X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    A jeszcze mam pytanie do dziewczyn które mają suszarki - co robicie żeby wysuszone ubrania ładnie pachnialy? U mnie są mięciutkie ale nie pachną płynem. Próbowałam jakiś niemieckich chusteczek Lenora do suszarki ale efekt mizerny. Macie jakieś patenty?
    Moje pachną ładnie po wyjęciu, płynem do płukania.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe co do zapachu to ja u siebie też nic takiego nie zauważyłam. Może jednak wskazana by była wizyta u lekarza?
    Ja za to pocę się tak, że masakra (szczególnie w nocy). Koszulkę muszę zmieniać co najmniej 2 razy w tygodniu.

Kasha współczuję ale nie wiem co Ci doradzić. Jak wiadomo i tu i tu może być różnie. Ale Vilu ma rację, może wizyta u psychiatry by się przydała?

Aqu z tymi ruchami to tak jest. U mnie młoda od 3 dni jest bardzo aktywna. Wypina się, że aż boli. A później znając ją, będzie przez dwa dni odpoczywać dzięki czemu pewnie przybędzie mi kilka siwych włosów ;) Aqu a czemu masz już teraz KTG? Taki standard jest u Ciebie w szpitalu?

kasha86 lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj mi też się wydaje, że dość dużo tych jednostek jak na początek. Jakie masz cukry na czczo? Ja zaczynałam od jednej jednostki ok 1,5 tygodnia temu. Dziś już będą 4j ale ilość jednostek zwiększam co trzy dni, żeby nie doprowadzić do hipoglikemii. Moja doktor prowadząca kazała mi też mierzyć cukier o 3 w nocy żeby sprawdzić, czy nie mam za dużych spadków cukru. Ale oczywiście nie chcę podważać zdania Twojego doktora.

bl9czbmh9bslxcao.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam USG. Młoda waży 1,5kg, wszystko jest w normie :) główka jest bardzo nisko i szyjka się trochę skróciła, ale bez paniki. Ciśnienie (po bieganiu - byłam spóźniona) 115/60 xD waga +5,5. Powoli zaczęła tlić się we mnie nadzieja, że może mój organizm zechce jednak wydać dziecko na świat samodzielnie, ale na gdybanie przyjdzie jeszcze czas :) jestem zadowolona.

kate88:), Didi_85, FreshMm, Karmelova, Muska, kasha86, natki89, Krokodylica, ana167, ktosiowa, Paula_29, Maruder, Myszk@, emi2016, Szmaragdowa, Aenu, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    A jeszcze mam pytanie do dziewczyn które mają suszarki - co robicie żeby wysuszone ubrania ładnie pachnialy? U mnie są mięciutkie ale nie pachną płynem. Próbowałam jakiś niemieckich chusteczek Lenora do suszarki ale efekt mizerny. Macie jakieś patenty?
    Ja używam normalnie płynu do płukania do pralki i po wyjęciu z suszarki pięknie pachnie i do tego są mieciutkie ubranka :) Trzeba pamiętać żeby płynu do płukania było mniej niż strzałka zaznaczone w pojemniczku na proszek,bo jak się da za dużo to on jest pobierany już do pierwszego płukania i nic go nie czuć.Lepiej dać mniej,wtedy na pewno nie ucieknie za szybko.No i ja ustawiam raczej 2 płukania.Wiecej to tylko teraz dla noworodka,z jakieś 4,żeby dokładnie proszek wypłukać i płynu nie dodaje wtedy w ogóle.

Gosiak, Nadin lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś to Ty taki szczupaczek w ciąży :D

U mnie z ruchami też jest różnie. Np ostatnie 4 dni były mega spokojne, że aż sama zaczęłam się martwić,a dzisiaj skoki i podskoki na całego :)

Teraz czas na kolację i odpoczynek :) a jutro praktyki w szkole na 10 do 13.30. byle do końca listopada :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, nieee :D mam BMI w okolicach 30, więc staje na rzęsach, żeby się nie rozrosnąć :D

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis całodzienne w rozjazdach :) zrobiłam biocenozę także zobaczymy co antybiotyk wytłukł a co nie... mam białe upławy wiec chyba znowu się cis przyplątało :( zobaczymy...

Zaliczyłam tez dentystę i piaskowanie :) na szczęście nie mam ubytków i moje dziąsła są ok. Jedna z rzeczy jakich się bałam w ciazy to była paradontoza. Także super.

Btw, ja ostatnio mocniej czuje ruchy dziecka :) czuje ze jest jakby silniejsze i mocniej gmera w środku.

relgi09kotjuarzp.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie juz nawet nie ma za bardzo kopniaków, tylko wypychania i rozpychania i przyznam, ze często dość bolesne.
    Tez tak macie, ze odczuwacie te ruchy w sposób nieprzyjemny? Wiadomo, ze cieszy jak mały sie rusza, ale czasem jak sie wypnie to mam wrażenie, ze brzuch jest za ciasny, bo mnie prostu tak nieprzyjemnie ciągnie. I nie mówię tu o kopniakach w narządy czy zebra, po prostu o wspinaniu skory brzucha.

moniczko. lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz nie ma wielkich szaleństw, aczkolwiek wystarczy ze troszke brzuch przycisne i i mały od razu sie rusza. W nocy spi jak zaklęty, w zasadzie w ogole go nie odczuwam. Ulubione pory to ok 10 rano i 10 wieczor - wtedy jest szaleństwo. No i moj syn cierpi na wieczne czkawki, dzis np juz 7 razy;/

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bolesne i nieprzyjemne wypychania przez brzuch, czasami potrafię wskazać piąstkę albo stopę Malwinki. Kopanie w narządy nadal jest: w pęcherz moczowy, jelita, a wieczorem w łóżku obowiązkowo kopniak w żołądek, bo noc bez zgagi nocą straconą ;)

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana delikatny dyskomfort to jest dobrze powiedziane. U mnie jest tak, że mała wypycha się np pod lewymi żebrami a boli mnie wtedy wiązadło w prawej pachwinie :/ z tygodnia na tydzień czuję że jest coraz silniejsza.

U nas do jutra jest w domu teść (bardzo nam teraz pomógł przy remoncie) ale na szczęście jutro jedzie. Piszę na szczęście bo zawsze się będę bardziej swobodnie czuła i będę mogła się bez krępacji wydepilować (ostatnio to przypomina gimnastykę artystyczną :D ). I jutro zaczynamy szkołę rodzenia :)

bl9czbmh9bslxcao.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, kopanie w jelita :) samego kopania nie czuję ale wiem kiedy było bobpo chwili muszę biec do kibelka ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

bl9czbmh9bslxcao.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, kopanie w jelita :) samego kopania nie czuję ale wiem kiedy było bo po chwili muszę biec do kibelka ;)

bl9czbmh9bslxcao.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    O tak, kopanie w jelita :) samego kopania nie czuję ale wiem kiedy było bobpo chwili muszę biec do kibelka ;)

Ja też od razu do toalety :D czasami czuję ból tam na dole, a czasami niedokładnie, ale się rusza wcześniej, to wiem, że to była przyczyna

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ruchy to już wypychanie we wszystkie możliwe strony. A jak się usadowił główką pod żebrami i mi tak mocno naciskał to myślałam, że już nie dam rady jak nie zmieni pozycji. Często też opiera mi coś o kość biodrową i tak mocno naciska. A teraz nawet moja Zuzia czuje już wyraźne kopniaki (wcześniej nie potrafiła się skupić) ale jak zobaczyła jak brzuch się wypina w różnych miejscach to zaczęła się tym interesować i strasznie ją to bawi. A jak ją mały kopnie w pupę lub plecki to dopiero ma radochę

Krokodylica, FreshMm, Nadin lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim! Witam się przy wtorku z jeszcze mocno zaspaymi oczami.;p Dzisiaj pobudka niestandardowa - godz. 6:13 przychodzi sms, po chwili połączenie od kuriera, że będzie po 11 i bam - koniec rozmowy, facet odłożył telefon, nie zaczekal nawet na odp., czy będę wtedy w domu. :] Miłego dnia! Ktoś dzisiaj wizytuje? ;)

XyZ
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się po kompletnie nieprzespanej nocy.

• natki89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) a ja nawet dobrze spałam mimo wczorajszych fatalnych info :/ okazało się że uczelnia na której robię podyplomowke Ostała poddana likwidacji. Nie mamy prawa do kontynuowania nauki, poprzednie semestry i kasa przepadły. Zostaly mi 3 zjazdy i w styczniu koniec. Trwa spór między 2 właścicielkami szkoły. Szkoła już nie figuruje nawet w rejestrze. 2700 w dupę za przeproszeniem i cały rok nauki na darmo. Z Malutka już tak szybko innej podyplomowka nie zacznę. Dzisiaj muszę jechać na praktyki i powiem opiekunce co i jak. Może na przyszłość przepisze mi godziny. :(

Wizytujące mamusie, powodzenia!

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Dzień dobry :) a ja nawet dobrze spałam mimo wczorajszych fatalnych info :/ okazało się że uczelnia na której robię podyplomowke Ostała poddana likwidacji. Nie mamy prawa do kontynuowania nauki, poprzednie semestry i kasa przepadły. Zostaly mi 3 zjazdy i w styczniu koniec. Trwa spór między 2 właścicielkami szkoły. Szkoła już nie figuruje nawet w rejestrze. 2700 w dupę za przeproszeniem i cały rok nauki na darmo. Z Malutka już tak szybko innej podyplomowka nie zacznę. Dzisiaj muszę jechać na praktyki i powiem opiekunce co i jak. Może na przyszłość przepisze mi godziny. :(

Wizytujące mamusie, powodzenia!

Wspolczuje, nie ma nic w umowie w sprawie dochodzenia roszczen?

Nie poddawaj sie, ja tam planuje od pazdziernika przyszlego roku cos zaczac, ale wierze przy tym ogromnie ze urodze aniolka:D

l22nkrhm0evewuhw.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ