Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie że otwierają Kamieńskiego.Oby nie zmienili planów.
Ja mam USG 3 trymestru u dr Agnieszki Pajtasz w LM w Galerii Dom.Przeczytalam o niej słabe opinie i teraz mam ochotę się przerejestrować.Mozecie kogoś polecić w LM? Miałam iść prywatnie ale się okazało że mam w pakiecie,to szkoda nie skorzystać.
Odprowadziłem dzisiaj córkę do przedszkola (a po wolnej Środzie u dziadkow nie było łatwo ją namówić) i o 9 poszłam spać bo oczy mi się zamykały.Wstalam pół godziny.temuPogoda wygrywa chyba.W sumie dalej bym spala,ale obowiązki domowe wzywają.
Udało mi się kupić od koleżanki mate edukacyjna i przewijak z Ikei (jako dodatkowy do łazienki) bo Ikea nie ma go już w ofercie.Zadowolona jestem.Czeka mnie jeszcze góra prania i mini ciuszkow ale czekam na suszarkę bębnowa.Po 1 praniu nie mam siły ich rozwieszac... zamawiamy ja na dniach to jeszcze z tydzień poczekają na swoją kolejkę,bo prania w moim domu jest w kółko pelno -
Didi_85 wrote:Jak ja 13 lat temu karmilam,to podczas karmienia dodatkowo,na spacerach za rada poloznych mialam w butelce wode z glukoza i jak mala zaczynala plakac to dawalam,chwile pociumala i byl spokoj Teraz nie mam pojecia czy jeszcze sie to stosuje
Muska, Didi_85, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Cześć kobietki, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja obydwie corki karmiłam i"poilam" tylko piersią przez 6 miesięcy, teraz też mam taki zamiar.
A co do kolek to najlepiej usunąć zalegające gazy, dlatego rurki windi są super, nie trzeba czekać aż lek zacznie działać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 13:54
Szmaragdowa lubi tę wiadomość
-
Muska wrote:Fajnie że otwierają Kamieńskiego.Oby nie zmienili planów.
Ja mam USG 3 trymestru u dr Agnieszki Pajtasz w LM w Galerii Dom.Przeczytalam o niej słabe opinie i teraz mam ochotę się przerejestrować.Mozecie kogoś polecić w LM? Miałam iść prywatnie ale się okazało że mam w pakiecie,to szkoda nie skorzystać.
Ja miałam USG 3 trymestru u Moniki Wilczyńskiej. Bardzo małomówna i dość surowa z wyrazu twarzy (wyglądała na złą, że musi pracować), ale samo badanie wykonała dokładnie. Wydaje mi się, że w przypadku tych USG ciężko szczerze polecić jednego lekarza, każdy z 4, którzy wykonują te badania ma średnie opinie.
Muska lubi tę wiadomość
-
Didi_85 wrote:Jak ja 13 lat temu karmilam,to podczas karmienia dodatkowo,na spacerach za rada poloznych mialam w butelce wode z glukoza i jak mala zaczynala plakac to dawalam,chwile pociumala i byl spokoj Teraz nie mam pojecia czy jeszcze sie to stosuje
Teraz nie daje się glukozy, wręcz zabrania się tego.Didi_85 lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w listopadzie
matko droga jak ten czas leci. Trochę żałuję że nie mam czasu żeby nacieszyć się ta pierwszą ciąża
od czerwca jestem na L4, ale cała przeprowadzka, wykańczanie domu, nieustanne zakupy do domu, od października znów podyplomowka a teraz prawie 3tyg praktyk skutecznie mi to uniemożliwiają
Dzisiaj na 8.30 byłam w szkole. No i stety niestety muszę robić te praktyki chociaż 3 razy w tyg po 3-4h. Wiem że to niewiele ale dzieci kichają, prychająobym nic nie załapała.
Mój bol pachwinowo krzyżowy przeobraził się w okropny ból krzyża. W nocy aż mi łzy leciały bo najgorsze jest lezenie Od rana ciutke lepiej, ale boje się kolejnej nocy.
Malutka za to rusza się coraz wyraźniejcudowne kopniaczki to wynagradzają
Trzymam kciuki za wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:10
-
Natki ja 5 lat temu przerabialam wykanczanie domu i przeprowadzke 2 tyg przed terminem ale byla wtedy jazda. Udalo sie wprawdzie mieszkalismy tylko na jednym poziomie bo pietro nie nadawalo sie do zamieszkania. W sumie to 10 listopada minie wlasnie 5 lat od przeprowadzki.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Ja już po usg
faktycznie co sprzęt to inny pomiar, mała urosła ponad 500 g i wyprzedza termin o tydzien także już nie myśle o hipotrofii
jedynego martwi to ze fiknela i jest w pozycji posladkowej... do tego ma wyprostowane nóżki. Waga ok 1600 g. Ehhh może się jeszcze obróci.
Co do spania zawsze na prawym śpię. Na lewym nie zasnę .Mama-Ali, ana167, Didi_85, Krokodylica, Nadin, Szmaragdowa, Muska, BlackCatNorL, helagazela, inessa, FreshMm, kate88:), WhyMe, Aenu lubią tę wiadomość
-
Ja śpię bardzo różnie. Zreszta, lekarka nic nie mówiła na ten temat. W jednej pozycji chyba bym oszalała. Często budzę się też leżąc na plecach, co w normalnym stanie u mnie nie wystepuje. Ale jak leżę na plecach to wtedy młody daje nieźle czadu
WhyMe lubi tę wiadomość
-
ja zawsze śpię na lewym, ale już przed ciążą tak spałam
Kupiłam dziś suszarkę bębnową, na totalnym sontanie. Byłam w poczekalni u dentysty, na grupie sprzedażowej na fejsie babeczka miała na sprzedaż suszarkę beko za 350zł, pojechałam po nią od razu po dentyście, nawet nie rozkminiając za dużo. To do mnie nie podobne, zawsze muszę sobie porównać itd, ale byłam już tak zdesperowana, że wzięłam co wpadłomiałam kupić nową, ale ta za 350zł też pewnie jeszcze troche pochula
Krokodylica, helagazela, FreshMm, Eklerka13579, Gosiak, WhyMe lubią tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Szmaragdowa wrote:ja zawsze śpię na lewym, ale już przed ciążą tak spałam
Kupiłam dziś suszarkę bębnową, na totalnym sontanie. Byłam w poczekalni u dentysty, na grupie sprzedażowej na fejsie babeczka miała na sprzedaż suszarkę beko za 350zł, pojechałam po nią od razu po dentyście, nawet nie rozkminiając za dużo. To do mnie nie podobne, zawsze muszę sobie porównać itd, ale byłam już tak zdesperowana, że wzięłam co wpadłomiałam kupić nową, ale ta za 350zł też pewnie jeszcze troche pochula
Ale byłaś szybka.Daj znać jak się będzie sprawować.My zamawiamy dzisiaj Boscha jak córka pójdzie spać
Szmaragdowa, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Polaj to już musiał być hardkor
my mamy parter i piętro ogarnięte tak żeby normalnie mieszkać. Wiadomo brakuje wiele rzeczy większych i pełno drobiazgów. Poddasze zostawiamy na drugą połowę przyszłego roku, bo kasa idzie jak woda.
Dzisiaj mieliśmy w szkole rodzenia o obecności partnera przy porodzie, jeden Pan miał aż łzy w oczach, tak się boibiedna jego kobieta
Ja ogólnie lubię spać na lewym bokumąż na prawym i tylko ustalamy "mój boczek" "twój boczek" i jak na komendę są zwroty
ale aktualnie o swobodnej zmianie pozycji moge pomarzyć. Teraz przy tych bólach mam podobnie jak Mama Ali i budzę się na plecach a Mała stuka i upomina się o miejsce
Eklerka13579, WhyMe lubią tę wiadomość