STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To nie fair:) dyskryminacja. Ja już dziewczynki się nastroiłam teraz jaram się " męską" garderobą . Ale dla córki też zawsze coś ładnego tam wypatrze. I jakość tych ciuszkow się poprawiła. ..tak akurat na tych kilka prań zanim dziecko wyrośnie a i ceny dla mnie spoko.
I dresy pepcowe na 74 są już dobre teraz ma mojego smyka tak,że wiem że ma luz i nic go nie uciska i dres to i tak taki lużniejszy. 68 są na styk .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:44
-
Mama mi z pepco od siebie wyslala pare sztuk to na 80 i one sa takie dobre... Z tymi rozmiarami to nie nadazy sie :p
-
W ogóle mam teraz fazę na żółty..( i jeszcze co mam to lenia 😁,zamiast się brać za robotę siedzę z dziecmi przytulona pod kocykiem i pisze do was o pierdołach
No a z tym żółtym .... Wprowadziłam trochę koloru do domu na wiosnę. Do mojego biało+-szarego salonu drobne elementy żółtego: poduchy,doniczka ,swieczki...i lubię żółte kwiaty staram się by zawsze były tulipany czy narcyze.w wazonie ..także u mnie w domku też już wiosna lubię co jakis czas coś zmienić ..same dodatki i jaki efekt...był turkus, żółty ..kusi mnie różowy pudrowy ale oberwałoby mi się od męża za to.😋 -
Tez lubię pepco chociaz mam wrażenie, ze u nich to rozmiary jak sie naszyją to takie sa, dlatego zazwyczaj kupuje na oko ale głównie są zaniżone ..
i tez staram się mieć świeże kwiaty w wazonie i tez ożywiam salon kolorami, obecnie mięta i może na Wielkanoc tez zmienimy na żółty.. tak pasuje )Kendy lubi tę wiadomość
-
U mnie maz przynosi kwiaty do domu, zawsze dbal by byly gerbery, gozdziki, tulipany czy roze ale... coraz rzadziej je mamy bo z kotem walka o nie jest okropna ;p
Ja nie wyszlam bo Gabrys ma lekko podwyzszona temperature... 37.6 w pupie nie ma kataru, nie kaszle, oczka nie ropieja. Nie wiem czy to zęby... czy co. -
I bardzo ruchliwy się zrobił mój synek .
Jak się bawi macha rączkami i wierzga nóżkami z radości. Dziś okładał karty kontrastowe ,które zawiesiłam na leżaczku. Zrobił sobie z nich worek treningowy. W ogóle taki rezolutny i wesoły z niego dzieciaczek..pocieszny taki...ahhh do zacałowania.. -
U nas od dluzszego czasu wierzga radosnie ;P wiec wiem o czym mowisz:D za to teraz probuje lapac zabawki i jakby na nich sie podciagnac ale mu nie wychodzi. Za to jak lezy na brzuchu to sie obkreca jak cyrkiel
A zabki to u nas temat od jakis 2 miesiecy juz. Swedza dziasla, puchna i tak co kilka dni... -
U nas Hania jest na etapie gadania do karuzeli i wierzgania nóżkami, jakby jechała na rowerze:)
Znowu brak kupy od poniedziałku to się zaczęło ale narazie (odpukać) jej jakoś nie meczy.. czasami postęka ale to chwilkę i przechodzi
Mam nadzieje, ze u nas zęby będą jak najpóźniej -
Kuuu...kanałówka...umieram z bólu...
Dentysta dał mi mała dawkę znieczulenia i mówił że nie powinno przejść do pokarmu i za parę godzin mogę karmić. I że niby swojej żonie też dawał taka dawka gdy karmiła. Ale jA się wstrzymam chyba do rana w razie czego. Uruchomie zapasy, laktator i mam mieszankę do rana się przebujamy. Miał ktoś taą sytuację ? Po jakim czasie można bezpiecznie karmić.
Dentysta się dziwił że z takim bólem wytrzymałam dwa tygodnie i to bez tabletek..twardzielka ..jak mi dmuchnął powietrzem to już myślałam że zejdę tam z bólu...a łzy jak grochy...za dwa tygodnie następna wizyta .. -
Lisa
Mi się wydaje,że to może taki etap. Moj też miał na podobnym etapie co Hania problemy z kupką ale później przeszło
Teraz nie ma problemu robi min 1 kupkę dziennie.
A wiecie,że mój sie do mnie wyrywa?
Jak jest na rękach u taty i mówię " chodź do mamy " to autentycznie wygina się w moją stronę...
Ja pier.... Jak to booooliiii!! A jeszcze działa znieczulenie,bo zdretwiała mam pół gęby...co będzie potem 😱nie takie rzeczy przechodziłam w życiu ale jednak mimo wszystko boli cholernie!!!
I nie mogę całować synka..nie czuje buziaków...to smutne i nie będzie dziś cucusia to też smutne i jeszcze hormony mi dziś szaleją już rano się poryczalam bo mi się wysypało wprost na mnie kakao😁...piżama do prania ja pod prysznic .
Ehhh...Idę wyparzać butelki. .. -
Po znieczuleniu mozna od razu karmic.
Wejdz sobie nawet na hafije. Ja tez sprawdzam wszystko na elactancia.
No u nas sie ciagnie. Ale tak czasami bywa, ze Jakies objawy zebow sa nawet 3 miesiace przed... -
dr med. Magdalena Nehring-Gugulska
Międzynarodowy Konsultant Laktacyjny
Znieczulenie zarówno nasiękowe, jak i przewodowe podczas zabiegów dentystycznych nie ogranicza w żaden sposób karmienia piersią dziecka. Stosowane środki działają miejscowo oraz bardzo krótko. Ich stężenie w mleku jest praktycznie nieoznaczalne. Lekospisy laktacyjne umieszczają je w grupie środków całkowicie bezpiecznych. -
Kendy wrote:Właśnie teraz czytam ,że niby można ale trochę się jednak obawiam ...
Jesli sie obawiasz... ale wszedzie czytam i slyszalam od niejednego lekarza, ze mozna -
I mozesz 400mg ibuprofenu nawet, ja bralam przy karmieniu by ilosc byla mniejsza przt kolejnym. Nie katuj sie...
Kendy lubi tę wiadomość
-
Ahhh a ja mam wyniki...
Homair -4.09... czyli duzo wiecej niz przed ciaza do tego tarczyca masakra... takze tego. Super...