Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, calza kciuki za Was!
Mąż wczoraj wrócił i noc od razu lepszazdecydowanie wolę jak jest w domu.
Ja miałam zajęcia w szkole i właśnie wracam. Przenieśli nas do innej szkoly, mam nadzieję że wszystko wypali. To mój ostatni zjazd, bo kolejne 2 w styczniu, ale już dogadalam się z wykładowcami odnośnie zaliczeń
Mi też brzuch się spina, ale raczej tak w normie więc si nie martwię. A mała Sara znowu testuje mój pęcherz
Angela to udanego weekendu w 3pakuPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Derma jest wyłączona z promocji, a babydream tych dużych prawie nigdzie nie ma bo mama była zobaczyć.
Kupiłam stopery, ale niestety niewiele dają. Ja wiem że w ciąży można chrapac (zreszta poza tez) ale uwierzcie mi że to chrapanie jest tak wyjątkowo głośne, że nawet stopery nic nie tłumia. Chciałam się chwilę przespać w dzień ale moja współlokatora wpadła na ten sam pomysł a że zasnela wcześniej to z mojego spania nici:( -
Paula, normalnie jakbym czytała o mojej współlokatorce
jak ja Cię rozumiem, nie masz pojęcia
Ja wtedy miałam inną taktykę: nie spać w ciągu dnia, tak aby w nocy być maksymalnie padnięta, wtedy nawet chrapanie przestaje przeszkadzać. Z tego co pamiętam 3 nocy już nic nie słyszałamPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula u mnie są Momme a z dermy jest tylko szampon, oliwka, maść łagodząca, krem pielęgnacyjny i chusteczki, ale ich cena jest porażająca
duże babydream też były, ale to pewnie zależy od wielkości sklepu, w moim tylko kilka sztuk kosmetyków Hippa było, ale udało się kupić
calza coś wykazało ktg?? czy po prostu wolą chuchać na zimne??
Paula potwierdzam, że po 3 nocy będzie Ci wszystko jednoa może spróbuj sobie muzykę na słuchawkach puścić
-
Dziewczyny muszę zamówić biustonosze do karmienia. Noszę teraz w ciąży 80B z push'apem. W sumie to całe życie noszę z pushapem. Jaki mam rozmiar zamówić tego stanika do tych moich piersiatek? 80B? Bo głowie się nad tym... A już czasu nie ma na głowienie. Doradzcie:*
-
elize wrote:Ja nadal analizuje wyjazd do Łódzi i mam pytanko. Czy potrzebuję jakiś dokument, zaświadczenie, że jestem ubezpieczona? W województwie śląskim mamy takie karty czipowe, ale nie wiem jak jest gdzie indziej. Nie chciałabym się denerwować niepotrzebnie że czegoś nie mam i nie mam jak załatwić.
Ja też pochodzę ze Śląska i po przeprowadzce do Wrocławia miałam problemy z ubezpieczeniem.Bo ja daję im kartę a oni nie wiedzą jak sprawdzićAle potem już wzięłaś się na sposób i dawałam kartę mówiąc że to zamiast książeczki ubezpieczeniowej.Jak mówili że nie mogą sprawdzić tobidpowiadalam że powinni mieć czytniki,albo niech dzwonią do kasy chorych i potwierdzają moje ubezpieczenie.Zwykle rejestrowali.Ugdy mnie nie odesłano.Teraz to już pracuje we Wro więc widać w systemie,ale po co Śląsk wprowadził czipy gdy inne województwa nie to nie wiem...
-
Paula ja już Ci pisałam że dobrze, że pojechałaś. Dostaniesz sterydy na pluca więc gdyby przez przypadek maluch wylazł wcześniej powinien sobie poradzić. Dodatkowo leki dożylne działają szybciej i skuteczniej niż doustne, więc skurcze też powinny się wyciszyc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:17
Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość
-
ŚwinkaMinka wrote:Paula u mnie są Momme a z dermy jest tylko szampon, oliwka, maść łagodząca, krem pielęgnacyjny i chusteczki, ale ich cena jest porażająca
duże babydream też były, ale to pewnie zależy od wielkości sklepu, w moim tylko kilka sztuk kosmetyków Hippa było, ale udało się kupić
calza coś wykazało ktg?? czy po prostu wolą chuchać na zimne??
Paula potwierdzam, że po 3 nocy będzie Ci wszystko jednoa może spróbuj sobie muzykę na słuchawkach puścić
Miałam skurcze jakieś, Pani doktor chce sprawdzić czy taka moja uroda czy coś poważnego. Szyjka Ok, wysoka zamknięta i twarda, ale brzuch się napinał nawet jak siedziałam i to było widoczne gołym okiem. Dostałam magnez w kroplówkach, Salbutamol i coś rozkurczowego, co się pompuje w 2 dawkach, pierwsza idzie 24h.....
Jestem sama na jakiejś dziwnej sali, bez odwiedzin nawet... chciałabym się zdrzemnąć, ale wszyscy w panice, telefony się ukrywają! Mama, bo ona się martwi. K. bo lata i załatwia mi rzeczy do szpitala. Dzwonił nawet z pytaniem jaką mam definicję ciastek cytrynowych (takich zwykłych suchych)... -
calza wrote:Miałam skurcze jakieś, Pani doktor chce sprawdzić czy taka moja uroda czy coś poważnego. Szyjka Ok, wysoka zamknięta i twarda, ale brzuch się napinał nawet jak siedziałam i to było widoczne gołym okiem. Dostałam magnez w kroplówkach, Salbutamol i coś rozkurczowego, co się pompuje w 2 dawkach, pierwsza idzie 24h.....
Jestem sama na jakiejś dziwnej sali, bez odwiedzin nawet... chciałabym się zdrzemnąć, ale wszyscy w panice, telefony się ukrywają! Mama, bo ona się martwi. K. bo lata i załatwia mi rzeczy do szpitala. Dzwonił nawet z pytaniem jaką mam definicję ciastek cytrynowych (takich zwykłych suchych)...
Współczuje, ale najważniejsze że zostawiają Was na obserwacji , że bedziecie pod opieka
Trzymam kciuki aby Maluszek siedzial jak najdłużejcalza lubi tę wiadomość
-
calza wrote:Miałam skurcze jakieś, Pani doktor chce sprawdzić czy taka moja uroda czy coś poważnego. Szyjka Ok, wysoka zamknięta i twarda, ale brzuch się napinał nawet jak siedziałam i to było widoczne gołym okiem. Dostałam magnez w kroplówkach, Salbutamol i coś rozkurczowego, co się pompuje w 2 dawkach, pierwsza idzie 24h.....
Jestem sama na jakiejś dziwnej sali, bez odwiedzin nawet... chciałabym się zdrzemnąć, ale wszyscy w panice, telefony się ukrywają! Mama, bo ona się martwi. K. bo lata i załatwia mi rzeczy do szpitala. Dzwonił nawet z pytaniem jaką mam definicję ciastek cytrynowych (takich zwykłych suchych)...
Salbutamol... brrrr... dostałam po nim chyba z 5 różnych skutków ubocznych i to wszystkie jednocześnie. Przestraszyłam pöł oddziału i podpięli mnie pod ktg na 5 godzin. Ale trzeba przyznać, że cholerstwo skuteczne, przez te 5 godzin ani jeden skurcz się nie zarejestrował -
Vilu wrote:Salbutamol... brrrr... dostałam po nim chyba z 5 różnych skutków ubocznych i to wszystkie jednocześnie. Przestraszyłam pöł oddziału i podpięli mnie pod ktg na 5 godzin. Ale trzeba przyznać, że cholerstwo skuteczne, przez te 5 godzin ani jeden skurcz się nie zarejestrował
No mi się zrobiło gorąco i piekąco w gardle, dziwnie się czułam. Niestety jakieś 2 skurcze i tak były