Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie witam w 33 tc, rety jak to szybko leci!! Juz nie moge sie doczekac, a z drugiej strony staram sie chwytac kazda chwile i cieszyc dynamika naszej rodziny 2+2. Gdy pojawi sie junior, moj obecnie najmlodszy przestanie byc najmlodszy - troche mi ciezko to przychodzi musze przyznac.... On jest taki fantastyczny, czuje sie troche nostalgicznie wiedzac, ze traci ten status, to koniec pewnej epoki!
Z kolei moj starszak juz taki duzy, glowa duza, stopy duze, czas przemija nieublagalnie. Obysmy zawsze mogly pamietac te piekne chwile z ich wczesnego dziecinstwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 08:37
Szmaragdowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tymi rozmiarami czapeczek to trzeba zobaczyc czego dotyczy rozmiar czy calego dziecka czy tylko glowki. Rozm 50/56 to rozm dziecka nie glowki.
Mnie chyba jednak dopadl syndrom wicia gniazda bo tak czysto w domu nie bylo. Oczywiscie bez przesady grybychrzeczy nie mam sily tobic mam jeszcze okna do pomycia ale generalnie jest porzadek. 2x w tg myje podloge kurze wycieram czesciej i wszystko jest na swoim miejscu.
Ostatnio mam wiecej energii i mi sie nawet chce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też mówię dzień dobry i proszę o kciuki bo o 9 wizyta
jestem pierwsza, ale lekarza jeszcze nie ma. Malutka kopie
Mam nadzieję że to USG III trymestru pojdzie szybciej niż połówkowe. Na połówkowym, mała uparciucha nie chciała się pokazać i wchodziłam 5 razu w ciągu 6 godzin :oWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 08:58
-
W sumie jak juz mowimy o inhalatorze to ja się wypowiem. My mieliśmy inhalator sanity smart&easy i generalnie myślałam że jest ok ale Zuzia strasznie się bała inhalowac, uciekała, płakała (jest dość głośny, zresztą jak większość inhalatorow) aż koleżanka pediatra powiedziała nam, że ma cichutki inhalator bez rurek,( które dodatkowo jak wypadają pod ciśnieniem dają dźwięk jak pęknięta opona) i kupiliśmy 2 dni temu. Ten inhalator jest genialny. Ma tylko 15 db głośności (sanity miał 60) mały, poręczny.Zuzia pierwszy raz z chęcią bez płaczu się zainhalowala. Jest tak cichy że nawet przez sen by można było inhalowac. Polecam.trochę drogi ale ja żałuję że od początku go nie mieliśmy, tyle stresu i nerwów byśmy zaoszczędzili.
https://www.aptekagalen.pl/intec-inhalator-membranowy-twister-mesh -
Dziewczyny znacie się na chustach?ja mam elastyczną ale chciałabym kupić tkana z tym, że kolkowa bo ja nie mam cierpliwości do wiązania. Nie będę jej używać cały czas. A jak mały zacznie siedzieć to.mamy tule, więc chciałabym coś na te pierwsze 6-7 mcy.co sądzicie o chustach kołkowych?
-
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Wczoraj dotarły meble do pokoju małej wiec biorę się za ogarnianie szafy
A jutro zaczynamy szkołe rodzeniaKrokodylica, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Didi_85 wrote:Czyli musze kupic mnniejsza czapke;/
Moja Zuzia miała 35cm obwód głowy i położne mówiły że to dużo i dziwiły się że z takim obwodem głowy i wagą 3720g wypłynęłam ją w 10 minut.
No ale przez to nie dość że mnie nacieli to jeszcze popękałam. -
*Sylwia wrote:Co do wyprawki dla noworofka to mi sie przypomnialo ze warto miec octenisept plasterek na pepek sol fizjologiczna i gaziki jałowe. Mamy ktore nie maja inhalatora to polecam zakup[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Witam i ja
Kciuki za.wizyty ja też dzisiaj mam wizytę na 17.45 więc jeszcze na spokojnie sporo rzeczy ogarnę. Chyba to będzie usg III tryb chociaż nie wiem ale w sumie u mnie wszystko robi moja lekarka i czy to zwykle usg czy nie to właściwie wiem jedno ze jakieś jestzresztą na każdej wizycie wszystko mierzy sprawdza dokładnie.
Dzisiaj mówię mojej córce rano że później pojedziemy do Pani doktor obejrzeć dzidziusia a ona mówi nie mama Ty pojedziesz z tatusiem a ja tu poczekam z babcią i przewieziecie mi siostrzyczkę heheKrokodylica, Polaj, WhyMe, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Girl25 wrote:a ten plasterek to jakis specjalny? sol fizjologiczna jest jakby dziecko mialo katar czy do czegos innego?
. Do nosa do przemywania np oczu do inhalacji. Ja mam zawsze spory zapas bo przydaje się do wielu rzeczy przy dziecku
-
Paula_29 wrote:W sumie jak juz mowimy o inhalatorze to ja się wypowiem. My mieliśmy inhalator sanity smart&easy i generalnie myślałam że jest ok ale Zuzia strasznie się bała inhalowac, uciekała, płakała (jest dość głośny, zresztą jak większość inhalatorow) aż koleżanka pediatra powiedziała nam, że ma cichutki inhalator bez rurek,( które dodatkowo jak wypadają pod ciśnieniem dają dźwięk jak pęknięta opona) i kupiliśmy 2 dni temu. Ten inhalator jest genialny. Ma tylko 15 db głośności (sanity miał 60) mały, poręczny.Zuzia pierwszy raz z chęcią bez płaczu się zainhalowala. Jest tak cichy że nawet przez sen by można było inhalowac. Polecam.trochę drogi ale ja żałuję że od początku go nie mieliśmy, tyle stresu i nerwów byśmy zaoszczędzili.
https://www.aptekagalen.pl/intec-inhalator-membranowy-twister-mesh
Muszę o nim poczytać bo właśnie noszę się z zamiarem kupienia drugiego inhalatora dla dzieci. -
natki89 wrote:No tak wiedziałam, że mój mózg już nie ogarnia
wizyta na 9.20 a nie na 9
a jestem tu od 8.50
chyba czas zapisywać wszystko na kartkach. Nawet na książkach nie umiem się skupić tak jak zwykle.
Tak zwany ciążowy budyń zamiast mózgu.
Ja wszystko zapisuję.natki89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:W sumie jak juz mowimy o inhalatorze to ja się wypowiem. My mieliśmy inhalator sanity smart&easy i generalnie myślałam że jest ok ale Zuzia strasznie się bała inhalowac, uciekała, płakała (jest dość głośny, zresztą jak większość inhalatorow) aż koleżanka pediatra powiedziała nam, że ma cichutki inhalator bez rurek,( które dodatkowo jak wypadają pod ciśnieniem dają dźwięk jak pęknięta opona) i kupiliśmy 2 dni temu. Ten inhalator jest genialny. Ma tylko 15 db głośności (sanity miał 60) mały, poręczny.Zuzia pierwszy raz z chęcią bez płaczu się zainhalowala. Jest tak cichy że nawet przez sen by można było inhalowac. Polecam.trochę drogi ale ja żałuję że od początku go nie mieliśmy, tyle stresu i nerwów byśmy zaoszczędzili.
https://www.aptekagalen.pl/intec-inhalator-membranowy-twister-mesh
a to jest tylko inhalatior czy także nebulizator?
Inhalator jest do górnych dróg oddechowych, a nebulizator równiez do dolnych.
Ja mam inny, jest faktycznie głosny ale, że synk inhalowany od praktycznie noworodka to nie boi się. W zasadzie ten monotonny szum usypia -
nick nieaktualny