Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali, a gdzie rodziłaś?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dużo lepiej ze skurczami niż wczoraj, praktycznie się wyciszyły :)
    Także na spokojnie jadę do szpitala na 13:00 na spotkanie z anestezjologiem a jutro KTG i wizyta w Medicover.

Choć w nocy miałam chwilę grozy, bo córka, która odpieluchowana od pół roku i nigdy jej się wpadka nocna nie zdarzyła, posiusiała się przez sen, przebudziłam się, patrzę, że łóżko lekko mokre i już miałam myśl, że wody mi odeszły ;)
    No ale teraz pranie pościeli od rana, dobrze, że mam suszarkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała tak, że na ktg pisały się skurcze nawet po 120, a Wy nic nie czułyście?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Czy któraś z Was miała tak, że na ktg pisały się skurcze nawet po 120, a Wy nic nie czułyście?
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Nawet w 41tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:17

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Miałam tak w 30-32 tygodniu. Potem zaczęłam je czuć jako twardnienia, a teraz już konkretnie bola.

Lekarze różnie do tego podchodzili. Niektórzy mówili, że licza się tylko te skurcze, które czuję, a inni od razu dawali kroplówki, żeby je wyciszyć.

Ale kiedy w czasie takiego skurczu dotykasz brzucha, to kamyk, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:19

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Morwa wizyte mam na 17.20. Ide do innego gina skontrolowa wage.
    To mamy w podobnych godzinach wizytę , ja idę na 16 a ,o której wejdę to zobaczymy :) trzymam kciuki za was :*

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ja tak mialam w poprzedniej ciazy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie dziś dużo lepiej ze skurczami niż wczoraj, praktycznie się wyciszyły :)
    Także na spokojnie jadę do szpitala na 13:00 na spotkanie z anestezjologiem a jutro KTG i wizyta w Medicover.

Choć w nocy miałam chwilę grozy, bo córka, która odpieluchowana od pół roku i nigdy jej się wpadka nocna nie zdarzyła, posiusiała się przez sen, przebudziłam się, patrzę, że łóżko lekko mokre i już miałam myśl, że wody mi odeszły ;)
    No ale teraz pranie pościeli od rana, dobrze, że mam suszarkę.
    To faktycznie moglas sie wystraszyc. Mojemu 5 latkowi przed choroba niekiedy zdarza sie wpadka. Niestety...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno się nie udzielałam,ale czytam Was na bieżąco :)
    Po pierwsze gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś :)
    Ja co prawda jestem lutówką,termin wg om na 3.02 ale ze względu na łożysko centralnie przodujące będę miała cc, przyjęcie na oddział mam 25 stycznia (38+5).Potwornie się boję,że wcześniej coś się zacznie dziać,tym bardziej że to moja pierwsza wyczekana ciąża.
    Bubu83 nastraszyłaś mnie nieźle tą historią kuzynki,dobrze zrozumiałam,że nie była zdiagnozowana i przy porodzie się dowiedziała o łożysku przodującym?
    Chodzę i do prowadzącego i do poradni patologii więc mam nadzieje,ze będzie jednak dobrze,choć nie ukrywam,zaczynam trząść portkami i czuje się jak na bombie.
    Paula który szpital wybrałaś?Ja Kopernik ze wzgl na 3 stopień referencyjności, u mnie to kluczowa rzecz.
    Trzymam za Was kciuki, już dużo maluchów się pojawiło :)

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna ja będę rodzić w Ujastku, też mają 3 stopień a tam pracuje moja ginekolog wiec mam nadzieję że w razie czego trafię na nią. A Twój lekarz jest z Kopernika?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna, kuzynka dowiedziała się o łożysku przodującym dopiero przy porodzie, nie wiem jak to jest możliwe, ale najwyraźniej zdarza się. U Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze, sprawują nad Tobą i maluszkiem dobrą opiekę z tego co piszesz, więc głowa do góry.

Ja właśnie wróciłam z KTG. Zapis w normie, oczywiście ordynator zrobił mi kontrolne USG, żeby sprawdzić wody. W jednym zbiorniku miałam aż 11 cm, jak dla mnie to po prostu mega dużo. Ogólnie powiedział, że wody w normie, więc nie ma się czym przejmować. Po Nowym Roku kolejne KTG :) I co najważniejsze, mam już termin CC z racji tego, że Kuba ma w tyłku wszystko i dalej jest ułożony pośladkowo. Wstępnie jesteśmy umówieni na 17.01. Dopiero teraz zaczyna do mnie docierać, że za 3 tygodnie zostanę mamą.

helagazela, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Miałam tak w 30-32 tygodniu. Potem zaczęłam je czuć jako twardnienia, a teraz już konkretnie bola.

Lekarze różnie do tego podchodzili. Niektórzy mówili, że licza się tylko te skurcze, które czuję, a inni od razu dawali kroplówki, żeby je wyciszyć.

Ale kiedy w czasie takiego skurczu dotykasz brzucha, to kamyk, nie?

No właśnie nie, brzucho miękki, mam wrażenie, że maszyna była kijowa...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    No właśnie nie, brzucho miękki, mam wrażenie, że maszyna była kijowa...

Jak miękki to mało prawdopodobne. A nie zmieniałaś w tym momencie pozycji? Albo korzystałaś z komórki (te maszyny fiksuja, kiedy blisko ktoś rozmawia przez tel)? Mi też czasem wychodziły dziwne rzeczy na tych przewoźnych ktg i wtedy albo sprawdzali jeszcze raz na oxfordzie (najstarsze ktg na tym oddziale ale najbardziej wiarygodne), albo mnie brali na ktg na porodówce :).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Jak miękki to mało prawdopodobne. A nie zmieniałaś w tym momencie pozycji? Albo korzystałaś z komórki (te maszyny fiksuja, kiedy blisko ktoś rozmawia przez tel)? Mi też czasem wychodziły dziwne rzeczy na tych przewoźnych ktg i wtedy albo sprawdzali jeszcze raz na oxfordzie (najstarsze ktg na tym oddziale ale najbardziej wiarygodne), albo mnie brali na ktg na porodówce :).

Nikt nie rozmawiał, nawet wołały mi laski położna żeby sprawdzić co jest źle...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to chyba nikt nie pobije ;) zabrałam się za pakowanie torby do szpitala i pranie ubranek ;D

Helka891, nick nieaktualny, annaki, Gosiak, emerald_m, helagazela, Krokodylica, FreshMm, BlackCatNorL, kate88:) lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Mnie to chyba nikt nie pobije ;) zabrałam się za pakowanie torby do szpitala i pranie ubranek ;D
    najmniejsze rozmiary mam wyprane, ale torba spakowana tak na 90% ;p bo mój Mąż wierzy w gusła,że póki jej nie spakuje do końca to Mała zaczeka do Nowego Roku :D

nick nieaktualny, Gosiak, helagazela, Aenu, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mama-Ali, a gdzie rodziłaś?
    Na Zaspie.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Kasiarzyna, kuzynka dowiedziała się o łożysku przodującym dopiero przy porodzie, nie wiem jak to jest możliwe, ale najwyraźniej zdarza się. U Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze, sprawują nad Tobą i maluszkiem dobrą opiekę z tego co piszesz, więc głowa do góry.

Ja właśnie wróciłam z KTG. Zapis w normie, oczywiście ordynator zrobił mi kontrolne USG, żeby sprawdzić wody. W jednym zbiorniku miałam aż 11 cm, jak dla mnie to po prostu mega dużo. Ogólnie powiedział, że wody w normie, więc nie ma się czym przejmować. Po Nowym Roku kolejne KTG :) I co najważniejsze, mam już termin CC z racji tego, że Kuba ma w tyłku wszystko i dalej jest ułożony pośladkowo. Wstępnie jesteśmy umówieni na 17.01. Dopiero teraz zaczyna do mnie docierać, że za 3 tygodnie zostanę mamą.

Albo wcześniej, jak syncio będzie charakterny ;). Zobacz u mnie i żabulki- cc na 28.12 a chłopaki nie chciały czekać ;)

Bubu93 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Albo wcześniej, jak syncio będzie charakterny ;). Zobacz u mnie i żabulki- cc na 28.12 a chłopaki nie chciały czekać ;)

Bo chłopaki chcą do mamy wcześniej, mój też się cały czas pcha do nas, a ja tu chce chociaż do stycznia doczekać :D

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Patrzac na suwaczek to marna szansa na wygrana w tej konkurencji :)

Ja dzis postanowilam sie przepakowac z 1 duzej torby na dwie mniejsze. W jednej rozne podklady, pieluszki, chusteczki. A w drugiej cala reszta czyli reczniki, koszule i kosmetyczka.
    To wszystko przez to ze przypomniala mi sie cesarka i jak polozne potrzebowaly rozne rzeczy dla mnie i musialam im dokladnie tlumaczyc gdzie moga to znalezc w torbie. Teraz tylko powiem kolor torby i powinno byc ok.

Aenu lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ