X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali, a gdzie rodziłaś?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dużo lepiej ze skurczami niż wczoraj, praktycznie się wyciszyły :)
    Także na spokojnie jadę do szpitala na 13:00 na spotkanie z anestezjologiem a jutro KTG i wizyta w Medicover.

Choć w nocy miałam chwilę grozy, bo córka, która odpieluchowana od pół roku i nigdy jej się wpadka nocna nie zdarzyła, posiusiała się przez sen, przebudziłam się, patrzę, że łóżko lekko mokre i już miałam myśl, że wody mi odeszły ;)
    No ale teraz pranie pościeli od rana, dobrze, że mam suszarkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała tak, że na ktg pisały się skurcze nawet po 120, a Wy nic nie czułyście?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Czy któraś z Was miała tak, że na ktg pisały się skurcze nawet po 120, a Wy nic nie czułyście?
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Nawet w 41tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:17

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Miałam tak w 30-32 tygodniu. Potem zaczęłam je czuć jako twardnienia, a teraz już konkretnie bola.

Lekarze różnie do tego podchodzili. Niektórzy mówili, że licza się tylko te skurcze, które czuję, a inni od razu dawali kroplówki, żeby je wyciszyć.

Ale kiedy w czasie takiego skurczu dotykasz brzucha, to kamyk, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:19

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Morwa wizyte mam na 17.20. Ide do innego gina skontrolowa wage.
    To mamy w podobnych godzinach wizytę , ja idę na 16 a ,o której wejdę to zobaczymy :) trzymam kciuki za was :*

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ja tak mialam w poprzedniej ciazy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie dziś dużo lepiej ze skurczami niż wczoraj, praktycznie się wyciszyły :)
    Także na spokojnie jadę do szpitala na 13:00 na spotkanie z anestezjologiem a jutro KTG i wizyta w Medicover.

Choć w nocy miałam chwilę grozy, bo córka, która odpieluchowana od pół roku i nigdy jej się wpadka nocna nie zdarzyła, posiusiała się przez sen, przebudziłam się, patrzę, że łóżko lekko mokre i już miałam myśl, że wody mi odeszły ;)
    No ale teraz pranie pościeli od rana, dobrze, że mam suszarkę.
    To faktycznie moglas sie wystraszyc. Mojemu 5 latkowi przed choroba niekiedy zdarza sie wpadka. Niestety...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno się nie udzielałam,ale czytam Was na bieżąco :)
    Po pierwsze gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś :)
    Ja co prawda jestem lutówką,termin wg om na 3.02 ale ze względu na łożysko centralnie przodujące będę miała cc, przyjęcie na oddział mam 25 stycznia (38+5).Potwornie się boję,że wcześniej coś się zacznie dziać,tym bardziej że to moja pierwsza wyczekana ciąża.
    Bubu83 nastraszyłaś mnie nieźle tą historią kuzynki,dobrze zrozumiałam,że nie była zdiagnozowana i przy porodzie się dowiedziała o łożysku przodującym?
    Chodzę i do prowadzącego i do poradni patologii więc mam nadzieje,ze będzie jednak dobrze,choć nie ukrywam,zaczynam trząść portkami i czuje się jak na bombie.
    Paula który szpital wybrałaś?Ja Kopernik ze wzgl na 3 stopień referencyjności, u mnie to kluczowa rzecz.
    Trzymam za Was kciuki, już dużo maluchów się pojawiło :)

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna ja będę rodzić w Ujastku, też mają 3 stopień a tam pracuje moja ginekolog wiec mam nadzieję że w razie czego trafię na nią. A Twój lekarz jest z Kopernika?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna, kuzynka dowiedziała się o łożysku przodującym dopiero przy porodzie, nie wiem jak to jest możliwe, ale najwyraźniej zdarza się. U Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze, sprawują nad Tobą i maluszkiem dobrą opiekę z tego co piszesz, więc głowa do góry.

Ja właśnie wróciłam z KTG. Zapis w normie, oczywiście ordynator zrobił mi kontrolne USG, żeby sprawdzić wody. W jednym zbiorniku miałam aż 11 cm, jak dla mnie to po prostu mega dużo. Ogólnie powiedział, że wody w normie, więc nie ma się czym przejmować. Po Nowym Roku kolejne KTG :) I co najważniejsze, mam już termin CC z racji tego, że Kuba ma w tyłku wszystko i dalej jest ułożony pośladkowo. Wstępnie jesteśmy umówieni na 17.01. Dopiero teraz zaczyna do mnie docierać, że za 3 tygodnie zostanę mamą.

helagazela, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Miałam tak w 30-32 tygodniu. Potem zaczęłam je czuć jako twardnienia, a teraz już konkretnie bola.

Lekarze różnie do tego podchodzili. Niektórzy mówili, że licza się tylko te skurcze, które czuję, a inni od razu dawali kroplówki, żeby je wyciszyć.

Ale kiedy w czasie takiego skurczu dotykasz brzucha, to kamyk, nie?

No właśnie nie, brzucho miękki, mam wrażenie, że maszyna była kijowa...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    No właśnie nie, brzucho miękki, mam wrażenie, że maszyna była kijowa...

Jak miękki to mało prawdopodobne. A nie zmieniałaś w tym momencie pozycji? Albo korzystałaś z komórki (te maszyny fiksuja, kiedy blisko ktoś rozmawia przez tel)? Mi też czasem wychodziły dziwne rzeczy na tych przewoźnych ktg i wtedy albo sprawdzali jeszcze raz na oxfordzie (najstarsze ktg na tym oddziale ale najbardziej wiarygodne), albo mnie brali na ktg na porodówce :).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Jak miękki to mało prawdopodobne. A nie zmieniałaś w tym momencie pozycji? Albo korzystałaś z komórki (te maszyny fiksuja, kiedy blisko ktoś rozmawia przez tel)? Mi też czasem wychodziły dziwne rzeczy na tych przewoźnych ktg i wtedy albo sprawdzali jeszcze raz na oxfordzie (najstarsze ktg na tym oddziale ale najbardziej wiarygodne), albo mnie brali na ktg na porodówce :).

Nikt nie rozmawiał, nawet wołały mi laski położna żeby sprawdzić co jest źle...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to chyba nikt nie pobije ;) zabrałam się za pakowanie torby do szpitala i pranie ubranek ;D

Helka891, ana167, annaki, Gosiak, emerald_m, helagazela, Krokodylica, FreshMm, BlackCatNorL, kate88:) lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Mnie to chyba nikt nie pobije ;) zabrałam się za pakowanie torby do szpitala i pranie ubranek ;D
    najmniejsze rozmiary mam wyprane, ale torba spakowana tak na 90% ;p bo mój Mąż wierzy w gusła,że póki jej nie spakuje do końca to Mała zaczeka do Nowego Roku :D

ana167, Gosiak, helagazela, Aenu, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mama-Ali, a gdzie rodziłaś?
    Na Zaspie.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Kasiarzyna, kuzynka dowiedziała się o łożysku przodującym dopiero przy porodzie, nie wiem jak to jest możliwe, ale najwyraźniej zdarza się. U Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze, sprawują nad Tobą i maluszkiem dobrą opiekę z tego co piszesz, więc głowa do góry.

Ja właśnie wróciłam z KTG. Zapis w normie, oczywiście ordynator zrobił mi kontrolne USG, żeby sprawdzić wody. W jednym zbiorniku miałam aż 11 cm, jak dla mnie to po prostu mega dużo. Ogólnie powiedział, że wody w normie, więc nie ma się czym przejmować. Po Nowym Roku kolejne KTG :) I co najważniejsze, mam już termin CC z racji tego, że Kuba ma w tyłku wszystko i dalej jest ułożony pośladkowo. Wstępnie jesteśmy umówieni na 17.01. Dopiero teraz zaczyna do mnie docierać, że za 3 tygodnie zostanę mamą.

Albo wcześniej, jak syncio będzie charakterny ;). Zobacz u mnie i żabulki- cc na 28.12 a chłopaki nie chciały czekać ;)

Bubu93 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Albo wcześniej, jak syncio będzie charakterny ;). Zobacz u mnie i żabulki- cc na 28.12 a chłopaki nie chciały czekać ;)

Bo chłopaki chcą do mamy wcześniej, mój też się cały czas pcha do nas, a ja tu chce chociaż do stycznia doczekać :D

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Patrzac na suwaczek to marna szansa na wygrana w tej konkurencji :)

Ja dzis postanowilam sie przepakowac z 1 duzej torby na dwie mniejsze. W jednej rozne podklady, pieluszki, chusteczki. A w drugiej cala reszta czyli reczniki, koszule i kosmetyczka.
    To wszystko przez to ze przypomniala mi sie cesarka i jak polozne potrzebowaly rozne rzeczy dla mnie i musialam im dokladnie tlumaczyc gdzie moga to znalezc w torbie. Teraz tylko powiem kolor torby i powinno byc ok.

Aenu lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ