Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Angela a jak tam opryszczka? Pomogly te plasterki?

Jest poprawa :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopien łożyska nie ma wiekszego znaczenia jrsli przeplywy sa ok. W tskiej ciazy moze byc 3 stopien. Inna sprawa to sprzet. Jak sredni to lekarz moze ze ocrnic dojrzalosc. Problem roji sie kak np. W polowie ciszy wyraznie wydac ze lozysko 3go stopnia.

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za posownie ale w telefonie czasami glupoty mi wyskakują

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Stopien łożyska nie ma wiekszego znaczenia jrsli przeplywy sa ok. W tskiej ciazy moze byc 3 stopien. Inna sprawa to sprzet. Jak sredni to lekarz moze ze ocrnic dojrzalosc. Problem roji sie kak np. W polowie ciszy wyraznie wydac ze lozysko 3go stopnia.

A ja jak zwykle poczytałam że to stopien przed porodem i już mam objawy :D. Ciekawe ile razy jeszcze będę "rodzić" w tej ciąży :))). A niby już powinnam byc rozsądniejsza bo nie pierworódka ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam II stopień, ale i kilka tygodni mi brakuje do was. Też mnie w sumie dziwi, że mój lekarz ostatnio nie badał mi przepływów ani nie sprawdzał tętna. Znaczy sprawdzał jak bije serduszko, ale nie dał posłuchać. Jak mówi, że wszystko w porządku to pozostaje mi tylko wierzyć.

A tak jak o tym czytaniu w internetach mowa to z jednej strony to zbawienie, bo wielu rzeczy się można dowiedzieć, ale z drugiej jako przyszłe mamuśki czasami chyba za dużo czytamy i bez sensu się nakręcamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 18:38

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dobrego weekendu zycze ☺
    Niech dzieciaczki jak najdluzej siedza w brzuszkach ☺
    Mama Ali ja mam od 3 tyg.stwierdzony 3 stopien dojrzalosci lozyska ale wazne aby przeplywy byly ok i wody plodowe.

Ja dzis slabo sie czuje te bole okresowe wykoncza moje nerwy no ale jakos trzeba dac rade. Biore leki do tego czuje ruchy Malutkiej to wazne a w razie co to podejde na IP.
    Wspieram i pamietam o Was ❤❤❤

Angela*, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Muska, wyprzedaze zimowe to chyba raczej w styczniu.
    A sprawdzałaś w necie, na allegro? Może jakąś używkę kupisz? Ja szczerze mówiac średnio lubie uzywane ubranka, moj mąż to w ogóle ma uczulenie, ale w zeszłym roku kupiłam córce kurtkę za 30 zł! I to była jej ulubiona kurtka :D, w super stanie, wiec czasem warto się rozejrzeć.

Ja kombinezon 56-62 kupiłam na allegro i uważam że to była mega okazja :D Jest jak nowy :) Kosztował całe 10 zł :) Wyprałam go w 60 stopniach w normalnym detergencie, a potem jeszcze w antyalergii z dziecięcym proszkiem, praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem, wyprasowałam 2x i myślę że będzie ok. Wygląda jak nowy :)

Zamawiałam też mniejsze ciuszki na allegro, których mi brakuje bo po koleżance mam od 62... i są w większości stanie bdb. Pewnie dlatego że dzieci szybko z takich mikro rozmiarów jak 56 wyrastają.

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja synowi od 3 lat kupuje spodnie narciarskie sprawdzaja sie doskonale bi maja te kolnierze na snieg przy butach.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nic nie mówił o łożysku. Za to powiedział, że mam lekko skróconą szyjkę, a reszta ok.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie stopnie dojrzałości łożyska? Bo mnie wczoraj lekarka powiedziała ze 3 stopień, że to już taki przedporodowy. Sprawdziła oczywiście wszystkie przepływy i wszystko super, z ktg też bardzo zadowolona, wiec odpuściłam drążenie tematu czy jest tam dużo zwapnień itd. Ale czytam że taki stopień może oznaczać zbliżający się poród. Jak jest u Was?

Do tego od kilku dni jestem po kilka razu z wc...mam wrażenie jakbym się oczyszczała własnie przed porodem ;). Nie wiem czy mam dobre wrażenie, ale jakoś czuję że TA chwilą będzie już niedługo...

U nas 37 tc w poniedziałek , dziś na wizycie doktorka mówiła że łożysko ładne, bez zwapnien.

Szyjka się ponoć skrocila, szewek napiety, bobo już mocno ciśnie główka.

Dostaliśmy skierowanie na cc

BlackCatNorL, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuje przez grupę fejsbukowa od innych mam.Prawdziwe handlowanie tam odchodzi.Ciuszki dla maluchów zwykle są w świetnym stanie więc nie mam przed tym oporów.Jak będzie większa i będzie zwracać uwagę co ma na sobie to zacznie się łażenie po sklepach za ciuchami ;)
    Tylko córka mi tak wystrzeliła znowu że miałam dla niej kombinezon że Smyka właśnie (naprawdę świetny) na 98 i myślał że się zmieści bo kupiłam trochę na wyrost w zeszłym sezonie,a ona już na 110 musi mieć.Mam 3,5 łatkę prawie ze wzrostem 4 latka :P
    Im dziecko wyższe tym ciężej dostać kombinezon jednoczęściowy.Rozglad się też za samymi spodniami,ale podobnie.Malych wszędzie pełno,a tych na 110 jak na lekarstwo.Poki co u nas we Wro nie ma ani grama śniegu i zwykle w zimie nie ma więc to naprawdę na sporadyczne wyjścia,albo na jakiś wyjazd na sanki.
    Coś w końcu znajdę,ale na razie nie widzę nigdzie :/

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 stopien lozyska,troche zwapnien,ale przeplywy ok

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam w Rossmannie. Nie dostałam maila, ani w aplikacji nie miałam info o pieluszkach. Podeszłam do kasy i zapytałam o pieluszki za grosz, jak je odebrać. Pani powiedziała, że musi sprawdzić czy jeszcze są, zanurkowała pod kasę i wyjęła paczkę.
    Zeskanowała moją aplikację, a potem pieluszki i powiedziała że niestety się nie zerują, ale wyjęła inną paczkę, taką oklejoną taśmą z napisem "nie na sprzedaż" i ta się wyzerowała. Przy okazji odebrałam jeszcze za grosz misia takiego z TVN tylko mały jest jak breloczek.

Krokodylica, ktosiowa, FreshMm lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia też dostałam

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małe kombinezonki mam po córce ze szmateksu, po kilkanaście zł za nie wtedy dałam.

A dla Zuzi na chwilę obecną mam dwie pary zimowych spodni na szelkach, jedne grube ciepłe "misiowe" a drugie narciarskie z lidla.
    U nas się sprawdzają super bo córka autem nie może jeździć to wszędzie wózkiem i trzeba ją ciepło ubierać a że w przedszkolu nagrzane to daję jej cieniutkie getry a na to ciepłe spodnie i w przedszkolu ściągamy spodnie i gotowe. :)

• makasa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mamusie.
    Już mi coraz ciężej funkcjonować,rano do południa nie mogę chodzić,brzuch mi twardnieje,nie mam siły,w nocy męczy mnie zgaga,mam już dość...oby do 1 stycznia dotrwac i moge rodzic...11.12 mam wizytę,zapytam od razu o poród.moze uda się ustalić termin na CC.
    W końcu się przeprowadziliśmy,mogę się szykować na dzidziusia.Jutro zaczynam wielkie pranie:)
    Moja córeczka zachwycona w końcu swoim osobnym pokoikiem.Ma nowe łóżeczko,przespała dwie noce całe.tak to w nocy wędrowała do nas:)

Ja ostatnio kupiłam jeszcze jeden kombinezon dla Adasia w ciuchu za 15 zł-błękitny w gwiazdki jak nowy.Wkleiłabym zdjęcie ale nie wiem jak tu się robi.

Ja też odebrałam te pieluszki z rossmana,mój mąż też ma tą aplikacje u siebie i jako tatuś również mu przyszedł email że może odebrać;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica z tymi spodniami też tak robimy,ściągam jej ocieplane spodnie w przedszkolu a pod spodem ma getry w których lata.
    Jak tam w przedszkolach mikołajki minęły?U nas była wielka radość.Marysia zadowolona:)Prezent z przedszkola od mikołaja trafiony:)Za to u mojej siostry córeczki w paczce znalazły się same słodycze,u kuzynki córki też przeważały;/
    U nas było fajnie bo każdy rodzic mógł wyrazić swoje zdanie na ten temat.Większość głosów przeważyła.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska to moja 3.5 latka spodnie ma 116 tak że są ok a tak to ciuchy i większe spodnie na 122. Taki wielkolud. Ostatnio jedna pielęgniarka u.mojej lekarki powiedziała że wygląda na 5 latkę i faktycznie jest w sumie najwyższą w swojej grupie w przedszkolu i dorównuje 5 latkom. A wygadana i pyskuje za to jak gimnazjalistka ;). Moja też w kombinezon nie ma szans bo raczej nie ma takich dużych więc mamy spodnie narciarskie z lidla na szelkach. Tak samo idzie w getrach i tych spodniach a w przedszkolu rach ciach i ściągnięte. Tyle też dobrze że one mają pod tą normalną nogawką taką drugą na gumce więc tamta wchodzi do butów a ta na wierzch i ma ciepło no i przede wszystkim jak idą na dwór to sama się w nie ubierze na spokojnie czy jak musi iść do toalety to szybko sciagnie i jest spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:53

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam maila z Rossmanna. Jutro lecę po moje pieluszki :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w Biedrze są Pampersy 2 - 100 szt.za 35 zł.

‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ