X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :) U nas piękna pogoda, będzie długi spacerek :)
    A dziś rano niespodzianka - dostałam drugi okres, 21 dni po pierwszym.. Mam nadzieję, że to mi się wyreguluje, bo inaczej zwariuję ;-)

Martoszka, Elmuszka lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś cieplutko. P
    Jesteśmy u teściów na wsi:)powietrze super ,słoneczko świeci,na obiad grill:)

My już dziśl w kurteczce wiosennej i czapie cieńszej :)

Od tych kupek pupka się czerwieni,już działam smaruje,wietrze by nie było gorzej.
    Lisa( Ty znawczyni w temacie ) ;) co pomogło u was najbardziej ?

Miłej wiosennej sobotki życzymy z Olim :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.tatento.pl/a/1382/nieodkladalne-dziecko
    Ja mam takie nieodladalne dziecko :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, prawda ;P u nas zadziałało kilka maści, w tym, ze na następne odparzenie już zazwyczaj nie działała ta sama :/ a u nas ciagle się coś pojawiało bo cały czas brudzi pampersa.. 1-2 kupy normalne i reszta cały czas delikatnie brudna :/

Nam pomogła maść tranowa (polecona od lekarza) ale na krótko, druga to Tormentalum (bardzo polecam.. u nas zadziałała super) smarowałam na przemian z Penatenem (tez fajna, do kupienia w rossmannie). U nas działały jeszcze dwie, jedna co przyniosła nam siostra ze szpitala (nie firmowa tylko mieszana w aptece) i druga przepisana od lekarki na recepte tez do zrobienia i ona jest chyba najlepsza ale to już poszło w kryzysowej sytuacji jak zrobiły się takie 3 ranki i nie chciały w ogóle się goić :/ teraz ma ładną pupę.. wczoraj wyszła jakas wysypka, nie wiem od czego, ale już zeszła (odpukać).
    Podsumowując :D jak dopiero się zaczyna to tranowa lub penaten powinien wystarczyć a jeśli się pogarsza to Tormentalum jest super
    Kendy trzymam kciuki, żeby szybko zeszło bo okropna jest ta walka z odparzeniem.. a dziecko cierpi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:44

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lisa za wyczerpującą odpowiedz :*
    A ta tranowa bez recepty ? Narazie myje go w emoliencie ,dużo wietrzymy i smaruje alantanem ,jest poprawa ale jak znowu będą kupki ..trzeba się zaopatrzyć w coś sprawdzonego ;) dzięki :)

I najlepszego dla Hani..dziś dwa miesiące ..pannica :) pokaż jak rośnie ;)

Obejrzałam dokładnie synkowi buzke z latarka i zgłupiałam już nie wiem czy to nadal są pleśniawki czy może resztki mleczka bo jednak udaje mi się to palcem ściągnąć..ale nie do konca i nie wiem ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:28

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

A my jutro kończymy 4 miesiące!!!

takiego oto dżentelmena hoduje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:18

katepr, Lisa24, Magdoczka, Kendy, Elmuszka, spaceangel lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wow to już 4 miechy :o

Przystojniak niezły i uśmiechniety :)

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci... Masakra :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dziękujemy<3

Zdjęcie trochę oszukane bo robione dzisiaj ;P wczoraj byliśmy na obiedzie w karczmie i na spacerze w Niepołomicach (miał być Rynek w Krakowie ale smog odstraszył :() i się nie wyrobiliśmy..

Hania w średnim humorze ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 14:42

Magdoczka, Kendy, spaceangel lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli najlepszy goździk w koszuli :D czas mega leci. Ile Gabrys wazy ?;)
    Kurczę my mamy większość 62 za małe a 68 za duże :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam jakoś 6kg :P my mamy 68 na styk h&m, pepco 68 za małe, newbie takie też na styk 68... Ogólnie już wyłożyłam 74 ale większość mam z lidla to one są za duże... bo lidla teraz mamy takiego dobrego 62/68 :P Muszę kupić paczkę body na krótki z h&m 74 :P one 5 pak za 80 zł jakoś, to wystarczy.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dokładnie mamy tak samo tylko z rozmiarami 62/68 ;P rozmiarowki między sklepami się mega różnią.. w sumie teraz kupuje na oko a nie na rozmiar, chyba ze przez neta ;o

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakies na 80 od mamy teraz to sa dobre ;p ale nie wiem z jakiego to sklepu ;p

Jak tam niedziela? Maz mnie zaskakuje. Rano kawka, wysprzatal prawie cala chate, zrobil pranie, sniadanie, obiad, podwieczorek, podal kawke i ciacho :D normalnie w szoku jestem ;p nie powiem bo zawsze w domu cos robi ale tak, ze ja zupelnie nic? ;p

dZhdp1.png

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te Wasze dzieciaczki piękne :)
    Seli- Zdejmowalas w ciazy obrączkę? Bo ja musiałam ściągnąć już prawie dwa miesiące przed porodem, i jeszcze nie włożyłam bo czuje ze mam spuchnięte palce, najczęściej w nocy mi puchną. Nie wiem kiedy mi to przejdzie... :(

Niedziela supe :) u mnie słonecznie, ale trochę zimny wiatr, byliśmy na spacerze w mieście, wypiliśmy z mężem kawę z ciastem na ogródku w kawiarni.
    A rano mój mężus tez się spisał, wysprzątał łazienkę a w pokojach pościerał kurze, poodkurZal i umył podłogi :) ja jedynie małe prasowanie młodego... heh no nie mogę narzekać, bardzo jest robotny i do tego trochę pedant, lubi mieć czysto, równo, i na czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:40

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wasze dzieciaczki. U nas też 62 zamałe a 68 ciut przy duże, musze wywijać rękawki. Jutro kończymy 10 tygodni, a Adasiowi robi sie drugi podbrudek. Karmie tylko kp. I niby wage ma w normie ur 3,8 teraz 5,7kg.a taki papuśny :
    316b05123d8374femed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:48

Seli, Lisa24, Magdoczka, Elmuszka lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w piątek wieczorem z mężem poogarnialiśmy co trzeba,wysprzatalismy chatkę i trochę w kuchni porządziliśmy ja robiłam gołąbki a mąż piekł szynkę na kanapki. I mieliśmy weekend na luzie. Wczoraj na powietrzu a dziś leniwie w domku. Obżeramy się właśnie lodami z maka tak nas naszło...ale one są dobre :)

Ale fajne wszystkie dzieciaczki.

Hania jaka fajna drobniutka dziewczynka ale na buziulce pyzulka :) śliczna .

Gabryś jaki elegancik ,chyba do pradziadkow się tak wystroił?

Adaś też elegancki. Miałam ten komplecik z pepco fajny wygodny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 19:26

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś kluseczka <3

Ja zdejmowalam obraczke i pierscionek juz tez jakos 2 miesiace przed... zalozylam zaraz po szpitalu ale czasem jeszcze mam jedna reke spuchnieta... bo na jednej mialam zareczynowy a na drugiej obraczke i prawa czesto spuchnieta a lewa nigdy....

Kendy tak, do pradziadkow :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    U naa nadal kombinezon jesienny jedynie dzis zmienilam kocyk na cienszy bawelniany. Ale tu hylo moze z 8 stopni i zimny wiatr. Dopiero ma byc cieplej pozniej :(

Kendy to zalezy tez od dziecka ja mialam.zupelnie inne doswiadczenia. Nigdy nie musialam prowadzic wozka i niesc dziecka. Dla mnie starsze dziecko latwiej ogarnac ;) mimo ze starszak sam sie bawił moze 10min :p jak juz dziecko zacznie raczkowac to w.ogole super okres, chce cos to sobie podejdzie , jak Ty pojdziesz to ono za Toba :D
    Starszak tez zeba mial.dopiero w wieku 7msc ale niektorym i w 3 sie przebijają :p
    Ale właśnie wtedy gdy zaczyna raczkować,czy potem chodzić czy ogólnie się przemieszczać to dopiero dziecko jest absorbujące trzeba oczy mieć dookoła głowy.. i przygotowanie posiłków też dochodzi. Teraz cycek i tyle a później dwa obiadki jeden dla malucha drugi dla nas. ..a i ząbkowanie ...:)małe dzieci mały kłopot...może" kłopot "bardziej zmieniając na "przyjemmy obowiązek ";)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ubrałam dopiero obrączkę i pierścionek zaręczynowy ale jakoś mi jeszcze niewygodnie było:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis się tatusiowi udało uspac syna i uwaga...odłożyć do łóżeczka ...spał całe 20 min ..to dużo :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ