X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj zaczynamy 32 tc ;) wchodzimy w 8 miesiąc

emi2016, Mama-Ali, Krokodylica, Polaj, kate88:), kasha86 lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wam tu napisać :) u mnie powtórka z rozrywki. Zjadłam paczką i chodzę po bulwarze w Gdyni... Mała nie chciała buźki pokazać i mam wrócić za jakąś godzinę. A tak to długie ręce, długie nogi i szczupły brzuszek :D czyli chyba ma coś po wysokich rodzicach :P Wazy 1600 czyli idealnie pośrodku normy :) serduszko zdrowe, wody ok, szyjka też. mam tylko nadzieję że buźkę pokaże...

Mama-Ali, Krokodylica, emi2016, Muska, helagazela, Polaj, kasha86, Nadin, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

natki, duża dziewczyna już :), widzisz, ja mam takiego samego uparciucha, nie chce buźki pokazać ;)

powodzenia na reszcie wizyt jeśli takie są, bo szczerze, nie przegrzebałam się przez całą konwersację ;)

Ja dziś usypiam na stojąco...musiałam rano się zerwać i jechać na badania bo jutro wizyta, do tego teraz musze jechać opony wymienić wiec znów na czujce żeby nie zasnąć ;). Potem muszę ogarnąć pocztę i wracam, ale wtedy będzie trzeba obiad ogarnąć...A jutro wielki dzień- start remontu! I wtedy zacznie się prawdziwe odliczanie ;)

natki89 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Rozm 50/56 to rozm dziecka nie glowki.
    No raczej! Hahaha :)

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, chusta kółkowa jest super ale tylko na 15-30 minut, dłużej lepiej dziecka nie nosić, więc jeśli marzysz o dwugodzinnych spacerach w chuście to lepiej brać tkaną, chusta kółkowa nie obciąża równomiernie, cały ciężar dziecka jest utrzymywany tylko na jednym ramieniu, przy dłuższym noszeniu ból pleców gwarantowany, a jak ktoś ma już problemy z kręgosłupem to lepiej ich nie pogłębiać, dodatkowo mi osobiście wydaje się, że jest mniej stabilna pozycja bobasa w takiej chuście, jakoś bezpieczniej się czuję gdy widzę dziecko zamotane w długiej chuście :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie. Ja wczoraj miałam usg III trym.
    Hania zostaje Hanią ❤ 1417g. Wszystko w jak najlepszym porządku. Bardzo się cieszę !!! No i witam się w nowym, kolejnym tygodniu.
    Ja chyba powoli zacznę kompletowac rzeczy higieniczne, bo jakoś tak chyba powinnam :P

ana167, Muska, helagazela, natki89, Aenu, Polaj, Krokodylica, kate88:), WhyMe, Nadin lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam w końcu do domu :) Maluka nie chciała się pokazać "fejs tu fejs" :P co chwilę zmieniała ułożenie główki no ale coś tam było widać a szczegółowo obejrzymy z mężem jak wróci z pracy :)

Waży dokładnie 1590, więc już nie taka okruszyna :) z USG starsza o 3 dni i termin wychodzi na 12.01 ale trzymam się tego 15.01 :)

Teraz wizyty częściej i kolejna już za 3 tyg :) :)

A moja uparciuszka teraz to fika koziołki a tak to spała z obrażoną miną :D

Aenu, Polaj, Krokodylica, Myszk@, emi2016 lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Cześć dziewczyny

natki, duża dziewczyna już :), widzisz, ja mam takiego samego uparciucha, nie chce buźki pokazać ;)

To chyba nadmorskie powietrze tak działa na nasze Maluchy :D

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czesc mamusie. Ja wczoraj miałam usg III trym.
    Hania zostaje Hanią ❤ 1417g. Wszystko w jak najlepszym porządku. Bardzo się cieszę !!! No i witam się w nowym, kolejnym tygodniu.
    Ja chyba powoli zacznę kompletowac rzeczy higieniczne, bo jakoś tak chyba powinnam :P
    Też będę mieć Hanię :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,ale t raz z patologii ciąży w Oławie.
    Mąż mnie zawiózł rano.Na szcEscie w połowie nocy już mi przeszło,ale słaba jestem strasznie.
    Bałam się jechać na Kliniki bo tam obłożenie jak zwykle więc pojechaliśmy do Iławy.Cicho tu,miejsca są.Myslalam że mi kroplówkę dadza u do domu odeślą a tu chcą zatrzymać na oddziale ;/ Zaskoczyli mnie,nawet rzeczy żadnych nie wzięłam.Meza posłałam do domu żeby coś mi zorganizował. Zrobili już ktg i bad.gin. i jest wszystko ok.
    Teraz podłączyli mi kroplówkę,ale mnie wymęczyła babeczka bo wbić tego nie mogla.Juz dawno tak mnie nie bolało przy igle...Jeszcze ma przyjść raz krew pobrać bo nie dała rady.Bede pokluta cała chyba.
    Leżę sobie,cisza i spokój,jak nie szpital...Chyba rozważę tu poród.Nikt się nie spieszy,nie traktują nikogo jak kolejny numerek do przerobienia.
    Martwię się tylko jak córka beze mnie da radę :( Że względu na nią myślę o wypisie jutro.Zobace co mi lekarz powie.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska pojechałas na ip ze względu na wymioty czy cos jeszcze się działo?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska oby szybko do domu, współczuję rozstania z córką.

• Muska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Muska pojechałas na ip ze względu na wymioty czy cos jeszcze się działo?
    Tak.Ze względu na odwodnienie.Wczoraj cakusienki dzień miałam biegunkę i wymiotowałam.Jak wypial lyczka elektrolitów to potem tyle zwymiotowała że szkoda gadać.Czulam że mnie odwadnia a nie byłam w stanie tego uzupełnić.
    Juz niby przeszło,ale że odwodnienie jest groźne dla dziecka to wolę dmuchać na zimne.Ta kroplówka mnie cieszy,bo wiem że pomoże.
    Raz juz, 1,5 roku temu córka przywlókla adenowirusa że żłobka.Ona wylądowała w szpitalu,mąż tam z nią siedział,ale ja mimo wszystko wtedy też to złapałam i po tygodniu biegunki poroniłam w 12 tc.Majac to na uwadze wolę kroplówki choćby profilaktycznie.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no pewnie, kroplówka nie zaszkodzi.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Witam się i ja,ale t raz z patologii ciąży w Oławie.
    Mąż mnie zawiózł rano.Na szcEscie w połowie nocy już mi przeszło,ale słaba jestem strasznie.
    Bałam się jechać na Kliniki bo tam obłożenie jak zwykle więc pojechaliśmy do Iławy.Cicho tu,miejsca są.Myslalam że mi kroplówkę dadza u do domu odeślą a tu chcą zatrzymać na oddziale ;/ Zaskoczyli mnie,nawet rzeczy żadnych nie wzięłam.Meza posłałam do domu żeby coś mi zorganizował. Zrobili już ktg i bad.gin. i jest wszystko ok.
    Teraz podłączyli mi kroplówkę,ale mnie wymęczyła babeczka bo wbić tego nie mogla.Juz dawno tak mnie nie bolało przy igle...Jeszcze ma przyjść raz krew pobrać bo nie dała rady.Bede pokluta cała chyba.
    Leżę sobie,cisza i spokój,jak nie szpital...Chyba rozważę tu poród.Nikt się nie spieszy,nie traktują nikogo jak kolejny numerek do przerobienia.
    Martwię się tylko jak córka beze mnie da radę :( Że względu na nią myślę o wypisie jutro.Zobace co mi lekarz powie.

Kochana, zdrowiej! Nawadniaj się! Ja wiem, że rozstanie jest ciężkie, też mam łzy w oczach jak myślę że miałabym iść do szpitala i tego mojeo małego diabła zostawić. Ale pamiętaj że tu chodzi o coś mega ważnego- bezpieczenstwo Twoje i dziecka. Córcia sobie poradzi bez Ciebie, Ty trochę popłaczesz ;), ale też dasz radę. Ale jak jest opcja żebyś się doliczyła w szpitalu, to zostań tam. Ja przynajmniej bym została.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez bym została. Dzień dłużej nie zbawi już a lepiej żebys wyszła zdrowa

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie u lekarza, bez podglądania bo w poniedzialek było USG III trymestru, nie czuję rozczarowania, chcę dać małej odpocząć od wścibskiej mamuśki :D
    Ogólnie mam zmniejszoną dawkę luteiny do 1 tabletki, jupi, zawsze to jedno wciskanie mniej, lekarz zwrócił uwagę że mam długą szyjkę - 4 cm, łożysko się ładnie uniosło, wszystko zamknięte na głucho, więc zezwolił na delikatne ćwiczenia dla ciężarnych. Niestety to chyba była moja ostatnia wizyta u niego :( jak przyjmował 4 dni w tygodniu to już byl problem się dostać, a teraz rezygnuje z większości godzin, nie liczę na to że uda mi się do niego dopchać, a szkoda bo ufałam mu, muszę szukać innego lekarza.
    Wizytę miałam o 8, a dopiero godzinę temu dotarłam do domu, szukałam prezentu dla brata i jestem zdechnięta, dobrze że mam gołąbki od wczoraj, to będzie szybki obiad i chyba pójdę spać :D miłego popołudnia

EDIT: Muska dobrze że pojechałaś, nawodnią Cię, wzmocnisz się, dacie radę, wiem że szpital to nic miłego ale robisz to dla dobra Was wszystkich :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:32

Nadin, Muska, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska kroplowka da rade a dziecko tez bedzie pod kontrola.
    Maz bedzie musial poradzic sobie w domu i zaopiekowac sie corcia.

Ja zawsze pakiecik taki mialam na sorze kroplowke, przeciwwymiotne i do tego rozkurczowe.

Muska lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja ostatnio przepusciłam kase, a najlepsze ze wszytsko na męża. Były promocne w wólczance i kupiłam mu 5 koszul i 2 krawaty. krawaty wychodziły po 30zł a koszule ok 70zł/sztuke :-)

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Kasha, a jakiej firmy masz fotelik? Bo np. maxi cosi ma bardzo fajne śpiworki w ofercie, a na allegro można je kupić za 129 zł :)

Moniczko ja mam fotelik Cybex Platinum Anton Q .. wiec nie wiem czy by pasował.. a ten co wybrałam to na stronie opisują, ze nadaje się na zimę do auta - czyli pewnie nie jest tak gruby, żeby chodzić w nim po dworze ale jest na tyle ciepły, żeby dziecko mogło w nim leżeć w nienagrzanym jeszcze samochodzie :)

Myszka super, ze szyjka długa i łożysko trzyna !!

Muska wszystko będzie dobrze, lepiej zostać jeden dzień dłużej w szpitalu - odpoczniesz trochę i nabierzesz sił.

Ja dziś byłam ściągnąć holter - miałam od wczoraj założony, potem chodziłam po sklepach w poszukiwaniu stanika do karmienia - musze wziąć coś do szpitala i powiem Wam, ze bieda - wszystko mnie ciśnie pod biustem - kupiłam jakiś marny w hm ale zastanawiam się czy nie oddać :) dopiero wróciłam do domu od rana i padam, a musze się zbierać, bo za 20 minut mam szkołę rodzenia :) jeszcze dwa zajęcia - dziś będzie chyba o pielęgnacji :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ