Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha serdecznie gratuluję :)

Co do bólu między pośladkami to raczej kość guziczna (ogonowa), kości łonowe miednicy są bardziej z przodu.

W ogóle to wylogowało mnie z belly na telefonie i nie mogę się zalogować. Działa to forum jakby chciało a nie mogło :/

A w ogóle to nie wiem czy wyłapałyście ale grudniówki zaczęły się rozpakowywać :D Pewnie te z was co mają termin na koniec stycznia to nawet o tym nie myślą ale ja mam na 5.01 i powoli chyba stres mnie dopada.
    w ogóle to na 17:30 mam dziś usg w lux medzie i w sumie to się cieszę bo od wczoraj mnie brzuch na dole kłuje. Chyba mała się coraz cięższa robi i daje znak żeby jeszcze bardziej zwolnić (tylko czy da się bardziej...).

kasha86 lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizyte mam dopiero w nastepny wtorek - kupa czasu jessczez. Dzisiaj robiłam badanie na toxo i czekam z niepokojem :-/

No my będziemy sie pwooli rozpakowywac w grudniu :-) nie ukrywam, że chętnie poczekałabym dopocztku stycznia :-)

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate88 je właśnie dzisiaj byłam u diabetologa bo od 3 dni cukier na czczo mam ponad 100 (na szczęście nie mam problemów po posiłkach). Dał mi insulinę na noc :/ Jutro chcę się w tej sprawie skonsultować z moją ginekolog prowadzącą ale coś czuję, że tego nie uniknę :/

W ogóle to napiszę Wam jaki paradoks. Ciążę prowadzę w Warszawie na Karowej. Po obciążeniu wyszły problemy z cukrem. I teraz uwaga: 21 października dostałam skierowanie na szkolenie diabetologiczne w szpitalu, najbliższy termin jaki był wolny to 22 listopada (to będzie mój 34 tc). Podobno w poradni jest tylko 1 lekarz diabetolog i wiadomo że 7 dni oczekiwania na wizytę tam nie obowiązuje bo przecież do poradni są zapisywane praktycznie same ciężarne. Ja na prawdę z racji zawodu mam dużą dozę cierpliwość co do terminów wizyt lekarskich itp. ale już od któregoś lekarza z kolei słyszę, że Karowa sobie na radzi z nadmiarem pacjentek więc jeśli jeszcze kiedyś uda mi się zajść w ciążę to raczej w tym szpitalu jej prowadzić nie będę.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja tez nic nie dostałam. Terwz u lekarza na nafz jakies paczuszki ale bez szału. 1 butelka avent, 2 papmersy, 2 płyny lovela próbki i kilka próbek kremów i to wszytsko....
    Wiem, że moja położna zabiega i wydzwania do przedstawicieli o różne próbki produktów. Mi nawet dała drugi glukometr bo uważa, że zawsze dobrze mieć dodatkowy.
    Teraz czekam na jej telefon kiedy remont przychodni się zakończy bo mamy się spotkać w ramach spotkań z NFZ od 21 tygodnia ciąży. Z tego co wiem to położna powinna się spotkać - chociaż wiem, że nie każda to praktykuje. Tu gdzie mieszkam nie ma takich spotkan dlatego też nie zmieniłam położnej po przeprowadzce.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja też. Zapomniałam o tym.
    Doczytałam w necie nawet że od 21tc sa bezpłatne spotkania z połozną 1/tydz

• Aenu Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam jeszcze położnej, a słyszałam, że od 21 tc...
    Dzidzia w brzuchu staje się coraz bardziej ruchliwa, wieczorami to aż brzuch cały skacze... zastanawiam się, czy mała już chce opuścić brzuszek...

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Kasha serdecznie gratuluję :)

Co do bólu między pośladkami to raczej kość guziczna (ogonowa), kości łonowe miednicy są bardziej z przodu.

W ogóle to wylogowało mnie z belly na telefonie i nie mogę się zalogować. Działa to forum jakby chciało a nie mogło :/

A w ogóle to nie wiem czy wyłapałyście ale grudniówki zaczęły się rozpakowywać :D Pewnie te z was co mają termin na koniec stycznia to nawet o tym nie myślą ale ja mam na 5.01 i powoli chyba stres mnie dopada.
    w ogóle to na 17:30 mam dziś usg w lux medzie i w sumie to się cieszę bo od wczoraj mnie brzuch na dole kłuje. Chyba mała się coraz cięższa robi i daje znak żeby jeszcze bardziej zwolnić (tylko czy da się bardziej...).

Ja z ostatniego usg mam na 27.12 więc powoli zaczynam się stresować ;)
    Też się cieszę na moja czwartkową wizytę, mam nadzieję ze wszystko trzyma tam jak trzeba ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    kurcze ja też. Zapomniałam o tym.
    Doczytałam w necie nawet że od 21tc sa bezpłatne spotkania z połozną 1/tydz
    A od chyba od 30 czy 31 nawet dwa razy na tydzień.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie musze podpytac w swojej przychodni i w szpitalu koło mnie jak to wygląda.
    Bo może i bym skorzystała za jakiś czas.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ślicznie za gratulacje :) No mnie Praga zauroczyła - bylam pierwszy raz, ale czasem uliczki przypominają mi Barcelonę, czasem domki na wzgórzu przypominają Teneryfę, a w niektórych częsciach miasta skosy ulic przypominają San Francisco także ja jestem zachwycona !! Oczywiście ma to miasto swoje minusy jak korki i brak miejsc parkingowych, a jeśli już są to kosztują majątek, ale to w końcu stolica :)

Myszka daj znać jak tam po USG. Robisz w Lux Medzie ?

Co do wyprawki to też sporo rzeczy mamy, na łóżeczko, komodę z przewijakiem jeszcze czekam, brakuje mi jakiś rzeczy dla mnie - koszula nocna, szlafrok, kapcie - muszę to ogarnąć w tym tyg. - będę spokojniejsza, bo ja urodziłam się w 32 tc. No i chyba zacznę już powoli wszystko prać - zabieram się za to tak powoli, ale strasznie mi się nie chce :P

A o co chodzi z tym wyborem położnej? W sensie, ja od kiedy korzystam z Lux Medu, a będzie już z 5 lat, nie jestem zapisana do żadnej przychodni, to skąd mam wziąć taką położną? Powinnam się gdzieś zapisać? Gdzieś złożyć deklaracje? Dajcie znać proszę, bo z tym tematem jestem totalnie niezaznajomiona :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha - musisz złozyc deklarację dot wyboru położnej w dowolnej przychodi\no. Wybierasz sobie najpier połozna i deklaracje składasz tam gdzie ona pracuje.
    Ale zobacz może w lux medzie masz taka opcje żeby od nich mieć.
    Połozna środowiskowa jest na nfz

kasha86 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sylwia, niestety mam to samo :( będę się brała za to po porodzie, moja ginka ostatnio pytała czy mam z tym problem i że po porodzie trzeba się będzie za to wziąć. Mam też fajną fizjoterapeutkę i zapowiedzialam jej już, że po porodzie ma mnie wziąć w obroty, bo po poprzednim nic nie robiłam w tym kierunku.

A co z tym można robić?
    Bo niestety u mnie to samo. Nigdy nie miałam problemu z wysiłkowym nie trzymaniem moczu a teraz przy tym mocnym kaszlu musiałam chodzić w podpasce :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Polozna muszę wybrać... Brr

U nas położne środowiskowe są przyporządkowane do regionów, nie wybiera się samemu.
    Przed porodem można zadzwonić i zgłosić chęć spotkań, wtedy przyjeżdża ale to nie jest obowiązkowe.
    Po porodzie przyjeżdża kilka razy obejrzeć, zwazyc dziecko, można o wszystko popytać. To są wizyty obowiązkowe i to szpital zgłasza że pod takim adresem znajduje się nowo narodzone dziecko. :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A co z tym można robić?
    Bo niestety u mnie to samo. Nigdy nie miałam problemu z wysiłkowym nie trzymaniem moczu a teraz przy tym mocnym kaszlu musiałam chodzić w podpasce :(
    Ja chodziłam na rehabilitację po porodzie w związku z tym bo u mnie była tragedia przez to złe ułożenie małej, ale powiem szczerze że wydałam sporo kasy a pomogło średnio:( lepiej niż było ale problem nie zniknął.
    ZuZia też chora. 3 dni była w przedszkolu a w nocy zaczęła tak sie dusić i szczekac jak pies. Wiec siedzimy w domu a mnie zaczyna coś gardło pobolewac mimo że katar z poprzedniego przeziębienia jeszcze się nie skończył.
    Ręce opadają.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A co z tym można robić?
    Jeszcze nie wiem, ale dobra fizjo na pewno da radę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no coś mi się wydawało że niewiele można z tym zrobić.

Przepraszam za temat ale z racji że są tu bardziej doświadczone mamy ode mnie chciałam się poradzić. :)
    Zuzia już drugi dzień (chyba od leków przeciwgoraczkowych) nie była w toalecie na dwójce. Dałam jej przed chwilą 2 ogórki kiszone. Pić raczej pije sporo. Coś możecie poradzić? No i przede wszystkim po jakim czasie powinnam się poważnie zacząć martwić bo wiem że u dzieci to niebezpieczne.

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova no u mnie cukier po posiłkach tez super a na czczo między 91-95 :/ tak właśnie myślałam że może dać insuline na noc no ale zobaczę jutro :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i mamy córeczkę! w końcu jest pewność kto siedzi u mnie w brzuchu :D mała waży ok 1400, trochę mnie to martwi bo jest mniejsza niż to wynika z OM, no ale ja też wielka nie jestem. Nosek ma chyba po tatusiu :P pani doktor patrzyła na nasze nosy i porównywała. Łożysko podeszło jeszcze wyżej, więc uff, ale mala leży głową w górze, dziwne bo mam wrażenie że czuję ją po bokach i nad pępkiem, zresztą rozstępy mi wylazły z prawej strony brzucha.
    Ogólnie badanie było bardzo miłe, więc dziewczyny w LM we Wrocławiu, polecam dr Grabowską :)

kasha86, emi2016, Karmelova, Didi_85, Krokodylica, nick nieaktualny, kate88:), Muska, Paula_29, Vilu, Aenu lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, nie jestem doświadczoną mamą :D ale jak byłam nianią to mama dziewczynki dawała jej jako przekąskę do zjedzenia suszone morele albo śliwki jak mała nie była 2 dni i zwykle dawało radę

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Jestem po wizycie i mamy córeczkę! w końcu jest pewność kto siedzi u mnie w brzuchu :D mała waży ok 1400, trochę mnie to martwi bo jest mniejsza niż to wynika z OM, no ale ja też wielka nie jestem. Nosek ma chyba po tatusiu :P pani doktor patrzyła na nasze nosy i porównywała. Łożysko podeszło jeszcze wyżej, więc uff, ale mala leży głową w górze, dziwne bo mam wrażenie że czuję ją po bokach i nad pępkiem, zresztą rozstępy mi wylazły z prawej strony brzucha.
    Ogólnie badanie było bardzo miłe, więc dziewczyny w LM we Wrocławiu, polecam dr Grabowską :)

Super, że już wiesz, że dziewczynka :) moja też jest 5 dni mniejsza, ale póki mieści się w centylach to jest ok:) też byłam u Grabowskiej w Lux Medzie i też polecałam, bardzo fajna miła dr, no i sprawdza wszystko i mówi co ogląda :)

Maruder lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ