Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malineeczkaa wrote:Ja prowadze ciążę i w Polsce i w Niemczech. Stad, ze w Polsce chodze dla kontroli i spokoju, bo rodzic będę w Niemczech. Dzięki za informacje,nie wiedziałam o tym. Ale ja zaczęła prowadzić w Niemczech od 7 miesiąca, także USG tam miałam jak dotąd raz. Wiem, ze 4 tyg przed planowanym porodem dostaje skierowanie od lekarza do szpitala i tam mnie badają itd i miejsce juz dla mnie będzie, dopóki dziecię nie zechce wyjść.
Ja nie mogę otworzyc tego linku co wystawiła Wronka, nie wiem czemu
EDIT: Udało się, otworzyłam. Cudowny chłopczyk, jakie ma bujne włoski. Duży jest, niebwyglada jakoś specjalnie, ze jest wczesniaczkiem. Jeszcze raz gratulacje zdrowia i siły Wam życzę! :* -
nick nieaktualnyHejka.
Wronka Gratulacje ☺☺☺ szybkiego powrotu do sil dla Ciebie i dla synka duzo zdrowka ❤❤❤ duzy chlopak wiec da sobie szybko rade ☺
Dziewczyny spokojnych wizyt zycze ☺
Ja mam tragiczne noce bezsenne i co chwile siusiu biegam ale mloda jest b.nisko i uwielbia moj pecherz ☺
U nas mrozno ale bez sniegu jeszcze.
Dobrego dnia zycze ❤☺Angela* lubi tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Ja od 24 tc mogłam się zameldować w tym szpitalu w którym chce rodzić. Wcześniej byliśmy na takim wieczorze otwartym w szpitalu. Mówią wszystko co i jak. Oprowadzaja po porodowce, po sali poporodowej. Mój szpital ma dwa takie wieczory w miesiącu więc może sobie zobacz u siebie bo naprawdę fajna sprawa
No ja nie słyszałam o wieczorach, ale gin z Niemczech mówił, ze jak wystawi skierowanie to mam zadzwonić do ordynatora szpitala i sie umówić. Ordynator Polak, także dla mnie bomba. No i tam jak pojade i z nim będę gadać, to będzie robił badanie na paciorkowca i nie wiem co jeszcze, a położne oprowadza mnie po salach, wytłumacza co i jak. Także mam nadzieje, ze mi się spodoba. Chciałabym spróbować porodu w wodzie, ale kto wie jak to będzie. Na pewno lepiej niż w PolsceJa otworzylam link Wronki jak pierw GK zacytowalam i skopiowalam od slow https: do słów html podajze. A to co wyskakuje pierwsze i ostatnie czyli (QUOTE..) to usuwam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 11:29
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Oj Wronko kochana, gratulacje serdeczne, alez masz pieknego synka! Dobrze, ze taki duzy i silny i zgadzam sie z dziewczynami, ze wcale nie wyglada na wczesniaka!
Moj tez powinien juz miec ok. 2500, ale jakos trudno mi uwierzyc, ze mam w brzuchu takiego "dojrzalego" malca jak Ty!
No i jak to wiele zalezy od indywidualnego przypadku: na forum mojego starszaka dziewczyna urodzila w 33tc i wypuscili ich po 4 dniach ze szpitala (to bylo przed sama Wigilia), bo uznali, ze maly jest wystarczajaco silny. Z kolei moja bliska przyjaciolka urodzila w 35tc+2, synek wazyl 1900 i byli 2 tygodnie na neonatologii.
EDIT:
A wlasnie chcialam pisac wczoraj, ze juz prawie wszystkie przezylysmy listopad i ze bedziemy co najwyzej grudniowymi mamusiami, a tu prosze jaka niespodzianka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 11:55
Malineeczkaa, Marzycielka111192, wronka lubią tę wiadomość
-
Hej
Gratulacje! maly jest sliczny! wgl nie wyglada na wczesniaka!
A Ty jak sie czujesz?
Ja wczostaj bylam u poloznej, wyniki krwi ok, tylko mala sie przekrecila i lezy poprzecznie ;/ a juz byla glowka w dole od 28tc ;/ mam nadzieje ,ze jeszcze zmieni pozycje. Polozna powiedziala ,ze czekamy do 36tc a potem zobaczymy, tutaj pewnie beda mi proponowali przekrecanie malej, na co sie nie zgodze.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!helagazela lubi tę wiadomość
-
WhyMe wrote:Hej
A Ty jak sie czujesz?
Ja wczostaj bylam u poloznej, wyniki krwi ok, tylko mala sie przekrecila i lezy poprzecznie ;/ a juz byla glowka w dole od 28tc ;/ mam nadzieje ,ze jeszcze zmieni pozycje. Polozna powiedziala ,ze czekamy do 36tc a potem zobaczymy, tutaj pewnie beda mi proponowali przekrecanie malej, na co sie nie zgodze.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
WhyMe, dlaczego sie nie chcesz zgodzic na przekrecanie? W razie czego sluze doswiadczeniem, ja przekrecalam mojego drugiego synka. Ale nie zamartwiaj sie na razie na zapas, mala ma jeszcze czas. -
WhyMe wrote:Hej
A Ty jak sie czujesz?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Oj współczuję stresu na końcówce.
U mnie niestety nie lepiej, no i też wszyscy mówia, spokojnie, jest jeszcze czas, a to już 36tc i młody się nie garnie do fiknięcia, a z tego co mówi moja lekarka, z tygodnia na tydzień szanse maleją... -
Malineeczkaa wrote:No ja nie słyszałam o wieczorach, ale gin z Niemczech mówił, ze jak wystawi skierowanie to mam zadzwonić do ordynatora szpitala i sie umówić. Ordynator Polak, także dla mnie bomba. No i tam jak pojade i z nim będę gadać, to będzie robił badanie na paciorkowca i nie wiem co jeszcze, a położne oprowadza mnie po salach, wytłumacza co i jak. Także mam nadzieje, ze mi się spodoba. Chciałabym spróbować porodu w wodzie, ale kto wie jak to będzie. Na pewno lepiej niż w Polsce
Ja otworzylam link Wronki jak pierw GK zacytowalam i skopiowalam od slow https: do słów html podajze. A to co wyskakuje pierwsze i ostatnie czyli (QUOTE..) to usuwam.
Oj ja bym tak Polski nie dyskryminowala, mam kuzynke co rodzila kilka miesiecy temu drugie dziecko na Bawarii, pierwsze urodzila w Polsce. Jakosc opieki w czasie porodu wspomina w jednym i drugim szpitalu tak samo dobrze. W Szczecinie sa dwa szpitale w ktorych jest wanna i mozna rodzic w wodzie. Choc jest malo chetnych. Polozne zachecaja teraz do porodow wertykalnych. Pozycja "na biedronke" odchodzi do lamusa. Jak to mojej mamie powiedzialam to skwitowala "ale wymyslaja!" -
wronka 30.11 o godz. 2.19 synek Antek waga 2414g, 48 cm, 34tc
❄26.12.2017❄
AquCHŁOPIEC
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
Mama-AliCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*MICHALINKA & FRANUŚ
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
MagO31
❄31.12.2017❄
dagii
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192NIKODEM
Emotka29
LoviloviIGA
Inez87ALEXANDER
GosiakSTAŚ
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaFELIKS
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMmMALWINA
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLNINA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeDZIEWCZYNKA
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167DZIEWCZYNKA
Dorka87KLARA
Helka891JULECZKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
piri piri
AenuHANIA
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
MaruderDZIEWCZYNKA
moniiikaaa
basiek86
makasaADAŚ
❄12.01.2018❄
anula1990DZIEWCZYNKA
ViluDARIA
olaola_backDZIEWCZYNKA
❄13.01.2018❄
Ariess
KopciuszekDZIEWCZYNKA
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89SARA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@DZIEWCZYNKA
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85MIKOŁAJ
ktosiowaCHŁOPIEC
Żabcia Real oneCHŁOPIEC
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
PooziomkaZOSIA
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
SzmaragdowaJAGIENKA
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)NATALKA
(sunshine89HANIA
Bubu93
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaANTEK
K..a..s..i..a
KacperekiOliwkaVANESSA
P.CHŁOPIEC
OublierJULIANNA
❄26.01.2018❄
Paula_29JULIAN
Meridess
KatiśHANIA
kasiarzynaMATEUSZEK
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeNOEMI
MuskaCHŁOPIEC
calzaFILIP
❄29.01.2018❄
EllasiCHŁOPIEC
justysia 90
Eklerka13579GABRIELKA
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016DZIEWCZYNKA
MalineeczkaaDZIEWCZYNKA
❄05.02.2018❄
jomi81DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniły się:
42 dziewczynki
30 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 13:50
BlackCatNorL, Angela*, ana167, Eklerka13579, Mama-Ali, Inez87, Maruder, kate88:), zapachmalin, Krokodylica, moniczko., natki89, calza lubią tę wiadomość
-
Hela
Bardzo sie boje ,ze moga jej zrobic tym krzywde, polamac roczke, nozke i podobno ni jest to do konca bezpieczne a i bardzo bolesne ,ale byc moze sie myle. Jakie sa Twoje doswiadczenia?
Mama Ali
Trzymam kciuki za nasze dzieciaczki
Mi polozna mowila ze do 36tc mam 85% ze sie przekreci ale po 36tc szanse sa 50% na 50%, niech fikaja w brzuszkuMama-Ali lubi tę wiadomość
-
Kurcze Wronka, muszę Ci napisać że nieźle mi ciśnienie podniosłaś swoim porodem
i zmotywowałaś!
Własnie ułożyłam ciuszki w komodzie i szafie, ogarnełam pokój i torbę na wyjście ze szpitala, a do tego wydaje mi się że mam dziwny ból brzucha i ciągle biegam do wc żeby sprawdzić czy nie plamię. Także tak...A wcześniej wszystko było ok
.
Poród urojony zaraz będę miała.
Krokodylica, inessa, Eklerka13579, ana167, wronka lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Kurcze Wronka, muszę Ci napisać że nieźle mi ciśnienie podniosłaś swoim porodem
i zmotywowałaś!
Własnie ułożyłam ciuszki w komodzie i szafie, ogarnełam pokój i torbę na wyjście ze szpitala, a do tego wydaje mi się że mam dziwny ból brzucha i ciągle biegam do wc żeby sprawdzić czy nie plamię. Także tak...A wcześniej wszystko było ok
.
Poród urojony zaraz będę miała.
Mama-Ali, inessa lubią tę wiadomość