Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, pogoda niestety sprzyja infekcjom. Kurujcie się i wracajcie szybko do zdrowia. Na śniadanie były u nas nalesniki z kremem piernikowym (łasuchom polecam z Lidla), a teraz chyba rozpoczniemy sezon kominkowy bo tak wieje i leje, brrr
-
A ja całą ciaze biegam kilka razy do toalety w nocy,choć nigdy nie miałam żadnej infekcji, także chyba może być tylko gorzej
Ostatnio też ciągle mnie zalewa wydzielina, że aż zrobiłam posiew ( na szczęście czysto) i kupiłam papierki lakmusowe, ale widać taki mój urok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 10:42
-
Hej w te cudowna orkanowa niedziele. Wszedzie slysze o infekcjach, dzis orkan Grzegorz wyjatkowo pizdzi, dlatego ja nigdzie nie wychodze!
Maz zostal wyslany na zakupy:>
Odnosnie wydzieliny, wkladki zuzywam na masowa skale, tez nie mam infekcji, gin powiedziala ze to normalne na tym etapie ciazy. Coz trzeba przezyc -
kate88:) wrote:Polaj proszę bardzo
http://ostra-na-slodko.pl/2016/02/09/brownie-jaglane-z-kaszy-jaglanej-dietetyczne-najlepsze-be-fit/chyba zrobie jutro bo dzis w planach obiecalam chlopaka pizze. A w dodatku jogurt mi sie robi do 17.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 13:18
kate88:) lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Z kolei ja na obiad razem z mężem robimy musakę - już siedzi w piekarniku
U nas też kominek z samego rana odpaliliśmy. Pod wieczór umówiłam się z koleżanką na herbatkę i ciacho w kawiarence. Za cholerę nie chce mi się wychodzić, ale już tyle razy przekładałam że już mi głupio
Postanowiłam, ze jak do 8.11 nie przejdzie mi ten ból pachwiny (do tego siada mi na krzyż) to porozmawiam z ginekologiem o tejpach na brzuch. Macie jakieś doświadczenie odnośnie tejpowania brzucha ciężarnej? Moim w znajomym w ciąży mega pomogło, no ale zasady nie ma. Sama nie wiem co robić, bo ciężko mi w ogóle się poruszać
-
nam na szkole rodzenia okazywali, że brzuch można podwiązać sobie chustą dla odciążenia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/848690e9d304.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00fccf2fc7e2.jpgnatki89, Gosiak lubią tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Nadin, gdzie kupiłaś papierki lakmusowe? Ja chodzę w podpasce...
Powiem Wam, że wstawanie w nocy jest mi totalnie obce... w pierwszej ciąży biegałam, ale teraz to jednak spanie ponad wszystko xDMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Polaj, u mnie to na 90% nie spojenie tylko typowy ból pachwinowo krzyżowy
lekarz mówił żeby poczekać do wizyty 8.11 i jak się nie poprawi to rehabilitant i tejpy albo ortopeda i ćwiczenia. Takze 9 dni czekania i sie dowiem co i jak
Teraz zero dźwigania i mało chodzenia. Trzeba przeżyć
Szmaragdowa to podwiązanie brzucha wydaje się być spoko opcją, ale na moje bóle idące właśnie z pachwiny to nie pomożedlatego się zastanawiam na ile te tejpy mogą pomóc. No ale rehabilitant powinien wiedzieć co zaradzić. Zobaczymy
Musaka wyszła pyszna, chociaż ta serwowana w Grecji jest lepszano i robiliśmy pierwszy raz bez wina więc też smak trochę inny.
Spotkanie z koleżanką już zaliczone:) wracam do domku, pod prysznic i do łóżka
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Na początek życzę Wam zdrowia, wolności od przeziębień i ciążowych kłopotów.
Też mam w tym 3 trymestrze zwiększoną ilość wydzieliny, szczególnie po nocy, ale u ginekologa na każdej wizycie wszystko wychodzi ok.
Co do siusiania w nocy, chodzę ze 3-4 razy tylko póki co. Mi bardziej dokuczają bóle bioder, ale mimo to śpię nieźle, bo jestem konkretnie wykończona po całym dniu zabaw z synkiem. No i córeczka w brzuchu jest nieaktywna w nocy. Aktywna jest ok.23ej, a potem dopiero ok.6 rano.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:Mnie ten kaszel dobija.
Strasznie to męczące.
Nie wiem czy nie przejść się z tym jutro do dr
Daj sobie chwile jeszcze. Moze kaszel masz od kataru? Ja planuje wizyte u dr jak jutro bedzie gorzej. Pojde we wtorek wtedy. A jak bedzie lepiej to nie. Na razie planuje pn i wt siedziec w lozku. -
Cześć dziewczyny
Daaaaawno mnie tu nie było.. :-o
Męczy mnie strasznie ta ciąża i jakoś się nią nie cieszę wcale... czekam na styczeń jak na zbawienie.
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, co niektóre już mogą powoli torvy do porodu pakować :-o
U nas jakoś leci. Po spokojnym wrześniu nadszedł czas na chorobowy październik.. obie córy od miesiąca z katarem i kaszlem i końca nie widać...
W brzuszku już na 100% siedzi synekno więc wyprawkę trzeba będzie w dużej części kompletować od początku.. u dziewczyn królował róż..
A ja od ok. 20 tc nie mam sekundy bez bólu... gin stwierdził, że prawdopodobnie spojenie, ale pewności nie ma. Cc i tak będę miała, więc jak chcę się bawić i coś z tym robić to proszę, ale generalnie po co... Ograniczyć ruch i dźwiganie (no tak... przy 2 małych dzieci to żaden problem, choć i tak wszelką aktywność naturalnie ogranicza mi ból..). No więc czekam z utęsknieniem na styczeń.
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło. Samych dobrych wieści z wizyt!