Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasha serdecznie gratuluję
Co do bólu między pośladkami to raczej kość guziczna (ogonowa), kości łonowe miednicy są bardziej z przodu.
W ogóle to wylogowało mnie z belly na telefonie i nie mogę się zalogować. Działa to forum jakby chciało a nie mogło
A w ogóle to nie wiem czy wyłapałyście ale grudniówki zaczęły się rozpakowywaćPewnie te z was co mają termin na koniec stycznia to nawet o tym nie myślą ale ja mam na 5.01 i powoli chyba stres mnie dopada.
w ogóle to na 17:30 mam dziś usg w lux medzie i w sumie to się cieszę bo od wczoraj mnie brzuch na dole kłuje. Chyba mała się coraz cięższa robi i daje znak żeby jeszcze bardziej zwolnić (tylko czy da się bardziej...).kasha86 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Kate88 je właśnie dzisiaj byłam u diabetologa bo od 3 dni cukier na czczo mam ponad 100 (na szczęście nie mam problemów po posiłkach). Dał mi insulinę na noc
Jutro chcę się w tej sprawie skonsultować z moją ginekolog prowadzącą ale coś czuję, że tego nie uniknę
W ogóle to napiszę Wam jaki paradoks. Ciążę prowadzę w Warszawie na Karowej. Po obciążeniu wyszły problemy z cukrem. I teraz uwaga: 21 października dostałam skierowanie na szkolenie diabetologiczne w szpitalu, najbliższy termin jaki był wolny to 22 listopada (to będzie mój 34 tc). Podobno w poradni jest tylko 1 lekarz diabetolog i wiadomo że 7 dni oczekiwania na wizytę tam nie obowiązuje bo przecież do poradni są zapisywane praktycznie same ciężarne. Ja na prawdę z racji zawodu mam dużą dozę cierpliwość co do terminów wizyt lekarskich itp. ale już od któregoś lekarza z kolei słyszę, że Karowa sobie na radzi z nadmiarem pacjentek więc jeśli jeszcze kiedyś uda mi się zajść w ciążę to raczej w tym szpitalu jej prowadzić nie będę.[/url]
-
*Sylwia wrote:ja tez nic nie dostałam. Terwz u lekarza na nafz jakies paczuszki ale bez szału. 1 butelka avent, 2 papmersy, 2 płyny lovela próbki i kilka próbek kremów i to wszytsko....
Teraz czekam na jej telefon kiedy remont przychodni się zakończy bo mamy się spotkać w ramach spotkań z NFZ od 21 tygodnia ciąży. Z tego co wiem to położna powinna się spotkać - chociaż wiem, że nie każda to praktykuje. Tu gdzie mieszkam nie ma takich spotkan dlatego też nie zmieniłam położnej po przeprowadzce.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualny
-
Karmelova wrote:Kasha serdecznie gratuluję
Co do bólu między pośladkami to raczej kość guziczna (ogonowa), kości łonowe miednicy są bardziej z przodu.
W ogóle to wylogowało mnie z belly na telefonie i nie mogę się zalogować. Działa to forum jakby chciało a nie mogło
A w ogóle to nie wiem czy wyłapałyście ale grudniówki zaczęły się rozpakowywaćPewnie te z was co mają termin na koniec stycznia to nawet o tym nie myślą ale ja mam na 5.01 i powoli chyba stres mnie dopada.
w ogóle to na 17:30 mam dziś usg w lux medzie i w sumie to się cieszę bo od wczoraj mnie brzuch na dole kłuje. Chyba mała się coraz cięższa robi i daje znak żeby jeszcze bardziej zwolnić (tylko czy da się bardziej...).
Ja z ostatniego usg mam na 27.12 więc powoli zaczynam się stresować
Też się cieszę na moja czwartkową wizytę, mam nadzieję ze wszystko trzyma tam jak trzeba -
nick nieaktualny
-
Dziękuje ślicznie za gratulacje
No mnie Praga zauroczyła - bylam pierwszy raz, ale czasem uliczki przypominają mi Barcelonę, czasem domki na wzgórzu przypominają Teneryfę, a w niektórych częsciach miasta skosy ulic przypominają San Francisco także ja jestem zachwycona !! Oczywiście ma to miasto swoje minusy jak korki i brak miejsc parkingowych, a jeśli już są to kosztują majątek, ale to w końcu stolica
Myszka daj znać jak tam po USG. Robisz w Lux Medzie ?
Co do wyprawki to też sporo rzeczy mamy, na łóżeczko, komodę z przewijakiem jeszcze czekam, brakuje mi jakiś rzeczy dla mnie - koszula nocna, szlafrok, kapcie - muszę to ogarnąć w tym tyg. - będę spokojniejsza, bo ja urodziłam się w 32 tc. No i chyba zacznę już powoli wszystko prać - zabieram się za to tak powoli, ale strasznie mi się nie chce
A o co chodzi z tym wyborem położnej? W sensie, ja od kiedy korzystam z Lux Medu, a będzie już z 5 lat, nie jestem zapisana do żadnej przychodni, to skąd mam wziąć taką położną? Powinnam się gdzieś zapisać? Gdzieś złożyć deklaracje? Dajcie znać proszę, bo z tym tematem jestem totalnie niezaznajomiona
New Baby
Julia -
nick nieaktualnykasha - musisz złozyc deklarację dot wyboru położnej w dowolnej przychodi\no. Wybierasz sobie najpier połozna i deklaracje składasz tam gdzie ona pracuje.
Ale zobacz może w lux medzie masz taka opcje żeby od nich mieć.
Połozna środowiskowa jest na nfzkasha86 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Sylwia, niestety mam to samo
będę się brała za to po porodzie, moja ginka ostatnio pytała czy mam z tym problem i że po porodzie trzeba się będzie za to wziąć. Mam też fajną fizjoterapeutkę i zapowiedzialam jej już, że po porodzie ma mnie wziąć w obroty, bo po poprzednim nic nie robiłam w tym kierunku.
A co z tym można robić?
Bo niestety u mnie to samo. Nigdy nie miałam problemu z wysiłkowym nie trzymaniem moczu a teraz przy tym mocnym kaszlu musiałam chodzić w podpasce -
ana167 wrote:Polozna muszę wybrać... Brr
U nas położne środowiskowe są przyporządkowane do regionów, nie wybiera się samemu.
Przed porodem można zadzwonić i zgłosić chęć spotkań, wtedy przyjeżdża ale to nie jest obowiązkowe.
Po porodzie przyjeżdża kilka razy obejrzeć, zwazyc dziecko, można o wszystko popytać. To są wizyty obowiązkowe i to szpital zgłasza że pod takim adresem znajduje się nowo narodzone dziecko. -
Krokodylica wrote:A co z tym można robić?
Bo niestety u mnie to samo. Nigdy nie miałam problemu z wysiłkowym nie trzymaniem moczu a teraz przy tym mocnym kaszlu musiałam chodzić w podpasce
ZuZia też chora. 3 dni była w przedszkolu a w nocy zaczęła tak sie dusić i szczekac jak pies. Wiec siedzimy w domu a mnie zaczyna coś gardło pobolewac mimo że katar z poprzedniego przeziębienia jeszcze się nie skończył.
Ręce opadają. -
Acha no coś mi się wydawało że niewiele można z tym zrobić.
Przepraszam za temat ale z racji że są tu bardziej doświadczone mamy ode mnie chciałam się poradzić.
Zuzia już drugi dzień (chyba od leków przeciwgoraczkowych) nie była w toalecie na dwójce. Dałam jej przed chwilą 2 ogórki kiszone. Pić raczej pije sporo. Coś możecie poradzić? No i przede wszystkim po jakim czasie powinnam się poważnie zacząć martwić bo wiem że u dzieci to niebezpieczne. -
Jestem po wizycie i mamy córeczkę! w końcu jest pewność kto siedzi u mnie w brzuchu
mała waży ok 1400, trochę mnie to martwi bo jest mniejsza niż to wynika z OM, no ale ja też wielka nie jestem. Nosek ma chyba po tatusiu
pani doktor patrzyła na nasze nosy i porównywała. Łożysko podeszło jeszcze wyżej, więc uff, ale mala leży głową w górze, dziwne bo mam wrażenie że czuję ją po bokach i nad pępkiem, zresztą rozstępy mi wylazły z prawej strony brzucha.
Ogólnie badanie było bardzo miłe, więc dziewczyny w LM we Wrocławiu, polecam dr Grabowskąkasha86, emi2016, Karmelova, Didi_85, Krokodylica, ana167, kate88:), Muska, Paula_29, Vilu, Aenu lubią tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Jestem po wizycie i mamy córeczkę! w końcu jest pewność kto siedzi u mnie w brzuchu
mała waży ok 1400, trochę mnie to martwi bo jest mniejsza niż to wynika z OM, no ale ja też wielka nie jestem. Nosek ma chyba po tatusiu
pani doktor patrzyła na nasze nosy i porównywała. Łożysko podeszło jeszcze wyżej, więc uff, ale mala leży głową w górze, dziwne bo mam wrażenie że czuję ją po bokach i nad pępkiem, zresztą rozstępy mi wylazły z prawej strony brzucha.
Ogólnie badanie było bardzo miłe, więc dziewczyny w LM we Wrocławiu, polecam dr Grabowską
Super, że już wiesz, że dziewczynkamoja też jest 5 dni mniejsza, ale póki mieści się w centylach to jest ok:) też byłam u Grabowskiej w Lux Medzie i też polecałam, bardzo fajna miła dr, no i sprawdza wszystko i mówi co ogląda
Maruder lubi tę wiadomość
New Baby
Julia