Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis90 wrote:Hej, witam po fioletowej stronie mocy wstępnie termin porodu wg OM 17.01., aczkolwiek z racji, ze bedzie CC pewnie koło 12ego. Poki co jestem na etapie sprawdzania bety, 3 za mną, w sobotę mam nadzieje ostatnia. Stres niesamowity ze względu na poronienie 3 miesiace temu...
-
Mama-Ali wrote:Ja mialam sono hsg. Bólu zadnego. nawet nie wiedziałam kiedy zaczęli i kiedy skonczyli a wszystko trwało chyba kilkanaście sekund
Tez mialam sono hsg (nawet w tym cyklu) i tez bylam w szoku bo bylam przygotowana na mega bol ale nie bolalo. Po zabiegu dwie godziny czekalan na wypis a babka co miala badanie ze mna zwijala sie z bolu i pytala jak to mozliwe ze mnie nic nie boli... biedna szkoda mi jej bylo strasznie... -
Morwa wrote:Rudzielec:) ja chętnie bym skorzystała. Kupiłambym juz i 10 wózków, ale jesteśmy teraz na takim etapie ,że każda z nas ma w głowie wiele złych myśli, obaw. Wiele z nas bardzo dużo przeszło, niektóre własnie w tej chwili martwią się o przetrwanie dzieciątka. Każda z nas czeka, aby zobaczyć zarodek na usg , usłyszeć bicie serduszka. Zostać zapewniona ,że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nie w głowie nam teraz kupowanie wózków ,ani się za nimi oglądanie
Ruda_ann, Mama-Ali, ktosiowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
hej hej mogę dołączyć ? jeszcze nie potwierdzona info ale test pozytywny. Wizytę mam 29.05 wiec pewnie juz bede wiedziała wiecej.
Mam juz córkę 10miesięcy w tym momencie ma. I zero objawów tak samo jak poprzednio.Morwa, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość
LASKA -
Rudzielec :) wrote:Ani się nie obejrzycie i będzie już 30-sty tydzień a potem 35 itd, u nas na forum tez na początku strach obawy a potem poleciało to w takim tempie że hoho, trzymam za Was kciuki żeby wszystko było dobrze:)
BlackCatNorL, Ruda_ann, Mama-Ali, ktosiowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Natkapietruszki weź tu nie strasz no! Normalnie aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam Twój pierwszy wpis! Dobrze, że już lepiej! Ogarnij się tam!
-
Melevis90 wrote:Hej, witam po fioletowej stronie mocy wstępnie termin porodu wg OM 17.01., aczkolwiek z racji, ze bedzie CC pewnie koło 12ego. Poki co jestem na etapie sprawdzania bety, 3 za mną, w sobotę mam nadzieje ostatnia. Stres niesamowity ze względu na poronienie 3 miesiace temu...
-
LASKA wrote:hej hej mogę dołączyć ? jeszcze nie potwierdzona info ale test pozytywny. Wizytę mam 29.05 wiec pewnie juz bede wiedziała wiecej.
Mam juz córkę 10miesięcy w tym momencie ma. I zero objawów tak samo jak poprzednio.
Witamy :* -
Ja caly dzien spie. Budze sie co godzine pocztam forum i dalej spie. Staram sie nie denerwowac ta cala sytuacja co ma byc to bedzie. Odpoczywam w poniedzialek beta i ostateczny wyrok. Ale jestem dobrej mysli
pietruszkanatki, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
helagazela wrote:hehehe, morwa, niezly z Ciebie przypadek!
W temacie bolu to powiem Wam, ze bylam wczoraj pierwszy raz w zyciu na depilacji woskiem. Nogi luzik, pachy luzik, rozmawiam z Pania na luzaka jak mi te plastry odrywa, ale bikini to juz inny temat, myslalam, ze zejde... Nawet powiedzialam Jej wczoraj w pewnym moemncie, ze dwa porody sn bez znieczulenia nie byly takie straszne!
Trzeba byc kobieta ze stali, zeby sie tak regularnie depilowac!
Kurcze, chyba bym nie zaryzykowała... Ja zawsze robiłam pachy i bikini, bolało, wiadomo, ale do przeżycia. Tyle że w ciąży to musi boleć podwójnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 12:46
-
Paola - podobno beta w przedziale 1200-6000 potrzebuje nawet 96h na podwojenie, także może akurat u ciebie by tak było, a potem jeszcze zwalnia. Mi w tej ciąży tylko bardzo wcześnie jeden przyrost ok, zrobiony dzień po dniu bo chciałam miec wynik dla lekarza i ok, a kolejny po dwóch dniach tylko 45%... I jeszcze plamienie tego dnia. A za 4 dni zrobiłam to dwudniowy przyrost ponad 100% wyszedł. Trzymam kciuki za was.
Morwa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
pietruszkanatki wrote:Nie chcialam straszyc, ale byłam e takim stanie że szybko potrzebowałam gara zimnej wody na głowę. Teraz w zasadzie zapomniałam, że aż tak strasznie bolało, żadnych równie negatywnych objawów. Pozwala mi to wierzyć, że jest dobrze, bo jakby miało być inaczej to ból by się chyba nasilają i powtarzał?
-
nick nieaktualnyJa sie znowu powtórzę beta po 1000 jednostkach nie przyrasta jyz tak samo szybko jak wcześniej!!!! Dlatego powtarzanie bety nie Ma juz sensu i tylko same sobie szkodzimy!!!! Skoro wszystko jest dobrze to po co samemu dostarczać sobie nerow!!!! Zakończenie betowanie bo oszalejecie kobitki a dzidzią to szkodzi!!!!!
Ja o wyprawce pomyśle po 25tcRuda_ann, helagazela, Morwa, madzia8lenka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Blackcat, może :p wkriczylam z łomotem w 7 tydzień lekarz jutro na bank coś mi powie.
Agniechaa, mi przyrasta xD i po przekroczeniu 7, 14 tysięcy :p
To tylko tak jako anegdota, ale tak, masz rację, niższy przyrost nie powinien niepokoić. To mój jest jakiś dziwny. -
żegnam się z wami mamuśki, ja już żegnam się z wami i z moim maleństwem, 3 tyg było pod serduchem, nie przeżyło jednak.
beta spała z 39 na 29,45. w pt mam powtórzyć czy spada i czy samo się oczyści.
-
Laska i Melevis90: witajcie i wysylam dobre fluidy
natka, no wcale nie chodze na depilacje woskiem, zapisalam sie jeszcze nie wiedzac, ze w ciazy jestem i stwierdzilam, ze pojde, ale to faktycznie byl blad chyba. NIE POLECAM.
W sobote lecimy na Krete, bede przynajmniej dobrze sie czuc na plazy -
paola87 wrote:W tym samym labo zawsze robię. Przedwczoraj było 1799, dziś 2596... Jestem załamana
A mówiłam, że po 20 00 beta bardzo zwalnia...? A ktoś mówił, ze zwalnia po 1000 nawet. Na pewno jest dobrze.
"Wraz z rozwojem zarodka wzrost stężenia hCG staje się wolniejszy i w szóstym tygodniu, aby podwoić swoją wartość, potrzebuje aż 96 godzin. Z czasem poziom hCG obniża się i taki pozostaje już do końca ciąży."
https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/badania/331-poziom-hcgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 12:56
-
nick nieaktualnyPietrucha jak to mówią wyjątek potwierdza regule
Ja jutro wkrocze w 7 tydzień u la la na wizycue bedzie to 8tydz+5d wiec juz wszystko bedzie musiało być idealniepietruszkanatki, BlackCatNorL, Ruda_ann, madzia8lenka, Krokodylica, be_aduska lubią tę wiadomość