X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    U mnie mail z Rossmana wpadł od razu do spamu, wczoraj odgrzebałam i odebrałam pieluszki.
    W spamie też szukałam... :(

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę ktg, takie dzikie pipczenie maszyny to skurcz, co nie?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swinka minka a czy są w promocji czy tylko sobie stoją, wiesz może?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, calza kciuki za Was! :)

Mąż wczoraj wrócił i noc od razu lepsza :) zdecydowanie wolę jak jest w domu.

Ja miałam zajęcia w szkole i właśnie wracam. Przenieśli nas do innej szkoly, mam nadzieję że wszystko wypali. To mój ostatni zjazd, bo kolejne 2 w styczniu, ale już dogadalam się z wykładowcami odnośnie zaliczeń :)

Mi też brzuch się spina, ale raczej tak w normie więc si nie martwię. A mała Sara znowu testuje mój pęcherz :)

Angela to udanego weekendu w 3paku :D

Paula_29 lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derma jest wyłączona z promocji, a babydream tych dużych prawie nigdzie nie ma bo mama była zobaczyć.
    Kupiłam stopery, ale niestety niewiele dają. Ja wiem że w ciąży można chrapac (zreszta poza tez) ale uwierzcie mi że to chrapanie jest tak wyjątkowo głośne, że nawet stopery nic nie tłumia. Chciałam się chwilę przespać w dzień ale moja współlokatora wpadła na ten sam pomysł a że zasnela wcześniej to z mojego spania nici:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostaje tu na przynajmniej 4 dni na obserwację... przynajmniej mi badania zrobią wszystkie, taki plus sytuacji :P

mjvyi09k1yghelay.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, normalnie jakbym czytała o mojej współlokatorce ;) jak ja Cię rozumiem, nie masz pojęcia :)
    Ja wtedy miałam inną taktykę: nie spać w ciągu dnia, tak aby w nocy być maksymalnie padnięta, wtedy nawet chrapanie przestaje przeszkadzać. Z tego co pamiętam 3 nocy już nic nie słyszałam ;)

• elize Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pamiętam jak narzekała, że się nie wyspała...

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie są Momme a z dermy jest tylko szampon, oliwka, maść łagodząca, krem pielęgnacyjny i chusteczki, ale ich cena jest porażająca :) duże babydream też były, ale to pewnie zależy od wielkości sklepu, w moim tylko kilka sztuk kosmetyków Hippa było, ale udało się kupić

calza coś wykazało ktg?? czy po prostu wolą chuchać na zimne??

Paula potwierdzam, że po 3 nocy będzie Ci wszystko jedno :) a może spróbuj sobie muzykę na słuchawkach puścić :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę zamówić biustonosze do karmienia. Noszę teraz w ciąży 80B z push'apem. W sumie to całe życie noszę z pushapem. Jaki mam rozmiar zamówić tego stanika do tych moich piersiatek? 80B? Bo głowie się nad tym... A już czasu nie ma na głowienie. Doradzcie:*

• Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Ja nadal analizuje wyjazd do Łódzi i mam pytanko. Czy potrzebuję jakiś dokument, zaświadczenie, że jestem ubezpieczona? W województwie śląskim mamy takie karty czipowe, ale nie wiem jak jest gdzie indziej. Nie chciałabym się denerwować niepotrzebnie że czegoś nie mam i nie mam jak załatwić.
    Weź tą kartę,do tego PESEL czyli dowód bo teraz sprawdzają na EWUS mini NIP pracodawcy.
    Ja też pochodzę ze Śląska i po przeprowadzce do Wrocławia miałam problemy z ubezpieczeniem.Bo ja daję im kartę a oni nie wiedzą jak sprawdzić ;) Ale potem już wzięłaś się na sposób i dawałam kartę mówiąc że to zamiast książeczki ubezpieczeniowej.Jak mówili że nie mogą sprawdzić tobidpowiadalam że powinni mieć czytniki,albo niech dzwonią do kasy chorych i potwierdzają moje ubezpieczenie.Zwykle rejestrowali.Ugdy mnie nie odesłano.Teraz to już pracuje we Wro więc widać w systemie,ale po co Śląsk wprowadził czipy gdy inne województwa nie to nie wiem...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi kup większy 80 C minimum ;) Po porodzie cycków swoich nie poznasz :)

Lovilovi lubi tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja już Ci pisałam że dobrze, że pojechałaś. Dostaniesz sterydy na pluca więc gdyby przez przypadek maluch wylazł wcześniej powinien sobie poradzić. Dodatkowo leki dożylne działają szybciej i skuteczniej niż doustne, więc skurcze też powinny się wyciszyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:17

Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po EWUS miało być "

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Paula u mnie są Momme a z dermy jest tylko szampon, oliwka, maść łagodząca, krem pielęgnacyjny i chusteczki, ale ich cena jest porażająca :) duże babydream też były, ale to pewnie zależy od wielkości sklepu, w moim tylko kilka sztuk kosmetyków Hippa było, ale udało się kupić

calza coś wykazało ktg?? czy po prostu wolą chuchać na zimne??

Paula potwierdzam, że po 3 nocy będzie Ci wszystko jedno :) a może spróbuj sobie muzykę na słuchawkach puścić :)

Miałam skurcze jakieś, Pani doktor chce sprawdzić czy taka moja uroda czy coś poważnego. Szyjka Ok, wysoka zamknięta i twarda, ale brzuch się napinał nawet jak siedziałam i to było widoczne gołym okiem. Dostałam magnez w kroplówkach, Salbutamol i coś rozkurczowego, co się pompuje w 2 dawkach, pierwsza idzie 24h.....

Jestem sama na jakiejś dziwnej sali, bez odwiedzin nawet... chciałabym się zdrzemnąć, ale wszyscy w panice, telefony się ukrywają! Mama, bo ona się martwi. K. bo lata i załatwia mi rzeczy do szpitala. Dzwonił nawet z pytaniem jaką mam definicję ciastek cytrynowych (takich zwykłych suchych)...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Miałam skurcze jakieś, Pani doktor chce sprawdzić czy taka moja uroda czy coś poważnego. Szyjka Ok, wysoka zamknięta i twarda, ale brzuch się napinał nawet jak siedziałam i to było widoczne gołym okiem. Dostałam magnez w kroplówkach, Salbutamol i coś rozkurczowego, co się pompuje w 2 dawkach, pierwsza idzie 24h.....

Jestem sama na jakiejś dziwnej sali, bez odwiedzin nawet... chciałabym się zdrzemnąć, ale wszyscy w panice, telefony się ukrywają! Mama, bo ona się martwi. K. bo lata i załatwia mi rzeczy do szpitala. Dzwonił nawet z pytaniem jaką mam definicję ciastek cytrynowych (takich zwykłych suchych)...

Współczuje, ale najważniejsze że zostawiają Was na obserwacji , że bedziecie pod opieka :)
    Trzymam kciuki aby Maluszek siedzial jak najdłużej <3

calza lubi tę wiadomość

• Vilu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Salbutamol... brrrr... dostałam po nim chyba z 5 różnych skutków ubocznych i to wszystkie jednocześnie. Przestraszyłam pöł oddziału i podpięli mnie pod ktg na 5 godzin. Ale trzeba przyznać, że cholerstwo skuteczne, przez te 5 godzin ani jeden skurcz się nie zarejestrował ;)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Salbutamol... brrrr... dostałam po nim chyba z 5 różnych skutków ubocznych i to wszystkie jednocześnie. Przestraszyłam pöł oddziału i podpięli mnie pod ktg na 5 godzin. Ale trzeba przyznać, że cholerstwo skuteczne, przez te 5 godzin ani jeden skurcz się nie zarejestrował ;)

No mi się zrobiło gorąco i piekąco w gardle, dziwnie się czułam. Niestety jakieś 2 skurcze i tak były :P

mjvyi09k1yghelay.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całka, powodzenia!

calza lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sali obok ktoś się właśnie urodził :) a ja od tych jęków i parcia mam skurcze :O

mjvyi09k1yghelay.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ