X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już od wczoraj zajadam się rogalami prosto z Poznania. Ogólnie to czuje się dobrze pod warunkiem że dużo poleguje jak dużo chodzę stoję siedzę to brzuch twardnieje, plecy bolą, no cóż pewnie lepiej na razie nie będzie... Wczoraj dostałam 2 pudełka z ciuszkami i dziś muszę to posegregowac. Miłego dnia dla wszystkich

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Co do koszul poporodowych... moja nie ubrudziła się prawie wcale, tylko 2 kropeczki krwi, a miałam ją na sobie cały czas. Krew się sprała przy pierwszym praniu. W koszuli tej urodziłyśmy ze szwagierką łącznie 3 dzieci, teraz urodzi się czwarte, więc to "szczęśliwa" koszulka :)
    A że jest rozpinana do karmienia, to i po porodzie się przydała.
    Zatem położne przesadzają, twierdząc, że cała koszula będzie nadawać się tylko do śmieci.
    Fajnie macie z tą koszulą :D...

FreshMm lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ale ja się nie licytuje tylko mówię jak może być. Wolałabym by ktoś mnie przygotował na każdą wersję a jak będzie lepiej to super. Ale nie lubię takiego gadania że 2 dni i super bo u 50% dziewczyn może być inaczej więc uważam, że położne powinny powiedzieć że może być tak i tak. Potem jedna z drugą zaskoczona że miało być inaczej. Ja tam wolę wiedzieć że może nie być kolorowo a jak się pozytywnie rozczaruje to tylko lepiej dla mnie

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Wam powiem że ja bardzo długo używałampodkładów nim przeszłam na podpaski, połóg był ciężki do przejścia. Ale i miesiączki zawsze miałam bardzo obfite i bolesne.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podkladow uzywalam dlugo a bylam pi cc gdzie i tak jest ponoc mniejsze krwawienie. Fakt jest jeden kazda kobieta inaczej przechodzi polog. Dodatkowo odchody maja specyficzny niezbyt przyjemny zapaszek.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie miałam już mega krwawienia w domu, ale po cc łyżeczkuja macicę i teoretycznie szybciej powinna się oczyścić.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie mała waży prawie 1930g kawał baby. Prawie wszystko w 50 centylu ale kość udowa w 90 ma to po rodzicach i raczej będzie wyższa niż ja.
    Mąż zachwycony widokiem na ekranie.
    Najlepiej że jedna nogę ma wyprostowana przy głowie a druga na górze czyli taka mała akrobatyka robiąca szpagat.

FreshMm, Krokodylica, ana167, natki89, Karmelova, Muska, BlackCatNorL, Szmaragdowa, emi2016, Paula_29, Didi_85, Aenu, Vilu, helagazela, Nadin, ktosiowa, kasha86, .aś., Myszk@ lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no jasne, że trzeba być gotowym na wszystko i ja nie zaprzeczam :) Nie ma co się martwić na zapas :) ja z kolei nie lubię gadania, że będzie źle. Biorę pod uwagę kazdy scenariusz, ale nastawiam się pozytywnie. Moje miesiączki były krótkie, niebolesne, nie miałam na co narzekać i liczę na podobny połóg :) a będzie jak będzie. Maluszki wszystko nam wynagrodzą. :) Życzę każdej z nas lekkiego połogu :)

Mąż właśnie skręca łóżeczko <3 a jutro jedziemy po tapetę, pozostałe mebelki i jak się uda to lampki, dywanik, karnisze i zasłonki :) jak się ciesze, że w końcu ruszyliśmy do przodu :)

Polaj gratuluję :) haha nasza Mała nogi i ręce w dniu badania (30+2) miała długośc na 31+6, no ale czego oczekiwac mając tak wysokich rodziców :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 16:54

Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ano ręce też długie.
    Aż sobie przypomniałam jak synek w wieku 2 miesięcy dresiki nosił bo inne ubrania na długość były dobre ale wisiały na nim jak na wieszaku.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas trawa remont pokoiku dla małej. Wczoraj było malowanie a dziś od rana składanie mebli i sprzątanie (przy pomocy teściów bo ja już nie daję rady niestety).

Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytałam ostatnio o śpiworki ale w sumie nikt mi nie odpowiedział. Jak zamierzacie ubierać maluchy bo ja rodzilam w lipcu i nie mam pojęcia. Kupię kombinezon oczywiście ale czy do tego jakiś śpiworek? A jeśli tak to jaki? Bo mma jeszcze po Zuzi taki z wełna w środku, który głównie na sanki uzywalismy i nie wiem czy mam dokupić polarowy cieńszy czy wystarczy kombinezon i kocyk?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj z mężem i córką cały dzień spędziliśmy u moich rodziców. Marcinki zaliczone ;)
    a teraz siedzę sama z Zośką w domu. Mąż pojechał na integrację z pracy... obiecał, że wróci około 1. Mam nadzieję, że za dużo nie popije...

• Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem grudniówką, ale termin mam na 26.12 więc końcówka miesiąca. Podczytuję Was czasem, bo kto wie czy nie zostanę jednak styczniówką. Jeśli pozwolicie to chciałabym dołączyć również do Was i czasem coś napisać :-)

Vilu, helagazela, Muska, BlackCatNorL, Karmelova, Aenu, Myszk@ lubią tę wiadomość

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z tego co kojarzę odpisywałyśmy Ci.
    I mmie kombinezon + kocyk + osłonka z wózka, ona też zatrzymuje ciepło w wózku.

Aqu witaj.

Mnie się już ryczeć chce z tej bezsilności. Spałam tamtej nocy 3 godziny, jestem wykończona, a spać nie mogę przez ten zespól niespokojnych nóg :( a ogromna zgaga wcale mi nie pomaga w tym. Jestem załamana. :(

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Paula z tego co kojarzę odpisywałyśmy Ci.
    I mmie kombinezon + kocyk + osłonka z wózka, ona też zatrzymuje ciepło w wózku.

Aqu witaj.

Mnie się już ryczeć chce z tej bezsilności. Spałam tamtej nocy 3 godziny, jestem wykończona, a spać nie mogę przez ten zespól niespokojnych nóg :( a ogromna zgaga wcale mi nie pomaga w tym. Jestem załamana. :(
    Kurczę to albo się nie dodał post albo ja nie widzę bo przejrzałam raz jeszcze i nie ma żadnej odpowiedzi(dlatego pytam raz jeszcze bo wiem, że na tyle postów to się mogło zgubić):)
    Czyli wychodzi na to że kocyk pewnie wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 00:29

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem komu dzisiaj towarzyszę, ale bezsenność dopadła i mnie. Kroko podobnie jak u Ciebie, dopadł mnie zespół niespokojnyxh nóg. :/ Nie śpię od 3.
    Na szczęście zgaga mnie nie męczy w ogóle.

A do tego głodna jestem, bo kolację jadłam chyba o 18.30. No cóż trzeba jakoś wytrwać, albo isc coś zjeść. To by było chyba pierwsze nocne podjadanie :P

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny pytałam ostatnio o śpiworki ale w sumie nikt mi nie odpowiedział. Jak zamierzacie ubierać maluchy bo ja rodzilam w lipcu i nie mam pojęcia. Kupię kombinezon oczywiście ale czy do tego jakiś śpiworek? A jeśli tak to jaki? Bo mma jeszcze po Zuzi taki z wełna w środku, który głównie na sanki uzywalismy i nie wiem czy mam dokupić polarowy cieńszy czy wystarczy kombinezon i kocyk?
    Czesc ja w sumie zamiast kocyka mialam spiwor z polarem w srodku. Wlasnie gdzie on jest...?
    Moim zdaniem kocyk wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 07:23

Paula_29 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki współczuję.
    Ja muszę napisać że dzisiaj wyjątkowo dobrze spałam. Byłam już tak padnięta że nawet to drętwienie nóg mi bardzo nie przeszkadzało. Oczywiście w nocy obudziła mnie taka zgaga że myślałam że się zrzygam ale rennie (druga tabletka) dało radę.
    A córka jeszcze śpi, wow.
    Od 3 nocy idzie wieczorem spać do mojego łóżka. Zawsze ładnie zasypiała w swoim pokoiku a teraz nie pójdzie i koniec bo "coś tam było" (domyślam się że to na wskutek bajki którą oglądała w czasie inhalacji, chłopczyk bał się spać w swoim łóżku itd i teraz kurna mam).
    Wczoraj mi dalej kaszlała i smarkała, masakra kiedy ja ją doleczę. Jak dzisiaj dalej będzie kaszleć to jutro dalej nie pójdzie do przedszkola. ;/

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica i inne dziewczyny są badania naukowe potwierdzające że za syndrom niespokojnych nóg odpowiada zbyt mała ilość wody w organizmie więc się porządnie nawadniajcie :)

Paula powiem szczerze że mi umknęło twoje pytanie, po prostu go nie widziałam, a czytam w miarę regularnie :) ja rodziłam w grudniu pięć lat temu, miałam wózek po rodzinie, stary model, gondolę robiło się zakładając na ramę kawałek materiału więc ochrona przed zimnem żadna, do kompletu był śpiworek wkładany do wnętrza gondoli i na wierzch jeszcze szło to okrycie na nóżki

teraz planujemy kupić wózek caretero compas i on też tą gondolę ma materiałową więc śpiworek mam zamiar wkładać do środka (mamy taki który kiedyś młodemu do sanek kupowaliśmy, rozmiarem w sam raz pasuje do gondoli :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas wczoraj do domu puścili,ale muszę tam jeszcze w poniedziałek po wypis podjechać.No i przede wszystkim po kartę ciąży,bo wydadzą ja dopiero z wypisem.
    Ja w końcu posłałam,bo nie ma to jak swoje łóżko i wygodny materac.W porównaniu do szpitala i braku snu tam,w domu te małe pobudki przestają mieć znaczenie ;) Tam materac cieniutki,wszystkie rurki z łóżka w plecy mi się wbijały,przez to krzyż bolał jeszcze bardziej.Non stop ktg,w nocy co chwilę polozne z doplerami,no spania nie było wcale prawie...
    Wyobraźcie sobie że mnie w tym szpitalu złapało jakieś przeziębienia czy coś...Z każdym dniem tam coś dochodziło.Zaczelo się zapchanym nos,potem katar,ból gardła i samopoczucie do bani.
    W sobotę to mi lekarz powiedział że jelitowa opanowana,to mam jechać do domu innych zarażać ;) Od razu się spakowałam i siiioooo.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ