X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, u nas jest to samo :) Gondola jest be. Strach wypuszczać się na dalekie spacery, bo jest ryzyko, że trzeba będzie wracać z dzieckiem na rękach ;)

U nas od wczoraj w ogóle jakiś skok chyba. Łóżeczko nie, wózek nie, mata nie, bujaczek nie, nawet na rękach nie :) i tak do momentu powrotu męża z pracy. I wtedy słyszę: co ty mówisz, że marudny, zobacz jaki grzeczny.

Lisa, fajnie że podróż minęła ok i Hania grzeczna :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy przed chwilą ze szczepienia. Jak tylko ją zważyła to zaczęły jej wyłazić jakieś plamy na ciele. Za chwilę zaczęły znikać ale nie zgodziła się jej zaszczepić. Przełożone na czwartek. Ma nieco spłaszczony tyl głowy kazała jak najwięcej na brzuchu. Z siadaniem powiedziała że to o wiele za wcześnie i dlatego jak najwięcej na brzuchu żeby nie próbowała. eh masakra ona na brzuchu 3 minuty a potem krzyk :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka

Lisa a ja czekam na foty😋
    Jaka macie dziś pogode?Basen zaliczony ?

My dziś na imieniny do dziadka ,jutro wyciągam moich na wycieczkę nad morze,a co :) w sobotę imieniny teścia ...majówka imieninowa u nas.

A zaraz sie zbieramy na spacer odprowadzic siostrę i chyba wyjdę dużo wcześniej w razie gdyby Oli znów chciał dać koncerta na całe miasto :) a najlepiej to go uspać w domu i wsadzić do wózka ..tak ..nie będę ryzykować...mam zakwasy i nadgarstek boli.:)ostatnio.

Magdoczka
    To łącze się w " bólu". U nas jednak trochę lepiej ,bo jeszcze leżaczek jest ok i trochę mata ale udało mi się go przekonać do zabaw na brzuszku ,dłużej i chętniej leży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 21:15

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O spaceangel to trzymam kciuki by i Wam się udało dłużej utrzymywać na brzuszku :)
    A co to za plamki ,wiadomo? Ile waży Emilka ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociągnęła ją za ręce a ta zachwycona usiadła i siedzi sztywno. Pediatra stwierdziła że jest silna. jak półroczne dziecko. nie wiem czy się śmiać czy płakać

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    O spaceangel to trzymam kciuki by i Wam się udało dłużej utrzymywać na brzuszku :)
    A co to za plamki ,wiadomo? Ile waży Emilka ?
    6080 jakoś mało przybrała ale pediatra kazała się tym nie martwić1 plamki to nie wiadomo. mąż jest alergikiem może ona też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 10:40

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, pogoda nas zaskoczyła i swieci słoneczko :D jest niby ok 13 stopni ale odczuwalna wyższa bo ściągaliśmy kurtki z mężem, zwłaszcza jak przyświeci :)) mega zaskoczenie. Na basen wybieramy się dzisiaj, wczoraj tylko zwiedziliśmy sale multimedialna i Hania padła już na noc. Pięknie przespała cała noc. My za to zrobiliśmy sobie romantyczny wieczór z piwem haha :D ja bezalkoholowy Lech mohito. Ogólnie Narazie jest baaardzo grzeczna, zobaczymy co będzie dalej ;)

Coś mi zapodaj nie chce się ładować :( spróbuje pozniej

klz99vvjhysycx8i.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja też myślę, że nie ma co przesadzać w żadną stronę. Nasze mamy nie chodziły z nami do fizjoterapeutów, neurospecjalistów i innych, a jakoś wyrosłyśmy na w miarę normalnych ludzi (chyba) ;) Dopóki widzę radosne, rozwijające się dziecko, a pediatra i ortopeda nic nie mówią, to nie widzę sensu szukać na siłę :)

Tylko wtrącę i się powtorze - Czarek miał takie napiecie, że całą lewa stronę ciałka miał sztywną, ramie wyżej przez co wadził o uszko i mu bardziej odstaje. Z racji wczesniactwa do roku czasu ma kontrole u neonatologow. ŻADEN neonatolog jeszcze podczas pobytu 3 tygodnie w szpitalu tego nie widzial. ZADEN pediatra nigdy nie widzial problemu. Tak cos stwierdza NEUROLOG, bądź fizjoterapeuta, a nie ortopeda czy "-olog".

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

I wczoraj Oli spisał się na spacerku. Co prawda nie udało mi się go uspać przed wyjściem ale zasnął ładnie przytulony do zabaweczki. I przespał spacer dwugodzinny. Dlatego idąc za ciosem kupiłam mu fajna ,milutka przytulankę zajączka. Może będzie tak zasypiał. I nowa zabawkę na spacerki już do spacerówki ;)polecam w Rossmanie są fajne teraz ;)

Lisa
    To prawda pokazuje niby 13 stopni a w słońcu cieplutko. To fajnie że Hania grzeczna ( mam nadzieję,że nadal;) i że wy miło spędzacie czas.

Spaceangel
    Łoo to faktycznie ma siłę Emilka :) plamki nie wracaja ?jutro szczepienie ?

Moi jeszcze dosypiaja:) a ja robię śniadanie i ruszamy na wycieczkę. Zbyt ładna pogoda by siedzieć w domu :)

Udanej majówki wszystkim :*

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to majówkujemy w domu :( Mąż do pracy pojechał, a my z synkiem dosypiamy.
    W ogóle to mój synek opanował już do perfekcji obracanie się z pleców na brzuszek. Do tego stopnia, że obraca się w nocy i śpi na brzuszku.. Nie wiem, co z tym zrobić, żeby na tym brzuszku nie spał..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    My to majówkujemy w domu :( Mąż do pracy pojechał, a my z synkiem dosypiamy.
    W ogóle to mój synek opanował już do perfekcji obracanie się z pleców na brzuszek. Do tego stopnia, że obraca się w nocy i śpi na brzuszku.. Nie wiem, co z tym zrobić, żeby na tym brzuszku nie spał..

A dlaczego nie chcesz mu pozwolic spac na brzuszku?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A dlaczego nie chcesz mu pozwolic spac na brzuszku?

No bo może sobie nosek zatkać i też czytałam, że przepona wtedy słabiej pracuje i ciężej się dziecku oddycha. W ogóle jak położna do nas przychodziła po porodzie,to mówiła, że na brzuszku to max.15 minut i żeby dziecko nie zasypiało na brzuszku.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chyba do czasu gdy dziecko samo się nie obraca. Teraz ma już dość mocne mięśnie. Z tego co czytałam to właśnie dziecko może zacząć spać na brzuszku od momentu, gdy sam potrafi się na niego obrócić. Chyba, ze to nieprawda bo teraz tyle informacji, ze nigdy nie wiadomo :D

Magdoczka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    No bo może sobie nosek zatkać i też czytałam, że przepona wtedy słabiej pracuje i ciężej się dziecku oddycha. W ogóle jak położna do nas przychodziła po porodzie,to mówiła, że na brzuszku to max.15 minut i żeby dziecko nie zasypiało na brzuszku.

Czarek gdy był mniejszy to w dzień tylko spal na brzuchu. I to potrafil tak po 3-4h. Teraz mu się odwidzialo. Nic się nie stanie małemu. Tym bardziej sobie nie zatka nosa skora ma juz kontrole nad głowa.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym dziecko trzeba jak.najwiecej klasc na brzuch bo z brzucha wszystko się zaczyna - wzmacnianie miesni plecow, siadanie, raczkowanie, coś ta położna chyba w tyle, bez obrazy ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby ma kontrolę nad głową, ale w nocy?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    No niby ma kontrolę nad głową, ale w nocy?
    Też będzie kontrola.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Plamki to chyba jakiś rodzaj wysypki kontaktowej bo wyłazi tam gdzie się ją mocniej dotknie. Dziś już ją zaszczepiła dostała Rotarix 2 dawka, Inf Hexa 2 dawka i pneumokoki 1 dawka. Póki co zero reakcji jest taka jak zwykle ostatnio była bardzo śpiąca dziś tego nawet nie było mam nadzieje że w nocy też będzie spokój.
    Emilka umie się na razie obracać z boku na brzuch i z powrotem.
    Z tym spaniem na brzuszku to dziewczyny mają rację jak sam się obraca może tak spać pediatra mi ostatnio mówiła że nawet Emila może już tak być całą dobę na brzuszku ale się jeszcze boję bo ona się sama z pleców na brzuch nie obraca.
    Walczymy ciągle z tym jej leżeniem na brzuchu ale nie jest źle. Kilka minut po kilka razy dziennie się udaje młoda całkiem zadowolona unosi się na łokciach i widzi więcej niż na plecach ale to kilka minut bo potem jest zbyt zmęczona i marudzi :P
    My dziś dzień 3 układania paneli.Dobrze że pół dnia mama małą zabiera bo co chwila muszę do niej biegać bo wszystko jest be i nuda i wrzask a spanie kiepskie w domu. Za to wózku przesypia po 3-4 godziny :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy w domu :) było wspaaaniaale. Szkoda, ze musielismy wracać.. Hania była mega mega mega grzeczna. Szła spać o ok 19 bez żadnych problemów i noc tez ładnie przesypiała. Basen jej się mega podobał. Na spacerach i w kawiarniach tez zazwyczaj spała, na sniadaniu i obiadokolacji zazwyczaj oglądała sufity, lampy i zabawki, wiec mogliśmy spokojnie zjeść :) W drodze powrotnej ani razu nie płakała a zahaczyliśmy jeszcze po drodze o Wrocław i na chwilkę do Katowic bo mąż uparł się, ze kupi mi na urodziny okulary przeciwsłoneczne.. a te upatrzone były tylko w Katowicach od ręki ;p
    Niespodzianka z masażem dla męża się udała :)) pogoda super, przynajmniej w porównaniu do tego, co zapowiadały prognozy :))
    A i Hania zaczęła wystawiać język ;P jak się do niej wystawia to się śmieje i tez wystawia albo pierwsza zaczyna wystawiać i się złości jak ktoś nie zacznie się z nią bawić w ten sposób :D
    Chciałam wstawić zdjęcia ale zapodaj nie chce mi się ładować :( macie jakas inna stronę do polecenia ?

A i najlepsza wiadomość! Od szczepienia, czyli w tydzień przybrała 160g! I wazy już 5610:) po tym długim przestoju to cieszę się z tego jakby przybrała pół kilo :D z tym, ze znowu zatrzymanie kupy od tygodnia.. wiec pewnie jak w końcu zrobi to trochę spadnie haha :D narazie czekamy bo nie ma żadnych objawow zaparć, brzuszek nie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 21:04

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że mój na brzuch się obróci, ale z brzucha na plecy już nie.. Dlatego tak się obawiam tego spania na brzuchu..

Spaceangel, fajnie, że udało się zaszczepić Emilkę. Te plamki to chyba nic groźnego? Układania paneli współczuję ;-)

Lisa, ale wam fajnie :) Ładna pogoda, grzeczne dziecko - też bym nie chciała wracać :-D
    Super, że Hania przybiera. U nas też problem z kupami powrócił.. był czas, że robił niemal codziennie, a ostatnio znów 6 dni bez kupy, więc musiał pójść czopek.

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ