X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wyrzucałam koszuli. Gdzieś leży uprana i uprasowana.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas porodu nie korzystałam z żadnej koszulki bo miałam CC i taki przywilej leżenia nago na stole operacyjnym :)z zamontowanym cewnikiem

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wzielam specjalnie tarą taka przeznaczoną do wyrzucenia. Ja rodziłam chyba 2 dni więc moja sie zuzyła i mocno zakrwawiona była bo jak mnie przewizie z synkiem na oddział to było po północy i nie pozwoliły położe mi sie wykapac więc spałam w tej samej

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tez juz mam taka wymęczona solidnie i pewnie ta wezmę do proodu. A do karmienia mam 2 stare i chyba nie bede kupowała nowych. Nie przepadam za takimi koszulami i one sa głównie do szpitala. W domu moge spac w czymkolwiek

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ja kupowałam na szykownamama.pl z firmy dobranocka :)

WhyMe, natki89 lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przy żadnym porodzie koszule sie nie poplamily ani przepocily. Nawet nie pamietam czy je zmieniałam na drugi dzien.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie wszystko dla malej a dla siebie jeszcze nic ;/.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli się szykuję ze wszystkim i męża zaczynam gonić, on oczywiście sapie że po co rak wcześnie ale już go zj**utałam dzisiaj że jak zacznę rodzić za 2 tygodnie to będzie wiedział po co tak szybko.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska te witaminy mają dokładnie ten sam skład - mają tyle samo kwasu foliowego zwykłego (200) i L-metylofolianu wapnia (416) dokładnie tyle samo co femibion, minimalne różnice są w magnezie i żelazie, też muszę łykać formę metylowaną (chociaż nie mam potwierdzonej mutacji, ale w pierwszej ciąży brałam je od samego początku, w drugiej poronionej lekarz nakazał brać tylko kwas foliowy, po poronieniu w szpitalu dostałam zalecenie by brać femibion i tak go brałam od grudnia 2016 do teraz, aż znalazłam te nowe witaminy i zmieniłam :) )

Muska lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wywalałam koszuli porodowej, uprałam i czeka na kolejny poród, prawie nie była zakrwawiona, poza klatką piersiową trochę, kiedy położyli mi syna po porodzie

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    ja też nie wywalałam koszuli porodowej, uprałam i czeka na kolejny poród, prawie nie była zakrwawiona, poza klatką piersiową trochę, kiedy położyli mi syna po porodzie
    ja do porodu dostałam koszulę szpitalną

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    co sie stało?

słuchajcie. wczoraj stwierdziłam że z mężem zachowujemy się juz jak stare dziady. Leżymy sobie w łózku, przytualmy się milutko, mąz do mnie na co mam ochotę? i dalej sie przytuamy milutko i po chwili. To może jutro dziki seks?? :-D nie ukrywam że sie zgodziłam ... i po chwili spalismy :-D
    jak dziady, tylko opowiadamy o tym co zrobimy :-D

Nic się nie stało.
    Wkurza mnie za całokształt. I czasem mam ochotę mu syknąć z bani.

• calza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem parę tygodni za Wami, ale kurde, mój też uważa, że bez pośpiechu :p A prawda jest taka, że po 30 tygodniu to już nigdy nie wiesz co się stanie i kiedy, porodu nie można zaplanować co do dnia i godziny - niestety ten argument na mojego K. nie działa. Wręcz przeciwnie, wydaje mu się, że panikuję, bo mam "ciążowego pierdolca" :D

Dziewczyny czy kupujecie laktator? Elektryczny czy ręczny? Jakie firmy wybieracie? Ja chcę poprosić o laktator elektryczny na gwiazdkę, ale muszę mieć wybrany model, a nie bardzo wiem nawet na co zwracać uwagę :p

mjvyi09k1yghelay.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie przewiduję porodu za 2 tygodnie ale czy w naszym stanie wszystko można przewidzieć?

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pamietam żebym się jakoś wybitnie spociła czy miała zakrwawioną koszulkę. Po 2 h od porodu,całą taką utytłaną,przewieźli mnie na salę z syniem i tam czekałam na męża i mamę. Jak przyjechali to mama została z małym a ja z mężem poszłam pod prysznic. Pilnował zebym się nie przewróciła. Wskoczyłam w nową piżamkę a tą z porodu zabrali do wyprania. Jak wróciłam z łazienki to poprosiłam o zmianę pościeli i pielęgniarka nie robiła problemu.

• makasa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej.
    Temat koszule do porodu widzę:ja miałam cc-decyzja podjęta nagle(zagrażająca zamartwica)Na blok operacyjny mnie rozebrali,dali mi szpitalną jakąś koszule.Po porodzie po 12 h pionizacja i na następny dzień można było się umyć i przebrać w swoją.Jedyne co mi nie leżało to te majtki z siateczki...szybko nałożyłam swoje wygodniejsze:)

Przeniosłam swoją córeczkę do przedszkola państwowego.Odbierając ją nie mówi że było fajnie a że było świetnie:):) a tak się stresowaliśmy że będzie przeżywać zmianę otoczenia.Jedyne co to bunt na jedzenie ma;/może jej przejdzie.
    Odbieram ją zazwyczaj koło 15,jeżdże mpk bo boję się autem jeździć teraz a mąż kończy o 17 dopiero.Wsiadam dziś z córką do autobusu,sadzam ją na siedzenie a obok niej na siedzeniu pani trzyma sobie...torby z zakupami.Zapytałam grzecznie:czy mogę skorzystać z siedzenia a ona:a czemu?ja mam ciężkie siatki!!!oczywiście tonem nie miłym.Szczerze zaskoczyła mnie swoją odpowiedzią...moje zdenerwowanie sięgnęło zenitu,odpowiedziałam:a może dlatego że jestem w ciązy i to zaawansowanej?...ludzie trzymajcie mnie,ona nie widziała,dodam że kurtke miałam rozpiętą...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlanie wrocilam ze sklepu :), kupilam koszule rozpinana na 3 guziczki ,zeby bylo latwo do karmienia :), taka typowo porodowa hihi nie jest za bardzo sexi :P, ale wygodna a rozmiar L :O , przwidzialam rozmiar brzuszka za paaare tygodni :), liczy sie komfort, kupilam tez wkladki laktacyjne :) 36szt. Bepanthen dla malutkiej i troszke mi lepiej heh choc jeszcze troche nam tych rzeczy brakuje.
    Myslicie ze majtki jednorazowe sie przydadza?

Krokodylica lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why my, oczywiście, majtki siateczkowe obowiązkowo :)

WhyMe lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodze w koszulach nocnych i nie mam w planie wydawać majątku na koszulę która będzie mi tylko służyła do porodu :) nawet położna w szkole rodzenia mowila że nie ma co zostawiać jej bo najczęściej jest tak brudna że nadaje się tylko do kosza. Dlatego szukam czegoś tylko i wyłącznie do porodu :) a na pamiątkę nie będę trzymala, bo na pamiątkę porodu mam Dzidziulkę :)

A po porodzie chciałabym coś co normalnie wygląda :)

A majtki jednorazowe na te pierwsze dni jak najbardziej :)

WhyMe lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki jednorazowe koniecznie. I to ze dwa opakowania po porodzie.

WhyMe lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ