo głodna, oczy by jeszcze jadły, ale czułam że brzuch już pełny i dobrze zrobiłam, bo bym pękła chyba, co prawda za jakiś czas znów byłam głodna, nie wiem czy to już mój żołądek ma coraz mniej miejsca i powinnam mniej sobie nakładać czy co

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Aleeee bym chciała dostać taką paczkę :D uwielbiam rozpakowywanie. A gdzie Twoja mama mieszka?

w Anglii :D

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przedszkolak wypasowany, pięknie tańczyła i śpiewała dopóki mnie nie zobaczyła heh
    Jak mnie zobaczyła to koniec, płacz i do mamy i koniec.
    Co ja z nią mam. :P

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, mam podobny dylemat. Krzywa 75-160-105. Gin się spytała czy na pewno nic nie podjadałam, bo duży wyrzut po godzinie, ale, że mieści się w normie to pewnie wszystko ok. Tylko do tego dochodzą ketony w moczu. Moja mama ma glukometr i chyba sobie parę razy zmierzę, żeby się upewnić czy na pewno wszystko ok.

Agniechaaa gratulacje ;)

kasha86 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Kasha, mam podobny dylemat. Krzywa 75-160-105. Gin się spytała czy na pewno nic nie podjadałam, bo duży wyrzut po godzinie, ale, że mieści się w normie to pewnie wszystko ok. Tylko do tego dochodzą ketony w moczu. Moja mama ma glukometr i chyba sobie parę razy zmierzę, żeby się upewnić czy na pewno wszystko ok.

Agniechaaa gratulacje ;)

Ja też mam ketony w moczu, ale ma to lekarz kazał tylko jeść dodatkową kolację tuż przed pójściem spać i tyle ...

Gorsze jest to, że zrobił mi się taki mały pypeć ok. 3 tyg. temu na wewnętrznej wardze sromowej i nie znika .. mam wrażenie, że może jest nawet ciut większy niż te 2 tyg. temu.. trochę to stresujące .. nie boli mnie to, ani nic, ale jest i się utrzymuje .. któraś z Was może miała coś podobnego ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)

My wczoraj mieliśmy wizytę, wszystko ok. Szyjka twarda i zamknięta, szewek trzyma... Szyjka mierzy 3,8cm nie skraca się. W poniedziałek kończymy 31 tc - doktorka zadowolona, bo mówi, że na to co się zapowiadalo... to tylko trzeba się cieszyć :) Ponoć mamy bardzo duże szanse aby urodzić w terminie. :D No i ja nie jestem przywiazana do łóżka :)

Wasze dzieci też mają godziny nocne w których są aktywne ? U nas jest to godzina 23, czasem 2 (jak nie śpię to udało mi się zwrócić na to uwagę ) i 6. Ciekawe jak to będzie po porodzie :P

Krokodylica, kasha86, Nadin, ktosiowa, kate88:), FreshMm, ana167, Didi_85, Szmaragdowa, Mama-Ali, inessa lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Mi przy pierwszej ciąży godziny się sprawdzily. synek budzil sie tsk na karmienie. Teraz jestem ciekawa czy też tak będzie bo młoda szaleje o 22 potem o 2 lub 3.

Lovilovi lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że Łucja w ogóle nie śpi. Tłucze się cały czas. :)

Kuuuźwa jakieś choróbsko mnie dopadło. :(
    Serio już mi sił brakuje do tego wszystkiego. :(

• Nadin Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma aktywność po 22 i po 2 nad ranem ;)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziecko aktywne i 23, a potem dopiero 6 rano. Oby po porodzie tak było :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie aktywny w zasadzie wiekszosc dnia,a w nocy tak po 23 jakby go nie bylo,w ogole go nie czuc Dopiero po 9 wraca do formy

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5witam z rana. Wstalismy godzine temu. U mnie sporo ruchow kolo godz 24 i 1.
    Mnie tez rozklada choroba. W ten weekend nigdzie nie wychodze. I bede sie wygrzewac. Robie sobie inhalacje.
    Kasha ja tak mialam kiedys ale nie w ciaxy. Gin kazal smarowac tridermem ale nie smarowalam i samo zeszlo. To moze zapalenie mieszka wlosowego tj taki pryszczyk

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ