X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie fair:) dyskryminacja. :) Ja już dziewczynki się nastroiłam teraz jaram się " męską" garderobą . Ale dla córki też zawsze coś ładnego tam wypatrze. I jakość tych ciuszkow się poprawiła. ..tak akurat na tych kilka prań zanim dziecko wyrośnie a i ceny dla mnie spoko.
    I dresy pepcowe na 74 są już dobre teraz ma mojego smyka tak,że wiem że ma luz i nic go nie uciska i dres to i tak taki lużniejszy. 68 są na styk .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi z pepco od siebie wyslala pare sztuk to na 80 i one sa takie dobre... Z tymi rozmiarami to nie nadazy sie :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam teraz fazę na żółty..( i jeszcze co mam to lenia 😁,zamiast się brać za robotę siedzę z dziecmi przytulona pod kocykiem i pisze do was o pierdołach ;)
    No a z tym żółtym .... Wprowadziłam trochę koloru do domu na wiosnę. Do mojego biało+-szarego salonu drobne elementy żółtego: poduchy,doniczka ,swieczki...i lubię żółte kwiaty staram się by zawsze były tulipany czy narcyze.w wazonie ..także u mnie w domku też już wiosna ;) lubię co jakis czas coś zmienić ..same dodatki i jaki efekt...był turkus, żółty ..kusi mnie różowy pudrowy ale oberwałoby mi się od męża za to.😋

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubię pepco :D chociaz mam wrażenie, ze u nich to rozmiary jak sie naszyją to takie sa, dlatego zazwyczaj kupuje na oko :D ale głównie są zaniżone ..
    i tez staram się mieć świeże kwiaty w wazonie ;) i tez ożywiam salon kolorami, obecnie mięta i może na Wielkanoc tez zmienimy na żółty.. tak pasuje ;))

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spacerujemy ale tylko koło domu.. niby ciepło s szaro.. dobrze, ze od jutra zapowiadają u nas słoneczko :))

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maz przynosi kwiaty do domu, zawsze dbal by byly gerbery, gozdziki, tulipany czy roze :) ale... coraz rzadziej je mamy bo z kotem walka o nie jest okropna ;p

Ja nie wyszlam bo Gabrys ma lekko podwyzszona temperature... 37.6 w pupie :/ nie ma kataru, nie kaszle, oczka nie ropieja. Nie wiem czy to zęby... czy co.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być Seli,że to na zęby. Mój ma też takie białawe dziąselka na dole 😕więc może powoolii ..trochę mi to za szybko się wydaje ale różnie może być ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo ruchliwy się zrobił mój synek .
    Jak się bawi macha rączkami i wierzga nóżkami z radości. Dziś okładał karty kontrastowe ,które zawiesiłam na leżaczku. Zrobił sobie z nich worek treningowy. W ogóle taki rezolutny i wesoły z niego dzieciaczek..pocieszny taki...ahhh do zacałowania..:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od dluzszego czasu wierzga radosnie ;P wiec wiem o czym mowisz:D za to teraz probuje lapac zabawki i jakby na nich sie podciagnac ale mu nie wychodzi. Za to jak lezy na brzuchu to sie obkreca jak cyrkiel :D

A zabki to u nas temat od jakis 2 miesiecy juz. Swedza dziasla, puchna i tak co kilka dni...

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hania jest na etapie gadania do karuzeli i wierzgania nóżkami, jakby jechała na rowerze:)

Znowu brak kupy od poniedziałku :/ to się zaczęło :/ ale narazie (odpukać) jej jakoś nie meczy.. czasami postęka ale to chwilkę i przechodzi

Mam nadzieje, ze u nas zęby będą jak najpóźniej :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuu...kanałówka...umieram z bólu...:(
    Dentysta dał mi mała dawkę znieczulenia i mówił że nie powinno przejść do pokarmu i za parę godzin mogę karmić. I że niby swojej żonie też dawał taka dawka gdy karmiła. Ale jA się wstrzymam chyba do rana w razie czego. Uruchomie zapasy, laktator i mam mieszankę do rana się przebujamy. Miał ktoś taą sytuację ? Po jakim czasie można bezpiecznie karmić.

Dentysta się dziwił że z takim bólem wytrzymałam dwa tygodnie i to bez tabletek..twardzielka ..jak mi dmuchnął powietrzem to już myślałam że zejdę tam z bólu...a łzy jak grochy...za dwa tygodnie następna wizyta ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Mi się wydaje,że to może taki etap. Moj też miał na podobnym etapie co Hania problemy z kupką ale później przeszło
    Teraz nie ma problemu robi min 1 kupkę dziennie.

A wiecie,że mój sie do mnie wyrywa?
    Jak jest na rękach u taty i mówię " chodź do mamy " to autentycznie wygina się w moją stronę...

Ja pier.... Jak to booooliiii!! A jeszcze działa znieczulenie,bo zdretwiała mam pół gęby...co będzie potem 😱nie takie rzeczy przechodziłam w życiu ale jednak mimo wszystko boli cholernie!!!

I nie mogę całować synka..nie czuje buziaków...to smutne i nie będzie dziś cucusia to też smutne i jeszcze hormony mi dziś szaleją już rano się poryczalam bo mi się wysypało wprost na mnie kakao😁...piżama do prania ja pod prysznic .

Ehhh...Idę wyparzać butelki. ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po znieczuleniu mozna od razu karmic.
    Wejdz sobie nawet na hafije. Ja tez sprawdzam wszystko na elactancia.

No u nas sie ciagnie. Ale tak czasami bywa, ze Jakies objawy zebow sa nawet 3 miesiace przed...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr med. Magdalena Nehring-Gugulska
    Międzynarodowy Konsultant Laktacyjny

Znieczulenie zarówno nasiękowe, jak i przewodowe podczas zabiegów dentystycznych nie ogranicza w żaden sposób karmienia piersią dziecka. Stosowane środki działają miejscowo oraz bardzo krótko. Ich stężenie w mleku jest praktycznie nieoznaczalne. Lekospisy laktacyjne umieszczają je w grupie środków całkowicie bezpiecznych.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz czytam ,że niby można ale trochę się jednak obawiam ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziękuję ci bardzo.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Właśnie teraz czytam ,że niby można ale trochę się jednak obawiam ...

Jesli sie obawiasz... ale wszedzie czytam i slyszalam od niejednego lekarza, ze mozna ;)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy współczuje :( ból zęba jest dla mnie najgorszy ze wszystkich..sporo się wycierpiałam u dentystów w podstawówce i mam uraz do dziś :/

Z tego co wiem to Seli dobrze pisze, myśle, ze nie musisz się obawiać kp po znieczuleniu

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mozesz 400mg ibuprofenu nawet, ja bralam przy karmieniu by ilosc byla mniejsza przt kolejnym. Nie katuj sie...

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh a ja mam wyniki...

Homair -4.09... czyli duzo wiecej niz przed ciaza :( do tego tarczyca masakra... takze tego. Super...

dZhdp1.png

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ