X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje. Super że sobie radzi :)

wronka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje!!!! Dla Antka dużo silniejszy zdrówka :) Całkiem spory ten Twój chłopaczek i 9/10pkt to świetny wynik! Pewnie za niedługo będzie już mógł leżeć obok Ciebie,a teraz inkubator to pewnie bardziej zapobiegawczo i dla temperatury.
    Trzymajcie się dzielnie i Ty zdrowiej szybciutko i wracaj do pełni sił bo z 2 w domu będzie się działo ;)

wronka, pippi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW!!! Wronka! serdeczne gratulacje i oczywiście kciuki za małego :D ja myślę że Antek chciał już pierwszy prezent od mikołaja dostać a tak szybko się ewakuował żebyście zdążyli go powiadomić o nowym obywatelu :D

Dziś mam wizytę u lekarza, niestety nie swojego bo nie ma miejsc, trzymajcie kciuki, co prawda nie zauważyłam nic niepokojącego, ale chyba się trochę nakręcam przez forum ;)

ktosiowa, wronka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też zbieram się na wizytę. Mam w planie kupić usg bo już do końca porodu mi nie przysługuje a bardzo się martwię o wagę synka. No zobaczymy. Dam znać :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka moje wielkie gratuluacje dla Ciebie i życzę dużo, ogromnie dużo zdrowia dla Antka! To super, że maluszek jest już z Tobą. Troszkę wcześniej niż powinien, ale najwyraźniej postanowił zrobić mamie wcześniejszy prezent na święta :)

wronka lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przyjmujecie jeszcze nowe osoby do grupy? Ja mam termin na 02.02.2018r ale czuje ze moja corcia wyjdzie w styczniu, nie w lutym.

Wronka jestem w szoku, ale szczere gratulacje i zdrowka dla Antosia,duży i silny chłopak, da sobie rade. Chyba chciał być starszy :D

Marzycielka111192 jak to Ci juz bezpłatne USG nie przysługuje? Slyszalam o tym, ale z tego co wiem, to ginekolodzy do końca ciąży robią to USG i nie każą płacić, więc trochę mnie to dziwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 09:35

ktosiowa, wronka, Vilu, Aenu lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje i kciuki za Antka!
    Ja z moją paskudą też w domu bo kaszle smarka rzyga od kaszlu i wszystko co tylko możliwe. Stary też chory że można oszalec na szczęście ja się trzymam, piję pyłek pszczeli jem czosnek a te moje cherlaki nie chcą to takie efekty ech
    Moja też nie jadła w przedszkolu nawet Pani zaproponowała żebyśmy zrezygnowali z obiadów bo po co płacić jak inne dzieci zjadły to ona się bawiła a posiłki mają takie fajne że szkoda że nie mogłam do domu brać bo sama bym zjadła:) ale już jej przeszło samo, owszem nie zawsze zje bo są rzeczy których nie lubi ale próbuje często a jak zupy to zjada zawsze

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka serdeczne gratulacje:) Antek to już spory chłopczyk jak na ten tc. Trzymamy kciuki byście szybko mogli wyjść i wszystko było ok

wronka lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka olbrzymie gratulacje :) Antki to fajne chłopaki i dadzą sobie świetnie radę :)

Witam nową mamusię :)

Didi kolejny dzień za wami, będzie dobrze, zobaczysz :) mocno trzymam kciuki :)

A ja wczoraj wózek rozłożyłam i teraz się wietrzy :) jutro wypłata więc muszę coś kupić chociaż jeden komplet ubranek i podstawowe art higieniczne bo zaczynam się co raz bardziej stresować :(

też tak macie że znacie już godziny aktywności waszych maluchów i macie schizę gdy maluch nie porusza się jak w zegarku ?? ja zawsze mam pobudkę w brzuszku 7.30 a dziś 8.10 i nic, dopiero po 10 minutach się zaczęło - normalnie osiwieję :)

co do jedzenia w przedszkolu to nie zmuszać, najlepiej poprosić panie w przedszkolu by też w żaden sposób nie wmuszały - zachęcały małej do jedzenia, niech postawią talerzyk przed córką, jeśli nie zje niech go zabiorą po skończonym posiłku, ale bez żadnego komentarza - jeśli córka będzie czuła jakąkolwiek presję to tylko bardziej się zablokuje

wronka, Didi_85, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Wronka, serdeczne gratulacje... nawet nie w grudniu tylko jeszcze na listopad się załapał :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Wronka :) zdrówka dla maluszka. Na pewno będzie dobrze!

relgi09kotjuarzp.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/3f647cfff584.jpg.html

Bubu93, Mama-Ali, Inez87, Gosiak, Lovilovi, Vilu, Paula_29, Aenu, Krokodylica, Myszk@, Szmaragdowa, calza lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Cześć dziewczyny, przyjmujecie jeszcze nowe osoby do grupy? Ja mam termin na 02.02.2018r ale czuje ze moja corcia wyjdzie w styczniu, nie w lutym.

Wronka jestem w szoku, ale szczere gratulacje i zdrowka dla Antosia,duży i silny chłopak, da sobie rade. Chyba chciał być starszy :D

Marzycielka111192 jak to Ci juz bezpłatne USG nie przysługuje? Slyszalam o tym, ale z tego co wiem, to ginekolodzy do końca ciąży robią to USG i nie każą płacić, więc trochę mnie to dziwi..
    Niewiem jak jest w Polsce bo nie prowadziłam tam ciąży :) ja mieszkam w Niemczech i tu raczej się tego trzymają, tylko 3 bezpłatne usg w czasie całej ciąży. Dodatkowe zwykłe usg 35 € Ale moja ubezpieczalnia oddaje podczas całej ciąży 100 € za jakieś lekarstwa albo właśnie usg więc wystarczy że wyśle do nich rachunek i mi oddadzą

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Dziewczyny dzięki za kciuki ale teraz proszę o kciuki za Antka niestety postanowił opuścić brzuszek mamusi i się urodził 30.11 o godz 2:19 przez cesarskie ciecie zaczęło spadać tętno więc musieli zakończyć ciążę .Zdjecia jeszcze nie mam bo jest na nenatologii waży 2414g i ma 48 cm dostał 9/10 pkt Apgart teraz tylko kciuki żeby nie pogorszył się oddechowo.
    Także ja już mam swoje szczęście mimo że miałam być styczniową mamą :)

Gratulacje:*
    Niech Antek zdrowo się chowa :)

wronka lubi tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laski, pozdrowienia z zachmurzonego Szczecina, zasp sniegu to ja tu od paru lat nie widzialam...;/

Wronka gratulacje, sliczny duzy chlopak!!! A Ty jak sie czujesz po cesarce?

wronka lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Wronka, wielkie gratulacje i kciuki za Antka :D

wronka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Wow super kawał chłopaka!! Nie wygląda na tak wczesny tydzień ja bym nawet dała że ma co najmniej 3kg :). A jakie włosy super!

wronka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadze ciążę i w Polsce i w Niemczech. Stad, ze w Polsce chodze dla kontroli i spokoju, bo rodzic będę w Niemczech. Dzięki za informacje,nie wiedziałam o tym. Ale ja zaczęła prowadzić w Niemczech od 7 miesiąca, także USG tam miałam jak dotąd raz. Wiem, ze 4 tyg przed planowanym porodem dostaje skierowanie od lekarza do szpitala i tam mnie badają itd i miejsce juz dla mnie będzie, dopóki dziecię nie zechce wyjść.

Ja nie mogę otworzyc tego linku co wystawiła Wronka, nie wiem czemu :(

EDIT: Udało się, otworzyłam. Cudowny chłopczyk, jakie ma bujne włoski. Duży jest, niebwyglada jakoś specjalnie, ze jest wczesniaczkiem. Jeszcze raz gratulacje zdrowia i siły Wam życzę! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 11:04

wronka lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje!!!!!! SYnek sliczny :-)
    3 mam kciuki żeby szybko był z tobą.

Mama-Ali - ja bede rodzic prawdopodobnie w redłowie (mieszkam 7min drogi od tego szpitala). Ewentualnie w wojewódzkim bo tam jest mój lekarz, ale to zupełnie awaryjnie bo troche daleko.

Zainspirowałam sie waszymi postami i chyba przygotuje torby już dla mnie i dla dziecka do szpitala bo kurcze nie wiadomo co i jak :-)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:

Piękny!!! I faktycznie nie wygląda jakby wczesniej wyskoczył!

Aenu, wronka, Melevis lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ