X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, polozna poinformowała mnie, ze po tej pompie serce może wariowac troche, ze dziwnie sie mogę czuć. Ale dala mi tabletkę na to z nadzieja, ze mnie to ominie, ale niestety czuje jak to serce trochę lata, ale tak jest ok. Nie mam alergii na nic. Tak sie czuje e porządku, trochę zmęczona. Ostatnia noc spalam jakies 4 h, wiec teraz padam na twarz. Skurcze nadal są.
    Calza nie powiem Ci aktualnie co leci w pompie, ale jutro jak się dowirm dam znać :D
    A jak Ty z ta pompa wstawalas do toalety? Bo ja mam cos co wygląda jak akumulator i żeby gdzies odejść od łóżka muszę to wziąć ze sobą :o na razie mi powiedzieli, żeby nie iść do toalety :/

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ej, ale tutaj mamy mają dzieci ze sobą - na 100%. Miałam USG 2x na oddziale poporodowym, na poporodowym odbywają się też wykłady ze szkoły rodzenia na 100% po urodzeniu maleństwa (jeśli wszystko z dzieckiem i Tobą jest ok) dostajesz je do opieki 24h na dobę.

Kontakt skóra do skóry - wiem, że starają się pilnować tych 2h, położne jednak mówiły, że musimy być też czasem jednak wyrozumiałe. Jakbyśmy się czuły rodząc i słysząc "Jeszcze godzina dla innej Pani musi być, kontakt skóra do skóry nie może być przerwany". No sorry, ale z porodem nie zaczekasz i nie zapauzujesz... wiem, że kontakt skóra do skóry jest ważny, też mi na tym zależy. Pamiętajmy jednak, że to, że właśnie urodziłyśmy bobaska nie oznacza, że tam gdzieś któraś z nas zaraz też nie będzie witać swojego słoneczka! Ona też chce urodzić w normalnych warunkach, a nie na korytarzu.

Z wpisu Vilu zrozumiałam, że dzieci są osobno. Myślałam że tego się już nie praktykuje, ale wzbudziło to mój lekki niepokój bo zależy mi na tym żeby mieć dziecko przy sobie. Co do 2-godzinnego kontaktu skóra do skóry- zrozumiałam że zwyczajnie trwa to ok 15 min i koniec, a nie że sytuacja jest taka że kolejna rodząca potrzebuje sali- to oczywiste i nie mam wątpliwości że konieczne- tu bez zastrzeżeń.
    Chyba trzeba się tam przejechać i zdobyć wszelkie informacje bezposrednio od personelu :)

• calza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Nie nie, polozna poinformowała mnie, ze po tej pompie serce może wariowac troche, ze dziwnie sie mogę czuć. Ale dala mi tabletkę na to z nadzieja, ze mnie to ominie, ale niestety czuje jak to serce trochę lata, ale tak jest ok. Nie mam alergii na nic. Tak sie czuje e porządku, trochę zmęczona. Ostatnia noc spalam jakies 4 h, wiec teraz padam na twarz. Skurcze nadal są.
    Calza nie powiem Ci aktualnie co leci w pompie, ale jutro jak się dowirm dam znać :D
    A jak Ty z ta pompa wstawalas do toalety? Bo ja mam cos co wygląda jak akumulator i żeby gdzies odejść od łóżka muszę to wziąć ze sobą :o na razie mi powiedzieli, żeby nie iść do toalety :/

Panie mi pokazały, że należy wyjąć kabel zasilający i nacisnąć taki przycisk, na którym jest dzwonek narysowany. Pompa infuzyjna ma w sobie akumulator, który musi się ładować, inaczej ta pompa piszczy. Można ją wyciszyć na 5-10 minut tym przyciskiem, ale koniecznie zapytaj, którym przyciskiem się ją wyłącza, sama bym się do tego nie dotykała bez wcześniejszej instrukcji obsługi ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Z wpisu Vilu zrozumiałam, że dzieci są osobno. Myślałam że tego się już nie praktykuje, ale wzbudziło to mój lekki niepokój bo zależy mi na tym żeby mieć dziecko przy sobie. Co do 2-godzinnego kontaktu skóra do skóry- zrozumiałam że zwyczajnie trwa to ok 15 min i koniec, a nie że sytuacja jest taka że kolejna rodząca potrzebuje sali- to oczywiste i nie mam wątpliwości że konieczne- tu bez zastrzeżeń.
    Chyba trzeba się tam przejechać i zdobyć wszelkie informacje bezposrednio od personelu :)

No wiem wiem, ale ja na pewno słyszałam noworodki na salach poporodowych i na pewno je widziałam i wczoraj i dzisiaj... jutro idę na szkołę rodzenia, będę przechodzić przez oddział to zwrócę uwagę i dam znać :)

Ellasi lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka a sprawdziłaś jaki jest stan przesyłki? Z Gemini biorą DPD i nie wiem jak u innych ale kurier moją paczkę zostawił u sąsiadów, bo jak stwierdził mnie prawie nigdy w domu nie ma to u sąsiada zostawił... Jutro też będę na niego czekać, ale paczka za pobraniem to się pofatyguje do mnie osobiście ;)

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    No wiem wiem, ale ja na pewno słyszałam noworodki na salach poporodowych i na pewno je widziałam i wczoraj i dzisiaj... jutro idę na szkołę rodzenia, będę przechodzić przez oddział to zwrócę uwagę i dam znać :)

Daj znać koniecznie, bo może to była sytuacja zwiazana z tym nieszczęsnym remontem.

Ellasi lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie nadrobiłam wszystkiego więc nie wiem do końca co u Was, ale niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie mamusie, szczególnie te w szpitalu. Dużo zdrowia dla Was i maluszków :)

A my jesteśmy już z Krzysiem w domu. Życie zmieniło się nam całkowicie ;) Ten mały człowiek wywrócił nasz świat do góry nogami i jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi. Mimo że na razie bardzo zmęczeni i niewyspani. Powoli uczymy się siebie i mam nadzieję że jakoś się odnajdziemy w tej nowej rzeczywistości :)

Aenu, FreshMm, Polaj, wronka, Didi_85, inessa, Krokodylica, moniczko., Vilu, ana167, kate88:), Marzycielka111192, .aś., helagazela, Paula_29, Muska, natki89, Mama-Ali, Myszk@, ŚwinkaMinka, annaki, Eklerka13579, Nadin, ktosiowa, Karmelova, Lagostina, Gosiak, emi2016, Żabulka30, Morwa lubią tę wiadomość

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka 3mam kciuki. Pamietam ze zcsynem tez na ktg pisaly mi sie skurcze na poziomie 70-90% ale ja tp czułam jako spinanie brzucha i czasami jakiestam bóle okresowe. U mnie nie spowodowało to nic. Nikt tez nie wiedzial skad skurcze tylko olali to i odeslali do domu

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Daj znać koniecznie, bo może to była sytuacja zwiazana z tym nieszczęsnym remontem.

Calza,
    Tak, koniecznie daj znać. Jestem bardzo ciekawa. Może to był stan przejściowy związany z remontem a tak normalnie dzieci są z mamami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 21:00

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu oj tak, noworodek wywraca życie do góry nogami. :)
    Aż się boję jak to będzie z noworodkiem i 3 latką. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu super, że już jesteście w domu :)

Ja odwaliłam dzisiaj kawał dobrej roboty. Pranie skończone, większość prasowania zrobiona, domek wysprzątany, pościel swiezutka pachnąca i ja wymaszerowana :D przeszłam dzisiaj 8 km :) i czuję się super! Teraz lecę pod prysznic, zjem pomelo i kładę się do pachnącego łóżeczka :D

Dzięki za opinie co do laktatorow. Mam na liście właśnie elektryczny Medela, ale zastanawiam się nad jego koniecznością. No cóż jak będę kupowała to pewnie już w styczniu :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne. Styczeń już tuż tuz :D
    Zleciało, że hej!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zmęczona jestem. Właśnie podają mi antybiotyk dożylnie. Skurcze się wyciszyly znów do 30 min i wróciły, średniej bolesności i te większe co już bolaly. I tak na zmianę. Także leże i czekam, może niedługo zasne. Nie mogę się isc wykąpać przez skurcze.. Na jutrzejszych odwiedzinach rodziny zazyczylam sobie chociaż szampon do włosów w sprayu, chusteczki mokre dla dzieci pachnące to przetarcia się, chusteczki do higieny intymnej i wsuwki do włosów. Normalnie masakra:/ no ale trudno, wiedza co robią i ich rozumiem co do tego prysznica :)

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby skurcze sie calkiem wyciszyly.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Aqu super, że już jesteście w domu :)

Ja odwaliłam dzisiaj kawał dobrej roboty. Pranie skończone, większość prasowania zrobiona, domek wysprzątany, pościel swiezutka pachnąca i ja wymaszerowana :D przeszłam dzisiaj 8 km :) i czuję się super! Teraz lecę pod prysznic, zjem pomelo i kładę się do pachnącego łóżeczka :D

Dzięki za opinie co do laktatorow. Mam na liście właśnie elektryczny Medela, ale zastanawiam się nad jego koniecznością. No cóż jak będę kupowała to pewnie już w styczniu :)

natki89, babeczka u mnie w szkole rodzenia radzila zeby kupic po porodzie. Ja zakupilam reczny Medeli,bo mam jakas schize ze urodze wczesniej. A wiem jak wazne jest nakrecanie latacji w pierwszych dniach, a co jesli moj dzieciur nie bedzie chcial ssac, albo bedzie mial z tym problem? Wtedy wykorzystam ten laktator reczny:) Czuje sie spokojniejsza:)

natki89 lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka może wszystko ułożyć się dobrze, super ze jesteś pod opieką.
    Agu ja też już bym chciała być z młodym w domu :)

Trzymajcie kciuki bo mam coraz pełniejsze portki przed jutrzejszym cc... Chyba zbytnio nie pospie :/

kasha86, helagazela, Angela*, BlackCatNorL, natki89, emi2016 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa rodziła w bielańskim w lutym (już trwał wtedy remont) i córkę miała cały czas przy sobie.

Nadin będzie dobrze. Trzymam kciuki!

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Malineczka może wszystko ułożyć się dobrze, super ze jesteś pod opieką.
    Agu ja też już bym chciała być z młodym w domu :)

Trzymajcie kciuki bo mam coraz pełniejsze portki przed jutrzejszym cc... Chyba zbytnio nie pospie :/

Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Ja juz zmęczona jestem. Właśnie podają mi antybiotyk dożylnie. Skurcze się wyciszyly znów do 30 min i wróciły, średniej bolesności i te większe co już bolaly. I tak na zmianę. Także leże i czekam, może niedługo zasne. Nie mogę się isc wykąpać przez skurcze.. Na jutrzejszych odwiedzinach rodziny zazyczylam sobie chociaż szampon do włosów w sprayu, chusteczki mokre dla dzieci pachnące to przetarcia się, chusteczki do higieny intymnej i wsuwki do włosów. Normalnie masakra:/ no ale trudno, wiedza co robią i ich rozumiem co do tego prysznica :)

nawet zimny prysznic nie wchodzi w gre? a w zlewie nie możesz umyć wlosów :-) i sie 0opłukać.

Dla mnie to koszmar nie móc sie umyć :-)

3 mam kciuki

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin powodzenia jutro, trzymam kciuki i czekamy na wieści:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ