X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    My od jakichś 2 tygodni jesteśmy w rozmiarze 74. Pieluchy jeszcze trójki, ale też mam wrażenie, że już trochę małe. A mam jeszcze całą dużą paczkę..
    Młody jak leży na macie na brzuszku, to tak przebiera nóżkami jakby chciał raczkować już :) Tylko pupa ciężka :) bo główkę i tułów trzyma wysoko. Z plecków na boki obraca się bez problemu, na brzuszek rzadko, z brzuszka na plecki czasem. I jak się denerwuje leżąc na pleckach, to opiera stopy na ziemi i podnosi pupę i tułów dół góry, jakby mostek chciał zrobić :)
    Smoczek 3m+ uzywalismy już gdy młody miał 1,5 miesiąca :-) i używamy nadal. Z 1m+ za wolno mu leciało i się wkurzał.
    Emila też tak robi mostek.śmiesznie to wygląda. do tego nabiera powietrza i wydyma policzki hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wy tu 3,4 pampersiacze i kosmiczne rozmiary. A my 2 i 62, 68 i to 68 tylko ze względu na otwór na głowę. Coś ten mój robaczek słabo wypada przy Waszych.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w drodze ;) Hania narazie śpi. Wczoraj na noc zrobiła taką dramę, ze zaczęłam się zastanawiac czy nie zrezygnować z tego wyjazdu.. ale potem już spoko. Jedyne co na nią działało to suszarka..

Hania tez robi taki mostek i odbija się do góry, najbardziej w gondoli bo lubi dotykać ścianę główka :D

Martoszka, ale Michasia od początku malutka ;) i może Brdzie już taka drobna :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Kurde, wy tu 3,4 pampersiacze i kosmiczne rozmiary. A my 2 i 62, 68 i to 68 tylko ze względu na otwór na głowę. Coś ten mój robaczek słabo wypada przy Waszych.
    Jak zdrowa to nic tylko się cieszyć mniej dźwigania i ciuszki tańsze :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od miesiaca na pampersach 4 ;) a od jakis 2 miesiecy nie zmieniam pampera w nocy. A od tygodnia rozmiar 74. I to dlatego, ze na dlugosc nam nie pasuja.

Martoszka nie sugerowalabym sie tym ;)

Kendy moj sie unosil bo ma wzmozone napiecie i slabe miesnie brzuszka a mocniejsze miednicy. Podpor ma takze bardzo ladny. Moze warto to sile skonsultowac z fizjo? ;)

Nie cwicze siadu! Cwiczymy miesnie, a cwiczenie polega na tak jakby jego siedzeniu po skosie, podpartym na ramieniu, z noga podgieta. Nie wiem jak to dobrze opisac bys mnie zrozumiala.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam się przy kawce ale takiej bieganej...córkę do szkoły szykuje,zabawiam synka a w międzyczasie sprzątam kuchnię po Armagedonie śniadaniowym 😉

Lisa
    To szerokiej drogi ,bezpiecznej podróży,spokojnej i grzecznej Hanulki i udanego pobytu.

Seli
    Pytałam pediatry,mówił że gdyby coś z moim dzieckiem było nie tak zauwazylby i by mi powiedział. Poza tym mojego synka kilku lekarzy badało..jest git:)
    Faktycznie nie mogę sobie zobrazować tych waszych ćwiczeń😊
    Ja dopiero na tych pampersach skusiłam się nie zmieniać w nocy.

Martoszka
    Córeczka drobinka poprostu. Skoro pediatra niewidzi problemu,taka jej uroda.

I mój też tak stawia stópki i podnosi dupkę ,słodko to robi ;)
    A w ogole jak się uśmiecha ma dołeczek z jednej strony,jak tatuś 😍
    I dziś odkryłam nowe gilgotki...wewnętrzna strona uda ale tylko lewego 😁

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem pediatrzy nie zawsze widza problem z napieciem miesniowym. Nas tez ogladali...
    Gabrys tez stawial stopy, unosil tylek - to zle. Dlatego trafilismy do fizjo i to korygujemy. Tak samo unoszenie sie z plecow do siadu - nie powinien tego robic. Siad jest albo z pozycji bocznej albo z czworaka. I to jest wazne. Ja sie przejelam i bylismy u fizjo.
    A pierwsze wrazenie na to co wyczynia to "o, nowe umiejetnosci", i silne dziecko. No nie... ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to 90 % dzieci ma zaburzenia rozwojowe. Wszystkie tu mamy dzieci źle rozwijające się ?Bo większość z nas pisze o takich umiejętnościach .Mimo, że lekarze twierdzą co innego to warto polemizować i kłócić się???:/ ...moim zdaniem ważne też jest by nie dać się zwariowac. Myślę że wszystkie tu dbamy o dobro naszych dzieci,zasięgając opinii specjalistów ..nie tylko Ty😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 12:04

Magdoczka, Elmuszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co do składu mleka/ kaszek tu racja . Kurcze większość ma w składzie olej palmowy.Unikam go bardzo jak robię dla nas zakupy,więc napewno nie będę go podawać dziecku. Pójdziemy dziś na spacer zrobimy rozeznanie w mleku i kaszkach bez oleju palmowego i cukru. W internecie przeglądając rankingi mało widzę dobrych kaszek. Jak nie znajdę będę sama robic.
    To jest przerażające..w życiu bym nie przypuszczała ,ze produkty dla niemowląt mogą mieć tak kiepskie składy.

Owoce i warzywa ze słoiczków są ok...100%owoc./warzywo.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pediatra to patrzy na nas jakbyśmy dziecku jeść nie dawali 😂
    Mój mąż na początku też chciał jej dawać wielkie porcje, ale ja mu powiedziałam, że jak chce to niech da jej nawet 330ml od razu.
    Raz spróbował w tajemnicy dać 120, a ja w nocy nakarmiłam i mialam wielki zwrot i się pytam ile dał. To się przyznał. Od teraz wie, że ja jej nie chcę zagłodzić😂

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pisze o swoim przypadku. Z racji wczesniactwa konsultacji mam wiele i chodze prywatnie bo na nfz sie nic nie uzyska. Nie szukam dziury w calym.

Sloiczki nie sa dobre... to nawet smakiem nie przypomina tego co tam jest ;p sprobuj. Nie podam zadnej gotowej kaszki. Niby z firmy holle jest dobra... ale wole sama zrobic. Na swoim mleku ;) ogolnie ta zywnosc dla dzieci jest okropna. Ja wole sama zrobic. To nie jakis wielki wysilek i tylko na poczatku bo potem szybko sie podaje normalne obiady. Ja chce rozszerzac diete blw.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby nie bylo, ze tylko na te moje dziecie narzekam ;p... To ladnie powtarza melodie, czasem uda sie mu slowo. Raz tata, a czesto jest "lidl" xD, ej, nie. Ladnie w wannie sie kapie bo po 30 min szaleje ;p, ladny ma podpor na brzuchu, lapie za zabawki jak lezy na brzuchu, pelza... a krzykacz niesamowity.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze słoiczkami to tak na dwoje babka wróżyła bo tam przynajmniej te warzywa i owoce są dobrze przebadane i nie mogą być na jakiś chemicznych nawozach i są mocno badane a warzywa, które kupujemy w sklepie to jednak dramat pod tym względem.. dlatego najlepiej swój ogródek albo kupować bio.. tak czytałam. Eh masakra z tymi dzieciakami :D wszystko źle, wszystko złe, jak ich tu ustrzec przed tym całym światem :D

A co do fizjoterapeutów.. nie zrozumcie mnie zle, w Polsce mamy naprawdę bardzo dobrze wykształconych fizjoterapeutów, ale znam osobiście.. około kilkunastu i każdy, ale to kazdy szuka dziury w całym, u każdego coś znajdą, zawsze. Ufam im bardzo i wiem, ze rehabilitacja działa cuda, ale oni tez lubią przesadzać w druga stronę i potem tez wychodzi, ze każdy człowiek/dziecko ma coś zle w rozwoju. A za rok cZy dwa okaże się, ze tu jednak sie nic nie dzieje i to jednak jest fizjologiczne bo zmienia się wytyczne.. w medycynie niestety to się tak trochę kręci. Mi kolega kazał się badać pod względem parkinsonizmu bo jak chodzę to nie ruszam rękami xD w sensie nie synchronizuje z nogami. Najbardziej nawiedzonego wykładowcę tez miałam z fizjoterapii :P oczywiście to nie jest negowanie ich, jak powiedziałam bardzo szanuje ich prace i dokładność.. pewnie Hanię tez skonsultuje bo nawet koleżance obiecałam, ze wpadniemy.. ale to tez nie może być tak ze każde dziecko się złe rozwija, nie da się tez wszystkiego nakręcić jak w zegarku.. to my czy nasi rodzice to w ogóle nie powinnismy sobie za bardzo radzić z chodzeniem, bo na pewno tez coś robiliśmy nie tak :D inaczej tez jak widać, ze dziecku coś przeszkadza, ze jest płaczliwe jak u Zosi, czy ze wcześniakami tak samo, ale jeśli dziecko rozwija się dobrze i jest radosne, to wiadomo można tez skonsultować ale nie wydaje mi się to niezbędne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 12:04

Kendy, Magdoczka, Elmuszka lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam słoiczków z owocami o warzywami. I im bym ufala.
    Jasne że wszystko co zrobisz sama jest lepsze ale pod warunkiem,że z dobrych produktów ,najlepiej z własnych upraw a nie każdy ma do takich dostęp. Marchewka czy jabłko ze sklepu czy z rynku nie wiesz jakiej jest jakości czy pryskane. Jednak te w słoiczkach mają restrykcyjne normy,ktorych muszą przestrzegać i są specjalnie przebadane.
    Ja też będę się starała robić sama posiłki: obiadki,deserki,kaszkę,soczki ale nie widzę w tym nic złego jeśli raz na jakiś czas podam cos ze słoiczka bacznie sprawdzając co ( analizując skład) 😉

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje w marketach. Moj ojciec rozwozil towar z hiszpanii do biedronek, tesco itp. To przywiozl np 10 dnia miesiaca a data byla, ze one zerwane niby 12 ;p

Lisa wszystko zle u mnie, u Ciebie moze tak nie byc.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bede podawac papek. Wiec u mnie sloiczek to nie problem.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa to ja juz sie nie odzywam, bo wychodze na nawiedzona "madke" co do specjalistow sie tylko odwoluje a u swego dziecka szuka dziury w calym. U nas Gabrys jest radosny i nic mu w niczym to nie przeszkadzalo. No ale co ja tam sie znam...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa...ale...nie wszystko co się przeczyta jest takie wow...bo nowe,bo ktoś coś nowego wymyślił...ja czytać czytam,poszerzam wiedzę,konsultuje z lekarzem ale w tym wszystkim też samodzielnie to przemyslam i rozpatruje indywidualnie dla nas analizując jak to ma się do mojego dziecka . "Rozszerzanie diety metoda blw.".wow brzmi ciekawie i modnie :) jednak dla bezpieczeństwa mojego dziecka nie będę mu podawała warzyw czy owoców w kawałku póki nie będzie miało zębów by to pogryźć.😊 Tak wydaje mi się logicznie. A to ,że je papkę wcale nie musi znaczyc,że ta papkę matka wpycha mu na siłę. Z tego co mi wiadomo ( niekoniecznie z przeczytania a z doświadczenia 😉) dziecko potrafi bardzo dosadnie zasugerować,pokazać,że już nie chce,ze sie najadło,ze mu nie smakuje. Także ten...moje dziecko mimo że początkowo będzie na " papkach" też będzie miało wybór ile zje i co polubi😉

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja nie bede podawac papek. Wiec u mnie sloiczek to nie problem.
    Twoje święte prawo 😉

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wiec nie doczytalas o blw ;) bo dziecko nie potrzebuje zebow. Punkt zakrztuszenia tez przesuwa sie z wiekiem.

Ale ja juz sie nie wypowiadam bo widze, ze jestem "zla" ze swoim zdaniem i juz atakowana ;p Twoj ostatni komentarz tez zabrzmial jakbym nie wiadomo co napisala.

Bylo milo, ale sie skonczylo ;)

dZhdp1.png

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ