X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa mój pies uciekł z posesji i wrócił po 3 h cały wytarzany w gównie! :/ :/ :/
    Ratuuuunkuuuu!!!!!

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was nosiła dzieciaczka w chuście? Ja bym chciała, dużo czytam o tym, będę miała zajęcia z motania na szkole rodzenia, tak intensywnie o tym myślę, że dziś mi się nawet śniło, że kupiłam chustę... 16 metrową :D
    Nie mam pojęcia jakiej długości chustę powinnam mieć, ja jestem niska i tłusta a mąż jest wysoki i umięśniony, chciałabym żebyśmy oboje mogli z niej korzystać.
    Swoją drogą, widok przystojnego faceta, który niesie w chuście małego szkrabiczka jest dla mnie mega sexy :D

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    BlackCat uwazaj na toxo...
    Nie zazdroszczę.. Brrr
    No fuuuuj, nie mam zamiaru dotykać tego śmierdziela ani wpuszczać go do domu! :/

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Black współczuję :/

Kasha i as wasze glukozy są w normie :)

Ja dalej remontowo :) właśnie mąż wywiozł stare meble :) i dzwonili ze sklepu ze przyszły nowe :) po dwóch tygodniach a miało byc 4 :) musze pospieszyć fachurke od paneli :D

Słodkie mamuśki wczoraj zrobiłam brownie z kaszy jaglanej :D pychotka a do tego cukru nie wywala wiec polecam :D

Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Muska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Czy któraś z Was nosiła dzieciaczka w chuście? Ja bym chciała, dużo czytam o tym, będę miała zajęcia z motania na szkole rodzenia, tak intensywnie o tym myślę, że dziś mi się nawet śniło, że kupiłam chustę... 16 metrową :D
    Nie mam pojęcia jakiej długości chustę powinnam mieć, ja jestem niska i tłusta a mąż jest wysoki i umięśniony, chciałabym żebyśmy oboje mogli z niej korzystać.
    Swoją drogą, widok przystojnego faceta, który niesie w chuście małego szkrabiczka jest dla mnie mega sexy :D
    Hej.mamy gości więc nie mam czasu za dużo pisać... tylko o chustach na szybko.Nie da się kupić i dla Ciebie i męża jak macie roZne postury. Dla niego będzie potrzebna dłuższą,albo Tobie będą się majtac tzw.ogony. Zniechęcisz się.
    We wtorki w Oliwierkowie na Swojczycach są spotkania w kawiarni i jest tam zawsze na nich doradca chustowy i pełno mam noszących więc na pewno ktoś pokaże u da wypróbować swoja.No i można się sporo popytać na temat chustonoszenia.
    Ja się tam wybieram ale dojechać nie mogę.Jak coś to mozemy się umówić i razem pojechac na herbatkę :)
    Ps.Ja nosilam córkę w chuście,potem w nosidle,przestałam dopiero ze względu na ciążę.Mam teraz na stanie chustę tkana 3,6m na początek właśnie i kółkowa na szybkie motania z auta do przedszkola.Mam też tulę baby i todlera :)
    Ogólnie jest to świetne,bo i tak się nosi maluszka a na rękach to potem całe plecy bolą bi człowiek się odruchowo do tyłu odgina.Chusta bardzo odciąża kregoslup.Jesli coś boli przy noszeniu to jest źle zawiązana.

Szmaragdowa, Gosiak, kasha86 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna d*pa.
    W końcu i ja złapałam od córki. Kaszel, ból gardła i katar. Syrop z cebuli poszedł w ruch.
    Powiedziałam mężowi żeby na jutro nie planował żadnych wyjazdów motocyklowych, że ma siedzieć w domu bo ja planuję dzień spędzić pod kocem, to był wielce oburzony.

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    We wtorki w Oliwierkowie na Swojczycach są spotkania w kawiarni i jest tam zawsze na nich doradca chustowy i pełno mam noszących więc na pewno ktoś pokaże u da wypróbować swoja.No i można się sporo popytać na temat chustonoszenia.
    Ja się tam wybieram ale dojechać nie mogę.Jak coś to mozemy się umówić i razem pojechac na herbatkę :)
    ale te zajęcia nie są za free chyba? Coś widziałam, że 70zł miejsce na warsztatach kosztuje

Jagna <3 24.01.2018
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni wieczór :) wczoraj mieliśmy gości i dałam radę posiedzieć do 3, aż nie wierzyłam ;)

Dzisiaj cały długi, wolny wieczór będziemy odpoczywać. Przydałoby się jeszcze pudełko lodów i sok grejpfrutowy, który w ciąży pije namiętnie :)

Za 2 miesiące zacznie się narodzinowa gorączka :D nie mogę się doczekać :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robicie syrop z cebuli?

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Jak robicie syrop z cebuli?
    kroje cebule, zasypuje cukrem, zakręcam słoik i czekam aż wydzieli się ten obrzydliwy sok :D

Jagna <3 24.01.2018
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Dobry :)

Black współczuję :/

Kasha i as wasze glukozy są w normie :)

Ja dalej remontowo :) właśnie mąż wywiozł stare meble :) i dzwonili ze sklepu ze przyszły nowe :) po dwóch tygodniach a miało byc 4 :) musze pospieszyć fachurke od paneli :D

Słodkie mamuśki wczoraj zrobiłam brownie z kaszy jaglanej :D pychotka a do tego cukru nie wywala wiec polecam :D
    Kate to wrzuc przepis. Dzieki

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    kroje cebule, zasypuje cukrem, zakręcam słoik i czekam aż wydzieli się ten obrzydliwy sok :D
    Ja dodaje jeszcze czosnek a zamiast cukru miod.

Gosiak lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jasna d*pa.
    W końcu i ja złapałam od córki. Kaszel, ból gardła i katar. Syrop z cebuli poszedł w ruch.
    Powiedziałam mężowi żeby na jutro nie planował żadnych wyjazdów motocyklowych, że ma siedzieć w domu bo ja planuję dzień spędzić pod kocem, to był wielce oburzony.

Ohhh ten mąż. Przy córce nie chce pomagać... A tu za chwilę następne w drodze.
    Szybkiego powrotu do zdrowia :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:

Ja tak samo.
    Teraz pierwszy raz dodałam duży ząbek czosnku i łyżkę miodu.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja też się zarazilam od córki. U mnie poszły w ruch kanapki z czosnkiem, herbata z cytryną i miodem, prenalen do nosa i uniben i prenalen na gardło i powiem Ci że szybko przeszło a myślałam że będzie tragedia bo się rozwijało kiepsko. Na szczęście został tylko katar więc może jak szybko zadziałasz to przejdzie

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak patrzę na te parametry z ostatniego usg i niepokoi mnie główka. Myślicie że 312 mm to nie jest za dużo w 30+3 tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 21:44

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    ale te zajęcia nie są za free chyba? Coś widziałam, że 70zł miejsce na warsztatach kosztuje
    To są takie luźne spotkania przy kawie.Zawsze jest Kasia Rengifo Diaz (doradca) i pełno mamuś chustoswirek.Taka luźna forma spotkania,można pogadać,pomacac,popróbować itp.Same warsztaty to osobna sprawa,ale prowadzi je właśnie Kasia i można się tam umówić.Z tego co słyszałam to 3 osobowa grupa to koszt 70zl/osobę a indywidualne to nie wiem.Sama tam jeszcze nie byłam,ale w końcu się wybiorę.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Jeich Znajoma

Wysłany: 28 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 29 października 2017, 13:18

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kroko ja też się zarazilam od córki. U mnie poszły w ruch kanapki z czosnkiem, herbata z cytryną i miodem, prenalen do nosa i uniben i prenalen na gardło i powiem Ci że szybko przeszło a myślałam że będzie tragedia bo się rozwijało kiepsko. Na szczęście został tylko katar więc może jak szybko zadziałasz to przejdzie

No mam nadzieję, dzisiaj będę plukac gargarinem gardło bo w nocy śliny nie mogłam przełykać.
    Czosnku jak się ostatnio najadłam to całą noc miałam z głowy z powodu zgagi. :/

Nie wiem jeszcze czy córkę jutro do przedszkola wysyłać, niby dr pozwoliła ale Zuzka nadal ma duży katar. ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez rozłożyło totalnie. Ból gardla okropny b dopiero tantum verde pomoglo jako tako. No i w mocy molry kaszel. Prawie całà noc nie spałam. Tylo w pozycj siedzacej .... oby lurcze to nie bylo nic poważnego. Dzisiaj bede siedziec pod kocem caly dzien i zobaczymy. Najwyzej w pn pojde fo lekarza jak nie bedzie lepiej. Czosnku tez sie najadlam wieczorem

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ