Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Muska wrote:Cześć.Witam się i ja znad lurowatej kawy (ach jak dobrze smakuje u siebie w domku).Odwuozlam córkę do przedszkola,teraz palaszuje śniadanko (też o niebo lepsze niż w szpitalu mimo że to zwykła kanapka) a do południa muszę się zebrać i jechać do Oławy po ten wypis.
Poza tym że się mega cieszę że jestem w domu to rozkłada mnie chorobami dalej.Mam paskudny kaszel,jakbym płuca miała wypluć,mnóstwo flegmy (sorki za szczegóły),nos cały w schodzących skórkach po mega katarze no i wisienka na torcie- wylazła mi wczoraj opryszczka na wardze.No równia pochyla mówię wam...
Ale wolę się jakoś leczyć w domku już tam dłużej leżećMimo wszystko.Mam tylko nadzieję że nie skończy się antybiotykiem.Poki co domowe sposoby w użyciu.
Pogoda też nie rozpieszcza,chociaż wczoraj było piękne słonko,ale zimno i to już się nie zmieni.
Pozdrawiam
Ja niestety już dwa tygodnie z choroba walczę i w tym 1,5 na antybiotyku i jakoś końca nie widzę.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Ach miał jeszcze tu wspomnieć że jestem zakochana w mojej nowej suszarce bębnowej
Rewelacja.Odkad wróciła ze szpitala to już 6 pralek puściłam i tyle samo suszarek i wszystko już poprawne i mięciutkie w szafkachZyc nie umierac
Pościele,ręczniki i cała ogromną sterta ubrań poprana w 2 dni.Do tego pranie faktycznie mieciusienkie jak kaczuszka.Ciesze się że się decydowałam na zakup tej suszarki.A jaka oszczędność czasu.No i prasować nie trzeba.Pewnie tylko koszule meza,ale tych póki co jeszcze nie prałamGosiak, Paula_29, Krokodylica, kate88:), FreshMm, kasha86, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
my się witamy w 34 tygodniu! Co poniedziałek jak witam kolejny tydzień to nie wierzę że to już tyle czasu zleciało
Ja dzisiaj mam zamiar poprasowac ostatnia ture ciuszkow i zostaną mi tylko kocyki, ręczniki i pościel którą dopiero muszę kupićpoza tym wyprawka w 95% skończona więc zostanie nam tylko czekać
Mały mnie rozpieszcza, wyciąga się, przeciąga. Mój mąż jest zachwycony
Ahh to już tak blisko........Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 09:26
kate88:), helagazela, FreshMm, emi2016, natki89, Nadin lubią tę wiadomość
-
Hej witam się w 33tc
Córka niestety nie poszła do przedszkola, dalej kaszle, chociaż już mniej. Po południu mamy kontrolę u dr, zobaczymy co powie.
Wczoraj wieczór wisiałam nad sedesem, wydarlo mi chyba wszystko co zjadłam przez cały dzień. Ech.
Idę Was poczytać.Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
U mnie też brzydko zimno deszczowo wietrznie. Pranie się robi ale też zazdraszczam suszarkibo też będzie się kisić w łazience. Dobrze że tam okno to nie ma wilgoci. Sterta czeka na wyprasowanie. Córka w przedszkolu cisza spokój. Druga z kolei tak się wypycha że aż mnie skóra boli
. W przyszłym tyg jestem umówiona w szpitalu na ustalenie terminu cc więc już będę jedną nogą przy porodzie hehe
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dobry
Ja dzisiaj do dentysty na przegląd
W sobotę trochę najadłam się strachu bo pojechaliśmy do teściów i zmierzając z samochodu w stronę domu w ciemnościach wpadłam w zasieki teścia( rozłożył na ziemi taka plastikowa siatkę ogrodzeniowa żeby mu pies nie kopał posianej trawy) i gruchnelam prosto na kostkę brukowa:/ kolano zdarte, spodnie porwane, ręka potluczona ale na szczęście podświadomie tak upadałam ze brzuchem nawet nie musnelam ziemi ale ciśnienie to miałam chyba 500
dobrze ze tylko tak to się skończyło..
Właśnie przyszły półki do pokoju Natalki także jeszcze tylko łóżeczko,materacyk i jakieś pierdulki i pokój gotowy
Tez musze się wziąć za praniemoże w tym tygodniu się zbiore
Miłego dnia i kciuki za dzisiejsze wizytyMarzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
AKTUALIZACJA - Aqu
❄26.12.2017❄
AquCHŁOPIEC
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
Mama-AliCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*MICHALINKA & FRANUŚ
GosiakSTAŚ
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
MagO31
❄31.12.2017❄
dagii
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192NIKODEM
Emotka29
LoviloviIGA
Inez87ALEXANDER
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaFELIKS
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMmMALWINA
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLNINA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeDZIEWCZYNKA
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167DZIEWCZYNKA
Dorka87KLARA
Helka891JULECZKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaCHŁOPIEC
piri piri
AenuHANIA
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
MaruderDZIEWCZYNKA
moniiikaaa
basiek86
makasaADAŚ
❄12.01.2018❄
anula1990DZIEWCZYNKA
ViluDARIA
olaola_backDZIEWCZYNKA
❄13.01.2018❄
Ariess
KopciuszekDZIEWCZYNKA
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89SARA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@DZIEWCZYNKA
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85MIKOŁAJ
ktosiowaCHŁOPIEC
Żabcia Real oneCHŁOPIEC
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
PooziomkaZOSIA
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
SzmaragdowaJAGIENKA
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)NATALKA
(sunshine89HANIA
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaANTEK
K..a..s..i..a
KacperekiOliwkaVANESSA
P.CHŁOPIEC
OublierJULIANNA
❄26.01.2018❄
Paula_29CHŁOPIEC
Meridess
KatiśHANIA
kasiarzynaMATEUSZEK
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeNOEMI
MuskaCHŁOPIEC
calzaFILIP
❄29.01.2018❄
EllasiCHŁOPIEC
justysia 90
Eklerka13579GABRIELKA
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016DZIEWCZYNKA
❄05.02.2018❄
jomi81DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniło się:
41 dziewczynek
30 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 15:09
Krokodylica, Aqu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja zacznę przygotowania w nastepnym tyg. Będę miała juz ciuszki przywiezione, planuje w weekend wyjazd do ikei po półki i szuflady i jakoś spróbuję ogarnąc temat.
Ostatnio czuję się w miarę ok.
Jutro wizyty nie mam tylko w czwartek - ehhh już nie mogę się doczekać.... -
moniczko. wrote:Kasha, jak Twój brzuch? Byłaś u lekarza?
Ale przypałętało się do mnie inne cholerstwo - strasznie swędzi mnie tam na dole - nie miałam tak w tej ciąży - boje się, że to zapalenie grzybicze. Pojechałam dziś rano zrobić badanie ogólne moczu i posiew moczu (3 dni aż trzeba czekać na wynik) - jak już będę miała wyniki to wyślę smsem mojemu lekarzowi - może coś przepisze - boję się tylko, że w sumie to swędzenie będzie trwało tydzień zanim skonsultuje to z lekarzem - mam nadzieję, że w III. trym. dziecko jest bardziej chronione przed naszymi infekcjami.
New Baby
Julia -
Muska wrote:Ach miał jeszcze tu wspomnieć że jestem zakochana w mojej nowej suszarce bębnowej
Rewelacja.Odkad wróciła ze szpitala to już 6 pralek puściłam i tyle samo suszarek i wszystko już poprawne i mięciutkie w szafkachZyc nie umierac
Pościele,ręczniki i cała ogromną sterta ubrań poprana w 2 dni.Do tego pranie faktycznie mieciusienkie jak kaczuszka.Ciesze się że się decydowałam na zakup tej suszarki.A jaka oszczędność czasu.No i prasować nie trzeba.Pewnie tylko koszule meza,ale tych póki co jeszcze nie prałam
A możesz przypomnieć dokładnie jaki masz model - i czy to jest pralko - suszarka, czy sama suszarka ?
My nie mamy miejsca na samą suszarkę, ale musimy wymienić pralkę, więc może jakieś małe roszady byśmy zrobili, żeby wszystko pomieścić ...
New Baby
Julia -
Witam sie i ja w 30tyg
Matko ja zamierzam sie za wszystko zabrac pod koniec grudnia tzn pranie, prasowanie, ogarnianie pokoju dla malej, jak narazie zbieramy rzeczy.
Mam do Was pytanko i przepraszam ,ze jest tak nie delikatne ;p
Czy wy tez zauwazylyscie ,ze podczas pocierania, lub robienia siku, zapach okolic intymnych delikatnie mowiac nie jest zadnym zapachem? a wrecz smierdoliNIE WIEM czy powinnam sie martwic, ale podmywam sie w ciagu dnia, i oczywscie kape sie co wieczor a mam wrazenie ,ze cos tam czuje :0 nigdy tak nie mialam ;/
-
kasha86 wrote:A możesz przypomnieć dokładnie jaki masz model - i czy to jest pralko - suszarka, czy sama suszarka ?
My nie mamy miejsca na samą suszarkę, ale musimy wymienić pralkę, więc może jakieś małe roszady byśmy zrobili, żeby wszystko pomieścić ...
Ja mam biala , bo wtedy tylko takie byly ,ale wyglada ladnie, i na prawde sie sprawuje. Suszarka to ogromna wygoda! jedyny minus to pranie eco bubble to minimum 2,5godz ;/
http://www.samsung.com/pl/washing-machines/combo-wd80j6410ax/kasha86 lubi tę wiadomość