X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Angela a jak tam opryszczka? Pomogly te plasterki?

Jest poprawa :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopien łożyska nie ma wiekszego znaczenia jrsli przeplywy sa ok. W tskiej ciazy moze byc 3 stopien. Inna sprawa to sprzet. Jak sredni to lekarz moze ze ocrnic dojrzalosc. Problem roji sie kak np. W polowie ciszy wyraznie wydac ze lozysko 3go stopnia.

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za posownie ale w telefonie czasami glupoty mi wyskakują

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Stopien łożyska nie ma wiekszego znaczenia jrsli przeplywy sa ok. W tskiej ciazy moze byc 3 stopien. Inna sprawa to sprzet. Jak sredni to lekarz moze ze ocrnic dojrzalosc. Problem roji sie kak np. W polowie ciszy wyraznie wydac ze lozysko 3go stopnia.

A ja jak zwykle poczytałam że to stopien przed porodem i już mam objawy :D. Ciekawe ile razy jeszcze będę "rodzić" w tej ciąży :))). A niby już powinnam byc rozsądniejsza bo nie pierworódka ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam II stopień, ale i kilka tygodni mi brakuje do was. Też mnie w sumie dziwi, że mój lekarz ostatnio nie badał mi przepływów ani nie sprawdzał tętna. Znaczy sprawdzał jak bije serduszko, ale nie dał posłuchać. Jak mówi, że wszystko w porządku to pozostaje mi tylko wierzyć.

A tak jak o tym czytaniu w internetach mowa to z jednej strony to zbawienie, bo wielu rzeczy się można dowiedzieć, ale z drugiej jako przyszłe mamuśki czasami chyba za dużo czytamy i bez sensu się nakręcamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 18:38

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dobrego weekendu zycze ☺
    Niech dzieciaczki jak najdluzej siedza w brzuszkach ☺
    Mama Ali ja mam od 3 tyg.stwierdzony 3 stopien dojrzalosci lozyska ale wazne aby przeplywy byly ok i wody plodowe.

Ja dzis slabo sie czuje te bole okresowe wykoncza moje nerwy no ale jakos trzeba dac rade. Biore leki do tego czuje ruchy Malutkiej to wazne a w razie co to podejde na IP.
    Wspieram i pamietam o Was ❤❤❤

Angela*, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Muska, wyprzedaze zimowe to chyba raczej w styczniu.
    A sprawdzałaś w necie, na allegro? Może jakąś używkę kupisz? Ja szczerze mówiac średnio lubie uzywane ubranka, moj mąż to w ogóle ma uczulenie, ale w zeszłym roku kupiłam córce kurtkę za 30 zł! I to była jej ulubiona kurtka :D, w super stanie, wiec czasem warto się rozejrzeć.

Ja kombinezon 56-62 kupiłam na allegro i uważam że to była mega okazja :D Jest jak nowy :) Kosztował całe 10 zł :) Wyprałam go w 60 stopniach w normalnym detergencie, a potem jeszcze w antyalergii z dziecięcym proszkiem, praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem, wyprasowałam 2x i myślę że będzie ok. Wygląda jak nowy :)

Zamawiałam też mniejsze ciuszki na allegro, których mi brakuje bo po koleżance mam od 62... i są w większości stanie bdb. Pewnie dlatego że dzieci szybko z takich mikro rozmiarów jak 56 wyrastają.

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja synowi od 3 lat kupuje spodnie narciarskie sprawdzaja sie doskonale bi maja te kolnierze na snieg przy butach.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nic nie mówił o łożysku. Za to powiedział, że mam lekko skróconą szyjkę, a reszta ok.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie stopnie dojrzałości łożyska? Bo mnie wczoraj lekarka powiedziała ze 3 stopień, że to już taki przedporodowy. Sprawdziła oczywiście wszystkie przepływy i wszystko super, z ktg też bardzo zadowolona, wiec odpuściłam drążenie tematu czy jest tam dużo zwapnień itd. Ale czytam że taki stopień może oznaczać zbliżający się poród. Jak jest u Was?

Do tego od kilku dni jestem po kilka razu z wc...mam wrażenie jakbym się oczyszczała własnie przed porodem ;). Nie wiem czy mam dobre wrażenie, ale jakoś czuję że TA chwilą będzie już niedługo...

U nas 37 tc w poniedziałek , dziś na wizycie doktorka mówiła że łożysko ładne, bez zwapnien.

Szyjka się ponoć skrocila, szewek napiety, bobo już mocno ciśnie główka.

Dostaliśmy skierowanie na cc

BlackCatNorL, inessa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuje przez grupę fejsbukowa od innych mam.Prawdziwe handlowanie tam odchodzi.Ciuszki dla maluchów zwykle są w świetnym stanie więc nie mam przed tym oporów.Jak będzie większa i będzie zwracać uwagę co ma na sobie to zacznie się łażenie po sklepach za ciuchami ;)
    Tylko córka mi tak wystrzeliła znowu że miałam dla niej kombinezon że Smyka właśnie (naprawdę świetny) na 98 i myślał że się zmieści bo kupiłam trochę na wyrost w zeszłym sezonie,a ona już na 110 musi mieć.Mam 3,5 łatkę prawie ze wzrostem 4 latka :P
    Im dziecko wyższe tym ciężej dostać kombinezon jednoczęściowy.Rozglad się też za samymi spodniami,ale podobnie.Malych wszędzie pełno,a tych na 110 jak na lekarstwo.Poki co u nas we Wro nie ma ani grama śniegu i zwykle w zimie nie ma więc to naprawdę na sporadyczne wyjścia,albo na jakiś wyjazd na sanki.
    Coś w końcu znajdę,ale na razie nie widzę nigdzie :/

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 stopien lozyska,troche zwapnien,ale przeplywy ok

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam w Rossmannie. Nie dostałam maila, ani w aplikacji nie miałam info o pieluszkach. Podeszłam do kasy i zapytałam o pieluszki za grosz, jak je odebrać. Pani powiedziała, że musi sprawdzić czy jeszcze są, zanurkowała pod kasę i wyjęła paczkę.
    Zeskanowała moją aplikację, a potem pieluszki i powiedziała że niestety się nie zerują, ale wyjęła inną paczkę, taką oklejoną taśmą z napisem "nie na sprzedaż" i ta się wyzerowała. Przy okazji odebrałam jeszcze za grosz misia takiego z TVN tylko mały jest jak breloczek.

Krokodylica, ktosiowa, FreshMm lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia też dostałam

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małe kombinezonki mam po córce ze szmateksu, po kilkanaście zł za nie wtedy dałam.

A dla Zuzi na chwilę obecną mam dwie pary zimowych spodni na szelkach, jedne grube ciepłe "misiowe" a drugie narciarskie z lidla.
    U nas się sprawdzają super bo córka autem nie może jeździć to wszędzie wózkiem i trzeba ją ciepło ubierać a że w przedszkolu nagrzane to daję jej cieniutkie getry a na to ciepłe spodnie i w przedszkolu ściągamy spodnie i gotowe. :)

• makasa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mamusie.
    Już mi coraz ciężej funkcjonować,rano do południa nie mogę chodzić,brzuch mi twardnieje,nie mam siły,w nocy męczy mnie zgaga,mam już dość...oby do 1 stycznia dotrwac i moge rodzic...11.12 mam wizytę,zapytam od razu o poród.moze uda się ustalić termin na CC.
    W końcu się przeprowadziliśmy,mogę się szykować na dzidziusia.Jutro zaczynam wielkie pranie:)
    Moja córeczka zachwycona w końcu swoim osobnym pokoikiem.Ma nowe łóżeczko,przespała dwie noce całe.tak to w nocy wędrowała do nas:)

Ja ostatnio kupiłam jeszcze jeden kombinezon dla Adasia w ciuchu za 15 zł-błękitny w gwiazdki jak nowy.Wkleiłabym zdjęcie ale nie wiem jak tu się robi.

Ja też odebrałam te pieluszki z rossmana,mój mąż też ma tą aplikacje u siebie i jako tatuś również mu przyszedł email że może odebrać;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica z tymi spodniami też tak robimy,ściągam jej ocieplane spodnie w przedszkolu a pod spodem ma getry w których lata.
    Jak tam w przedszkolach mikołajki minęły?U nas była wielka radość.Marysia zadowolona:)Prezent z przedszkola od mikołaja trafiony:)Za to u mojej siostry córeczki w paczce znalazły się same słodycze,u kuzynki córki też przeważały;/
    U nas było fajnie bo każdy rodzic mógł wyrazić swoje zdanie na ten temat.Większość głosów przeważyła.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska to moja 3.5 latka spodnie ma 116 tak że są ok a tak to ciuchy i większe spodnie na 122. Taki wielkolud. Ostatnio jedna pielęgniarka u.mojej lekarki powiedziała że wygląda na 5 latkę i faktycznie jest w sumie najwyższą w swojej grupie w przedszkolu i dorównuje 5 latkom. A wygadana i pyskuje za to jak gimnazjalistka ;). Moja też w kombinezon nie ma szans bo raczej nie ma takich dużych więc mamy spodnie narciarskie z lidla na szelkach. Tak samo idzie w getrach i tych spodniach a w przedszkolu rach ciach i ściągnięte. Tyle też dobrze że one mają pod tą normalną nogawką taką drugą na gumce więc tamta wchodzi do butów a ta na wierzch i ma ciepło no i przede wszystkim jak idą na dwór to sama się w nie ubierze na spokojnie czy jak musi iść do toalety to szybko sciagnie i jest spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:53

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam maila z Rossmanna. Jutro lecę po moje pieluszki :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w Biedrze są Pampersy 2 - 100 szt.za 35 zł.

‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ