X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że otwierają Kamieńskiego.Oby nie zmienili planów.
    Ja mam USG 3 trymestru u dr Agnieszki Pajtasz w LM w Galerii Dom.Przeczytalam o niej słabe opinie i teraz mam ochotę się przerejestrować.Mozecie kogoś polecić w LM? Miałam iść prywatnie ale się okazało że mam w pakiecie,to szkoda nie skorzystać.
    Odprowadziłem dzisiaj córkę do przedszkola (a po wolnej Środzie u dziadkow nie było łatwo ją namówić) i o 9 poszłam spać bo oczy mi się zamykały.Wstalam pół godziny.temu :P Pogoda wygrywa chyba.W sumie dalej bym spala,ale obowiązki domowe wzywają.
    Udało mi się kupić od koleżanki mate edukacyjna i przewijak z Ikei (jako dodatkowy do łazienki) bo Ikea nie ma go już w ofercie.Zadowolona jestem.Czeka mnie jeszcze góra prania i mini ciuszkow ale czekam na suszarkę bębnowa.Po 1 praniu nie mam siły ich rozwieszac... zamawiamy ja na dniach to jeszcze z tydzień poczekają na swoją kolejkę,bo prania w moim domu jest w kółko pelno ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja 13 lat temu karmilam,to podczas karmienia dodatkowo,na spacerach za rada poloznych mialam w butelce wode z glukoza i jak mala zaczynala plakac to dawalam,chwile pociumala i byl spokoj Teraz nie mam pojecia czy jeszcze sie to stosuje

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo kolezanek, ktroe karmiac piersia nie podawaly dziecku wody. Mowia ,ze pokarm mamy to jedzonko&picie.

Muska lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Jak ja 13 lat temu karmilam,to podczas karmienia dodatkowo,na spacerach za rada poloznych mialam w butelce wode z glukoza i jak mala zaczynala plakac to dawalam,chwile pociumala i byl spokoj Teraz nie mam pojecia czy jeszcze sie to stosuje
    Broń Boże żadna glukoza! :)

Muska, Didi_85, Gosiak lubią tę wiadomość

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Broń Boże żadna glukoza! :)
    hehe,czasy sie zmieniaja

Dorka87 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja obydwie corki karmiłam i"poilam" tylko piersią przez 6 miesięcy, teraz też mam taki zamiar.
    A co do kolek to najlepiej usunąć zalegające gazy, dlatego rurki windi są super, nie trzeba czekać aż lek zacznie działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 13:54

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Fajnie że otwierają Kamieńskiego.Oby nie zmienili planów.
    Ja mam USG 3 trymestru u dr Agnieszki Pajtasz w LM w Galerii Dom.Przeczytalam o niej słabe opinie i teraz mam ochotę się przerejestrować.Mozecie kogoś polecić w LM? Miałam iść prywatnie ale się okazało że mam w pakiecie,to szkoda nie skorzystać.

Ja miałam USG 3 trymestru u Moniki Wilczyńskiej. Bardzo małomówna i dość surowa z wyrazu twarzy (wyglądała na złą, że musi pracować :P), ale samo badanie wykonała dokładnie. Wydaje mi się, że w przypadku tych USG ciężko szczerze polecić jednego lekarza, każdy z 4, którzy wykonują te badania ma średnie opinie.

Muska lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:

Teraz nie daje się glukozy, wręcz zabrania się tego.

Didi_85 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w listopadzie :) matko droga jak ten czas leci. Trochę żałuję że nie mam czasu żeby nacieszyć się ta pierwszą ciąża :( od czerwca jestem na L4, ale cała przeprowadzka, wykańczanie domu, nieustanne zakupy do domu, od października znów podyplomowka a teraz prawie 3tyg praktyk skutecznie mi to uniemożliwiają :(

Dzisiaj na 8.30 byłam w szkole. No i stety niestety muszę robić te praktyki chociaż 3 razy w tyg po 3-4h. Wiem że to niewiele ale dzieci kichają, prychają :/ obym nic nie załapała.

Mój bol pachwinowo krzyżowy przeobraził się w okropny ból krzyża. W nocy aż mi łzy leciały bo najgorsze jest lezenie Od rana ciutke lepiej, ale boje się kolejnej nocy.

Malutka za to rusza się coraz wyraźniej :) cudowne kopniaczki to wynagradzają :)

Trzymam kciuki za wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:10

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnujecie spania/lezenia na lewym boku? ja mam tego dosc budze sie w nocy bo nie wygodnie :/ a gdzie tu jeszcze 3 miesiace :(

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ja 5 lat temu przerabialam wykanczanie domu i przeprowadzke 2 tyg przed terminem ale byla wtedy jazda. Udalo sie wprawdzie mieszkalismy tylko na jednym poziomie bo pietro nie nadawalo sie do zamieszkania. W sumie to 10 listopada minie wlasnie 5 lat od przeprowadzki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Pilnujecie spania/lezenia na lewym boku? ja mam tego dosc budze sie w nocy bo nie wygodnie :/ a gdzie tu jeszcze 3 miesiace :(
    Niestety, nie daje rady Zasypiam w zasadzie tylko na prawym

WhyMe lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whyme ale już odeszło się od tego że spanie/ leżenie tylko na lewym boku;) mi najwygodniej jest na prawym i tak najczęściej śpię

WhyMe lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg :) faktycznie co sprzęt to inny pomiar, mała urosła ponad 500 g i wyprzedza termin o tydzien także już nie myśle o hipotrofii :O jedynego martwi to ze fiknela i jest w pozycji posladkowej... do tego ma wyprostowane nóżki. Waga ok 1600 g. Ehhh może się jeszcze obróci.

Co do spania zawsze na prawym śpię. Na lewym nie zasnę .

Mama-Ali, ana167, Didi_85, Krokodylica, Nadin, Szmaragdowa, Muska, BlackCatNorL, helagazela, inessa, FreshMm, kate88:), WhyMe, Aenu lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię bardzo różnie. Zreszta, lekarka nic nie mówiła na ten temat. W jednej pozycji chyba bym oszalała. Często budzę się też leżąc na plecach, co w normalnym stanie u mnie nie wystepuje. Ale jak leżę na plecach to wtedy młody daje nieźle czadu :)

WhyMe lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasypiam na lewym, ale budzę się na prawym, mimo poduchy ciążowej. Za to jak się przewrócę na plecy, to budzą mnie problemy z oddychaniem.

WhyMe lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze śpię na lewym, ale już przed ciążą tak spałam
    Kupiłam dziś suszarkę bębnową, na totalnym sontanie. Byłam w poczekalni u dentysty, na grupie sprzedażowej na fejsie babeczka miała na sprzedaż suszarkę beko za 350zł, pojechałam po nią od razu po dentyście, nawet nie rozkminiając za dużo. To do mnie nie podobne, zawsze muszę sobie porównać itd, ale byłam już tak zdesperowana, że wzięłam co wpadło :D miałam kupić nową, ale ta za 350zł też pewnie jeszcze troche pochula

Krokodylica, helagazela, FreshMm, Eklerka13579, Gosiak, WhyMe lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    ja zawsze śpię na lewym, ale już przed ciążą tak spałam
    Kupiłam dziś suszarkę bębnową, na totalnym sontanie. Byłam w poczekalni u dentysty, na grupie sprzedażowej na fejsie babeczka miała na sprzedaż suszarkę beko za 350zł, pojechałam po nią od razu po dentyście, nawet nie rozkminiając za dużo. To do mnie nie podobne, zawsze muszę sobie porównać itd, ale byłam już tak zdesperowana, że wzięłam co wpadło :D miałam kupić nową, ale ta za 350zł też pewnie jeszcze troche pochula
    A widziałam to ogłoszenie.Poszlo od razu ;) Ale byłaś szybka.Daj znać jak się będzie sprawować.My zamawiamy dzisiaj Boscha jak córka pójdzie spać :)

Szmaragdowa, Gosiak lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj to już musiał być hardkor :) my mamy parter i piętro ogarnięte tak żeby normalnie mieszkać. Wiadomo brakuje wiele rzeczy większych i pełno drobiazgów. Poddasze zostawiamy na drugą połowę przyszłego roku, bo kasa idzie jak woda.

Dzisiaj mieliśmy w szkole rodzenia o obecności partnera przy porodzie, jeden Pan miał aż łzy w oczach, tak się boi :D biedna jego kobieta :P

Ja ogólnie lubię spać na lewym boku :) mąż na prawym i tylko ustalamy "mój boczek" "twój boczek" i jak na komendę są zwroty :P ale aktualnie o swobodnej zmianie pozycji moge pomarzyć. Teraz przy tych bólach mam podobnie jak Mama Ali i budzę się na plecach a Mała stuka i upomina się o miejsce :)

Eklerka13579, WhyMe lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj cały dzień dokucza mi podduszanie i ból żeber. Ma któraś sposoby na te przyjemności?

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ