WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, dopiero doczytałam. To musiało być dla Ciebie straszne przeżycie. Współczuję bardzo.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali gratuluję ogromnie! Święta razem :) zazdroszczę :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie żartuję. Nie jest na pewno tak, że nie zadziałało całkowicie, bo pewnie bym zemdlała z bólu. Zadziałało częściowo - tak, że czułam ból. Oby się to nie powtórzyło

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali :) cudowna wiadomość. Super, że Święta spędzicie już razem :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w święta jecie wszystko? Tzn pierogi, uszka, zupa grzybowa, kapusta? Czy ograniczacie coś?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Dziewczyny, a w święta jecie wszystko? Tzn pierogi, uszka, zupa grzybowa, kapusta? Czy ograniczacie coś?

Ja nie mam zamiaru sobie odmawiać. Jedyne co ograniczę to mak :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny szalejecie..sprzatanie przed świętami, makowce i inne slodkosci kreca,uszka lepia a potem na porodowce ląduja..spokojnie..

Ja się lenię ;) Nawet choinki w tym roku nie kupuję. Zamknęłam wczoraj laptopa, wystawiłam faktury, przespałam 12 godzin i od razu świat jest piękniejszy :))

helagazela, Polaj, ana167, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Angela a Wy w domku?

Tak , od wtorku :)

Vilu, Polaj, ana167, Krokodylica, Szmaragdowa, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali ale miałaś akcję ekspres gdyby nie ułożenie to byś szybko urodziła pewnie jak już z takim rozwarciem trafiłaś. Aż się boję czytać forum teraz żeby mnie nie wzięło przed 9.01 hehe
    Ja tam porobiłam wszystko, sprzątanie, choinka, jedzenie ale nic mnie nie ruszyło na szczęście i oby tak już zostało teraz chyba że strachu będę tylko leżeć;)
    Jedzenia sobie nie odmowię oczywiście ba nawet mam wino 0% specjalnie na święta:D.
    Wogole moim.problemem jest teraz chrapanie.... mąż mnie w nocy budzi, spać nie może mówi że chrapie jak niedźwiedź. Ja nie wiem co to dziecko mi tam.uciska ale ja nigdy nie chrapałam...mowil że dzisiaj chyba pójdzie na kanapę:D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy miałam skurcze,bo nie dość ze mi się snily cala noc, to co się budzilam to czulam. Rano juz był spokój, ale od jakiś 1,5h znów mam. Trochę bolesne, ale nie mocno. Szyjka skróciła się kolo 1cm, ale nie badali już czy miękka czy cos. Aktualnie ma 2,5cm. Wracam do domu juz wreszcie, ale czuje lekki niepokój przez skurcze,bo jak były przez ostatni czas to były, ale kompletnie nie czulam bólu, tylko spinanie,a teraz czuje jak cos ciągnie i bolo, ale nie przypomina to bólu okresowego

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mnie ktoś tu pamięta, ale byłam z Wami na tym wątku prawie od samego początku niestety moje szczęście szybko się skończyło.

Widzę, że niektóre z Was już zostały mamusiami. Mama Ali gratuluję! Mój synek też tak pięknie ma na imię :) i jest wspaniałym grzecznym chłopcem :)

Chciałabym Wam wszystkim życzyć powodzenia i wszystkiego dobrego. Już niedługo będziecie tulić swoje maluszki.

Mi póki co pozostaje czekanie. Na 4 sycznia miałam termin.
    Teraz pod koniec listopada znowu zobaczyłam 2 kreski, jednak ciążą cieszyłam się tylko 2 tygodnie, beta zaczęla spadać... Ale wierzę, że jeszcze się uda.

Trzymajcie się dziewczyny i powodzenia raz jeszcze!!! :)

wronka, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczko kochana, pamietamy Cie jak najbardziej! Ostatnio patrzylam na liste nasza i myslalam co tam u Ciebie slychac.
    Przykre wiesci od Ciebie, ale widac byl jakis powod. Trzymam kciuki, zeby to wlasciwe dzieciatko juz sie tam niedlugo zagniezdzilo i wyskoczylo na swiat we wlasciwym czasie, na jesieni 2018. Wesolych Swiat!

Maruder, agulineczka lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym makiem ? Ja mam zamiar zrobić kutię.. Wiem, że mak ma związki podobne do działania narkotyków, jest się po nim sennym itd., ale trzeba zjeść tego naprawdę spore ilości .. Ja mam zamiar zjeść wszystko, bo uwielbiam potrawy wigilijne :) znalazłam gdzieś w Internetach, że nawet sałatka jarzynowa szkodzi - serio ?! Bo majonez i ogórek i wygotowane warzywa (choć ja robię warzywa na parze do sałatki) mogą powodować wzdęcia .. Ehh szczerze - jestem na tym etapie ciąży, że już wszystko mi jedno i już wszystkie te dolegliwości mam, więc co mnie nie zabije to mnie wzmocni :) wiadomo, żeby się nie obżerać, ale i tak nasze żołądki są tak teraz skurczone, że chyba się nie da ;p
    Także smacznego dziewczyny !! Cieszcie się smakiem wigilijnych potraw i niech maluszki też posmakują trochę tego smaku z naszych wód płodowych :)

Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • makasa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka nie poddawaj się.W końcu i do was się szczęście uśmiechnie.Wierzę w to;)

Co do znieczulenia pod czas cc też w moim przypadku nie zadziałało do końca.Czułam normalnie jak mnie lekarz kroil,wyciąganie i wypychanie dziecka było straszne aż nic potrafilam sie cieszyć jak już ja wyciągnęli bo mnie bolało.Potem nie wiem czy zadziałało z opóźnieniem czy podali mi więcej ale nie pamiętam zszywania. Albo szok ogólny zadziałał.
    Mam radę tez:nie patrzcie w lampę pod czas operacji.

Mój M z córeczką pojechali po choinkę.Co dzień problem żeby wstała rano do przedszkola bo nie wyspana przez te pory chodzenia do spania a dziś 7 rano już na nogach bo ona z tatą po choinke jedzie:)ależ radość.Ja leżę,dopiero z łóżka się podnoszę. Wysprzatane raczej mamy,aby z wierzchu ogarnąć. Z gotowania robię tylko rybępo greckui piekę kurczaka na po poniedziałek.Dalej się nie forsuje. Diety nie trzymam-będę jeść wszystko;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    agulineczka nie poddawaj się.W końcu i do was się szczęście uśmiechnie.Wierzę w to;)

Co do znieczulenia pod czas cc też w moim przypadku nie zadziałało do końca.Czułam normalnie jak mnie lekarz kroil,wyciąganie i wypychanie dziecka było straszne aż nic potrafilam sie cieszyć jak już ja wyciągnęli bo mnie bolało.Potem nie wiem czy zadziałało z opóźnieniem czy podali mi więcej ale nie pamiętam zszywania. Albo szok ogólny zadziałał.
    Mam radę tez:nie patrzcie w lampę pod czas operacji.

Mój M z córeczką pojechali po choinkę.Co dzień problem żeby wstała rano do przedszkola bo nie wyspana przez te pory chodzenia do spania a dziś 7 rano już na nogach bo ona z tatą po choinke jedzie:)ależ radość.Ja leżę,dopiero z łóżka się podnoszę. Wysprzatane raczej mamy,aby z wierzchu ogarnąć. Z gotowania robię tylko rybępo greckui piekę kurczaka na po poniedziałek.Dalej się nie forsuje. Diety nie trzymam-będę jeść wszystko;)
    Tez zobaczylas w lampie swoje wnetrznosci?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po porannym badaniach. Generalnie ok chociaż szału nie ma. Jak zwykle erytrocyty na granicy i płytki krwi obniżone. Ale martwi mnie znowy kas askorbinowy w moczu. Znowu podwyższony. Fakt że wypiłam spk jabłkowy dosc późno ale czy to mialoby jakies znaczenie. Crp w gornej granicy....bez szalu. Czekam jeszcze na wyniki toxo. Ehhh oby byly dobre bo bee schizowac w swieta.
    Ja zabieram sie za sprzatanie. Mąż robi rybe i mieso. Jutro jeszcze jedno ciastko i fajrant. Swoja droga mam fajny przepis. Słone krakersy układa sie na blasze naprzemian z budyniem smietankowym lub waniliowym. Na samej gorze robisz sie posypke z kruszonych krakersow. Do budyniu mozna dodac wiorki kkosowe. Ciastko najlepsze nastepnego dnia. Łatwe proste i przyjemne:).
    Chyba znalazlam nianie do pomocy na 4h dziennie. Nie tak tanio jak myslalam ale chyba nie mamy wyjscia. Grzes dał mi popalicprzez ostatnie 2 tyg a jak bedzie jeszcze male placzace dziecko to chyba wyskoczylabym z balkonu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ostatnio to moj maz tak chrapie ze ja wynosze sie do synka. Wczoraj w nocy w akcie desperacji spalam pol nocy na podlodze u synka bo prawie wylam przez to chrapanie. Nie dosc ze i tak marnie spie to jeszcze maz chrapie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Tak , od wtorku :)

Może już pytałam ale nie pamiętam :)
    Jak sobie radzicie? Jak starsza siostra po tych kilku dniach?

Gosiak lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:

Taaak wszystko :D

• calza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali ale wieści! Serdeczne gratulacje :D

Normalnie powiem Wam, ze wchodzę na to forum w takich emocjach, ze zaraz się dowiem, że ktoś urodził albo jest w szpitalu, że aż się sama boję, że urodzę przed styczniem :p

Ostatnio miałam leżeć, a jestem tak okropnie przemęczona i wybiegana, że obawiam się porodu przed styczniem....

mjvyi09k1yghelay.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ