X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Noc bez wymiotow.
    Zobaczymy co będzie dzisiaj.
    Powiem Wam że obudziłam się w takim nastroju że szkoda gadać. Jakaś depresja jesienna chyba. Zmęczona jestem tym wszystkim.

Mimo wszystko życzę Wam miłego dnia.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Czyli musze kupic mnniejsza czapke;/
    Ja kupiłam w hm rozm. 50/56 Jest maciupeńka :)

• helagazela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 33 tc, rety jak to szybko leci!! Juz nie moge sie doczekac, a z drugiej strony staram sie chwytac kazda chwile i cieszyc dynamika naszej rodziny 2+2. Gdy pojawi sie junior, moj obecnie najmlodszy przestanie byc najmlodszy - troche mi ciezko to przychodzi musze przyznac.... On jest taki fantastyczny, czuje sie troche nostalgicznie wiedzac, ze traci ten status, to koniec pewnej epoki! :-(
    Z kolei moj starszak juz taki duzy, glowa duza, stopy duze, czas przemija nieublagalnie. Obysmy zawsze mogly pamietac te piekne chwile z ich wczesnego dziecinstwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 08:37

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozmiarami czapeczek to trzeba zobaczyc czego dotyczy rozmiar czy calego dziecka czy tylko glowki. Rozm 50/56 to rozm dziecka nie glowki.
    Mnie chyba jednak dopadl syndrom wicia gniazda bo tak czysto w domu nie bylo. Oczywiscie bez przesady grybychrzeczy nie mam sily tobic mam jeszcze okna do pomycia ale generalnie jest porzadek. 2x w tg myje podloge kurze wycieram czesciej i wszystko jest na swoim miejscu.
    Ostatnio mam wiecej energii i mi sie nawet chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki dla noworofka to mi sie przypomnialo ze warto miec octenisept plasterek na pepek sol fizjologiczna i gaziki jałowe. Mamy ktore nie maja inhalatora to polecam zakup

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladne ciuszki w rozm 0_3m są w akpolu baby. Czysta bawelna i produkt polski. Warto bo jakosciowo tez dobre

• natki89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mówię dzień dobry i proszę o kciuki bo o 9 wizyta :) jestem pierwsza, ale lekarza jeszcze nie ma. Malutka kopie :)

Mam nadzieję że to USG III trymestru pojdzie szybciej niż połówkowe. Na połówkowym, mała uparciucha nie chciała się pokazać i wchodziłam 5 razu w ciągu 6 godzin :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 08:58

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak juz mowimy o inhalatorze to ja się wypowiem. My mieliśmy inhalator sanity smart&easy i generalnie myślałam że jest ok ale Zuzia strasznie się bała inhalowac, uciekała, płakała (jest dość głośny, zresztą jak większość inhalatorow) aż koleżanka pediatra powiedziała nam, że ma cichutki inhalator bez rurek,( które dodatkowo jak wypadają pod ciśnieniem dają dźwięk jak pęknięta opona) i kupiliśmy 2 dni temu. Ten inhalator jest genialny. Ma tylko 15 db głośności (sanity miał 60) mały, poręczny.Zuzia pierwszy raz z chęcią bez płaczu się zainhalowala. Jest tak cichy że nawet przez sen by można było inhalowac. Polecam.trochę drogi ale ja żałuję że od początku go nie mieliśmy, tyle stresu i nerwów byśmy zaoszczędzili.
    https://www.aptekagalen.pl/intec-inhalator-membranowy-twister-mesh

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie się na chustach?ja mam elastyczną ale chciałabym kupić tkana z tym, że kolkowa bo ja nie mam cierpliwości do wiązania. Nie będę jej używać cały czas. A jak mały zacznie siedzieć to.mamy tule, więc chciałabym coś na te pierwsze 6-7 mcy.co sądzicie o chustach kołkowych?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Wczoraj dotarły meble do pokoju małej wiec biorę się za ogarnianie szafy :)
    A jutro zaczynamy szkołe rodzenia :)

Krokodylica, Myszk@ lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wiedziałam, że mój mózg już nie ogarnia :D wizyta na 9.20 a nie na 9 :P a jestem tu od 8.50 :) chyba czas zapisywać wszystko na kartkach. Nawet na książkach nie umiem się skupić tak jak zwykle. :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Czyli musze kupic mnniejsza czapke;/

Moja Zuzia miała 35cm obwód głowy i położne mówiły że to dużo i dziwiły się że z takim obwodem głowy i wagą 3720g wypłynęłam ją w 10 minut.
    No ale przez to nie dość że mnie nacieli to jeszcze popękałam.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Co do wyprawki dla noworofka to mi sie przypomnialo ze warto miec octenisept plasterek na pepek sol fizjologiczna i gaziki jałowe. Mamy ktore nie maja inhalatora to polecam zakup
    a ten plasterek to jakis specjalny? sol fizjologiczna jest jakby dziecko mialo katar czy do czegos innego?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    Kciuki za.wizyty ja też dzisiaj mam wizytę na 17.45 więc jeszcze na spokojnie sporo rzeczy ogarnę. Chyba to będzie usg III tryb chociaż nie wiem ale w sumie u mnie wszystko robi moja lekarka i czy to zwykle usg czy nie to właściwie wiem jedno ze jakieś jest :-D zresztą na każdej wizycie wszystko mierzy sprawdza dokładnie.
    Dzisiaj mówię mojej córce rano że później pojedziemy do Pani doktor obejrzeć dzidziusia a ona mówi nie mama Ty pojedziesz z tatusiem a ja tu poczekam z babcią i przewieziecie mi siostrzyczkę hehe

Krokodylica, Polaj, WhyMe, Myszk@ lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    a ten plasterek to jakis specjalny? sol fizjologiczna jest jakby dziecko mialo katar czy do czegos innego?
    Sól jest na wszystko ;). Do nosa do przemywania np oczu do inhalacji. Ja mam zawsze spory zapas bo przydaje się do wielu rzeczy przy dziecku

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ! Robię lekką kawkę, któraś chętna ? ;)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !

Co do czapek - znalazłam najmniejszą w rozmiarze 38 i kupiłam, ale z tego co mówicie to i tak będzie za duża ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    W sumie jak juz mowimy o inhalatorze to ja się wypowiem. My mieliśmy inhalator sanity smart&easy i generalnie myślałam że jest ok ale Zuzia strasznie się bała inhalowac, uciekała, płakała (jest dość głośny, zresztą jak większość inhalatorow) aż koleżanka pediatra powiedziała nam, że ma cichutki inhalator bez rurek,( które dodatkowo jak wypadają pod ciśnieniem dają dźwięk jak pęknięta opona) i kupiliśmy 2 dni temu. Ten inhalator jest genialny. Ma tylko 15 db głośności (sanity miał 60) mały, poręczny.Zuzia pierwszy raz z chęcią bez płaczu się zainhalowala. Jest tak cichy że nawet przez sen by można było inhalowac. Polecam.trochę drogi ale ja żałuję że od początku go nie mieliśmy, tyle stresu i nerwów byśmy zaoszczędzili.

Muszę o nim poczytać bo właśnie noszę się z zamiarem kupienia drugiego inhalatora dla dzieci.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    No tak wiedziałam, że mój mózg już nie ogarnia :D wizyta na 9.20 a nie na 9 :P a jestem tu od 8.50 :) chyba czas zapisywać wszystko na kartkach. Nawet na książkach nie umiem się skupić tak jak zwykle. :)

Tak zwany ciążowy budyń zamiast mózgu. :)
    Ja wszystko zapisuję. :)

natki89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

a to jest tylko inhalatior czy także nebulizator?
    Inhalator jest do górnych dróg oddechowych, a nebulizator równiez do dolnych.

Ja mam inny, jest faktycznie głosny ale, że synk inhalowany od praktycznie noworodka to nie boi się. W zasadzie ten monotonny szum usypia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki http://www.sklepmedyczny.net/towar/343/inhalator-philips-respironics-innospire-essence.html i jestem bardzo zadowolona. Jest głosny, ale faktycznie inhalowanie 5ml trwa niecałe 10min więc do przezycia

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ