X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia wstaje po kilkanascie razy w nocy na siku Pewnie ma to zwiazek z ulozeniem malego,ktory uciska glowa na pecherz Masakra

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pogoda niestety sprzyja infekcjom. Kurujcie się i wracajcie szybko do zdrowia. Na śniadanie były u nas nalesniki z kremem piernikowym (łasuchom polecam z Lidla), a teraz chyba rozpoczniemy sezon kominkowy bo tak wieje i leje, brrr

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całą ciaze biegam kilka razy do toalety w nocy,choć nigdy nie miałam żadnej infekcji, także chyba może być tylko gorzej ;)
    Ostatnio też ciągle mnie zalewa wydzielina, że aż zrobiłam posiew ( na szczęście czysto) i kupiłam papierki lakmusowe, ale widać taki mój urok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 10:42

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc zwiekszona ilosc wydzieliny to norma w 3 trymestrze Tez mam jej teraz wiecej niz wczesniej

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj proszę bardzo :)

http://ostra-na-slodko.pl/2016/02/09/brownie-jaglane-z-kaszy-jaglanej-dietetyczne-najlepsze-be-fit/

Polaj lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w te cudowna orkanowa niedziele. Wszedzie slysze o infekcjach, dzis orkan Grzegorz wyjatkowo pizdzi, dlatego ja nigdzie nie wychodze!
    Maz zostal wyslany na zakupy:>
    Odnosnie wydzieliny, wkladki zuzywam na masowa skale, tez nie mam infekcji, gin powiedziala ze to normalne na tym etapie ciazy. Coz trzeba przezyc

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Polaj proszę bardzo :)

http://ostra-na-slodko.pl/2016/02/09/brownie-jaglane-z-kaszy-jaglanej-dietetyczne-najlepsze-be-fit/
    Dzieki :) chyba zrobie jutro bo dzis w planach obiecalam chlopaka pizze. A w dodatku jogurt mi sie robi do 17.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 13:18

kate88:) lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam mężowi że nie mam siły dzisiaj stać przy garach i zamowilismy sobie obiad z knajpy.

Lovilovi, ana167 lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolei ja na obiad razem z mężem robimy musakę - już siedzi w piekarniku :)
    U nas też kominek z samego rana odpaliliśmy. Pod wieczór umówiłam się z koleżanką na herbatkę i ciacho w kawiarence. Za cholerę nie chce mi się wychodzić, ale już tyle razy przekładałam że już mi głupio :)

Postanowiłam, ze jak do 8.11 nie przejdzie mi ten ból pachwiny (do tego siada mi na krzyż) to porozmawiam z ginekologiem o tejpach na brzuch. Macie jakieś doświadczenie odnośnie tejpowania brzucha ciężarnej? Moim w znajomym w ciąży mega pomogło, no ale zasady nie ma. Sama nie wiem co robić, bo ciężko mi w ogóle się poruszać :/

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki a co Ci powiedział gin na temat spojenia?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musaki juz dawno nie jadlam az mi slinka leci. U mnie mielone :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na szkole rodzenia okazywali, że brzuch można podwiązać sobie chustą dla odciążenia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/848690e9d304.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00fccf2fc7e2.jpg

natki89, Gosiak lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin, gdzie kupiłaś papierki lakmusowe? Ja chodzę w podpasce...

Powiem Wam, że wstawanie w nocy jest mi totalnie obce... w pierwszej ciąży biegałam, ale teraz to jednak spanie ponad wszystko xD

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba ta zwiększona wydzielina to norma, bo ze mnie też się, że ta brzydko napiszę ''leje''. Wydzielina jest bez zapachu i cały czas taka sama więc staram się tym nie martwić.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj, u mnie to na 90% nie spojenie tylko typowy ból pachwinowo krzyżowy :( lekarz mówił żeby poczekać do wizyty 8.11 i jak się nie poprawi to rehabilitant i tejpy albo ortopeda i ćwiczenia. Takze 9 dni czekania i sie dowiem co i jak :)
    Teraz zero dźwigania i mało chodzenia. Trzeba przeżyć :)

Szmaragdowa to podwiązanie brzucha wydaje się być spoko opcją, ale na moje bóle idące właśnie z pachwiny to nie pomoże :/ dlatego się zastanawiam na ile te tejpy mogą pomóc. No ale rehabilitant powinien wiedzieć co zaradzić. Zobaczymy :)

Musaka wyszła pyszna, chociaż ta serwowana w Grecji jest lepsza :P no i robiliśmy pierwszy raz bez wina więc też smak trochę inny.

Spotkanie z koleżanką już zaliczone:) wracam do domku, pod prysznic i do łóżka :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi łeb pek. Nie wiem czy od zatok czy od czego.... w całym domy smierdzi cebula i czosnkiem ehh

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten kaszel dobija.
    Strasznie to męczące. :/
    Nie wiem czy nie przejść się z tym jutro do dr

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Na początek życzę Wam zdrowia, wolności od przeziębień i ciążowych kłopotów.

Też mam w tym 3 trymestrze zwiększoną ilość wydzieliny, szczególnie po nocy, ale u ginekologa na każdej wizycie wszystko wychodzi ok.

Co do siusiania w nocy, chodzę ze 3-4 razy tylko póki co. Mi bardziej dokuczają bóle bioder, ale mimo to śpię nieźle, bo jestem konkretnie wykończona po całym dniu zabaw z synkiem. No i córeczka w brzuchu jest nieaktywna w nocy. Aktywna jest ok.23ej, a potem dopiero ok.6 rano.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mnie ten kaszel dobija.
    Strasznie to męczące. :/
    Nie wiem czy nie przejść się z tym jutro do dr

Daj sobie chwile jeszcze. Moze kaszel masz od kataru? Ja planuje wizyte u dr jak jutro bedzie gorzej. Pojde we wtorek wtedy. A jak bedzie lepiej to nie. Na razie planuje pn i wt siedziec w lozku.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-)
    Daaaaawno mnie tu nie było.. :-o
    Męczy mnie strasznie ta ciąża i jakoś się nią nie cieszę wcale... czekam na styczeń jak na zbawienie.
    Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, co niektóre już mogą powoli torvy do porodu pakować :-o

U nas jakoś leci. Po spokojnym wrześniu nadszedł czas na chorobowy październik.. obie córy od miesiąca z katarem i kaszlem i końca nie widać...
    W brzuszku już na 100% siedzi synek <3 no więc wyprawkę trzeba będzie w dużej części kompletować od początku.. u dziewczyn królował róż..

A ja od ok. 20 tc nie mam sekundy bez bólu... gin stwierdził, że prawdopodobnie spojenie, ale pewności nie ma. Cc i tak będę miała, więc jak chcę się bawić i coś z tym robić to proszę, ale generalnie po co... Ograniczyć ruch i dźwiganie (no tak... przy 2 małych dzieci to żaden problem, choć i tak wszelką aktywność naturalnie ogranicza mi ból..). No więc czekam z utęsknieniem na styczeń.

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło. Samych dobrych wieści z wizyt!

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ