X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie fair:) dyskryminacja. :) Ja już dziewczynki się nastroiłam teraz jaram się " męską" garderobą . Ale dla córki też zawsze coś ładnego tam wypatrze. I jakość tych ciuszkow się poprawiła. ..tak akurat na tych kilka prań zanim dziecko wyrośnie a i ceny dla mnie spoko.
    I dresy pepcowe na 74 są już dobre teraz ma mojego smyka tak,że wiem że ma luz i nic go nie uciska i dres to i tak taki lużniejszy. 68 są na styk .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi z pepco od siebie wyslala pare sztuk to na 80 i one sa takie dobre... Z tymi rozmiarami to nie nadazy sie :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam teraz fazę na żółty..( i jeszcze co mam to lenia 😁,zamiast się brać za robotę siedzę z dziecmi przytulona pod kocykiem i pisze do was o pierdołach ;)
    No a z tym żółtym .... Wprowadziłam trochę koloru do domu na wiosnę. Do mojego biało+-szarego salonu drobne elementy żółtego: poduchy,doniczka ,swieczki...i lubię żółte kwiaty staram się by zawsze były tulipany czy narcyze.w wazonie ..także u mnie w domku też już wiosna ;) lubię co jakis czas coś zmienić ..same dodatki i jaki efekt...był turkus, żółty ..kusi mnie różowy pudrowy ale oberwałoby mi się od męża za to.😋

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubię pepco :D chociaz mam wrażenie, ze u nich to rozmiary jak sie naszyją to takie sa, dlatego zazwyczaj kupuje na oko :D ale głównie są zaniżone ..
    i tez staram się mieć świeże kwiaty w wazonie ;) i tez ożywiam salon kolorami, obecnie mięta i może na Wielkanoc tez zmienimy na żółty.. tak pasuje ;))

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spacerujemy ale tylko koło domu.. niby ciepło s szaro.. dobrze, ze od jutra zapowiadają u nas słoneczko :))

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maz przynosi kwiaty do domu, zawsze dbal by byly gerbery, gozdziki, tulipany czy roze :) ale... coraz rzadziej je mamy bo z kotem walka o nie jest okropna ;p

Ja nie wyszlam bo Gabrys ma lekko podwyzszona temperature... 37.6 w pupie :/ nie ma kataru, nie kaszle, oczka nie ropieja. Nie wiem czy to zęby... czy co.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być Seli,że to na zęby. Mój ma też takie białawe dziąselka na dole 😕więc może powoolii ..trochę mi to za szybko się wydaje ale różnie może być ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo ruchliwy się zrobił mój synek .
    Jak się bawi macha rączkami i wierzga nóżkami z radości. Dziś okładał karty kontrastowe ,które zawiesiłam na leżaczku. Zrobił sobie z nich worek treningowy. W ogóle taki rezolutny i wesoły z niego dzieciaczek..pocieszny taki...ahhh do zacałowania..:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od dluzszego czasu wierzga radosnie ;P wiec wiem o czym mowisz:D za to teraz probuje lapac zabawki i jakby na nich sie podciagnac ale mu nie wychodzi. Za to jak lezy na brzuchu to sie obkreca jak cyrkiel :D

A zabki to u nas temat od jakis 2 miesiecy juz. Swedza dziasla, puchna i tak co kilka dni...

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hania jest na etapie gadania do karuzeli i wierzgania nóżkami, jakby jechała na rowerze:)

Znowu brak kupy od poniedziałku :/ to się zaczęło :/ ale narazie (odpukać) jej jakoś nie meczy.. czasami postęka ale to chwilkę i przechodzi

Mam nadzieje, ze u nas zęby będą jak najpóźniej :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuu...kanałówka...umieram z bólu...:(
    Dentysta dał mi mała dawkę znieczulenia i mówił że nie powinno przejść do pokarmu i za parę godzin mogę karmić. I że niby swojej żonie też dawał taka dawka gdy karmiła. Ale jA się wstrzymam chyba do rana w razie czego. Uruchomie zapasy, laktator i mam mieszankę do rana się przebujamy. Miał ktoś taą sytuację ? Po jakim czasie można bezpiecznie karmić.

Dentysta się dziwił że z takim bólem wytrzymałam dwa tygodnie i to bez tabletek..twardzielka ..jak mi dmuchnął powietrzem to już myślałam że zejdę tam z bólu...a łzy jak grochy...za dwa tygodnie następna wizyta ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Mi się wydaje,że to może taki etap. Moj też miał na podobnym etapie co Hania problemy z kupką ale później przeszło
    Teraz nie ma problemu robi min 1 kupkę dziennie.

A wiecie,że mój sie do mnie wyrywa?
    Jak jest na rękach u taty i mówię " chodź do mamy " to autentycznie wygina się w moją stronę...

Ja pier.... Jak to booooliiii!! A jeszcze działa znieczulenie,bo zdretwiała mam pół gęby...co będzie potem 😱nie takie rzeczy przechodziłam w życiu ale jednak mimo wszystko boli cholernie!!!

I nie mogę całować synka..nie czuje buziaków...to smutne i nie będzie dziś cucusia to też smutne i jeszcze hormony mi dziś szaleją już rano się poryczalam bo mi się wysypało wprost na mnie kakao😁...piżama do prania ja pod prysznic .

Ehhh...Idę wyparzać butelki. ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po znieczuleniu mozna od razu karmic.
    Wejdz sobie nawet na hafije. Ja tez sprawdzam wszystko na elactancia.

No u nas sie ciagnie. Ale tak czasami bywa, ze Jakies objawy zebow sa nawet 3 miesiace przed...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr med. Magdalena Nehring-Gugulska
    Międzynarodowy Konsultant Laktacyjny

Znieczulenie zarówno nasiękowe, jak i przewodowe podczas zabiegów dentystycznych nie ogranicza w żaden sposób karmienia piersią dziecka. Stosowane środki działają miejscowo oraz bardzo krótko. Ich stężenie w mleku jest praktycznie nieoznaczalne. Lekospisy laktacyjne umieszczają je w grupie środków całkowicie bezpiecznych.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz czytam ,że niby można ale trochę się jednak obawiam ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziękuję ci bardzo.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Właśnie teraz czytam ,że niby można ale trochę się jednak obawiam ...

Jesli sie obawiasz... ale wszedzie czytam i slyszalam od niejednego lekarza, ze mozna ;)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy współczuje :( ból zęba jest dla mnie najgorszy ze wszystkich..sporo się wycierpiałam u dentystów w podstawówce i mam uraz do dziś :/

Z tego co wiem to Seli dobrze pisze, myśle, ze nie musisz się obawiać kp po znieczuleniu

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mozesz 400mg ibuprofenu nawet, ja bralam przy karmieniu by ilosc byla mniejsza przt kolejnym. Nie katuj sie...

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh a ja mam wyniki...

Homair -4.09... czyli duzo wiecej niz przed ciaza :( do tego tarczyca masakra... takze tego. Super...

dZhdp1.png

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ