Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStopien łożyska nie ma wiekszego znaczenia jrsli przeplywy sa ok. W tskiej ciazy moze byc 3 stopien. Inna sprawa to sprzet. Jak sredni to lekarz moze ze ocrnic dojrzalosc. Problem roji sie kak np. W polowie ciszy wyraznie wydac ze lozysko 3go stopnia.
Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:Stopien łożyska nie ma wiekszego znaczenia jrsli przeplywy sa ok. W tskiej ciazy moze byc 3 stopien. Inna sprawa to sprzet. Jak sredni to lekarz moze ze ocrnic dojrzalosc. Problem roji sie kak np. W polowie ciszy wyraznie wydac ze lozysko 3go stopnia.
A ja jak zwykle poczytałam że to stopien przed porodem i już mam objawy. Ciekawe ile razy jeszcze będę "rodzić" w tej ciąży
)). A niby już powinnam byc rozsądniejsza bo nie pierworódka
-
Ja póki co mam II stopień, ale i kilka tygodni mi brakuje do was. Też mnie w sumie dziwi, że mój lekarz ostatnio nie badał mi przepływów ani nie sprawdzał tętna. Znaczy sprawdzał jak bije serduszko, ale nie dał posłuchać. Jak mówi, że wszystko w porządku to pozostaje mi tylko wierzyć.
A tak jak o tym czytaniu w internetach mowa to z jednej strony to zbawienie, bo wielu rzeczy się można dowiedzieć, ale z drugiej jako przyszłe mamuśki czasami chyba za dużo czytamy i bez sensu się nakręcamyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 18:38
-
nick nieaktualnyHejka. Dobrego weekendu zycze ☺
Niech dzieciaczki jak najdluzej siedza w brzuszkach ☺
Mama Ali ja mam od 3 tyg.stwierdzony 3 stopien dojrzalosci lozyska ale wazne aby przeplywy byly ok i wody plodowe.
Ja dzis slabo sie czuje te bole okresowe wykoncza moje nerwy no ale jakos trzeba dac rade. Biore leki do tego czuje ruchy Malutkiej to wazne a w razie co to podejde na IP.
Wspieram i pamietam o Was ❤❤❤Angela*, Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Muska, wyprzedaze zimowe to chyba raczej w styczniu.
A sprawdzałaś w necie, na allegro? Może jakąś używkę kupisz? Ja szczerze mówiac średnio lubie uzywane ubranka, moj mąż to w ogóle ma uczulenie, ale w zeszłym roku kupiłam córce kurtkę za 30 zł! I to była jej ulubiona kurtka, w super stanie, wiec czasem warto się rozejrzeć.
Ja kombinezon 56-62 kupiłam na allegro i uważam że to była mega okazjaJest jak nowy
Kosztował całe 10 zł
Wyprałam go w 60 stopniach w normalnym detergencie, a potem jeszcze w antyalergii z dziecięcym proszkiem, praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem, wyprasowałam 2x i myślę że będzie ok. Wygląda jak nowy
Zamawiałam też mniejsze ciuszki na allegro, których mi brakuje bo po koleżance mam od 62... i są w większości stanie bdb. Pewnie dlatego że dzieci szybko z takich mikro rozmiarów jak 56 wyrastają.
-
Mama-Ali wrote:Dziewczyny, a jakie macie stopnie dojrzałości łożyska? Bo mnie wczoraj lekarka powiedziała ze 3 stopień, że to już taki przedporodowy. Sprawdziła oczywiście wszystkie przepływy i wszystko super, z ktg też bardzo zadowolona, wiec odpuściłam drążenie tematu czy jest tam dużo zwapnień itd. Ale czytam że taki stopień może oznaczać zbliżający się poród. Jak jest u Was?
Do tego od kilku dni jestem po kilka razu z wc...mam wrażenie jakbym się oczyszczała własnie przed porodem. Nie wiem czy mam dobre wrażenie, ale jakoś czuję że TA chwilą będzie już niedługo...
U nas 37 tc w poniedziałek , dziś na wizycie doktorka mówiła że łożysko ładne, bez zwapnien.
Szyjka się ponoć skrocila, szewek napiety, bobo już mocno ciśnie główka.
Dostaliśmy skierowanie na ccBlackCatNorL, inessa lubią tę wiadomość
-
Ja też kupuje przez grupę fejsbukowa od innych mam.Prawdziwe handlowanie tam odchodzi.Ciuszki dla maluchów zwykle są w świetnym stanie więc nie mam przed tym oporów.Jak będzie większa i będzie zwracać uwagę co ma na sobie to zacznie się łażenie po sklepach za ciuchami
Tylko córka mi tak wystrzeliła znowu że miałam dla niej kombinezon że Smyka właśnie (naprawdę świetny) na 98 i myślał że się zmieści bo kupiłam trochę na wyrost w zeszłym sezonie,a ona już na 110 musi mieć.Mam 3,5 łatkę prawie ze wzrostem 4 latka
Im dziecko wyższe tym ciężej dostać kombinezon jednoczęściowy.Rozglad się też za samymi spodniami,ale podobnie.Malych wszędzie pełno,a tych na 110 jak na lekarstwo.Poki co u nas we Wro nie ma ani grama śniegu i zwykle w zimie nie ma więc to naprawdę na sporadyczne wyjścia,albo na jakiś wyjazd na sanki.
Coś w końcu znajdę,ale na razie nie widzę nigdzie -
Właśnie byłam w Rossmannie. Nie dostałam maila, ani w aplikacji nie miałam info o pieluszkach. Podeszłam do kasy i zapytałam o pieluszki za grosz, jak je odebrać. Pani powiedziała, że musi sprawdzić czy jeszcze są, zanurkowała pod kasę i wyjęła paczkę.
Zeskanowała moją aplikację, a potem pieluszki i powiedziała że niestety się nie zerują, ale wyjęła inną paczkę, taką oklejoną taśmą z napisem "nie na sprzedaż" i ta się wyzerowała. Przy okazji odebrałam jeszcze za grosz misia takiego z TVN tylko mały jest jak breloczek.Krokodylica, ktosiowa, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Ja małe kombinezonki mam po córce ze szmateksu, po kilkanaście zł za nie wtedy dałam.
A dla Zuzi na chwilę obecną mam dwie pary zimowych spodni na szelkach, jedne grube ciepłe "misiowe" a drugie narciarskie z lidla.
U nas się sprawdzają super bo córka autem nie może jeździć to wszędzie wózkiem i trzeba ją ciepło ubierać a że w przedszkolu nagrzane to daję jej cieniutkie getry a na to ciepłe spodnie i w przedszkolu ściągamy spodnie i gotowe. -
Hej hej mamusie.
Już mi coraz ciężej funkcjonować,rano do południa nie mogę chodzić,brzuch mi twardnieje,nie mam siły,w nocy męczy mnie zgaga,mam już dość...oby do 1 stycznia dotrwac i moge rodzic...11.12 mam wizytę,zapytam od razu o poród.moze uda się ustalić termin na CC.
W końcu się przeprowadziliśmy,mogę się szykować na dzidziusia.Jutro zaczynam wielkie pranie:)
Moja córeczka zachwycona w końcu swoim osobnym pokoikiem.Ma nowe łóżeczko,przespała dwie noce całe.tak to w nocy wędrowała do nas:)
Ja ostatnio kupiłam jeszcze jeden kombinezon dla Adasia w ciuchu za 15 zł-błękitny w gwiazdki jak nowy.Wkleiłabym zdjęcie ale nie wiem jak tu się robi.
Ja też odebrałam te pieluszki z rossmana,mój mąż też ma tą aplikacje u siebie i jako tatuś również mu przyszedł email że może odebrać
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica z tymi spodniami też tak robimy,ściągam jej ocieplane spodnie w przedszkolu a pod spodem ma getry w których lata.
Jak tam w przedszkolach mikołajki minęły?U nas była wielka radość.Marysia zadowolona:)Prezent z przedszkola od mikołaja trafiony:)Za to u mojej siostry córeczki w paczce znalazły się same słodycze,u kuzynki córki też przeważały;/
U nas było fajnie bo każdy rodzic mógł wyrazić swoje zdanie na ten temat.Większość głosów przeważyła. -
Muska to moja 3.5 latka spodnie ma 116 tak że są ok a tak to ciuchy i większe spodnie na 122. Taki wielkolud. Ostatnio jedna pielęgniarka u.mojej lekarki powiedziała że wygląda na 5 latkę i faktycznie jest w sumie najwyższą w swojej grupie w przedszkolu i dorównuje 5 latkom. A wygadana i pyskuje za to jak gimnazjalistka
. Moja też w kombinezon nie ma szans bo raczej nie ma takich dużych więc mamy spodnie narciarskie z lidla na szelkach. Tak samo idzie w getrach i tych spodniach a w przedszkolu rach ciach i ściągnięte. Tyle też dobrze że one mają pod tą normalną nogawką taką drugą na gumce więc tamta wchodzi do butów a ta na wierzch i ma ciepło no i przede wszystkim jak idą na dwór to sama się w nie ubierze na spokojnie czy jak musi iść do toalety to szybko sciagnie i jest spokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:53