X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko! Co Wy z tą IP dzisiaj? Do domu, pierniki zagniatać a nie się tam po szpitalach szwędać!
    A tak poważnie to trzymam kciuki żeby się te wszystkie niepokojące objawy udało wyciszyć, żebyście wròcily do domków i szczęśliwie doczekały terminów ...

Paula_29, calza, Krokodylica lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie miałam wenflonu i boje sie tego strasznie;(((((

Dziewczyny szpitalne - ściskam was!

calza lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj 3 razy się próbowali wkłuć w jednym nadgarstku mi żyła pękła tak, ze na wierzch wyszła. No ale mi podają cały czas magnez dozylnie. Jedna kroplowka to ok. 6h i ciągle muszę z tym chodzić

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ło matko! Co Wy z tą IP dzisiaj? Do domu, pierniki zagniatać a nie się tam po szpitalach szwędać!
    A tak poważnie to trzymam kciuki żeby się te wszystkie niepokojące objawy udało wyciszyć, żebyście wròcily do domków i szczęśliwie doczekały terminów ...
    Ja chętnie już wyjdę, zgłaszam się na ochotnika

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja chętnie już wyjdę, zgłaszam się na ochotnika

Ja również, chcę do domu, do mojego K., do moich gratów i czekoladowego kalendarza adwentowego ;) mam nadzieję, że w poniedziałek/wtorek mnie wypuszczą.

Jutro lub w poniedziałek przyjedzie też mama K. - jest lekarzem i wiadomo, że będą z nią rozmawiać inaczej, także misja 'Teściowa na przeszpiegi' ;)

Życzę nam wszystkim dotrwania do terminów, a przynajmniej do 37tc!

ktosiowa lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    W życiu nie miałam wenflonu i boje sie tego strasznie;(((((

Dziewczyny szpitalne - ściskam was!

No to ja pocieszę, że miałam 2 razy w życiu (po poronieniu i przy porodzie) i nosiłam wtedy przez kilka godzin, zawsze bez problemu, tylko wkłucie czułam jak przy pobraniu krwi, wyjęcie praktycznie bezbolesne i szybko się zagoiło.

ktosiowa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja juz w szpitalu 2 tyg,a jeszcze 11 dni do cesarki,juz wariuje

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne dziewczyny! Kciuki za Was i gorące uściski, byście szybko wróciły do domu i nie wracały na oddział do terminu porodu. :] Poczytałam z grubsza, co u Was słychać, podzielam dziwne odczucia pod zebrami - takie pieczenie, ucisk i problemy z oddychaniem do tego. Mała często się przeciaga, jeździ rączkami i stopkami wzdłuż i wszerz - widać to wyraźnie na skórze nawet, chyba faktycznie już jej tam ciasno. Jak nic, gdy tylko ciąża będzie donoszona, to zacznę ją mocno zachęcać i motywować do wyjscia.:p A jak Wy czujecie ruchy? Też jako takie rozpychanie i rozciąganie czy bardziej pukanie co jakiś czas?

calza lubi tę wiadomość

XyZ
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy jako rozpychanie, rozciąganie i teraz delikatniejsze niż kiedyś, już mnie nie bolą, bo mała nie ma już tyle miejsca, by fikać boleśnie dla mnie ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina ruchy teraz odczuwam jako rozpychanie i przeciaganie się, zdarzają się też mocne jeszcze kopniaki i nieprzyjemne obroty z prawe strony na lewą :)

Paula te pięć rodzajów obejmuje u mnie promocja, ale tak jak pisałam, cena duża a pojemność to 150-200ml więc nie na moją kieszeń :(

dziewczyny w szpitalach trzymać się tam i nie rozpakowywać

co do wyjazdu to mam dylemat bo mam chorego na raka tatę, mama też chora, nikt z nich do mnie nie przyjedzie, a syn już od 3 miesięcy czeka na ta wyprawę i na urodziny bo od zawsze ma tam przyjęcie

w czwartek mam wizytę więc niech oceni gin jak tam szyjka i podpowie co dalej, boję się tylko wyników prób wątrobowych, jak te mi skoczą to niestety szpital :(

te bóle okresowe co wieczór też mnie martwią, ale w ciągu dnia ich nie mam, odczuwam jedynie skurcz BH

syna rodziłam w terminie więc mam nadzieje, że teraz też dotrwam co najmniej do nowego roku

calza lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh MM ja wręcz bardziej odczuwam teraz te ruchy niż wcześniej :) ??

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Fresh MM ja wręcz bardziej odczuwam teraz te ruchy niż wcześniej :) ??

Ale może pod koniec ciąży zaczniesz odczuwać słabiej, kto wie :) się okaże, każdy ma inaczej :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też odczuwam teraz częściej i bardziej, z większą siłą. Zwłaszcza, gdy dostanę po pęcherzu czy żołądku.:p Wydaje mi się też, że wydluzyly się pory jej ulubionej aktywności, ale to może chwilowe i rzeczywiście za jakiś tydzień lub dwa ta wariacja się osłabi. ;)

XyZ
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie synek potrafi boleśnie już kopnąć,ale zwykle się przeciąga i rozciąga i to też do przyjemnych nie należy.Czasami jak ma łaskawszy dzień to tylko delikatnie faluje w brzuchu i to akurat jest fajne.
    Poza tym czuje że urósł i nabrał siły i powiem wam ze córka tak mocno mnie nie waliła w środku ;) Pewnie położenie ma znaczenie i to lozysko które wtedy było na tylnej ścianie więc na pewno amortyzowalo kopniaki w organy a teraz dostaje z grubej rury,głównie w pęcherz albo jelita.Chociaz ostatnio cwaniak mały wali nawet w te zebra.Juz kiedy mówiąc o obracaniu się z prawej w lewą i odwrotbie co jest mega niekomfortowe i często bolesne,bo obraca się zwykle plecami na zewnątrz więc robi mi tu jakieś kocie grzbiety i chce przebić brzuch pupa ;)

Ja tu dalej czekam na ostatnie wyniki.Przez to krzesełko na IP ból pleców chyba będę czuła przez kolejny tydzień.

Do tego szpital kliniczny w nocy podsyła samych lekarzyvl stażystów chyba.Obule ginekolog młoda to bardzo dokładnie wszystko sprawdzała,ale tutaj na iNternie podesłali dermatologa do tej mojej wysypki,taka młoda dziewczyna że myślałam że dopiero na 2 roku jest...Ogląda moje kropki,ogląda i mówi że nie wie co robi skąd kozę być...No szczęka opada :P
    Potem mówię jej że brzuch mi się dzisiaj opuścił więc może dlatego bol żeber znuknal a ona na to "że brzuch się opuszcza przed porodem". No super wieści,to wiem...Także nic nie wymyśliła bo "oo na takiej wysypki nie widziała wcześniej".

Potas i magnez mam znowu od kreską a biore już 2 razy dziennie aspargin.Mam tego jeść więcej? Dobrze że mam wizytę u mojego lekarza tego 14 grudnia to go wypytam bo tutaj wszyscy lekarze mówią "z ciężarnymi same kłopoty,ani badań dokładnych zrobić,ani leków niektórych podać" (cytat sprzed chwili).

Jak zaraz nas nie puszcza to chyba tu zasnę na siedzaco...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, ja wyczuwam główkę bez problemu. W pierwszej ciąży też tak miałam i urodziłam 9 dni po terminie także to chyba średni wskaźnik wcześniejszego porodu ;) tyle dobrze, że wszystkie "górne" dolegliwości mnie omijaja.

No i w pierwszej ciąży 2 razy leżałam w szpitalu, a teraz by mnie chyba musieli wolami zaciągnąć. W drugiej ciąży już wiadomo, że bóle brzucha/spinania/bóle okresowe to w 90% przypadkach norma, a w szpitalu trzymają minimum 3 dni, bo dopiero po takim czasie NFZ zwraca im kasę. Chociaż wiadomo, że czasem lepiej pojechać i się upewnić, że wszystko ok.

Jutro jadę 350km autem, ale się cykam i gdybym nie musiała to bym nie jechała - także raczej odradzam xd

Odliczam do poniedziałkowej wizyty u lekarza, bo też mam bóle okresowe, skurcze, ciekawe czy w ogóle skraca mi to szyjke xd

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ja tu dalej czekam na ostatnie wyniki.Przez to krzesełko na IP ból pleców chyba będę czuła przez kolejny tydzień.

Do tego szpital kliniczny w nocy podsyła samych lekarzyvl stażystów chyba

Ojej, Muska, która to Twoja h na Klinikach? Coś poza magnezem i potasem wyszło? I fakt, ip chyba przypada glw. stazystom/rezydentom...

XyZ
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam ciążę donoszoną! Młody może się rodzić :) :) A Wy trzymajcie się w tych szpitalach, niech jeszcze maluszki troszkę poczekają

Krokodylica, Vilu, FreshMm, calza, małżowinka, Paula_29, Szmaragdowa, kate88:), kasha86, Muska, emi2016, makasa lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny ja mam ciążę donoszoną! Młody może się rodzić :) :) A Wy trzymajcie się w tych szpitalach, niech jeszcze maluszki troszkę poczekają

Już prawie prawie... bo dopiero w poniedziałek :D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Już prawie prawie... bo dopiero w poniedziałek :D
    Nasz synek jest o dwa tygodnie większy więc lekarz już na ostatniej wizycie mówił ze jakby zarzyczyl sobie wyjść to nie będziemy go powstrzymywac :)

Lovilovi, FreshMm, calza, Muska, helagazela lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dostac ten rabat na pieluszki?

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ