STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też dziś cieplutko. P
Jesteśmy u teściów na wsi:)powietrze super ,słoneczko świeci,na obiad grill:)
My już dziśl w kurteczce wiosennej i czapie cieńszej
Od tych kupek pupka się czerwieni,już działam smaruje,wietrze by nie było gorzej.
Lisa( Ty znawczyni w temacie ) co pomogło u was najbardziej ?
Miłej wiosennej sobotki życzymy z Olim -
Kendy, prawda ;P u nas zadziałało kilka maści, w tym, ze na następne odparzenie już zazwyczaj nie działała ta sama a u nas ciagle się coś pojawiało bo cały czas brudzi pampersa.. 1-2 kupy normalne i reszta cały czas delikatnie brudna
Nam pomogła maść tranowa (polecona od lekarza) ale na krótko, druga to Tormentalum (bardzo polecam.. u nas zadziałała super) smarowałam na przemian z Penatenem (tez fajna, do kupienia w rossmannie). U nas działały jeszcze dwie, jedna co przyniosła nam siostra ze szpitala (nie firmowa tylko mieszana w aptece) i druga przepisana od lekarki na recepte tez do zrobienia i ona jest chyba najlepsza ale to już poszło w kryzysowej sytuacji jak zrobiły się takie 3 ranki i nie chciały w ogóle się goić teraz ma ładną pupę.. wczoraj wyszła jakas wysypka, nie wiem od czego, ale już zeszła (odpukać).
Podsumowując jak dopiero się zaczyna to tranowa lub penaten powinien wystarczyć a jeśli się pogarsza to Tormentalum jest super
Kendy trzymam kciuki, żeby szybko zeszło bo okropna jest ta walka z odparzeniem.. a dziecko cierpiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:44
-
Dziękuję Lisa za wyczerpującą odpowiedz :*
A ta tranowa bez recepty ? Narazie myje go w emoliencie ,dużo wietrzymy i smaruje alantanem ,jest poprawa ale jak znowu będą kupki ..trzeba się zaopatrzyć w coś sprawdzonego dzięki
I najlepszego dla Hani..dziś dwa miesiące ..pannica pokaż jak rośnie
Obejrzałam dokładnie synkowi buzke z latarka i zgłupiałam już nie wiem czy to nadal są pleśniawki czy może resztki mleczka bo jednak udaje mi się to palcem ściągnąć..ale nie do konca i nie wiem ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:28
-
Dzień dobry
A my jutro kończymy 4 miesiące!!!
takiego oto dżentelmena hodujeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:18
katepr, Lisa24, Magdoczka, Kendy, Elmuszka, spaceangel lubią tę wiadomość
-
Kendy dziękujemy<3
Zdjęcie trochę oszukane bo robione dzisiaj ;P wczoraj byliśmy na obiedzie w karczmie i na spacerze w Niepołomicach (miał być Rynek w Krakowie ale smog odstraszył ) i się nie wyrobiliśmy..
Hania w średnim humorze ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 14:42
Magdoczka, Kendy, spaceangel lubią tę wiadomość
-
Obstawiam jakoś 6kg my mamy 68 na styk h&m, pepco 68 za małe, newbie takie też na styk 68... Ogólnie już wyłożyłam 74 ale większość mam z lidla to one są za duże... bo lidla teraz mamy takiego dobrego 62/68 Muszę kupić paczkę body na krótki z h&m 74 one 5 pak za 80 zł jakoś, to wystarczy.
-
Ja mam jakies na 80 od mamy teraz to sa dobre ;p ale nie wiem z jakiego to sklepu ;p
Jak tam niedziela? Maz mnie zaskakuje. Rano kawka, wysprzatal prawie cala chate, zrobil pranie, sniadanie, obiad, podwieczorek, podal kawke i ciacho normalnie w szoku jestem ;p nie powiem bo zawsze w domu cos robi ale tak, ze ja zupelnie nic? ;p -
ale te Wasze dzieciaczki piękne
Seli- Zdejmowalas w ciazy obrączkę? Bo ja musiałam ściągnąć już prawie dwa miesiące przed porodem, i jeszcze nie włożyłam bo czuje ze mam spuchnięte palce, najczęściej w nocy mi puchną. Nie wiem kiedy mi to przejdzie...
Niedziela supe u mnie słonecznie, ale trochę zimny wiatr, byliśmy na spacerze w mieście, wypiliśmy z mężem kawę z ciastem na ogródku w kawiarni.
A rano mój mężus tez się spisał, wysprzątał łazienkę a w pokojach pościerał kurze, poodkurZal i umył podłogi ja jedynie małe prasowanie młodego... heh no nie mogę narzekać, bardzo jest robotny i do tego trochę pedant, lubi mieć czysto, równo, i na czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:40
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Śliczne te wasze dzieciaczki. U nas też 62 zamałe a 68 ciut przy duże, musze wywijać rękawki. Jutro kończymy 10 tygodni, a Adasiowi robi sie drugi podbrudek. Karmie tylko kp. I niby wage ma w normie ur 3,8 teraz 5,7kg.a taki papuśny :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:48
Seli, Lisa24, Magdoczka, Elmuszka lubią tę wiadomość
-
A my w piątek wieczorem z mężem poogarnialiśmy co trzeba,wysprzatalismy chatkę i trochę w kuchni porządziliśmy ja robiłam gołąbki a mąż piekł szynkę na kanapki. I mieliśmy weekend na luzie. Wczoraj na powietrzu a dziś leniwie w domku. Obżeramy się właśnie lodami z maka tak nas naszło...ale one są dobre
Ale fajne wszystkie dzieciaczki.
Hania jaka fajna drobniutka dziewczynka ale na buziulce pyzulka śliczna .
Gabryś jaki elegancik ,chyba do pradziadkow się tak wystroił?
Adaś też elegancki. Miałam ten komplecik z pepco fajny wygodny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 19:26
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Adaś kluseczka
Ja zdejmowalam obraczke i pierscionek juz tez jakos 2 miesiace przed... zalozylam zaraz po szpitalu ale czasem jeszcze mam jedna reke spuchnieta... bo na jednej mialam zareczynowy a na drugiej obraczke i prawa czesto spuchnieta a lewa nigdy....
Kendy tak, do pradziadkow -
katepr wrote:U naa nadal kombinezon jesienny jedynie dzis zmienilam kocyk na cienszy bawelniany. Ale tu hylo moze z 8 stopni i zimny wiatr. Dopiero ma byc cieplej pozniej
Kendy to zalezy tez od dziecka ja mialam.zupelnie inne doswiadczenia. Nigdy nie musialam prowadzic wozka i niesc dziecka. Dla mnie starsze dziecko latwiej ogarnac mimo ze starszak sam sie bawił moze 10min :p jak juz dziecko zacznie raczkowac to w.ogole super okres, chce cos to sobie podejdzie , jak Ty pojdziesz to ono za Toba
Starszak tez zeba mial.dopiero w wieku 7msc ale niektorym i w 3 sie przebijają :p