Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka111192 wrote:Bubu93 ja już dawno chciałabym urodzić ale mały uparciuch każe na siebie czekać
U Ciebie to na pewno już tylko chwila moment i będziesz tulić szkrabaJest mu wygodnie w Twoim brzuszku i nie ma zamiaru szybko go opuścić
Pytanie do dziewczyn, które miały już pobierany GBS. Jutro idę i jestem ciekawa jak to wyglada. Idę do laboratorium na krew i tam od razu mają mi pobrać. Rozumiem, że badanie odbywa się na fotelu ginekologicznym? Wkładają jakiś wziernik czy coś, bo nie chciałabym, żeby mi ktoś tam bez powodu grzebał. Tym bardziej, że te kłucia są coraz bardziej uciążliwe. Pobiera się z pochwy i z odbytu? Jeeej, nie lubię tego -
Krokodylica gratuluję kochana... Ja nie jestem uzależniona od męża nauczona jestem wiecznej rozłąki i dorobku ale teraz mam już swoj dom prawie spłacony kredyt wiec koniec czas żeby maz zmienił pracę i wie o tym ze już na ciągle trasy po 10 a nawet 12 dni nie ma szans nie wyrabiam przy dwójce a co dopiero przy trujce sama dzień i noc... w szpitalu bede strasznie tesnic za dziecmi najchętniej wzielabym je z sobą kocham ich nad życie i juz mi się płakać chce jak myślę ze będę bez nich co najmniej 5 dni.. pewnie zrobię jak z córcia ze jak będzie z dzidzia dobrze i pozwolą jej wyjść to siebie wy pisze na zadanie.. miłej nocy ja już mam dziecko od miesiąca bardzo nisko lekarz powiedział ze muszę dotrwać do nowego roku ciężko przy maluszki odpoczywać a tym bardziej leżeć.
Krokodylica lubi tę wiadomość
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
U mnie te kłucia/napięcia powodują skracanie szyjki. Teraz ma 2,5 cm, także oby do przoduMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
A najbardziej to wkurzaj mnie tesciowie bo jeszcze święta się nie skończyły przyjadą raz na pół roku i pytają męża kiedy pojedzie w trasę już niewytrzymalam i mowie ze już nie jedzie bo sama przy trójce niedam rady bo mali a moi rodzice tez codziennie nie są na posylki.. Już mam gdzieś bycie silną przepraszam ze się żale wyskoczył temat a mnie wzięło na smety1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
Bubu93 wrote:U Ciebie to na pewno już tylko chwila moment i będziesz tulić szkraba
Jest mu wygodnie w Twoim brzuszku i nie ma zamiaru szybko go opuścić
Pytanie do dziewczyn, które miały już pobierany GBS. Jutro idę i jestem ciekawa jak to wyglada. Idę do laboratorium na krew i tam od razu mają mi pobrać. Rozumiem, że badanie odbywa się na fotelu ginekologicznym? Wkładają jakiś wziernik czy coś, bo nie chciałabym, żeby mi ktoś tam bez powodu grzebał. Tym bardziej, że te kłucia są coraz bardziej uciążliwe. Pobiera się z pochwy i z odbytu? Jeeej, nie lubię tego
Mi na GBS lekarz pobrał na wizycie. Założył wcześniej wziernik i nawet nie zauważyłam kiedy było po wszystkim.Bubu93 lubi tę wiadomość
-
Bubu wziernika do pobrania gbs nie wsadzają bo ten wymaz nie jest z szyjki tylko z pochwy.
Metody pobrania są dwa: albo jednym patyczkiem pobierają najpierw z pochwy a później z odbytu lub z tych samych miejsc pobierają dwoma patyczkami. Różnicy nie ma bo jeśli z któregokolwiek miejsca wyjdzie Ci gbs i tak dostajesz antybiotyk.Bubu93 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Karmelova wrote:Bubu wziernika do pobrania gbs nie wsadzają bo ten wymaz nie jest z szyjki tylko z pochwy.
Metody pobrania są dwa: albo jednym patyczkiem pobierają najpierw z pochwy a później z odbytu lub z tych samych miejsc pobierają dwoma patyczkami. Różnicy nie ma bo jeśli z któregokolwiek miejsca wyjdzie Ci gbs i tak dostajesz antybiotyk.
Moja Pani doktor jest tak delikatna, że nie zarejestrowałam momentu, kiedy dokładnie to pobrałaCzy przed wziernikiem, czy po. I nie czułam z którego miejsca. Mnie nie bolało
Gdyby bolało, to pewnie lepiej skupiłabym się jak to przebiegało
-
Bubu93 wrote:U Ciebie to na pewno już tylko chwila moment i będziesz tulić szkraba
Jest mu wygodnie w Twoim brzuszku i nie ma zamiaru szybko go opuścić
Pytanie do dziewczyn, które miały już pobierany GBS. Jutro idę i jestem ciekawa jak to wyglada. Idę do laboratorium na krew i tam od razu mają mi pobrać. Rozumiem, że badanie odbywa się na fotelu ginekologicznym? Wkładają jakiś wziernik czy coś, bo nie chciałabym, żeby mi ktoś tam bez powodu grzebał. Tym bardziej, że te kłucia są coraz bardziej uciążliwe. Pobiera się z pochwy i z odbytu? Jeeej, nie lubię tegoBubu93 lubi tę wiadomość
-
KacperekiOliwka wrote:.as. ja też przez te kłucie mam krótszą szybkę no i nisko główkę ale napewno dołożyłam noszeniem córci na rękach
No ja wcinam wiesiołek na rozpulchnienie + latam za 2,5 roczną córą, a po nocach siedzę nad studiami, więc w zasadzie ciągle jest nacisk na tą szyjkę (a i tak najbardziej kłuje jak leżę). Generalnie stwierdziłam, że jak w poprzedniej ciąży połowę przeleżałam, bo miałam zagrożenie porodem przedwczesnym (młoda wyjęta przez cc w 41+3 z powodu braku rozwarcia), to teraz zamierzam się niczym nie przejmować i żyć aktywnie xD no i w sumie w pierwszej ciąży na tym etapie szyjka miała 42 mm, więc teraz te 25 uważam za sukces. Niemniej zazdroszczę Wam tych żłobków/przedszkoli, u mnie niestety lipa (brak miejsc), a tak 24/7 z młodą to szału można dostać i odsapnąć nie ma kiedy, bo od pół roku nie śpi w ogóle w dzień. Boję się trochę co będzie jak druga wyjdzie, bo nawet nocek nie będzie kiedy odespać.KacperekiOliwka lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:No ja wcinam wiesiołek na rozpulchnienie + latam za 2,5 roczną córą, a po nocach siedzę nad studiami, więc w zasadzie ciągle jest nacisk na tą szyjkę (a i tak najbardziej kłuje jak leżę). Generalnie stwierdziłam, że jak w poprzedniej ciąży połowę przeleżałam, bo miałam zagrożenie porodem przedwczesnym (młoda wyjęta przez cc w 41+3 z powodu braku rozwarcia), to teraz zamierzam się niczym nie przejmować i żyć aktywnie xD no i w sumie w pierwszej ciąży na tym etapie szyjka miała 42 mm, więc teraz te 25 uważam za sukces. Niemniej zazdroszczę Wam tych żłobków/przedszkoli, u mnie niestety lipa (brak miejsc), a tak 24/7 z młodą to szału można dostać i odsapnąć nie ma kiedy, bo od pół roku nie śpi w ogóle w dzień. Boję się trochę co będzie jak druga wyjdzie, bo nawet nocek nie będzie kiedy odespać.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
Bubu93 wrote:Kawał chłopa
Kurde, zaczynam się martwić, że z moim jest coś nie tak, bo jak na chłopca to drobny jest.
Bubu93, helagazela lubią tę wiadomość
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
nick nieaktualny
-
A córcia już nadgonila i duża i ubita po tatusiu nie martw się na zapas bo to zbędny stres może będzie drobnej budowy albo nadgoni potem dzieci są różne jak my
Bubu93 lubi tę wiadomość
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity