Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja staram się nosić kartę ciąży już zawsze przy sobie, bo może być różnie
Czy Wam też się tak nic nie chce ostatnio? Marzy mi się już płaski brzuch i dzidzia w wózku
Za jakieś 14 h będę wiedziała jak moja malutka się mahelagazela lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to prawda, że nie przewozi się dziecka w kombinezonie w foteliku samochodowym i nie chodzi tu o żadne dopięcie pasów tylko o to, że kombinezon jest najczęściej ze śliskiego materiały (ten zimowy) i przy wypadku dziecko wyślizguje się z pasów i może wypaść z fotelika, mimo ich poprawnego zapięcia. Tak samo nie przewozi się dziecka większego w kurtce jeśli nie jest materiałowa.
Poszukajcie sobie na you tube filmików po co chodzi bo to na pierwszy rzut oka wydaje się nieprawdopodobne ale nawet policjanci czasem zwracają na to uwagę, żeby tak dzieci nie przewozić, bo to zagrożenie
My zawsze nagrzewaliśmy auto, w środku rozbieraliśmy Zuzię z kombinezonu i przekładaliśmy do śpiworka bądź przykrywaliśmy kocykiem
Kasha śpiworek fajny ale wszystko zależy od finansów, ja bym tyle za niego nie dała. Mam bardzo podobny z Lidla za 50 zła taki śpiworek na następną zimę już będzie raczej mały
kasha86, Gosiak, Karmelova lubią tę wiadomość
-
Jeszcze co do śpiworka to ja się zastanawiam czy nie dokupić takiego polarowego bo mam wełniany jeszcze Zuzi i właśnie taki cienki polarowy do fotelika a zastanawiam się co przy takiej temperaturze typy 0st, -5, bo ten wełniany będzie za ciepły i nie wiem czy wystarczy kombinezon i kocyk czu dokupić śpiworek polarowy. ZuZia się urodziła w lipcu więc jakoś nie bardzo wiem jak noworodek w zimie.Jakie macie plany?
-
Paula, to chyba nie chodzi o materiał tylko o to, ze kombinezon i kurtka zimowa są z grubych materiałów i mimo, ze pasy wydają sie zaciśnięte to tak naprawdę miedzy kombinezonem a dzieckiem jest luz, pasy nie sa dociśnięte do klatki piersiowej i dziecko moze po prostu wylecieć i z pasów, i z kombinezonu. A nawet jeśli nie wyleci, to leci do przodu jak marionetka bo ma za dużo luzu.
Gosiak, ana167 lubią tę wiadomość
-
Melavis z tego co mówili na tych filmikach to chyba chodzi właśnie o materiał. Bo nawet przy cienkich kurtkach ortalionowych kazali dziecko rozbierać. A wtedy nie chodzi o grubość.Ale pewna nie jestem. Ja tak zrozumiałam. W sumie jakby nie było to konkluzja jest taka żeby rozbierać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 19:27
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja zejdę na zawał. Zuzia mi przed 19 zwymiotowała chyba wszystko co zjadła przez cały dzień.
Ale zaraz po tym dobry humor i że głodna.
Dostała tylko posną bułkę.
Oby noc była bez wymiotów buuu
O 19 w czasie oglądania wieczorynki zasnęła na sofie.
Biedna moja. -
Kasha ja kupiłam takie coś, wolałam kupić nowy, bo używka była w podobnej cenie http://allegro.pl/klasyczny-spiworek-wozka-fotelika-szpitala-welna-i6773666655.html
Szmaragdowa, a tak się zastanawiałam co tam u Ciebie, czy Cię przyjęli czy jednak odesłali, bo wiadomo że każde miejsce jest na wagę zlota
A mi się o dziwo coś chceciasto na piernik już leżakuje, mam nadzieję że będę miała siły je upiec. Zachcialo mi się gołąbków, zrobiłam cały gar i w momencie jak zawijałam ostatniego gołąbka usłyszałam że dziś jest dzień kotleta schabowego, oczywiście odechciało mi się gołąbków na rzecz schaboszczaka :/cóż przynajmniej mam już obiad na jutro
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:
Szmaragdowa, a tak się zastanawiałam co tam u Ciebie, czy Cię przyjęli czy jednak odesłali, bo wiadomo że każde miejsce jest na wagę zlota
kazali jej przyjsc za 3 dni albo jak będzie miała akcje
Jagna24.01.2018
-
Byłam na szkoleniu z ratownikiem medycznym i też zakazał wozić w kombinezonie w foteliku dlatego właśnie chciałam taki na tę zimę nie za duży śpiworek ale specjalnie przystosowany do fotelika. Do wózka mam inny, szyty na zamówienie, bo mój wózek w nogach ma ramę i musi być z rozcięciem. No ale rozumiem, że ten co sobie wypatrzyłam jest ok. Wiem, że trochę kosztuje, ale dziadkowie się dokładają także mogę szaleć
Zakładam, że będzie służył do przeniesienia małej z domu do auta, w aucie i ewentualnie jakbym używała fotelika na ramie wózka w sklepie podczas zakupów, żeby nie zmieniać na gondolę. Bo spacery to w gondoli z ciepłym spiworkiem.
New Baby
Julia -
Jestem po wizycie, maly waży już 1766 g za 3 tyg pewnie będzie już gdzieś 2200 tylko szyjka mi się skrocila o 0.5 cm teraz ma 1,5 cm ale rozwarcia nie ma lekarz też nic nie mówił żeby się oszczędzać
.aś., FreshMm, Marzycielka111192, Maruder, Krokodylica, kate88:), Mama-Ali, Aenu, Polaj, Myszk@, Nadin lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kasha wygląda ok, choć na zdjęciu ciężko ocenić grubość, ale w razie czego zawsze jeszcze możesz przykryć dziecko dodatkowo kocykiem. Albo po prostu zadzwoń tam zapytać czy to wg nich bardziej na jesień czy zimę się nadaje
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Już nie pamiętam która z Was pytała. Standardowo główka ma koło 35cm, powyżej to już raczej "większe". Na stronach porodowych ten temat się często przewija, z wiadomych względów
Didi_85 lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---