X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dziewczyny jakie pasty do zebow uzywacie? Te co zwykle przed ciaza czy teraz bez fluoru?
    Używam lacalut sensitive lub elmex sensitive. Rozmawiałam z dentystka jak to jest z tym fluorem i mówiła, że wartości w pastach do 1500 są bezpieczne, no chyba że ktoś zamiast myć pastą zęby, to ją polyka w sporych ilościach. Przy tym zaznaczyła, że są to pasty, którymi myje się zęby maksymalnie trzy razy dziennie.

XyZ
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali musisz zaufać lekarzowi :) myślę że gdyby coś było nie tak to od razu kierowałby Cię ma dodatkowe badania, ewentualnie szpital. Nie analizuj sama za dużo. Ja też tak robiłam aż stwierdziłam, że mój lekarz to super specjalista. Chwalony na Zaspie w szpitalu i ocenę dziecka i zdrowia zostawiam jemu. :) Na pewno jest dobrze :) wizyta za 2 tyg to już tuż tuż :)

Sylwia ja używam normalnej pasty Elmex. Przed ciążą uzywalam pasty bez fluoru ale w ciąży myślałam że po nich zwymiotuje.

Maruder, biorę z Ciebie od,układ i dzisiaj tez wykoncze swoją listę :) wieczorem obgadamy z mężem a od poniedziałku ruszam z zamówieniami. Niedługo święta więc kurierzy będą obładowani i czas oczekiwania się może wydłużyć.

Maz pojechał do pracy a ja jeszcze siedzę w łóżeczku :) śniło mi się że urodziłam brzydka, gruba Sarę i nie mogłam się do niej przekonać :P

Mama-Ali, helagazela lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Zuzia właśnie się inhaluje, a ja piję napój kawopodobny i czekam na ciocię.

Używam zwykłej pasty do zębów, takiej jak zawsze.

MamaAli ja się nie znam ale jak dr mówi że jest ok to pewnie tak jest. :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ! Miłego dnia :) A gdzie to Kroko się podziewa ? Jeszcze śpi ? :P

Ok, nie wiem co jest z belly, ale jak dodawałam wpis, wpisu Kroko nie było... Cisza tutaj dziś jakaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 09:09

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Mama Ali - ja też używam normalnej pasty, a nie powinno się??

wczoraj byłam na szkoleniu bezpieczny maluch, mam już zapas Bepanthenu dla maluszka i Palmersa dla siebie :), jakieś myjki dla maluszka też dostałam i masę różnych ulotek, warsztaty fajne - dużo wiedzy praktycznej, zwłaszcza pierwsza pomoc niemowlakom

dowiedziałam się też czegoś o fotelikach i testach ADAC - tak sprawdzana przez nas ilość gwiazdek w testach nie jest nam tak naprawdę potrzebna o ile nie jeździmy konkretnym samochodem - testy ADAC przeprowadzane są tylko w jednym modelu samochodu - jest to volkswagen golf VII, w każdym innym samochodzie testy ADAC są niewiarygodne :( (w każdym aucie możemy mieć różny kąt pochylenia kanapy, różną powierzchnię siedzenia, inną długość pasów itp a to na pewno zmienia ocenę)

Dorka87 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko zapytałam o ta pastę bo akurat czytała art o fluorze.

Zaczynam dzisiaj 31tc :-)

emi2016, Aenu lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ! Miłego dnia :) A gdzie to Kroko się podziewa ? Jeszcze śpi ? :P

Ok, nie wiem co jest z belly, ale jak dodawałam wpis, wpisu Kroko nie było... Cisza tutaj dziś jakaś?

Hihi no tak brakło mnie z samego rana. :)

Taka jestem zła na mojego męża że szok.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali - sorry pomyliłam nicki :) myślałam o pytaniu Sylwi :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam jeszcze newsa - może zainteresuje dziewczyny, które biorą witaminy femibion natal II - znalazłam ostatnio w aptece tańsze witaminy o identycznym składzie (różnice minimalne np w zakresie zawartości żelaza), Witaminy to PrenaFolin II + DHA firmy dr.max, ich koszt to 32 złote, a femibion kosztuje około 45-50 zł :) u mnie dostępne w "aptece magicznej"

ana167 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dziewczyny jakie pasty do zebow uzywacie? Te co zwykle przed ciaza czy teraz bez fluoru?

Mi dentystka poleciła Splat Organic, bo ma dobry skład i podobno chroni szkliwo, które u kobiet w ciąży jest wyjątkowo narażone na ubytki. I faktycznie odkąd używam to przeszła mi nadwrażliwość, która w pierwszym trymestrze była zmorą. Ale tanie toto nie jest (chociaż przyznam, wydajne) i nie jest też łatwo dostępne.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia i udanych wizyt ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hihi no tak brakło mnie z samego rana. :)

Taka jestem zła na mojego męża że szok.
    co sie stało?

słuchajcie. wczoraj stwierdziłam że z mężem zachowujemy się juz jak stare dziady. Leżymy sobie w łózku, przytualmy się milutko, mąz do mnie na co mam ochotę? i dalej sie przytuamy milutko i po chwili. To może jutro dziki seks?? :-D nie ukrywam że sie zgodziłam ... i po chwili spalismy :-D
    jak dziady, tylko opowiadamy o tym co zrobimy :-D

Mama-Ali, Vilu, kate88:), ana167, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    a mam jeszcze newsa - może zainteresuje dziewczyny, które biorą witaminy femibion natal II - znalazłam ostatnio w aptece tańsze witaminy o identycznym składzie (różnice minimalne np w zakresie zawartości żelaza), Witaminy to PrenaFolin II + DHA firmy dr.max, ich koszt to 32 złote, a femibion kosztuje około 45-50 zł :) u mnie dostępne w "aptece magicznej"
    A jak z kwasem foliowym? Mi lekarka poleciła ten femibion ze względu na formę kwasu -tam jest metylowany.W innych lekach jest zwykły a przy problemach może źle się wchlaniac.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a powiedzcie mi, gdzie kupujecie koszulę do porodu? Wiadomo, że to idzie zaraz do wyrzucenia, dlatego nie chcę przepłacać :)

/i czy polecacie jakieś fajne koszule/pizamy już po porodzie, takie żeby nadawały się do karmienia i żeby nie wyglądały jak dla starej babci ? :P

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Kobietki a powiedzcie mi, gdzie kupujecie koszulę do porodu? Wiadomo, że to idzie zaraz do wyrzucenia, dlatego nie chcę przepłacać :)

/i czy polecacie jakieś fajne koszule/pizamy już po porodzie, takie żeby nadawały się do karmienia i żeby nie wyglądały jak dla starej babci ? :P

Natki, ja do porodu i po porodzie używałam Italian Fashion- i nawet ta, w której rodziłam jeszcze się nadawała :). Fajne koszule w dobrej cenie dostaniesz w Outlecie na Szadółkach. Zawsze parę groszy mniej ;)

natki89 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    byłam dziś w kontroli i niestety kontynuacja antybiotyku plus nowe leki ble....

Rano byłam na badaniach i na wyniki muszę czekać do poniedziałku - tego nie przewidziałam a jutro mam wizytę. Dobrze tyle, że były to badania żółtaczkę to jak ich brakuje to nie będzie źle. Morfologi nie robiłam bo przy chorobie i tak by jakieś głupoty powychodziły.

Udanego dnia :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu koszulka "do porodu" ma iść do kosza? :/ Ja kupiłam ładną h&m, która jest przystosowana do karmienia. Nie rozumiem czemu mam ją wyrzucać po porodzie? Wyprać w wysokiej temp., wyprasować i gicior! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do porodu wzięłam stara koszulę ktora wywaliłam. A do karmienia kuliłam jakas na allegro z rozpieciami na cycki.
    Po porodzie koszula jest przepocona, zakrwawiona - po co to prac.

Kwas foliowy dla osob z problemamy powinien byc ten metylowany. Nie wszytskie witaminy dla kobiet w ciazy maja ten metylowany. Ja biore prenatal duo i ten ma metylowany i zwykłu. teraz pzrze tydzien bralam inne wit bo tamte sie skonczyly i byl juz zwykly kwas foliowy

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszulkę kupiłam z niskiej półki bo nie lubię spać w koszulach wolę piżamki.
    Jeszcze mam przedpotopowe których też tak naprawdę korzystałam tylko w szpitalu. A, że po porodzie pociłam się jak szczur to musiałam nawet je zmieniać w ciągu dnia.
    Jak wrócimy do domu to wskakuję w moje wygodne i niezawodne piżamki a koszulki pójdą na szmatki :)

natki89 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja do porodu wzięłam stara koszulę ktora wywaliłam. A do karmienia kuliłam jakas na allegro z rozpieciami na cycki.
    Po porodzie koszula jest przepocona, zakrwawiona - po co to prac.

Kwas foliowy dla osob z problemamy powinien byc ten metylowany. Nie wszytskie witaminy dla kobiet w ciazy maja ten metylowany. Ja biore prenatal duo i ten ma metylowany i zwykłu. teraz pzrze tydzien bralam inne wit bo tamte sie skonczyly i byl juz zwykly kwas foliowy

Ja tam nie zdążyłam się spocić, bo miałam ją 1,5h i zaczęłam rodzić ;).
    A już po wszystkim ja przebrałam na inną, która mimo wkładek tez zaplamiłam, potem kolejna. Także musiałabym wyrzucić 3 szt ;). Ale je sobie wyprałam i wygladają jak nowe, serio. Nigdzie nawet mała plamka nie została. Nie chciałam wyrzucać też z tego powodu że one były mega wygodne i fajne, a w domu nie miałam zapasu ;)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ