X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio nie najlepiej śpię. Kiedyś dosypiałam rano ale teraz remontują nam podłogę na klatce oczywiście przy tym hałasując więc dosypiania już nie ma.

Oprócz promocji w Lidlu jest też promocja w biedrze na płyn i proszek do prania Lovela.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Kasha ja tak mialam kiedys ale nie w ciaxy. Gin kazal smarowac tridermem ale nie smarowalam i samo zeszlo. To moze zapalenie mieszka wlosowego tj taki pryszczyk

Na pewno nie zapalenie mieszka (miałam kiedys od golenia, ale to jest inne i głębiej), bo to jest tak w srodku na wargach mniejszych, gdzie włosków już nie ma i od 3 tyg. nie zniknęło - mam wrażenie, że nawet jest większe :(

Ja na weekend miałam "zapoznanie" moich rodziców z rodzicami chłopaka :) śmiesznie było i w sumie spoko wyszło - wódeczka pomaga w integracji ;) ja oczywiście o soczku :P

No i wczoraj złożyliśmy wózek - jest śliczny - tylko Dzidziutka brakuje :)

No i jutro mam wizytę u gin. i jak wszystko bedzie ok to jedziemy jutro do Pragi - nie byliśmy na wakacjach w tym roku to taki mały substytut :) Nie wiem, czy 3 trymestr i 30 tc to bezpieczne (wolałabym być na miejscu obok szpitala najlepiej, ale z drugiej strony - mam nadzieje, że tydzień nie zrobi różnicy i nic się nie stanie).

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Maruder Mama Ali mam to samo ale bałam się pisać :D. Na razie szukam innych zajęć np wolę sprzątać albo bawić się z córką. Wiem że w końcu przyjdzie ten dzień że będę musiała tym bardziej że jutro przyjadą z Polski moje wory z ubrankami...zaledwie 8szt...az się boję. Reszta jest tzn wózek stoi w piwnicy nosidlo też, łóżeczko też ale stwierdziliśmy że kupimy nowe bo że starym więcej roboty trzeba odmalowac itp
    Torby do szpitala nie muszę bo u mnie wystarczy piżama dres i kosmetyki dla mnie więc myślę że ogarnę to jak będę znać datę cc więc pewnie dzień przed. Ot i taka ze mnie matka Polka ;)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:

Black, to może być tak że pies się na polowania wybiera i dlatego się tarza, żeby nabrać zapachu ofiary, a Wy to z niego zmywacie i biedak musi powtórzyć akcję :D poprzednia suczka rodziców tak robiła, dodam że kundelek mieszkający w bloku... czasem na tyłach parku, łąkach już bardziej, puszczaliśmy ją ze smyczy, żeby się wybiegała i bywało że skubana wykorzystywała okazję, polowała na dzikie kaczki...
    Co Ty! Mój pies nie poluje, to po prostu łajza i powsinoga, która uwielbia śmierdzieć, taplać się kołami do góry w kałużach i takie tam różne :)
    Musimy go bardzo pilnować żeby znowu nie nawiał a do domu nie wpuszczę drania jeszcze długo! Ma ocieplaną budę na dworze, niech sobie tam pośmierdzi ;)
    Łowy w Lidlu udane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 11:40

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy to mam tylko jedną wycieczkę do kibelka. Gorzej, że budzę się przy każdej zmianie pozycji... ale tak już miałam w poprzedniej ciąży.

Zgaga jakoś mi nie dokucza po zmianie diety dla ciężarnych cukrzyków. Wcześniej bez RENIE nie umiałam funkcjonować.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black pochwal się co tam upolowałaś. :)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam w gazetkę lidla... no i ja chcę te ciuszki!!! chyba jednak dziś pojadę, zobaczę, najpierw z domu wylezę czy mi głowy nie urwie, chociaż widzę że wiatr zelżał

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaczynamy 32 tc :) niewiem jak Wam ale mi strasznie lecą te tygodnie, To już tak blisko. Dobrze że pokoik zrobiony to można już prac i prasowac. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    My w czwartek idziemy na usg III trymestru. Miłego dnia :*

kasha86, Krokodylica, emi2016, Polaj lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Juz zaraz Listopad ,ale ten czas leci! :)
    W Londynie zimno ;/.
    Musze sie umowic na usg III trymestru. Wczoraj sie troche wystraszylam ,ze cos jest nie tak brzuch mi stwardnial i boki troche bolaly, ale dosc szybko minelo, wiec mam nadzieje ze koniec juz takich niespodzianek, albo dopiero poczatek ;/ Czy w polsce tez dostajecie liste rzeczy do szpitala dla siebie i dziecka? tutaj za tydz pewnie dostane od poloznej, mam nadzieje ze beda to same najpotrzebniejsze rzeczy.. :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Black pochwal się co tam upolowałaś. :)
    Aaaa tak wszystkiego po troszku z gazetki promocyjnej hehe :)
    Super jest pościel biała w czarne kotki, dużo lepsza gatunkowo niż ostatnio. Zestaw kołderka + podusia też ok, w sumie już mam jeden zestaw ale kupiłam drugi.
    Nabyłam też dresiki, bodziaki, spodenki i gruby sweterek (tak na marzec/kwiecień). Poza tym jakieś tam drobiazki typu czapeczka, rajty, skarpetki itp.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi mówił że u nas w Lidlu była ostra walka na łokcie o te rzeczy hehe

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak powstrzymam swoją rządzę i do lidla pojadę jutro, pogoda taka zmienna, a skoro jutro i tak jadę to dziś się pchać nie będę. I postanowione (z ciężkim sercem, bo może mi wykupią)

Black ale u psa to może być taki pierwotny instynkt :D poprzednia sunia rodziców od małego w bloku trzymana, nikt z nią na polowania nie jeździł, a jednak miała w sobie jakieś pierwotne zachowania, np. po posiłku zawsze musiała wytrzeć pyszczek, czasem nawet po wodzie go wycierała (2 inne psy z którymi miałam kontakt tak nie robiły/ą), to tarzanie się jak chciała kaczki pogonić, no bo bądźmy szczerzy, nigdy nie upolowała, raz tylko mysz jej się udało złapać, i zawsze po sobie "zakopała" jak się załatwiła, np suczka którą rodzice teraz mają, nigdy tego nie robi.

Powiem Wam, że moje dziecko ma chyba podobne odczucia na pogodę co ja, jak jest deszczowo i nic mi się nie chce, to leniwie się przewala po brzuchu, a jak ja czuję się rześko i chce mi się wszystko to i ono radośnie dokazuje. Ale nadal nie bardzo chce się ujawnić mężowi, jak on położy rękę to się uspakaja, ewentualnie delikatnie smyrnie i mój mąż mi się dziwi na co ja się skarżę jak to takie delikatne :P taaa, jeszcze mocnego kopniaka nie poczuł

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Ja też ostatnio nie najlepiej śpię. Kiedyś dosypiałam rano ale teraz remontują nam podłogę na klatce oczywiście przy tym hałasując więc dosypiania już nie ma.

Oprócz promocji w Lidlu jest też promocja w biedrze na płyn i proszek do prania Lovela.

A w czym najlepiej prać? :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mąż mi mówił że u nas w Lidlu była ostra walka na łokcie o te rzeczy hehe
    No sporo ludzi było i jak zwylke rozmiar 62/68 rozchodzi się w mgnieniu oka. Najtłoczniej było przy kołderkach :/
    Mi ostatnio wszyscy schodzą z drogi jak się toczę z tym wielkim bebzolem :) hehe Ale przy kasach wszyscy łby spuszczają i udają, że mnie nie widzą grrr :/

• Polaj Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Ja piorę w Loveli - synka wtedy nie wysypywało niestety inne proszki czy płyny powodowały reakcję alergiczną.
    Teraz jak ma 5 lat to persil sensitive się tylko sprawdza - taki już jego urok.
    Jakoś nie mam ochoty na testowanie bo po ostatnim teście całe nogi mu popuchły i zrobiła się wysypka. Szkoda dziecka mi było.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, papierki lakmusowe zamowilam na allegro za 3 zł żeby mieć w razie czego. Zawsze to lepiej w razie wątpliwości sprawdzić.
    Ja mam zamiar prać ciuchy w Loveli i wypłukać w białym Lenorze.
    Czekam na dobre wieści z dzisiejszych wizyt.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Ja kupiłam i to i to. To nie są duże opakowania więc zobaczę co się sprawdzi. A jak się okaże, że to uczuli małą to będę dobierać proszki na zasadzie prób i błędów.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , kciuki za wizyty , tez ide w tym tyg :)

Ja do ciuszkow kupilam lovele i bialy lenor :)

Dziewczyny jak ten czas zasuwa ..
    Wam tez tak leci ? Strasznie szybko :)

• Vilu Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Wasze wrażenia z komunikacji miejskiej i mega mnie to fascynuje, że w różnych regionach jednego kraju może być tak diametralnie różne podejście.

U nas odkąd chociaż trochę widać mi brzuch, czyli jakoś od sierpnia, nie zdarzyło mi się jechać w komunikacji miejskiej na stojąco (a jeżdżę codziennie). Jak wsiadam, to najczęściej wstaje więcej niż jedna osoba. Fakt, że głównie babki w przedziale 20-50, faceci rzadko i raczej kiedy ktoś ich zawstydzi, np kiedy jakaś staruszka próbuje mi ustąpić miejsca. Czasami dochodzi do śmiesznych sytuacji, że wsiadam do tramwaju na dosłownie jeden przystanek, specjalnie patrzę w okna albo w podłogę, żeby nie zwracać na siebie uwagi, a i tak prawie siłą mnie sadzają "dla dobra dziecka".

W sklepach też mnie przeważnie puszczają albo obsługa otwiera kasę obok, żeby mnie skasować. Tylko w Carrefour i w Lidlu zawsze muszę swoje odstać ;)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w loveli. Synek nie mial uczulenia no i lovela slicznie pachnie. Płynów do plukanis nie uzywalam.
    Ja nie mam nic z wyprawki tzn mam ale u rodzicow na strychu. Nie wiem kiedy pojade bo na razie brak wolnych weekendow. Pewnie uda ni sie dopiero kolo 17tego listopada. To już bedzie najwyzszy czas....

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ