X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kupujecie pieluchy tetrówki i flanelowe? Duże ilości?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pieluszki tetrowe duża ilość plus parę flanelowych bo mają naprawdę mnóstwo zastosowań i bardzo się przydają.

Dziewczyny no jak tu nie narzekać? No jak? Jak padam na ryj, oczy mi się same zamykają a spać nie mogę przez te wszystkie debilne dolegliwości. ;/

Bubu93 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Krokodylica z tymi spodniami też tak robimy,ściągam jej ocieplane spodnie w przedszkolu a pod spodem ma getry w których lata.
    Jak tam w przedszkolach mikołajki minęły?U nas była wielka radość.Marysia zadowolona:)Prezent z przedszkola od mikołaja trafiony:)Za to u mojej siostry córeczki w paczce znalazły się same słodycze,u kuzynki córki też przeważały;/
    U nas było fajnie bo każdy rodzic mógł wyrazić swoje zdanie na ten temat.Większość głosów przeważyła.
    U nas super, wspólne pieczenie i ozdabianie pierników, potem ubieranie choinki, wizyta Mikolaja - w tym roku dzieci dostały zestawy pieczątek - ogromną frajda, w zeszłym roku w zlobku w tej samej placówce spore zestawy lego duplo (rodzice nic nie doplacali). U nas by słodycze nie przeszły, bo przedszkole słynie ze zdrowej diety - nie stosują białej mąki, cukru, itp... Ale wiem, że w wielu placówkach czekoladowy Mikolaj albo kalendarz adwentowy z czekoladkami.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.zostawili mnie w szpitalu.na ktg wprawdzie nie zapisały sie skurcze ale lekarka powiedziała że takie bóle zwiastuja poród przedwczesny i musZą podać sterydy. Szyjka wprawdzie się nie skraca ale jest miękka, nie taka jak być powinna. Także zostałam. Martwię się tylko o Zuzie.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak strasznie mnie wręcz piecze w jednym miejscu brzuch że zaczynam schizowac.Maly tam dzisiaj jakoś dziwnie się wygina do tego.
    Jak podnosiłam się z kanapy to tak mnie pociągnęło w brzuchu pod piersią że się wystraszyłam że to coś z łożyskiem.Maly dalej się rusza,ale strach zostal.
    Kurcze,miałyście lub słyszałyscie o czymś takim?Ból taki rwący wręcz i piekący,ale miejscowy.
    Jessssusie najwyżej jutro podjadę na IP bo wcześniej czegoś takiego nie doświadczyłam.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny.zostawili mnie w szpitalu.na ktg wprawdzie nie zapisały sie skurcze ale lekarka powiedziała że takie bóle zwiastuja poród przedwczesny i musZą podać sterydy. Szyjka wprawdzie się nie skraca ale jest miękka, nie taka jak być powinna. Także zostałam. Martwię się tylko o Zuzie.
    O kurczę :/ Paula spokojnie, może uda się wyciszyć te objawy. Dobrze, że pojechałaś na IP. Trzymaj się dzielnie, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:53

Paula_29 lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dziewczyny tak strasznie mnie wręcz piecze w jednym miejscu brzuch że zaczynam schizowac.Maly tam dzisiaj jakoś dziwnie się wygina do tego.
    Jak podnosiłam się z kanapy to tak mnie pociągnęło w brzuchu pod piersią że się wystraszyłam że to coś z łożyskiem.Maly dalej się rusza,ale strach zostal.
    Kurcze,miałyście lub słyszałyscie o czymś takim?Ból taki rwący wręcz i piekący,ale miejscowy.
    Jessssusie najwyżej jutro podjadę na IP bo wcześniej czegoś takiego nie doświadczyłam.
    Eeee łożysko to raczej się nie odkleiło bo wtedy murowane krwawienie. Pewnie dzidziol coś ucisnął, jakiś nerw cy cuś? :/

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no widzisz. Czyli całe szczęście, że jednak pojechałaś, bo to się mogło różnie skończyć. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Eeee łożysko to raczej się nie odkleiło bo wtedy murowane krwawienie. Pewnie dzidziol coś ucisnął, jakiś nerw cy cuś? :/
    Naczytałam się w necie że albo walnął w zebra,ale najpewniej to wątroba :/ kurka,boli jak cholera,ale tylko w 1 miejscu pod prawą piersią.Do tego piecze i pali zarazem.jak nie będzie lżej jutro po nocce to jadę na IP to sprawdzić.Z córka czułam się tak jak teraz (czyli jak wielki obolały słoń) w ostatnich tygodniach dopiero a nie 1,5 m-ca wcześniej :/
    Niech ten synek się zdecyduje jednak opuścić lokal zaraz jak teoretycznie będzie donoszony,czyli w połowie stycznia a nie 27 dopiero,bo słowo daję chyba mi Te 40 tygodni uszami wyjdzie... Raaany,właśnie sobie pomyślałam że co będzie jak będzie po terminie jak córka? Chyba padnę wcześniej z boleści wszelakich :P

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Paula nic sie nie martw,ja szyji prawie nie mam,maly w kanale a juz drugi tydzien lezymy w szpitalu i sie trzymamy!z Wami tez tak bedzie i Malenstwo wyjdzie o czasie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 23:46

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od godziny. Masakra.

• Vilu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:

Nie wiem, czy to to samo, ale mnie strasznie piekł brzuch pod biustem, normalnie jakbym miała poparzony, był taki kawałek, którego nawet nie mogłam dotknać. Gin nic nie znalazł, wysłał do fizjoterapeuty, a ten stwierdził neuralgię miedzyzebrowa - młoda się tak rozpychała w okolicy żeber, że nerwy międzyżebrowe zaczęły się zrywać. Przeszło po ok miesiacu, kiedy zeszła trochę niżej.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Trzymam kciuki za szybkie wypuszczenie, ale najważniejsze teraz, że jesteś zaopiekowana.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Nie wiem, czy to to samo, ale mnie strasznie piekł brzuch pod biustem, normalnie jakbym miała poparzony, był taki kawałek, którego nawet nie mogłam dotknać. Gin nic nie znalazł, wysłał do fizjoterapeuty, a ten stwierdził neuralgię miedzyzebrowa - młoda się tak rozpychała w okolicy żeber, że nerwy międzyżebrowe zaczęły się zrywać. Przeszło po ok miesiacu, kiedy zeszła trochę niżej.
    Ja.miałam to samo wprawdzie nie dotarłam do fizjo bo w międzyczasie wyszły te hemoroidy ale ból był taki jak opisujecie. Gin kazała mi brać aspargin na noc i pomogło a nie mogłam leżeć tak paliło.

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Nie śpię od godziny. Masakra.
    Witam w klubie. Moja współlokatora tak głośno chrapie że zasnelam o 1 a od pół godziny już nie śpię.chyba muszę sobie korki załatwić bo aż w uszach mi dzwoni.nie dam rady spać a zmęczona jestem jak nie wiem co

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Witam w klubie. Moja współlokatora tak głośno chrapie że zasnelam o 1 a od pół godziny już nie śpię.chyba muszę sobie korki załatwić bo aż w uszach mi dzwoni.nie dam rady spać a zmęczona jestem jak nie wiem co

Współczuję i rozumiem. Jak miesiąc temu leżałam na patologii to moja sąsiadka też chrapała. I to tak, że cały oddział słyszał. Ona mnie uprzedziła pierwszego dnia, ale mimo to nie byłam na to gotowa. Jak sobie teraz przypomnę... bądź dzielna ;)

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja też nie śpię od 5 :( mój syn ostatnio po kilka razy budzi się w nocy i po spaniu, w dodatku swędzenie mnie dobija :( mam ochotę kupić sobie druciany drapak

Paula dobrze że pojechałaś, ale się jeszcze nie rozpakowuj :) a co do chrapania to chyba każda z nas w ciąży chrapie :) zatyczki do uszu powinny być na wyposażeniu pokojów :)

ja też dostałam już maila z informacją o pampersach, jeszcze mój M się zarejestruje i skorzystamy podwójnie :) a propo rosmanna dziś zaczyna się też fajna promocja 2 + 2 gratis na produkty do pielęgnacji niemowląt :) więc ja też lecę dziś na zakupy :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wam też opuściły się już brzuchy?? - z jednej strony się cieszę - opuściła mnie zgaga i lepiej się oddycha, ale z drugiej od trzech dni co wieczór mam bóle "okresowe" przed zaśnięciem, jeszcze niezbyt silne, takie ćmienie i słabiej odczuwam ruchy :(

i to cholerne swędzenie - po prostu katorga :(

a ja właśnie robię zamówienie w melisie bo jeśli cokolwiek zacznie się wcześniej to popadnę w czarną rozpacz - ja do tej pory nic nie mam do wyprawki poza odmalowanym łóżkiem :(

planujecie dłuższe wyjazdy na święta?? ja chcę jechać do rodziny ale to prawie 500 km :( podróż pociągiem więc w każdej chwili można wstać i rozprostować kości, ale jednak długa, chciałam jechać na dwa tygodnie i wrócić po nowym roku tylko boję cię, że rozpakuje się tam i co wtedy?? w czwartek mam gin to zapytam co o tym sądzi

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Będzie dobrze, trzymaj się.

ŚwinkaMinka mi też się chyba opuścił brzuch i zgaga przeszła. A wieczorami to co chwilę twardnieje mi brzuch...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 07:33

• Vilu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

planujecie dłuższe wyjazdy na święta?? ja chcę jechać do rodziny ale to prawie 500 km :( podróż pociągiem więc w każdej chwili można wstać i rozprostować kości, ale jednak długa, chciałam jechać na dwa tygodnie i wrócić po nowym roku tylko boję cię, że rozpakuje się tam i co wtedy?? w czwartek mam gin to zapytam co o tym sądzi

Robimy sobie kameralna wigilię we dwoje w tym roku. Po pierwsze nie chcę ryzykować rozpakowaniem w małym powiatowym szpitalu 400 km od domu, a po drugie już bardzo źle znoszę podróże (już po pół godzinie telepania autem albo tramwajem brzuch jest jak kamień i odpuszcza dopiero po lekach). Ale jest mi smutno, bo to pierwsze w moim życiu święta bez mojej rodziny. No i rodzina nie rozumie i ma focha :(.

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ