Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy karmieniu.piersią to nie wiem ale przy samym mm trzeba dopajać.
Zuzia miała kolki i nic nie pomagało. Bobotic nie działał, po espumisanie rzygała, dopiero jak nam się udało sab simplex kupić to zadziałał.
Probiotyki najlepiej podawać od razu po powrocie ze szpitala do domu, codziennie. Tyle że to akurat nie działa na kolki.
-
ana167 wrote:W moim.dzisiejszym krwawym snie przewinęło sie wojsko pod dowodztwem samego Macierewicza...
Mnie też się jakiś czas temu Macierewicz śnił
Że niby syn ma być Antoni czy jak?
A oprócz tego cała gama "gwiazd" i polityków...ale ja zawsze miałam porąbane sny.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
calza wrote:Widzę, że krwawe sny królują ostatnio nie tylko u mnie... Ostatnio śniło mi się, że krwawiłam, mówiłam K., że szybko do szpitala musimy jechać, a ten mi mówi, że luzik, spakuję się jeszcze, mamy czas. Jezu jakie to było stresujące...
W ogóle to dużo ostatnio się stresuję... Nie wiem czemu, ale ciągle przechodzi mi przez myśl taka głupia myśl, że mały nie słyszynie wiem czemu, ale tak mnie to męczy... Ostatnio mam też wrażenie, że jakieś to moje dziecka zbyt grzeczne jest, że za mało kopie, a jak już to tak robi to bardzo leniwie....
Ehh.. czy Wy też macie takie głupie myśli czasem?
K. twierdzi, że panikuję bez potrzeby, a ja po prostu w 100% mój czas poświęcam myśleniu o moim największym skarbie i chcę żeby wszystko było z nim w porządku, żeby zdrowo rósł i się rozwijał i żeby mu było dobrze u mamusi w brzuszku...
Calza, ja z córą panikowałam, bardzo. Kilka razy dziennie przeczesywałam net w poszukiwaniu różnych informacji. Zaraz po wizycie sprawdzałam wymiary, normy, porównywałam. Teraz...tak naprawdę nie mam na to czasu i- chyba trochę mi się nie chce. Już swoją panikę przeszłam w ciaży z Alą i na początku tej ciąży. Teraz po wizycie wpisuję tylko wyniki do kalendarza, w razie czego, jakby nie daj Boże się karta zgubiła albo coś. NIC nie sprawdzam, kompletnie.
Za to- ciąża pomerdała mi w głowie i czasami w czasie bezsennnych nocy leże i martwię o córkę. Boję się o nią, żeby jej się nic nie stało, mam jakiś taki lęk. Potem myślę że chyba bym umarła jakby coś jej się stało i płakać mi się chce
. Zwalam to na hormony. Jak się urodziłą to miałam podobnie. Karmiłam ją i płakałam jednocześnie bo bałam się że coś się stanie. Że się zakrztusie, zadusi, albo inne cholerstwo. Potem już było coraz lepiej.
-
*Sylwia wrote:No to chyba sie wybiore. Na przeglafzie bylam chyba w lipcu i bylo wszystko ok. W zasadzie jic nie boli.
Mnie tez kaszel meczy.. najpierw mokry tetaz suchy. Cyyba sie wybiore jednak fo lekarza zeby osluchal. Inych objawow nie mam. Nastawilam cebule na syrop i bede to pic. Strasznie nieprzyjemne jest kaszlanie z brzuchem.
Dziewczyny liczycie ruchy? Mam wrazenie ze prsez moja chorobe dzieć mniej sie rusza tzn jdt duzo spokojniejszy i nie wiem czy die martwic. Wuzyte ma za 2 tyg dopiero
Ja nie liczę ruchów bo nie muszę, syncio jest aktywny NON STOP. Chyba powinnam liczyć czas, kiedy jest spokój. Często też ma czkawkę, z córą też czułam wyraźnie. Ostatnio mąż się wygłupiał i naciskał na bok brzucha a ten wtedy odkopywał się
, chwilę potem chyba uderzył mnie w pęcherz bo zakonczyłam zabawę i pognałam na siku
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
No i witam się w 32 tygodniu!!!! Szok. Nie wierzę że to już tak daleko...
Nie wiem jak u Was, ale u mnie zaczyna się chyba stres, związany ze zbliżającą się data. Od kilku dni nie mogę spać w nocy, do tego stopnia, że we wtorek pognałam do apteki i rossmana i kupiłam wszystkie brakujące rzeczy do toreb do szpitala. I tak od wczoraj torby są spakowane
. Ale niestety to nie pomaga na sen
. Może jak pokój będzie gotowy? No i specjalnie sprawdzałam w pamiętniku z córa kiedy z nią wszystko było gotowe- miesiąc przed porodem był gotowy pokój, a torby w 30 tygodniu. Czyli teraz będzie podobnie. Czekam tylko na wizytę za tydzień, żeby lekarka mnie uspokoiła i sprawdziła czy szyjka się nie skraca i czy wszystko w porządku. Tzn, czy mogę spokojnie czekać do terminu
. Ostatnio szyjka zaczęła mi sie skracać własnie w 30 tygodniu, więc ciekawa jestem jak będzie teraz.
Dobrego dnia dziewczyny i powodzenia dla wizytujących! -
Cześć dziewczyny! Przepraszam, że wcinam się wam w wątek, pomożecie? Potrzebuję jeszcze kilku głosów! Bardzo Was proszę.. To mój synek - Jakub, wystarczy zalajkować jego zdjęcie
Dziękuję :*
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1417710391611090&id=100001164289529 -
Krokodylica wrote:Przy karmieniu.piersią to nie wiem ale przy samym mm trzeba dopajać.
Zuzia miała kolki i nic nie pomagało. Bobotic nie działał, po espumisanie rzygała, dopiero jak nam się udało sab simplex kupić to zadziałał.
Probiotyki najlepiej podawać od razu po powrocie ze szpitala do domu, codziennie. Tyle że to akurat nie działa na kolki. -
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
Mama-AliCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*MICHALINKA & FRANUŚ
GosiakSTAŚ
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
MagO31
❄31.12.2017❄
dagii
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192NIKODEM
Emotka29
LoviloviIGA
Inez87ALEXANDER
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaFELIKS
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMmMALWINA
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLNINA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeDZIEWCZYNKA
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167DZIEWCZYNKA
Dorka87KLARA
Helka891JULECZKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaCHŁOPIEC
piri piri
AenuHANIA
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
MaruderDZIEWCZYNKA
moniiikaaa
basiek86
makasaADAŚ
❄12.01.2018❄
anula1990DZIEWCZYNKA
ViluDARIA
olaola_backDZIEWCZYNKA
❄13.01.2018❄
Ariess
KopciuszekDZIEWCZYNKA
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89SARA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85MIKOŁAJ
ktosiowaCHŁOPIEC
Żabcia Real oneCHŁOPIEC
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
PooziomkaZOSIA
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
SzmaragdowaJAGIENKA
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)NATALKA
(sunshine89HANIA
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaANTEK
K..a..s..i..a
KacperekiOliwkaVANESSA
P.CHŁOPIEC
OublierJULIANNA
❄26.01.2018❄
Paula_29CHŁOPIEC
Meridess
KatiśHANIA
kasiarzynaMATEUSZEK
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeNOEMI
MuskaCHŁOPIEC
calzaFILIP
❄29.01.2018❄
EllasiCHŁOPIEC
justysia 90
Eklerka13579GABRIELKA
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016DZIEWCZYNKA
❄05.02.2018❄
jomi81DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniło się:
40 dziewczynek
29 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 14:14
Krokodylica, Didi_85, Dorka87 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Dziewczyny, wielkie dzięki za radę odnośnie mierzenia cukru między 6 a 7, pierwszy raz zmierzyłam kilka minut przed 7 i mam 87, a wcześniej nie schodziłam poniżej 92. Oby tendencja się utrzymała!
U mnie niestety na czczo 104 gorzej niz wczoraj. Po sniadaniu 107.
Orgamizm nie radzi sobie w nocy.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
U nas też tylko sab simplex pomagał, espumissan w ogóle. Po pierwsze inna dawka a po drugie czasem jest tak, że mimo tej samej substancji czynnej jeden lek pomaga drugi nie.
Ja właśnie siedzę na glukozie.początkowo było kiepsko. Cała zlana potem siedZiałam, słabo mi było ale teraz już ok. Mały szaleje, kopie tak, że caly brzuch skacze a ja się nie mogę doczekać aż coś zjem -
Dziewczyny dzisiaj ja proszę o kciuki
Jadę na 12 na USG 3 trymestru. Tydzień temu byliśmy na badaniu serduszka więc wiem że będzie wszystko dobrze ale jednak i tak stres jest. Miłego dnia :*Angela*, Mama-Ali, Krokodylica, ana167, Polaj, Lagostina, inessa, Muska, Didi_85, kate88:), Szmaragdowa, Aenu lubią tę wiadomość
-
Marzycielka kciuki
Paula, dobrych wyników
Szmaragdowa, będzie dobrze :* kciuki
Moniczko, to dobre wieści! zawsze dodatkowa porodówka
Dziewczyny, nie wypowiadam się na temat dopajania i kropelek bo się nie znam ale chetnie poczytam
Też mam dziwne sny, ale na szczęście bez polityków
My dziś jedziemy po wózek i łóżeczko, mam też "już" wanienkę, oczywiście musiała zostać sprawdzona przez kotę
Miłego dnia dziewczęta!Krokodylica, inessa, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... tyle macie naszykowane, że aż się zestresowałam, że ja nawet nie zaczęłam robić wyprawki i szykować torby do szpitala
Na szczęście u mnie w najbliższej rodzinie są małe dzieci i większość rzeczy dostaniemy. Będzie trzeba tylko wózek kupić, ale wiem, że chcą nam prezent zrobić. Za tydzień przeprowadzka i może po tym wydarzeniu wezmę się do roboty. Na razie jestem zadowolona, że udało mi się załatwić kurtkę na zimę, bo w moje standardowe ledwo się zapinam.
Aż mi się płakać chce, że nic nie zrobiłam ;( -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja to się tak beznadziejnie czuję że wymiekam. Kaszel cały czas męczy; Zuzia też przez mój kaszel się nie wysypia.
Jeszcze mnie wyrzygało wczoraj wieczór na maksa od tego wszystkiego.
Słabo mi, na twarzy mam meeegaaa bordowe plamy. Buuuuu jeszcze 2 miesiące takiego genialnego sapomopoczucia -
Z tego co pamiętam to przy karmieniu piersią dziecku nie podaje się innych płynów nie ma takiej potrzeby wszystko jest w piersiach mamusi
Jak rozszerzałam dietę to już wprowadzałam wodę czy herbatki.
Ale na te tematy to jeszcze przyjdzie czas za kilka miesięcy.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012