X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje. Super że sobie radzi :)

wronka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje!!!! Dla Antka dużo silniejszy zdrówka :) Całkiem spory ten Twój chłopaczek i 9/10pkt to świetny wynik! Pewnie za niedługo będzie już mógł leżeć obok Ciebie,a teraz inkubator to pewnie bardziej zapobiegawczo i dla temperatury.
    Trzymajcie się dzielnie i Ty zdrowiej szybciutko i wracaj do pełni sił bo z 2 w domu będzie się działo ;)

wronka, pippi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW!!! Wronka! serdeczne gratulacje i oczywiście kciuki za małego :D ja myślę że Antek chciał już pierwszy prezent od mikołaja dostać a tak szybko się ewakuował żebyście zdążyli go powiadomić o nowym obywatelu :D

Dziś mam wizytę u lekarza, niestety nie swojego bo nie ma miejsc, trzymajcie kciuki, co prawda nie zauważyłam nic niepokojącego, ale chyba się trochę nakręcam przez forum ;)

ktosiowa, wronka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też zbieram się na wizytę. Mam w planie kupić usg bo już do końca porodu mi nie przysługuje a bardzo się martwię o wagę synka. No zobaczymy. Dam znać :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka moje wielkie gratuluacje dla Ciebie i życzę dużo, ogromnie dużo zdrowia dla Antka! To super, że maluszek jest już z Tobą. Troszkę wcześniej niż powinien, ale najwyraźniej postanowił zrobić mamie wcześniejszy prezent na święta :)

wronka lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przyjmujecie jeszcze nowe osoby do grupy? Ja mam termin na 02.02.2018r ale czuje ze moja corcia wyjdzie w styczniu, nie w lutym.

Wronka jestem w szoku, ale szczere gratulacje i zdrowka dla Antosia,duży i silny chłopak, da sobie rade. Chyba chciał być starszy :D

Marzycielka111192 jak to Ci juz bezpłatne USG nie przysługuje? Slyszalam o tym, ale z tego co wiem, to ginekolodzy do końca ciąży robią to USG i nie każą płacić, więc trochę mnie to dziwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 09:35

ktosiowa, wronka, Vilu, Aenu lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje i kciuki za Antka!
    Ja z moją paskudą też w domu bo kaszle smarka rzyga od kaszlu i wszystko co tylko możliwe. Stary też chory że można oszalec na szczęście ja się trzymam, piję pyłek pszczeli jem czosnek a te moje cherlaki nie chcą to takie efekty ech
    Moja też nie jadła w przedszkolu nawet Pani zaproponowała żebyśmy zrezygnowali z obiadów bo po co płacić jak inne dzieci zjadły to ona się bawiła a posiłki mają takie fajne że szkoda że nie mogłam do domu brać bo sama bym zjadła:) ale już jej przeszło samo, owszem nie zawsze zje bo są rzeczy których nie lubi ale próbuje często a jak zupy to zjada zawsze

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka serdeczne gratulacje:) Antek to już spory chłopczyk jak na ten tc. Trzymamy kciuki byście szybko mogli wyjść i wszystko było ok

wronka lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka olbrzymie gratulacje :) Antki to fajne chłopaki i dadzą sobie świetnie radę :)

Witam nową mamusię :)

Didi kolejny dzień za wami, będzie dobrze, zobaczysz :) mocno trzymam kciuki :)

A ja wczoraj wózek rozłożyłam i teraz się wietrzy :) jutro wypłata więc muszę coś kupić chociaż jeden komplet ubranek i podstawowe art higieniczne bo zaczynam się co raz bardziej stresować :(

też tak macie że znacie już godziny aktywności waszych maluchów i macie schizę gdy maluch nie porusza się jak w zegarku ?? ja zawsze mam pobudkę w brzuszku 7.30 a dziś 8.10 i nic, dopiero po 10 minutach się zaczęło - normalnie osiwieję :)

co do jedzenia w przedszkolu to nie zmuszać, najlepiej poprosić panie w przedszkolu by też w żaden sposób nie wmuszały - zachęcały małej do jedzenia, niech postawią talerzyk przed córką, jeśli nie zje niech go zabiorą po skończonym posiłku, ale bez żadnego komentarza - jeśli córka będzie czuła jakąkolwiek presję to tylko bardziej się zablokuje

wronka, Didi_85, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Wronka, serdeczne gratulacje... nawet nie w grudniu tylko jeszcze na listopad się załapał :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Wronka :) zdrówka dla maluszka. Na pewno będzie dobrze!

relgi09kotjuarzp.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/3f647cfff584.jpg.html

Bubu93, Mama-Ali, Inez87, Gosiak, Lovilovi, Vilu, Paula_29, Aenu, Krokodylica, Myszk@, Szmaragdowa, calza lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Cześć dziewczyny, przyjmujecie jeszcze nowe osoby do grupy? Ja mam termin na 02.02.2018r ale czuje ze moja corcia wyjdzie w styczniu, nie w lutym.

Wronka jestem w szoku, ale szczere gratulacje i zdrowka dla Antosia,duży i silny chłopak, da sobie rade. Chyba chciał być starszy :D

Marzycielka111192 jak to Ci juz bezpłatne USG nie przysługuje? Slyszalam o tym, ale z tego co wiem, to ginekolodzy do końca ciąży robią to USG i nie każą płacić, więc trochę mnie to dziwi..
    Niewiem jak jest w Polsce bo nie prowadziłam tam ciąży :) ja mieszkam w Niemczech i tu raczej się tego trzymają, tylko 3 bezpłatne usg w czasie całej ciąży. Dodatkowe zwykłe usg 35 € Ale moja ubezpieczalnia oddaje podczas całej ciąży 100 € za jakieś lekarstwa albo właśnie usg więc wystarczy że wyśle do nich rachunek i mi oddadzą

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Dziewczyny dzięki za kciuki ale teraz proszę o kciuki za Antka niestety postanowił opuścić brzuszek mamusi i się urodził 30.11 o godz 2:19 przez cesarskie ciecie zaczęło spadać tętno więc musieli zakończyć ciążę .Zdjecia jeszcze nie mam bo jest na nenatologii waży 2414g i ma 48 cm dostał 9/10 pkt Apgart teraz tylko kciuki żeby nie pogorszył się oddechowo.
    Także ja już mam swoje szczęście mimo że miałam być styczniową mamą :)

Gratulacje:*
    Niech Antek zdrowo się chowa :)

wronka lubi tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laski, pozdrowienia z zachmurzonego Szczecina, zasp sniegu to ja tu od paru lat nie widzialam...;/

Wronka gratulacje, sliczny duzy chlopak!!! A Ty jak sie czujesz po cesarce?

wronka lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Wronka, wielkie gratulacje i kciuki za Antka :D

wronka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Wow super kawał chłopaka!! Nie wygląda na tak wczesny tydzień ja bym nawet dała że ma co najmniej 3kg :). A jakie włosy super!

wronka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadze ciążę i w Polsce i w Niemczech. Stad, ze w Polsce chodze dla kontroli i spokoju, bo rodzic będę w Niemczech. Dzięki za informacje,nie wiedziałam o tym. Ale ja zaczęła prowadzić w Niemczech od 7 miesiąca, także USG tam miałam jak dotąd raz. Wiem, ze 4 tyg przed planowanym porodem dostaje skierowanie od lekarza do szpitala i tam mnie badają itd i miejsce juz dla mnie będzie, dopóki dziecię nie zechce wyjść.

Ja nie mogę otworzyc tego linku co wystawiła Wronka, nie wiem czemu :(

EDIT: Udało się, otworzyłam. Cudowny chłopczyk, jakie ma bujne włoski. Duży jest, niebwyglada jakoś specjalnie, ze jest wczesniaczkiem. Jeszcze raz gratulacje zdrowia i siły Wam życzę! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 11:04

wronka lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka gratulacje!!!!!! SYnek sliczny :-)
    3 mam kciuki żeby szybko był z tobą.

Mama-Ali - ja bede rodzic prawdopodobnie w redłowie (mieszkam 7min drogi od tego szpitala). Ewentualnie w wojewódzkim bo tam jest mój lekarz, ale to zupełnie awaryjnie bo troche daleko.

Zainspirowałam sie waszymi postami i chyba przygotuje torby już dla mnie i dla dziecka do szpitala bo kurcze nie wiadomo co i jak :-)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:

Piękny!!! I faktycznie nie wygląda jakby wczesniej wyskoczył!

Aenu, wronka, Melevis lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ