Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyno ja wzielam specjalnie tarą taka przeznaczoną do wyrzucenia. Ja rodziłam chyba 2 dni więc moja sie zuzyła i mocno zakrwawiona była bo jak mnie przewizie z synkiem na oddział to było po północy i nie pozwoliły położe mi sie wykapac więc spałam w tej samej
-
nick nieaktualny
-
Muska te witaminy mają dokładnie ten sam skład - mają tyle samo kwasu foliowego zwykłego (200) i L-metylofolianu wapnia (416) dokładnie tyle samo co femibion, minimalne różnice są w magnezie i żelazie, też muszę łykać formę metylowaną (chociaż nie mam potwierdzonej mutacji, ale w pierwszej ciąży brałam je od samego początku, w drugiej poronionej lekarz nakazał brać tylko kwas foliowy, po poronieniu w szpitalu dostałam zalecenie by brać femibion i tak go brałam od grudnia 2016 do teraz, aż znalazłam te nowe witaminy i zmieniłam
)
Muska lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:co sie stało?
słuchajcie. wczoraj stwierdziłam że z mężem zachowujemy się juz jak stare dziady. Leżymy sobie w łózku, przytualmy się milutko, mąz do mnie na co mam ochotę? i dalej sie przytuamy milutko i po chwili. To może jutro dziki seks??nie ukrywam że sie zgodziłam ... i po chwili spalismy
jak dziady, tylko opowiadamy o tym co zrobimy
Nic się nie stało.
Wkurza mnie za całokształt. I czasem mam ochotę mu syknąć z bani. -
Ja jestem parę tygodni za Wami, ale kurde, mój też uważa, że bez pośpiechu :p A prawda jest taka, że po 30 tygodniu to już nigdy nie wiesz co się stanie i kiedy, porodu nie można zaplanować co do dnia i godziny - niestety ten argument na mojego K. nie działa. Wręcz przeciwnie, wydaje mu się, że panikuję, bo mam "ciążowego pierdolca"
Dziewczyny czy kupujecie laktator? Elektryczny czy ręczny? Jakie firmy wybieracie? Ja chcę poprosić o laktator elektryczny na gwiazdkę, ale muszę mieć wybrany model, a nie bardzo wiem nawet na co zwracać uwagę :p -
Ja też nie pamietam żebym się jakoś wybitnie spociła czy miała zakrwawioną koszulkę. Po 2 h od porodu,całą taką utytłaną,przewieźli mnie na salę z syniem i tam czekałam na męża i mamę. Jak przyjechali to mama została z małym a ja z mężem poszłam pod prysznic. Pilnował zebym się nie przewróciła. Wskoczyłam w nową piżamkę a tą z porodu zabrali do wyprania. Jak wróciłam z łazienki to poprosiłam o zmianę pościeli i pielęgniarka nie robiła problemu.
-
hej hej.
Temat koszule do porodu widzę:ja miałam cc-decyzja podjęta nagle(zagrażająca zamartwica)Na blok operacyjny mnie rozebrali,dali mi szpitalną jakąś koszule.Po porodzie po 12 h pionizacja i na następny dzień można było się umyć i przebrać w swoją.Jedyne co mi nie leżało to te majtki z siateczki...szybko nałożyłam swoje wygodniejsze:)
Przeniosłam swoją córeczkę do przedszkola państwowego.Odbierając ją nie mówi że było fajnie a że było świetnie:)a tak się stresowaliśmy że będzie przeżywać zmianę otoczenia.Jedyne co to bunt na jedzenie ma;/może jej przejdzie.
Odbieram ją zazwyczaj koło 15,jeżdże mpk bo boję się autem jeździć teraz a mąż kończy o 17 dopiero.Wsiadam dziś z córką do autobusu,sadzam ją na siedzenie a obok niej na siedzeniu pani trzyma sobie...torby z zakupami.Zapytałam grzecznie:czy mogę skorzystać z siedzenia a ona:a czemu?ja mam ciężkie siatki!!!oczywiście tonem nie miłym.Szczerze zaskoczyła mnie swoją odpowiedzią...moje zdenerwowanie sięgnęło zenitu,odpowiedziałam:a może dlatego że jestem w ciązy i to zaawansowanej?...ludzie trzymajcie mnie,ona nie widziała,dodam że kurtke miałam rozpiętą... -
Wlanie wrocilam ze sklepu
, kupilam koszule rozpinana na 3 guziczki ,zeby bylo latwo do karmienia
, taka typowo porodowa hihi nie jest za bardzo sexi
, ale wygodna a rozmiar L
, przwidzialam rozmiar brzuszka za paaare tygodni
, liczy sie komfort, kupilam tez wkladki laktacyjne
36szt. Bepanthen dla malutkiej i troszke mi lepiej heh choc jeszcze troche nam tych rzeczy brakuje.
Myslicie ze majtki jednorazowe sie przydadza?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja nie chodze w koszulach nocnych i nie mam w planie wydawać majątku na koszulę która będzie mi tylko służyła do porodu
nawet położna w szkole rodzenia mowila że nie ma co zostawiać jej bo najczęściej jest tak brudna że nadaje się tylko do kosza. Dlatego szukam czegoś tylko i wyłącznie do porodu
a na pamiątkę nie będę trzymala, bo na pamiątkę porodu mam Dzidziulkę
A po porodzie chciałabym coś co normalnie wygląda
A majtki jednorazowe na te pierwsze dni jak najbardziejWhyMe lubi tę wiadomość