X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Paula u mnie są Momme a z dermy jest tylko szampon, oliwka, maść łagodząca, krem pielęgnacyjny i chusteczki, ale ich cena jest porażająca :) duże babydream też były, ale to pewnie zależy od wielkości sklepu, w moim tylko kilka sztuk kosmetyków Hippa było, ale udało się kupić

calza coś wykazało ktg?? czy po prostu wolą chuchać na zimne??

Paula potwierdzam, że po 3 nocy będzie Ci wszystko jedno :) a może spróbuj sobie muzykę na słuchawkach puścić :)
    To dziwne. Ale są na półkach i można kupić czy są wyłączone z promocji. Bo u nas jest derma na półce, ale Pani powiedziała że nie wchodzi na 2+2 dlatego pytam

Wiesz może po 3 w nocy zasne ale co to za pocieszenie jak o 5 muszę wstać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 18:25

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi wydaje mi że nie masz rozmiaru 80B chyba że jesteś z tych bardziej puszystych Pań ale chyba nie z tego co pamiętam. Kiedyś jak nie było dobrych firm to się takie rozmiary nosiło ale pamiętajcie że biustu( a szczególnie ważne to po ciąży) nie trzymają ramiączka a obwód. Ja pracowałam z brafiterkami.bardzo dużo kobiet ma źle dobrane staniki. Zasada jest taka, że obwód stanika ma być na tyle ciasny że jesteś w stanie włożyć dwa palce.jeśli wlozysz pod zapięcie całą rękę to już jest za luźny i piersi nie trzyma. Nie może byc za nisko ani za wysoko na łopatkach. Polecam wizytę u brafiterki albo chociaż jakiś filmik na you tube na ten temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 18:27

Szmaragdowa, małżowinka, Lovilovi lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dni w szpitalu wszystkie są takie same. Codziennie o 5:30 dzwonie do męża budzić go do pracy i dzis też zadzwoniłam bo nie ogarnęłam ze jest sobota :D
    Im dłużej tu leze tym gorzej czuje się psychicznie, zaczyna mnie wszystko bolec normalnie :/
    Calza-kciuki za Ciebie

calza, ana167, Vilu lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przenieśli mnie na patologię ciąży, skurcze są, ale nie takie groźne jak te, z którymi przyjechałam. Jem kanapkę z subway i chyba w końcu się kimnę.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę Wam tych szpitali. No ale jak to pomaga Waszym maluszkom to trzeba wysiedzieć swoje :) dacie radę :)

Ja dzisiaj czuje jakaś totalna niemoc. Mąż chciał zabrać mnie do Gdańska na spacer na coroczny jarmark bożonarodzeniowy, ale ledwo wyjechaliśmy z domu i mówiłam że za zimno i za późno już :P skręciliśmy do Lidla po pierniki i będziemy pod kocem oglądać film i pić herbatkę z imbirem, miodem i cytryną :)

Ehh jutro do szkoły na 8 do 16.40 i jak Boga kocham cały dzień matematyka :o ale tylko jeszcze jutro i koniec z siedzeniem w ławce. Napiszę tylko kilka prac na zaliczenie i niech produkują dyplom dla mnie :)

Ps. Odnośnie staników, gdzie kupię wlasbir dobre jakościowo i utrzymujące piersi? Bo jak dla mnie te wszystkie esotiq Intimissimi itp po kilku praniach jakościowo nie różnią się od tych z sieciowek.

Miłego wieczoru :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Nie zazdroszczę Wam tych szpitali. No ale jak to pomaga Waszym maluszkom to trzeba wysiedzieć swoje :) dacie radę :)

Ja dzisiaj czuje jakaś totalna niemoc. Mąż chciał zabrać mnie do Gdańska na spacer na coroczny jarmark bożonarodzeniowy, ale ledwo wyjechaliśmy z domu i mówiłam że za zimno i za późno już :P skręciliśmy do Lidla po pierniki i będziemy pod kocem oglądać film i pić herbatkę z imbirem, miodem i cytryną :)

Ehh jutro do szkoły na 8 do 16.40 i jak Boga kocham cały dzień matematyka :o ale tylko jeszcze jutro i koniec z siedzeniem w ławce. Napiszę tylko kilka prac na zaliczenie i niech produkują dyplom dla mnie :)

Ps. Odnośnie staników, gdzie kupię wlasbir dobre jakościowo i utrzymujące piersi? Bo jak dla mnie te wszystkie esotiq Intimissimi itp po kilku praniach jakościowo nie różnią się od tych z sieciowek.

Natki, dla mnie najlepsze i odkryte stosunkowo niedawno to staniki polskich marek, które są w Fashion House w sklepie Bagatelle. Średnio cena za stanik to 100-150 zł, ale jak sobie przymierzysz na miejscu, to w necie możesz kupić taniej ;). Ja sobie kupiłam 3 komplety razem z majtkami chyba za niecałe 400 zł w necie własnie, jak już sobie tak pomierzyłam.

natki89 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych szpitali i chrapiących współlokatorek. Aby z dzieciaczkami było dobrze.
    Ja żebym jeszcze wytrzymała ten tydzień z kawałkiem do donoszonej a potem niech się dzieje co chce. Dzisiaj uznałam że do terminu to ja nie dotrwam. Przy tym trybie życia.... cóż, Zuzię przenosiłam, zobaczymy.

Dzisiaj wybrałam się z Zuzią na krótki spacerek a że u nas pada śnieg który się od razu topi to się poślizgnęłam, noga mi odjechała... oj zabolało w pachwinie srogo. Szpagaty to już nie dla mnie...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o promo w rossmanie, będę musiała podejść w następnym tygodniu.

Co do długiej podróży, czy autem czy pociągiem, absolutnie bym się nie zdecydowała.
    A już strzelania focha przez rodzinę że się nie przyjedzie to w ogóle nie kumam....
    Ja na chwilę obecną mam taki plan że pójdziemy do moich rodziców którzy blisko mieszkają i po prostu z córką zostanę tam na noc a mąż niech jedzie do swoich rodziców sam. Nooo ewentualnie zostawię Zuzię z moimi rodzicami a my pojedziemy razem na chwilę do teściów, ale to zależy jak się będę czuła i czy do tego czasu nie urodzę. ;)

• Maruder Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:

Kurcze mi spasowały staniki w Etam, od kilku lat tylko tam kupowałam i nie miałam problemów i faktycznie były lepsze niż te które miałam z Intimissi, niestety nie maja nic ciążowego... Ktoś mi polecał do karmienia alles mama. Też muszę poszukać jakiegoś stacjonarnego sklepu co by pomierzyć "nową rozmiarówkę" i mamusiowe modele. Kupie ze jeden przed porodem i styknie. W razie draki mam 1 z HMa do kramienia, ale nie jest fajny. Reszte zamówię po porodzie, bo faktycznie biust może się jeszcze zmienić :(

Mi powoli przechodzą dolegliwości żołądkowe i boleści plecowo-stawowe... Kurcze... Od 3 dni jadłowstręt i ja na chlebie z masłem i herbatnikach oraz zupie w stylu szpitalnym, a dziś mąż zamówił sobie chińczyka i musiał coś domówić żeby dowieźli to domówił sajgonki... Sajgonki to było to co wchłonęłam z ogromnym apetytem (a nie mam na nic smaku) :D I o dziwo nawet zgagi potwornej nie mam. Nie wiem czy ta moja domniemana infekcja to nie było jakieś zatrucie pokarmowe czasem. Gorączka mi zeszła, wracam do żywych i od razu mniej schizuje.

Odliczam do pon. bo wizyta :) W poniedziałek do terminu porodu z OM będzie 31 dni!!! Chyba się wtedy spakuje :P

Zastanawiam się jeszcze czy nie jechac w odwiedziny przed swietami z mezem jakies 300 km pociagiem na 1 dzien... Troche sie dygam, no i nie wiem jaka bedzie pogoda a ciuchów ciepłych mam niewiele. I ten strach że urodzę 300 km od domu :(

Na poprawę humoru zamówiłam sobie dość elegancką sukienkę na wigilię i bluzkę ciążową na co dzień, bo już mam dość chodzenia w 3 outfitach nonstop :)

W tym tygodniu czeka mnie zwiedzanie ośrodka zdrowia niedaleko - przychodnia dla maluszka plus może podejdę do najbliższego szpitala obadać gdzie jest izba przyjęć na wypadek ewentualnego porodu. Mam obczajony Żeromski, ale jeszcze na 100% nie wiem czy tam chce rodzić czy może bliżej mieszkania.

relgi09kotjuarzp.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde A ja się martwię, bo pomimo leków mam bóle okresowe...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi tu włączył zawody super Enduro, ooo nie ja tego nie mogę oglądać, za duże emocje, przy Zuzi jak się naoglądałam tych zawodów z naszym Błażusiakiem na czele to na drugi dzień trafiłam ze skurczami do szpitala. ;)
    Pora do łóżka.

• Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiejszy wieczór spędzam na Chałubińskiego na IP.
    Pojechaliśmy z mezem żeby sprawdzić czy z synkiem wszystko ok bo dalej słabo się czuje.Na ginekologii spędziliśmy 2 godziny,więc w sumie mało.Na szczęście ktg w normie,szyjka dlugabi zamknięta,ale z ciekawszych wieści to lekarka była w stanie wyczuć główkę przy badaniu dopochwowym.Bosko nie? Czyje właśnie że synek ma wyjątkowo nisko główkę.Przekierowaki mnie na IP internistyczne żeby zbadali teraz sama mnie pod kątem tego bólu podzebrowego i wysypki.I tu siedzimy i siedzimy i chyba ciągle na lekarza czekamy bo poza jaki nikogo nie ma.Ginekolog mówiła że mi chyba jakieś badania z krwi porobią żeby zatrucia,kamienie nerkowe i wyrostek wykluczyć.Bo podobno brzuch ciążowy potrafi wszystkie organy poprzesuwać na boki :/

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder moja koleżanka wyszła tydzień temu z Żeromskiego, podobno mają takie oblozenie że ona na dostawce leżała a połowę mam z dziećmi po porodach na patologi wiec sobie podejdź zobaczyć

Co do stanikow ja polecam alles mama, rozmiary od 60-90d do K conajmniej ale może nawet wiecej. Jakosciowo ok choć wiadomo że jak się ma jeden czy dwa a przy karmieniu nosi nom stop to lat nie wytrzymają;) jeśli chcecie coś lepszego polecam panache ale to juz wyższa półka cenowa. Moge polecić sklepy w Gdańsku ale musiałabym zapytać koleżanki która pracuje na tym rejonie.z polskich firm w cenach tak do 100 zl jeszcze Ava, Gaja, ale do karmienia nie miałam.wiem, że są w dobrych rozmiarach

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kurde A ja się martwię, bo pomimo leków mam bóle okresowe...
    Calza ja też mam.ale jesteś w szpitalu nic wiecej nie zrobisz.dostałas sterydy? Ile waży mały?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska nawet nie podobno tylko na pewno i to normalne.żołądek może być prawie pod piersiami:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Maruder moja koleżanka wyszła tydzień temu z Żeromskiego, podobno mają takie oblozenie że ona na dostawce leżała a połowę mam z dziećmi po porodach na patologi wiec sobie podejdź zobaczyć

Już we wrzesniu byli przepełnieni :(

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Calza ja też mam.ale jesteś w szpitalu nic wiecej nie zrobisz.dostałas sterydy? Ile waży mały?

Dostałam sterydy na rozwój płucnej, ale nie miałam usg, bo ruchy małego były wyczuwalne i trzeba było dać coś rozkurczowego... może jutro mi zrobią usg, mam nadzieję... mój ginek jest z tego szpitala, więc mam nadzieję, że zadbają o mnie.

mjvyi09k1yghelay.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu.Lekarka kazała mi pobrać krew uuu założyć wenflon :/ Nienawidzę wenfloniw,prawie im z fotela uciekłam.Pytbpielwgniarki po co ten wenflon,"bo dr kazała". Pytam lekarki jak wracała,po co wenflon,"żeby 2 razy nie kłuć bo najpierw krew na badanie a potem może coś podadzą".Jakoś wytrzymałam,ale nie cierpię tego...A potem jeszcze mu kazali iść nasiusiac do pojemniczka.Ekstra.Badajie moczu po wizycie u ginekologa bez porządnego mycia...Teraz boje się że jakieś głupoty wyjdą w tym badaniu moczu...
    Właśnie wysłałam męża po jakieś jedzenie bo my bez kolacji a zapowiada się dalsze czekanie.Moze coś znajdzie otwartego jeszcze w pobliżu szpitala.
    Pytał pielęgniarki ile się czeka na wyniki i mówi że może i za godzinę być.Taka mam nadzieję.
    Ogólnie to ciągle coś.Ja już naprawdę chce ten styczeń i przytulić zdrowego synka.
    Cieszę się z tego że z małym wszystko dobrze i mam nadzieję że u mnie noc strasznego nie wynajdą.W kaZdym razie Szmaragdowa na iNternie jest gorzej niż na ginekologii ;) Trzymaj się tam dzielnie,ale mam nadzieję że do Ciebie nie dołączę.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znoszę tej szpitalnej fiksacji na punkcie wenflonów. Dziabia człowieka trzy czy cztery razy zanim wreszcie się uda wenflon założyć i to wszystko tylko po to, bo może trzeba będzie coś podać dożylnie. No gdzie tu logika ;) Na patologii tydzień chodziłam bez sensu z wenflonem, bo “może być potrzebny”. Zdjęli mi dopiero jak dostałam zapalenia żyły.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję, już tyle z Was na IP albo w szpitalu na dłużej :( byle do stycznia, trzymam kciuki. :*

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ