X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiemy małą razem oboje mamy z tego radochę mąż siedzi na wannie i trzyma główkę małej w wanience a ja ją chlapie i obmywam. Główka jest zamoczona, uszy w wodzie, potem lekko z zewnątrz patyczkiem i cienka czapka na kilkanaście minut.
    Co do spania z dzieckiem ja nie popełnię tego błędu tak zrobiła moja siostra z trzecim dzieckiem i sama mówi że upadła na głowę.. z pozostałą dwójką była konsekwentna z trzecim niestety zmęczenie i olewka wzięły górę i spała z nimi od początku. Teraz ma 3 lata i ani myśli spać sama a śpi okropnie kręci się wierci kopie i bebla przez sen a że jej mąż pracuje od rana do wieczora to skończyło się na tym że ona śpi z małą z innym pokoju żeby mąż mógł się wyspać. Życie małżeńskie umarło.
    U nas podobnie jak u Katepr młoda śpi sama w pokoju obok i tylko ją sobie przynoszę koło 6 żeby trochę dospać ale w nocy nie ma takiej opcji. Przy gorączce po prostu bym czuwała albo podchodziła sprawdzić jak robiłam noc po szczepionce ( mimo że nic jej nie było). Zresztą ja bym z Emilą spać nie mogła :D sapie stęka a mi przed ciąży bzyk komara przeszkadzał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 18:36

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    U nas kąpiemy małą razem oboje mamy z tego radochę mąż siedzi na wannie i trzyma główkę małej w wanience a ja ją chlapie i obmywam. Główka jest zamoczona, uszy w wodzie, potem lekko z zewnątrz patyczkiem i cienka czapka na kilkanaście minut.
    Co do spania z dzieckiem ja nie popełnię tego błędu tak zrobiła moja siostra z trzecim dzieckiem i sama mówi że upadła na głowę.. z pozostałą dwójką była konsekwentna z trzecim niestety zmęczenie i olewka wzięły górę i spała z nimi od początku. Teraz ma 3 lata i ani myśli spać sama a śpi okropnie kręci się wierci kopie i bebla przez sen a że jej mąż pracuje od rana do wieczora to skończyło się na tym że ona śpi z małą z innym pokoju żeby mąż mógł się wyspać. Życie małżeńskie umarło.
    U nas podobnie jak u Katepr młoda śpi sama w pokoju obok i tylko ją sobie przynoszę koło 6 żeby trochę dospać ale w nocy nie ma takiej opcji. Przy gorączce po prostu bym czuwała albo podchodziła sprawdzić jak robiłam noc po szczepionce ( mimo że nic jej nie było). Zresztą ja bym z Emilą spać nie mogła :D sapie stęka a mi przed ciąży bzyk komara przeszkadzał :D
    Na małej sapanie zniosę, męża chrapanie czasem zniosę, psa chodzenie i otrzepywanie się też, ale latającej muchy lub komara nigdy😂🙊

M&M
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dyskusja rozgorzała! Ja nawet nie pomyślałam, że to może skutkować czymś złym, że śpimy z Zosią. Na początku w ogóle cały czas spała z nami, teraz w ciągu dnia przyzwyczajam ją do kołyski (bo kładłam ją na zaścielonym łóżku), pierwsze nocne spanie też zalicza w kołysce, ale później już biorę ją do nas, łatwiej mi ją karmić.
    Muszę to przemyśleć po tym co napisałyście.

Lisa, bliźniaczko moja- też mam ciemne brodawki i okropnie mi się nie podobają... ale i krechę na brzuchu ciągle mam, więc wierzę, że jedno i drugie zjaśnieje...

My dziś po szczepieniu, braliśmy 6w1. Bezpośrednio po było ok, potem w domu bardzo senna, potem marudna. Zobaczymy jak noc, trzymajcie kciuki!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka spanie z dzieckiem skutkuje raczej tym, ze sie przyzwyczaja i jak pozwolisz dlugo jej tak spac np do 2-3 lat albo i wiecej no to moze byc problem z pozyciem malzenskim i wygoda ;p ale z pewnoscia nie biciem i kopaniem ;D

Ja mialam dni, ze maly z nami spal. Tez balam sie upuscic mlodego itp. Zasypialam
    Ale nasz od poczatku przyzwyczajony do samotnosci. Pewnie przez inkubator...
    Wygodnie mi karmic na lezaco i ostatnio non stop tak robie na naszym lozku, w dzien i w nocy. Tyle, ze jak mi zasnie w nocy to odkladam, a w dzien lezy sam albo z kotem :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Elmuszka spanie z dzieckiem skutkuje raczej tym, ze sie przyzwyczaja i jak pozwolisz dlugo jej tak spac np do 2-3 lat albo i wiecej no to moze byc problem z pozyciem malzenskim i wygoda ;p ale z pewnoscia nie biciem i kopaniem ;D

Ja mialam dni, ze maly z nami spal. Tez balam sie upuscic mlodego itp. Zasypialam
    Ale nasz od poczatku przyzwyczajony do samotnosci. Pewnie przez inkubator...
    Wygodnie mi karmic na lezaco i ostatnio non stop tak robie na naszym lozku, w dzien i w nocy. Tyle, ze jak mi zasnie w nocy to odkladam, a w dzien lezy sam albo z kotem :p
    Myślę że musiałoby się o więcej zadziać złego w wychowaniu niż tylko spanie z rodzicami żeby dziecko było agresywne. Mam takiego gagatka w rodzinie ale on to rozpuszczony jak dziadowski bicz przez matkę mimo że spał sam od urodzenia :P
    Masz rację że spanie z rodzicami to przy starszym dziecku nie dość że nie wygoda to jeszcze totalny brak prywatności. A dzieciaki bardzo szybko się przyzwyczajają ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A moze to wiotkosc krtani? Odciagasz cos? Ja bym zakrapiala i kladla na brzuszek
    Nic nie odciagam

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Nic nie odciagam
    To moze to wiotkosc krtani wlasnie?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmiszka właśnie! Jeszcze o tym zapomniałam.. paskudna ciemna linia przez cały brzuch :(( czytałam, ze może się utrzymać do roku albo nawet w ogóle nie zejsc :// :((
    Ale tak to już wszystko się zgadza :D chyba prawdziwie z ta bliźniaczka ;)
    To życzymy spokojnej nocki z Zosia bez najmniejszych komplikacji

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 albo sapka ?

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na takiej ciekawej grupie na fb dla mam, sa tam wlasciwie mamy z mojego miasta, sa spotkania tez co jakis czas tzw."kregi". Ogolnie duzo tematow seksu, dbania o siebie, porodow itp.

Wiecie jaki byl temat? Seksualnosci w rodzicielstwie. Czy uprawiaja seks w lozku, gdzie spi niemowle, albo gdzie dziecko jest obok. Kontrowersyjne mocno... ale wiecie ile kobiet pisalo, ze przy niemowlaku, w lozku tak? A jak dwu latki to juz sie krepuja, ale byly takie pary co to im nie przeszkadzalo... Podobno dziecko czuje atmosfere milosci itp. bo tak zostalo stworzone... :o (pewnie amerykanscy naukowcy to wymyslili...;p) ja jakos sobie tego nie wyobrazam. Ok, jest malenki, zabawi sie karuzela to nie mam wiekszych oporow wykorzystac moment ale w lozku? :o albo z takim co moze na to spojrzec nawet jak nie do konca rozumie?... no nie...

Mam wrazenie, ze sa po prostu nowe "mody" we wszystkim. Albo po prostu sie kiedys o wielu rzeczach nie mowilo ;p

Martoszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    8485 albo sapka ?

Sapki by odciagnela. Ale wiele dzieci ma wiatka krtan i to tak jakby charczy jakby cos bylo. Ale to nic zlego i mija ;)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sama (taa;P) u nas wiotkosc krtani zdiagnozowałam bo tak chrapała i ją zatykalo a leksrz powiedział, ze sapka a nic już nie odciagalam..
    A ulewa??

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a co tu tak dzis cicho? :D

Ja mam dzis pomidorowa i pieczone filety z kaczki z jablkiem i sliwka :D

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie filet z indyka ze szpinakiem i jogurtem naturalnym +ryż ;)
    Mała śpiocha na całego.. od 10

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis spanie tak srednio ale mial drzemki :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiad łazanki. ;)

Poleniuchowalismy dziś sobie z synkiem w wyrku rano,potem po córke do szkoły i zrobiliśmy sobie długi spacer po parku . Nie obeszło się bez lodow 😊 ale zahaczyliysmy o siłownie ,poćwiczyłyśmy z córą( mamy takie w parku na powietrzu ). Potem z powrotem szybkim marszem do domu na czas..obstawiałyśmy ile nam to zajmie. Także ruch w formie zabawy :) i miło spędziłyśmy czas:). Wchodzimy do domu i..łazienka zalana ...gimnastyki ciąg dalszy...😁 Ehhh....

Popołudbiu dentystę mam,zakupy,to ciasto jak mi starczy czasu zrobię i jeszcze wymyśliłam na kolację sałatke z boczkiem i grzankami...i zumbę bym chciała machnąć...

I muszę przyznać że mam nowy nałóg..chyba..poza słodyczami..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:06

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepco...:) Uwielbiam ten sklep:) a że jest akurat na mojej trasie spacerowej także ten..😝
    Ciężko mi przejść koło niego obojętnie:) ciuszki są cudne a,że dzieci tak szybko rosną potrzeby ciągle są.😁Jak nie córce to synkowi . ( Bo starsza to już tylko firmowki z nią to do galerii do większego miasta jeżdżę) . A Pepco dla małych dzieciaków w sam raz i do domu zawsze też coś fajnego znajdę tam.
    Teraz jestem na etapie kupowania małemu ciuszkow na rozmiar 74 także dziś taki zakup :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7cb21c1a82d.jpg

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne :D u mnie w pepco bieda dla chlopcow...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś ( cholerka) zawsze znajdę coś co mi się spodoba..😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas totalnie nie ma nic... jakis jeden wieszaczek a reszta dla dziewczynek. Kurtki, sukieneczki, bluzeczki, spodnie... duzo, duzo tego ;p

dZhdp1.png

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ