Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś dużo lepiej ze skurczami niż wczoraj, praktycznie się wyciszyły
Także na spokojnie jadę do szpitala na 13:00 na spotkanie z anestezjologiem a jutro KTG i wizyta w Medicover.
Choć w nocy miałam chwilę grozy, bo córka, która odpieluchowana od pół roku i nigdy jej się wpadka nocna nie zdarzyła, posiusiała się przez sen, przebudziłam się, patrzę, że łóżko lekko mokre i już miałam myśl, że wody mi odeszły
No ale teraz pranie pościeli od rana, dobrze, że mam suszarkę. -
calza wrote:Czy któraś z Was miała tak, że na ktg pisały się skurcze nawet po 120, a Wy nic nie czułyście?
Miałam tak w 30-32 tygodniu. Potem zaczęłam je czuć jako twardnienia, a teraz już konkretnie bola.
Lekarze różnie do tego podchodzili. Niektórzy mówili, że licza się tylko te skurcze, które czuję, a inni od razu dawali kroplówki, żeby je wyciszyć.
Ale kiedy w czasie takiego skurczu dotykasz brzucha, to kamyk, nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:19
-
Gosiak wrote:U mnie dziś dużo lepiej ze skurczami niż wczoraj, praktycznie się wyciszyły
Także na spokojnie jadę do szpitala na 13:00 na spotkanie z anestezjologiem a jutro KTG i wizyta w Medicover.
Choć w nocy miałam chwilę grozy, bo córka, która odpieluchowana od pół roku i nigdy jej się wpadka nocna nie zdarzyła, posiusiała się przez sen, przebudziłam się, patrzę, że łóżko lekko mokre i już miałam myśl, że wody mi odeszły
No ale teraz pranie pościeli od rana, dobrze, że mam suszarkę.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Cześć dziewczyny
Dawno się nie udzielałam,ale czytam Was na bieżąco
Po pierwsze gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś
Ja co prawda jestem lutówką,termin wg om na 3.02 ale ze względu na łożysko centralnie przodujące będę miała cc, przyjęcie na oddział mam 25 stycznia (38+5).Potwornie się boję,że wcześniej coś się zacznie dziać,tym bardziej że to moja pierwsza wyczekana ciąża.
Bubu83 nastraszyłaś mnie nieźle tą historią kuzynki,dobrze zrozumiałam,że nie była zdiagnozowana i przy porodzie się dowiedziała o łożysku przodującym?
Chodzę i do prowadzącego i do poradni patologii więc mam nadzieje,ze będzie jednak dobrze,choć nie ukrywam,zaczynam trząść portkami i czuje się jak na bombie.
Paula który szpital wybrałaś?Ja Kopernik ze wzgl na 3 stopień referencyjności, u mnie to kluczowa rzecz.
Trzymam za Was kciuki, już dużo maluchów się pojawiłoEklerka13579 lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Kasiarzyna, kuzynka dowiedziała się o łożysku przodującym dopiero przy porodzie, nie wiem jak to jest możliwe, ale najwyraźniej zdarza się. U Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze, sprawują nad Tobą i maluszkiem dobrą opiekę z tego co piszesz, więc głowa do góry.
Ja właśnie wróciłam z KTG. Zapis w normie, oczywiście ordynator zrobił mi kontrolne USG, żeby sprawdzić wody. W jednym zbiorniku miałam aż 11 cm, jak dla mnie to po prostu mega dużo. Ogólnie powiedział, że wody w normie, więc nie ma się czym przejmować. Po Nowym Roku kolejne KTGI co najważniejsze, mam już termin CC z racji tego, że Kuba ma w tyłku wszystko i dalej jest ułożony pośladkowo. Wstępnie jesteśmy umówieni na 17.01. Dopiero teraz zaczyna do mnie docierać, że za 3 tygodnie zostanę mamą.
helagazela, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Vilu wrote:Miałam tak w 30-32 tygodniu. Potem zaczęłam je czuć jako twardnienia, a teraz już konkretnie bola.
Lekarze różnie do tego podchodzili. Niektórzy mówili, że licza się tylko te skurcze, które czuję, a inni od razu dawali kroplówki, żeby je wyciszyć.
Ale kiedy w czasie takiego skurczu dotykasz brzucha, to kamyk, nie?
No właśnie nie, brzucho miękki, mam wrażenie, że maszyna była kijowa... -
calza wrote:No właśnie nie, brzucho miękki, mam wrażenie, że maszyna była kijowa...
Jak miękki to mało prawdopodobne. A nie zmieniałaś w tym momencie pozycji? Albo korzystałaś z komórki (te maszyny fiksuja, kiedy blisko ktoś rozmawia przez tel)? Mi też czasem wychodziły dziwne rzeczy na tych przewoźnych ktg i wtedy albo sprawdzali jeszcze raz na oxfordzie (najstarsze ktg na tym oddziale ale najbardziej wiarygodne), albo mnie brali na ktg na porodówce.
-
Vilu wrote:Jak miękki to mało prawdopodobne. A nie zmieniałaś w tym momencie pozycji? Albo korzystałaś z komórki (te maszyny fiksuja, kiedy blisko ktoś rozmawia przez tel)? Mi też czasem wychodziły dziwne rzeczy na tych przewoźnych ktg i wtedy albo sprawdzali jeszcze raz na oxfordzie (najstarsze ktg na tym oddziale ale najbardziej wiarygodne), albo mnie brali na ktg na porodówce
.
Nikt nie rozmawiał, nawet wołały mi laski położna żeby sprawdzić co jest źle... -
Aenu wrote:Mnie to chyba nikt nie pobije
zabrałam się za pakowanie torby do szpitala i pranie ubranek
ana167, Gosiak, helagazela, Aenu, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Bubu93 wrote:Kasiarzyna, kuzynka dowiedziała się o łożysku przodującym dopiero przy porodzie, nie wiem jak to jest możliwe, ale najwyraźniej zdarza się. U Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze, sprawują nad Tobą i maluszkiem dobrą opiekę z tego co piszesz, więc głowa do góry.
Ja właśnie wróciłam z KTG. Zapis w normie, oczywiście ordynator zrobił mi kontrolne USG, żeby sprawdzić wody. W jednym zbiorniku miałam aż 11 cm, jak dla mnie to po prostu mega dużo. Ogólnie powiedział, że wody w normie, więc nie ma się czym przejmować. Po Nowym Roku kolejne KTGI co najważniejsze, mam już termin CC z racji tego, że Kuba ma w tyłku wszystko i dalej jest ułożony pośladkowo. Wstępnie jesteśmy umówieni na 17.01. Dopiero teraz zaczyna do mnie docierać, że za 3 tygodnie zostanę mamą.
Albo wcześniej, jak syncio będzie charakterny. Zobacz u mnie i żabulki- cc na 28.12 a chłopaki nie chciały czekać
Bubu93 lubi tę wiadomość
-
Aenu wrote:Mnie to chyba nikt nie pobije
zabrałam się za pakowanie torby do szpitala i pranie ubranek
Ja dzis postanowilam sie przepakowac z 1 duzej torby na dwie mniejsze. W jednej rozne podklady, pieluszki, chusteczki. A w drugiej cala reszta czyli reczniki, koszule i kosmetyczka.
To wszystko przez to ze przypomniala mi sie cesarka i jak polozne potrzebowaly rozne rzeczy dla mnie i musialam im dokladnie tlumaczyc gdzie moga to znalezc w torbie. Teraz tylko powiem kolor torby i powinno byc ok.Aenu lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012